Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Αν και δεν είμαι λάτρης του βαθύ ουρανού βλέποντας το site του Michael Downing έπαθα πλάκα , βέβαια την δουλειά την κάνουν τα φίλτρα η καλή στήριξη και φυσικά η επεξεργασία!!! Απολαύστε την μαγεία που μπορεί να έχει η Ερασιτεχνική Αστρονομία μπορούμε να γίνουμε και Hubble αν θέλουμε απλά θέλει λεφτά πείσμα και χρόνο!!! www.astroden.com Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Πραγματικά πολύ αξιόλογη η προσωπική του συλλογή,αλλά θα προτιμούσα να είχε και στοιχεία απο το ηλιακό μας σύστημα Δέν είδα ούτε μία φωτογραφία του Κρόνου...
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Νίκο μερική απλά είναι κολλημένοι με τον βαθύ ουρανό και άλλοι κολλημένοι με την πλανητική φωτογράφηση απλά θα πρέπει να θαυμάζονται και οι δύο τάσεις χωρίς να πιστεύουν μερικοί και από τις δύο τάσεις ότι η πλανητική ή βαθύ ουρανού φωτογράφηση είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Παρατήρησα ότι συνήθως αυτοί που ασχολούνταί με την πλανητική, δεν είναι καλή στην φωτογράφηση του βαθύ ουρανού και το αντίστροφο βέβαια, λίγοι είναι αυτή που είναι καλή και στις 2 φωτογραφήσεις και αυτό πιστεύω έχει να κάνει στο κατά πόσο τους ευχαριστεί το κάθε είδος. Αν λατρεύεις κάτι το κάνεις με μεράκι, εξάλλου και η ειδίκευση είναι ένα στοιχείο που βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος σε κάτι. Φιλικά Γιώργος Βέβαια εγώ την Σελήνη δεν την αλλάζω με κανένα Νεφέλωμα!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Τήν σελήνη κανονικά δεν πρέπει να τήν αλλάζει κανείς με τίποτα Μόλις πρίν λίγο επέστρεψα απο τήν παρατήρηση μου σε αυτήν και δέν χρειάζεται να αναφέρω με τι δέος την παρακολουθώ κάθε φορά
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Γιωργο, Τα αποτελεσματα του ειναι μετρια ... και δεν γνωριζω κανεναν αλλο που εχει το παθος του Downing οσον αφορα "ανακυκλωση" εξοπλισμου!!! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
amgamer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 πανεμορφα τηλεσκοπια κ πολυ ωραιο παρατηρητηριο.. εχω δει κ καλυτερες αστροφωτογραφιες αλλα κ αυτες ειναι θαυμασιες!!!!!! BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2006 Ο εξοπλισμός κ. Αντώνη θα πρέπει να είναι τζάμπα απορώ που τα βάζει η μάλλον θα τα πουλάει. Μου άρεσε το IC-1396 και το NGC2244. Για μένα πάντως είναι καλός βέβαια σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι. Αλλά το μάτι μου έπεσε στις 2 εικόνες που ανέφερα πριν. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
amgamer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 κ εμενα εκει επεσε! NGC2244πολυ ωραια ειναι κ τα:IC1396NGC6618NGC6960 BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Εμένα πάλι το μάτι μου έπεσε στόν κορυφαίο m51
premier Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Με τέτοιον εξοπλισμό που μας παρουσιάζει στη σελίδα του ο Michael Downing θα πείμενα να δω άριστες φωτογραφίες. Προσωπικά τις θεωρώ μετριότητες. Υπάρχουν πολλοι ερασιτέχνες που διαθέτουν πολύ φθηνότερο εξοπλισμό αλλά η δουλειά τους "μιλάει". Προσωπικά πιστεύω πως ο Michael Downing θεωρεί ότι για την ποιότητα των φωτογραφιών φταίει-έφταιγε ο δήθεν "κακός" εξοπλισμός του γι΄ αυτό άλλωστε τον ανανεώνει διαρκώς . Μάλλον κάτι άλλο φταίει. Ο άνθρωπος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Άρης
amgamer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 φιλε premier...ο καθενας την βρισκει διαφορετικα!μπορει να του αρεσει να δοκιμαζει διαφορα τηλεσκοπια,να περνει το ενα να βγαζει καποιες φωτο κ μετα απο 1 μηνα να το πουλαει..οπως κανουν μερικοι λεφταδες με τα αμαξια!περνουν μια πορσε των 250000 μετα απο 1 μηνα περνουν μια φεραρι.με λιγα λογια ειναι στην τρελα του καθενος... BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Και εγώ συμφωνώ άμα τα έχεις καλά είναι να τα ξοδεύεις αν έχεις κάποιο χόμπι!!! η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την ζούμε έτσι όπως μας ευχαριστεί. Φτάνει να τα έχεις!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Με τέτοιον εξοπλισμό που μας παρουσιάζει στη σελίδα του ο Michael Downing θα πείμενα να δω άριστες φωτογραφίες. Προσωπικά τις θεωρώ μετριότητες. Υπάρχουν πολλοι ερασιτέχνες που διαθέτουν πολύ φθηνότερο εξοπλισμό αλλά η δουλειά τους "μιλάει". Προσωπικά πιστεύω πως ο Michael Downing θεωρεί ότι για την ποιότητα των φωτογραφιών φταίει-έφταιγε ο δήθεν "κακός" εξοπλισμός του γι΄ αυτό άλλωστε τον ανανεώνει διαρκώς . Μάλλον κάτι άλλο φταίει. Ο άνθρωπος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.Αρη, Ο καλυτερος τροπος να κρινεις μια φωτογραφια ειναι απο τους αστερες (ποτε απο τα ομορφα χρωματα κτλ). Αν ριξει καποιος μια ματια στις φωτογραφιες του Downing, θα παρατηρησει οτι οι αστερες ειναι εντελως απαραδεκτοι. Πχ. http://www.astroden.com/STL6303/FRC300/HorseHead_Nebula_HA_RGB.jpg (τραβηγμενη με 180-αρη αποχρωματικο συν Paramount ME ) .... http://www.astroden.com/STL6303/TMB175/NGC_6960_HA.jpg (τραβηγμενη με Tak-Sky 90 αποχρωματικο συν Paramount ME ) .... http://www.astroden.com/STL6303/FSQ/NGC_2244_270min_SII.HA.OIII.jpg (τραβηγμενη με 175-αρη αποχρωματικο συν Paramount ME ). Με τετοιο εξοπλισμο, ο ανθρωπος επρεπε να εγβαζε αριστουργηματα απο την πρωτη μερα. Ειμαι σιγουρος οτι ΔΕΝ ειναι θεμα επεξεργασιας. Ο ανθρωπος ειναι ευγενεστατος και βοηθητικος ... αλλα δεν εχει το "χερι" για αστροφωτογραφηση. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Τι να πω για μένα που είμαι άσχετος από Νεφελώματα με την πρώτη ματιά ενθουσιάστηκα δεν ξέρω να κρίνω τις λεπτομέρειες που βλέπουν τα έμπειρα μάτια. Το σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να έβγαζε καλύτερες με τέτοιο εξοπλισμό. Τελικά είναι κ. Αντώνη αυτό που λένε τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορά αλλά ο μάστορας τα εργαλεία!!! Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Αν μιλάτε για ενθουσιασμό και άπειρο μάτι, πρώτος ένοχος είμαι εγώ γιατί στίς αστροφωτογραφίες τά χρώματα κ.τ.λ είναι που κοιτάω και όχι τούς αστέρες η τα άλλα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να διακρίνει κάποιος.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Γιωργο, Για πλακα ριξε μια ματια στο πρωτο παραδειγμα που αναφερω ... οι μη-λαμπροι αστερες ειναι οβαλ ... και η κεφαλη του αλογου ΔΕΝ ειναι εστιασμενη! Συμφωνω με την κουβεντα σου οσον αφορα τα εργαλεια. Ο Φωτης μας με πολυ ποιο σεμνο εξοπλισμο βγαζει καλυτερες φωτογραφιες! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 ΥΓ. Με το τριτο παραδειγμα που αναφερω, ριξε μια ματια στους λαμπρους αστερες για παραδειγμα ... λες και εκανε "cut-and-paste"! Επιτηδες πηρα τα ποιο προσφατα δειγματα που εχει στην σελιδα του ωστε να μην υπαρχει το ενδεχομενο λιγης εμπειριας κτλ. απο τη δικη του πλευρα. Τελος παντων, εγω τετοιες φωτογραφιες ΔΕΝ θα δημοσιευα στην ιστοσελιδα τη δικια μου!!! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2006 Τώρα το εμπέδωσα κ. Αντώνη αυτό που θέλατε να μας πείτε, τελικά μάθαμε και κάτι!!! ότι πρέπει να βλέπουμε πολλά πράγματα πριν τελικά βγάλουμε συμπέρασμα για κάτι!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Ο τρόπος και ο ρυθμός που ο άνθρωπος αλλάζει πανάκριβα αποχρωματικά και βάσεις είναι πραγματικά αξιοπερίεργος. Δεν νομίζω ότι έχει κατασταλαγμένο στόχο και επίγνωση των δυνατοτήτων του εξοπλισμού του.Όμως Αντώνη, δεν καταλαβαίνω .. οι δυό τελευταίες φωτογραφίες απ΄αυτές που υποδεικνύεις είναι όχι απλώς αξιοπρεπείς αλλά αξιόλογες. Περιέχουν τεράστια ποσά πληροφορίας και το σφάλμα του tracking είναι πολύ περιορισμένο. Ιδίως η τελευταία, πέρα από το μικρό πρόβλημα γύρω από τους λαμπρούς αστέρες, είναι σχεδόν υποδειγματική και μάλιστα με άριστο tracking. Ιδίως αν δεν τις ανοίξει κανείς σε full ανάλυση αλλά τις αφήσει απλώς να γεμίζουν την οθόνη, έχει φωτογραφίες με ελάχιστο (ανύπαρκτο) θόρυβο, πολλή λεπτομέρεια και αμυδρούς αστέρες ενός pixel! Δεν είναι οι καλύτερες αλλά είναι πολύ καλές. Νομίζω ότι οι περισσότεροι συστηματικοί αστροφωτογράφοι θα τις έβαζαν χωρίς δισταγμό στην ιστοσελίδα τους. Φυσικά θα έπρεπε να ασχοληθεί πρώτα με την τελειοποίηση της τεχνικής του και την ανάπτυξη αυστηρότερων κριτηρίων και μετά με την καταναλωτική μανία του σε μεγάλα αποχρωματικά. Όμως νομίζω ότι απέχει πολύ από το να είναι απαράδεκτος αστροφωτογράφος. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Ο τρόπος και ο ρυθμός που ο άνθρωπος αλλάζει πανάκριβα αποχρωματικά και βάσεις είναι πραγματικά αξιοπερίεργος. Καθε εβδομαδα εχει κατι ακριβο ειτε προς πωληση ειτε προς αγορα. Δεν νομίζω ότι έχει κατασταλαγμένο στόχο και επίγνωση των δυνατοτήτων του εξοπλισμού του.ΣΥμφωνω μαζι σου. Όμως Αντώνη, δεν καταλαβαίνω .. οι δυό τελευταίες φωτογραφίες απ΄αυτές που υποδεικνύεις είναι όχι απλώς αξιοπρεπείς αλλά αξιόλογες. Κατ'αρχην ΔΕΝ εχει ουτε μια λεπτοπερια για τις φωτογραφιες του οσον αφορα τις εκθεσεις (το ελαχιστο που θα περιμενα εινα η συνολικη εκθεση). Τωρα, οσον αφορα τους αστερες, αν ειναι τοσο χαλια, τι εμπιστωσυνη εχουμε στα νεγελωματα κτλ. Οπως περιγραφω αρχικα, να μην βλεπουμε τα χρωματα επειδη ειναι "η στακτη στα ματια" και τιποτα αλλο. Μαλιστα, κριμα που δεν υπαρχει το "Luminance" απονομενο οπου ΟΛΑ τα σφαλματα θα γινουν ορατα. Περιέχουν τεράστια ποσά πληροφορίαςΑν υπαρχει πολυ πληροφορια (σε σχεση με τον θορυβο), δεν μου λεει τιποτα. Για παραδειγμα, το βαρος μου ειναι 100 κιλα αλλα οι μετρησεις τις κουτσης Μαριας δειχνουν 90, 91, 89, 90.4, 90.1, 89.8 .... αυτα τα στοιχεια εχουν πολυ πληροφορια (χαμηλη αποκλιση) αλλα δεν ειναι ακριβεις. και το σφάλμα του tracking είναι πολύ περιορισμένο. Το σφαλμα ειναι απαραδεκτο ... ακομα χειροτερα ειναι οτι δεν γνωριζουμε τον χρονο εκθεσης. Με μια τετοια βαση, εκθεσεις 30 λεπτων με μη-ορατο σφαλμα ειναι πανευκολες! Ιδίως η τελευταία, πέρα από το μικρό πρόβλημα γύρω από τους λαμπρούς αστέρες, Ο φωτισμος του καθε αστερα (λαμπρου και μη) ΔΕΝ ειναι φυσιολογικος ... πρεπει να υπαρχει εντονος "πυρηνας" και ο οποιος σταδιακα μειωνεται οσο απομακρυνομαστε απο το κεντρο του αστερα. Αυτου νου ειναι "flat" ο φωτισμος καθε αστερα και ειναι ιδιαιτερα προβληματικο με τους λαμπρους αστερες (να μην σου πω οτι εχει και λαμπρους αστερες που ειναι οβαλ και τριγωνα). Μαλιστα, ριξε και μια ματια στην αμεση περιοχη γυρω απο τους λαμπρους αστερες. είναι σχεδόν υποδειγματική και μάλιστα με άριστο tracking. Εγω διαφωνω αλλα υποθετω οτι ειναι θεμα γουστου .... Ιδίως αν δεν τις ανοίξει κανείς σε full ανάλυση αλλά τις αφήσει απλώς να γεμίζουν την οθόνη, Εδω διαφωνω απολυτα ... με μια "μικρη" φωτογραφια κρυβουμε τα παντα. Η πραγματικη "υποδειγματικη" και "αξιολογη" φωτογραφια ειναι ιδια σε χαμηλη και σε υψηλη αναλυση. έχει φωτογραφίες με ελάχιστο (ανύπαρκτο) θόρυβο, Συμφωνω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλη η φωτογραφια. πολλή λεπτομέρεια Πιστευω πως τα εντυπωσιακα χρωματα σε εχουν επιρεασει (με ΟΛΟ τον σεβασμο!!!!). και αμυδρούς αστέρες ενός pixel! Ναι αλλα με παραξενες μορφες .... Δεν είναι οι καλύτερες αλλά είναι πολύ καλές. Σε σχεση με τον εξοπλισμο του ειναι απαραδεκτες (ιδιαιτερα τη βαση). Νομίζω ότι οι περισσότεροι συστηματικοί αστροφωτογράφοι θα τις έβαζαν χωρίς δισταγμό στην ιστοσελίδα τους.Και παλι ειναι θεμα γουστου αλλα εγω προσωπικα ΔΕΝ θα τις εβαζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Φυσικά θα έπρεπε να ασχοληθεί πρώτα με την τελειοποίηση της τεχνικής του και την ανάπτυξη αυστηρότερων κριτηρίων και μετά με την καταναλωτική μανία του σε μεγάλα αποχρωματικά. Όμως νομίζω ότι απέχει πολύ από το να είναι απαράδεκτος αστροφωτογράφος.Πρωτο βημα κατα την αποψη μου ειναι η βαση και οδηγηση ... σημειο μηδεν ειναι ο στογγοιλοι αστερες με σωστο φωτισμο απο ακρη σε ακρη. Οσον αφορα για το "απαραδεκτος", μιλαω σε σχεση με τον εξοπλισμο που διαθετει. Να κανω 80 χιλ την ωρα με μια φερραρι ειναι απαραδεκτο ... να το κανω με ενα σμαρτακι ειναι εξιολογο και υποδειγματικο. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
premier Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Θεωρώ ότι ο Αντώνης ήταν πάρα πολύ αναλυτικός στην επιχειρηματολογία του όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της καλής φωτογράφισης. Πιστεύω πως όλοι μας εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κάποια standards των αστροφωτογραφιών και να τα έχουμε ως σημείο αναφοράς στην κριτική αξιολόγησης τους . Σε καμιά περίπτωση το χρώμα ή τα χρώματα στη φωτογραφία δεν αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό. Ειδικά στη φωτογράφιση με CCD τα κριτήρια είναι συγεκριμένα και αυστηρά καθορισμένα και για να λέμε την αλήθεια η επιτυχημένη φωτογραφία θέλει μελέτη , υπομονή, ανταλλαγή απόψεων ,διάθεση αυτοαξιολόγησης και όχι απαραίτητα πανάκριβους εξοπλισμούς . Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ το όνομα το Φώτη : πραγματικά έχει ένα λιτό εξοπλισμό αλλά όλοι θαυμάζουμε τη δουλειά του. Ας φανταστούμε λοιπον τι αριστουργήματα θα έβγαζε σε σκοτεινό ουρανό με μια καλύτερη στήριξη(παράδειγμα GPDX) και ένα μικρό αποχρωματικό τηλεσκόπιο. Τώρα τα περί " απαράδεκτος " κτλπ. είναι καθρά προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός .Εγώ χρησιμοποιήσα πιο σκληρή φράση για τον εν λόγο ερασιτέχνη αστροφωτογράφο. Άρης
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 πολλή λεπτομέρεια Πιστευω πως τα εντυπωσιακα χρωματα σε εχουν επιρεασει (με ΟΛΟ τον σεβασμο!!!!). Όχι, δεν μου λένε τίποτα τα παράξενα (όχι εντυπωσιακά) χρώματα της τελευταίας φωτογραφίας. Αντίθετα τα βρήκα λίγο δυσάρεστα. Δεν τα σχολίασα όμως γιατί με την επιλογή φίλτρων/εκθέσεων το χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει πολύ (Έχω την αίσθηση πως ο συγκεκριμένος αστροφωτογράφος δεν είχε ξεκάθαρο σκοπό ούτε στη μίξη των εκθέσεων με τα φίλτρα). Όμως δέν βλέπω στις δύο τελευταίες φωτογραφίες προβλήματα tracking στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κανείς. Οι περισσότεροι αστροφωτογράφοι πού όλοι έχουμε θαυμάσει παραλείπουν να βάλουν φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης στις ιστοσελίδες τους, και δεν τους έχουμε κατηγορήσει γι αυτό. Θαυμάζουμε τις φωτογραφίες τους όπως είναι μη γνωρίζοντας όμως πως θα φαίνονταν σε full ανάλυση. Δημήτρη, είναι δύσκολο σ΄αυτή την ιστοσελίδα να υϊοθετηθούν ενιαία και αυστηρά κρητήρια για όλους. Υπάρχουν εδώ ερασιτέχνες αστροφωτογράφοι σχεδόν κάθε επιπέδου με αποτέλεσμα πιό συχνά να επιβραβεύουμε την προσπάθεια (και σωστά) παρά το απόλυτο αποτέλεσμα. Ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι κάποιες φορές το παρακάνουμε με τα "μπράβο". Η ενθάρρυνση είναι απαραίτητη, αλλά καλύτερα να συνοδεύεται και από επισήμανση των όποιων ελαττωμάτων για να ανεβαίνουν και τα standards του φωτογράφου (αν βέβαια έχει τέτοιο στόχο). Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Ας φανταστούμε λοιπον τι αριστουργήματα θα έβγαζε σε σκοτεινό ουρανό με μια καλύτερη στήριξη(παράδειγμα GPDX) και ένα μικρό αποχρωματικό τηλεσκόπιο.Αρη, Επιτρεψε μου να παρω την κουβεντα σου ενα βημα ποιο περα ... "Ας φανταστούμε λοιπον τι αριστουργήματα θα έβγαζε με τον εξοπλισμο του Downing;". Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Συμφωνω και εγω ως προς τα πολλα ''μπραβο'' που συνοδευονται ομως απο σχολια βελτιωσης,εφ οσον απαιτειται.Τωρα....για τις φωτογραφιες,ο μονος ασφαλης χαρακτηρισμος που θα μπορουσα να δωσω,ειναι.....εντυπωσιακες.Για την ποιοτητα τους,απλως παρακολουθω τα κειμενα σας.ΚΩΣΤΑΣ
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 πολλή λεπτομέρεια Πιστευω πως τα εντυπωσιακα χρωματα σε εχουν επιρεασει (με ΟΛΟ τον σεβασμο!!!!). Όχι, δεν μου λένε τίποτα τα παράξενα (όχι εντυπωσιακά) χρώματα της τελευταίας φωτογραφίας. Αντίθετα τα βρήκα λίγο δυσάρεστα. Δεν τα σχολίασα όμως γιατί με την επιλογή φίλτρων/εκθέσεων το χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει πολύ (Έχω την αίσθηση πως ο συγκεκριμένος αστροφωτογράφος δεν είχε ξεκάθαρο σκοπό ούτε στη μίξη των εκθέσεων με τα φίλτρα). Όμως δέν βλέπω στις δύο τελευταίες φωτογραφίες προβλήματα tracking στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κανείς.Ενας λογος που οι λαμπροι αστερες δεν εχουν τον σωστο φωτισμο οντως εχει να κανει με προβληματα οδηγησης. Αντι να υπαρχει συλλογη σε μια "χουφτα" pixels, ειναι καπως σκορπιζμενα (δες τους αστερες οβαλ/τριγωνα για αμεση ενδειξη). Οι περισσότεροι αστροφωτογράφοι πού όλοι έχουμε θαυμάσει παραλείπουν να βάλουν φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης στις ιστοσελίδες τους, και δεν τους έχουμε κατηγορήσει γι αυτό.Οχι ... παντα θα βρεις την συνολικη εκθεση (τουλαχιστο). Μαλιστα ειναι και σημειο φηγουρας ("Το Μ31 με 20 ωρες συνολικη εκθεση"). Θαυμάζουμε τις φωτογραφίες τους όπως είναι μη γνωρίζοντας όμως πως θα φαίνονταν σε full ανάλυση.Για παραδειγμα ο Gendler/Croman/Seip σου προσφερουν πολλες διαστασεις για καθε φωτογραφια. Εγω χθες ετοιμαζα εντολες JAVA ωστε να κανω το ιδιο με τις δικες μου φωτογραφιες βαθυ ουρανου (με το καλο). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα