Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχει κανει κανεις φωτογραφιση πορτρετων του ουρανου (νομιζω το λενε piggy back ) με αυτη τη στηριξη ?

Αξιζει τον κοπο ?

Λεω να παρω την νικον F65 και ενα μικρο τηλεσκοπιο για οδηγο αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορω με αυτη τη στηριξη να παρω καλες φωτο.

Δημοσιεύτηκε

φίλε Jimmy,

την έχω δουλέψει τη στήριξη και είναι πολύ καλή

Για pgbk δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σίγουρα

Εγώ σκέφτομαι να χτυπήσω την deluxe...

Για σωλήνα 8kg και ccd γύρω στο κιλό θα είναι αρκετή;;;

Όλες οι γνώμες δεκτές...

Υ.Γ.Δεν με ενδιαφέρουν εκθέσεις πάνω από λεπτό

Δημοσιεύτηκε

Jimmy, αυτή η στήριξη άλλαξε για πάντα την ερασιτεχνική αστρονομία. Είναι σημείο αναφοράς για οποιαδήποτε άλλη ελαφρή/μεσαία ισημερινή στήριξη και με ένα μικρό/μεσαίο τηλεσκόπιο (μέχρι 7kg) δίνει άριστα φωτογραφικά αποτελέσματα. Μακάρι όλα τα κινέζικα αντίγραφά της να είχαν παρόμοια ποιότητα.

Vegan, για το βάρος που αναφέρεις, η GP Delux θα δουλέψει μια χαρά.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

το 10'' που εχω ζυγιζει 8 κιλα οποτε ειμαι λιγο πανω απο το οριο

Για αρχη παντως λεω να κανω pgbk το καλοκαιρι στο χωριο μου

Αρα το μονο που θελω ειναι μια καλη ρεφλεχ και ενα αστροστατη

θα σας στειλω τα αποτελεσματα με τη πρωτη ευκαιρια

Δημοσιεύτηκε

Jimmy, αν στη GP βάλεις ένα μικρό τηλεσκόπιο για οδηγό και πάνω του τη φωτ. μηχανή, όλα καλά. Αν σκοπεύεις να βάλεις τη μηχανή στο 10ιντσο και ένα μικρό οδηγητικό από πάνω τότε μην πάρεις τίποτα λιγότερο από την GPD. Έτσι κι αλλιώς ακόμη και για την απλή παρατήρηση με το 10ιντσo θέλεις πολύ περιορισμένες ταλαντώσεις. Στήριξέ το στην GPD και με τον στιβαρότερο τρίποδα που μπορείς να βρεις. Είναι λάθος να πάρεις στήριξη που θα δεχτεί φορτίο στα όρια της ή πιό πάνω. Δεν θα την ευχαριστηθείς στην χρήση. Ακόμη και η GPD πιό αποτελεσματικά θα στηρίξει ένα συμμαζεμένο Schmidt-Cassegrain 8kg απ' ότι ένα νευτώνειο ίδιου βάρους, κι αυτό επειδή το δεύτερο έχει αυξημένες ροπές λόγω μήκους. (και άρα μεγαλύτερης διάρκειας ταλαντώσεις). Μην κάνεις συμβιβασμό στη στήριξη, αφού μάλιστα σε ενδιαφέρει η φωτογράφιση.

Με τις βελτιώσεις που έχω κάνει στο δικό μου 10ιντσο (στήριξη εννέα σημείων στο πρωτεύον, εστιαστής crayford 2", μεγαλύτερο finder, ανεμιστηράκι), έχει φτάσει τα 10,5 kg. Αντί να πάρω μια GPD έχω βάλει στόχο μια Losmandy 8 ή 11 ή μιά Atlux. H εμπειρία μου με την EQ5 δείχνει ότι ένα μεγάλο νευτώνειο απαιτεί σοβαρή στήριξη και όχι κοντά στα όριά της.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο,

Διαβασα εχθες παλιες σχετικες κουβεντες και μαλλιν θα ψαξω για μια ρεφλεξ με Β.Μαλλον θα κανω μια βολτα σε μαγαζια με μεταχειρισμενα.

Στεφανε,

Πηρα την GP μαζι με το τηλεσκοπιο για αυτο το λογο ( bgbk με μικρο τηλ. για οδηγο )

Σιγουρα με το 10'' ειναι δυσκολη η παρατηρηση ποσο μαλλον δε η φωτογραφηση.

Αχ...αυτη η Losmandy...ονειρο \:D/ \:D/

Δημοσιεύτηκε
Γιωργο,

Διαβασα εχθες παλιες σχετικες κουβεντες και μαλλιν θα ψαξω για μια ρεφλεξ με Β.Μαλλον θα κανω μια βολτα σε μαγαζια με μεταχειρισμενα.

Jimmy μπες στο www.xe.gr είναι η χρυση ευκαιρία και κοιτα στο ελευθερος χρόνος/φωτογραφικά. Θα δεις ότι έχει αρκετες καλες περιπτώσεις για FM2 π.χ(nikon) και καλές τιμές όμως θα πρέπει να ξέρεις να τσεκάρεις την μηχανή εάν είναι σε καλή κατάσταση Κάνε και παζάρι γιατι ορισμένοι θέλουν να πάρουν τα χρήματα που την είχαν αγοράσει. ή πάρε κατευθειαν την εφημεριδα απο το περίπτερο. Εάν θυμάμαι καλά έχει μερικές fm2.

Καλή τύχη

Thinking is not a crime....!

φιλικά

Νίκος Λουρίδης

Δημοσιεύτηκε
Εχει κανει κανεις φωτογραφιση πορτρετων του ουρανου (νομιζω το λενε piggy back ) με αυτη τη στηριξη ?

Αξιζει τον κοπο ?

Λεω να παρω την νικον F65 και ενα μικρο τηλεσκοπιο για οδηγο αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορω με αυτη τη στηριξη να παρω καλες φωτο.

Φίλε Παναγιώτη,

Και εγώ έχω δουλέψει πολύ αυτή τη στήριξη και έχω να πώ ότι είναι πολύ καλή για την κατηγορία της. Για να κάνεις piggy back αστροφωτογράφιση (πέρα από star trails) και όχι μόνο, σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα να αγοράσεις και το Vixen Skysensor 2000 PC. Με αυτό θα εκμεταλευτείς πλήρως όλες τις δυνατότητες της στήριξης.

Βέβαια το να πάρεις καλές φώτο δεν εξαρτάται μόνο από τη στήριξη αλλά και από πολούς άλλους παράγοντες!!!

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης