mantheos77 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Έχω ένα αντίβαρο βάρους 1 κιλού (και μία ισημερινή στήριξη eq2 από την Bresser).Θέλω να βάλω πάνω στην βάση το 102mm (4 ιντσών) Maksutov Cassegrain της Skywatcher το οποίο ζυγίζει 2 κιλά (1.93 Kgs) Θα έχω θέμα με το αντίβαρο?
ted1977 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 πιστεύω θα είσαι οκ. Μετακινώντας το βάρος επάνω στην μπάρα ουσιαστικά μεταβάλλεται το αντίβαρο που χρειάζεται για να ισορροπήσει ο σωλήνας. Αυτό που παρατηρούμε δεν είναι η ίδια η φύση, αλλά το κομμάτι της φύσης που αποκαλύπτεται στη μέθοδο έρευνας που χρησιμοποιούμε.Werner Heisenberg
mantheos77 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Ναι είμαι ok τελικά έκανα ένα μικρό πείραμα.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Θεωρητικά δεν θα έχεις προβλημα μιας και μετακινωντας το αντιβαρο στην μπαρα των αντιβαρων θα πετυχεις την ισσοροπια. Στην πραξη όμως μπορει να μην έχει η μπαρα αντιβαρων στην βαση το απαραιτητο μηκος και να μην πετυχαινεις την ισσορπια, αν συμβει αυτο τοτε μπορεις να κανεις μια αυτοσχεδια κατασκευη αντιβαρου αγοραζοντας 0,5κιλα βαρακια απο καταστημα με εξοπλισμο γυμναστηριου. Τελος ενας παραγοντας ειναι αν η κεφαλη της βασης σου μπορει να σηκωσει το συγκεκριμενο βαρος απο το τηλεσκοπιο και το αντιβαρο. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
mantheos77 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2016 Ευχαριστώ! Η βάση σηκώνει μέχρι περίπου 3 κιλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα