ender Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 γεια χαρά,το ερώτημα που σας απευθύνω θα το έχετε διαβάσει εκατοντάδες φορές:έχω διαβάσει αρκετά θεωρητική φυσική γενικότερα και κάποια πράγματαγια αστρονομία. Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία συντηρητική αγορά τηλεσκο-πίου και βλέπουμε. Σημειώνω ότι μένω σχετικά μακριά από την πόλη οπότεη ταράτσα μου είναι σε αρκετά ευνοϊκή θέση. Μήπως θα μπορούσατε να μεκατευθύνετε σχετικά με την αγορά που προαναφέρω; (παρακαλώ λάβετευπόψη στην απάντησή σας την καθολική ασχετοσύνη μου στο πεδίο τουεξοπλισμού).ευχαριστώ
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Καλώς όρισες.Τι ποσο διαθέτεις???
ender Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 ελπίζω να μην είμαι εκτός πραγματικότητας, αλλά θα έλεγα 1000€ - 1500€.παίρνω κάτι??
ender Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 "Τα βάθη του διαστήματος τους γέμιζαν δέος και μοναξιά. Οταν αποκτήσανε δύναμη άρχισαν ν'αναζητούν τη Νόηση στα άστρα." από την Οδύσσεια του A. Clarke δεν είναι;
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 "Τα βάθη του διαστήματος τους γέμιζαν δέος και μοναξιά. Οταν αποκτήσανε δύναμη άρχισαν ν'αναζητούν τη Νόηση στα άστρα." από την Οδύσσεια του A. Clarke δεν είναι;Nαι ,Arthur Clarke είναι!!!Λοιπόν,το ποσο ειναι καλό.Ειδικα τα 1500!!!θα αστροφωτογραφησεις???λοιπον,πρωτη προταση η Heq5 με 200mm κατοπτρικό Skywatcher.Γυρω στα 1000 και κατι...
SATI Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2006 Καλώς ήρθες και απο μένα.Η Πάτρα έχει και ένα club ερασιτεχνικής αστρονομίας τον Ωρίωνα (www.orionas.gr) όπου και θα μπορείς να πάρεις και πολλές πληροφορίες απο πρώτο χέρι και επίσεις να δεις μέσα απο τηλεσκόπια πρίν προβείς σε αγορά. (υπάρχουν και αρκετά παιδιά απο την Πατρα στο φόρουμ)Εγώ θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις ακόμη τίποτα. Κάνε καλή έρευνα δες μέσα απο τηλεσκόπια μάθε όσα περισσότερα μπορείς και μετά ξοδεύεις χρήματα για την αγορά ενός σωστού, για την χρήση που το θές, τηλεσκοπιου. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι θα βλέπεις μέσα απο ένα τηλεσκόπιο. Αγόρασε κλασικά βιβλία όπως του Ντίκινσον και μάθε πρώτα τι θέλεις. Με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να αγοράσεις αρκετά σοβαρά οργανα παρατήρησης.υπάρχουν τρια καταστήματα που μπορείς να αγοράσεις τηλεσκόπια απο την ελλάδα. www.teleskopeshope.gr www.aktistar.gr και www.astronomy.gr δυστιχώς μόνο το ακτίς έχει όλες τις τιμές αναλυτικά. Thinking is not a crime....! φιλικά Νίκος Λουρίδης
PapGeo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2006 Ender, καλώς ήλθες κι από μένα! Τα χρήματα που διαθέτεις είναι αρκετά για αρχή. Πρέπει πρώτα όμως να μάθεις τι χρειάζεσαι προσωπικά να πάρεις από το χώρο μας. Οι δρόμοι πολλοί, ο στόχος κοινός, η επιλογή όμως προσωπική. Ο Max έριξε μια καλή πρόταση, αλλά δεν είναι η μόνη. Γιαυτό: Ψάξε – μάθε – ρώτα – (και μετά) αγόρασε. Ο Ωρίωνας έχει καταπληκτικά παιδιά στις τάξεις του. Πρόκειται μάλιστα να διοργανώσουν του χρόνου το επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Θα σε βοηθήσουν πολύ. Φιλικά PapGeo
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2006 ΦΙλε Ender γεια σου κ απο μενα.Κι εγω σου προτεινω να πας μια βολτα απο τα παιδια του Ωριωνα.Καποτε ειχα παει κι εγω κ μου εδωσαν τις πρωτες σωστες συμβουλες κ τους ευχαριστω πολυ γι αυτο.Ειναι πολυ καλα παιδια κ θα σε βοηθησουν με μεγαλη τους χαρα.μπες στο www.orionas.gr κ στειλε τους ενα μηνυμα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
θέμης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2006 Καλως ορισες και απο μενα.Συμφωνω οτι το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να πας στα παιδια στον Ωριωνα και να μαθεις περισσοτερα πριν παρεις.Παντως δεν θα συμφωνησω με τον Βασιλη για σκεψεις αστροφωτογραφιας, ειναι παρα πολυ νωρις.Καλυτερα να προσανατολιστεις σε τηλεσκοπιο με μεγαλη διαμετρο και ευκολο στον χειρισμο και αργοτερα θα εχεις την δυνατοτητα να κανεις και φωτογραφηση νυκτερινου ουρανου.Μην το βαλεις ακομη στο μυαλο σου ειναι πολυ νωρις.Με τα λεφτα που διαθετεις παιρνεις παρα πολυ καλο τηλεσκοπιο και συνηθως αυτο που προτεινουμε ειναι της Orion Optics για 2 λογους : αριστα κατοπτρα σε καλη τιμη και στηριξη καλυτερη απο τις περισσοτερες αυτου του τυπου που κυκλοφορουν (Dobsonian) .Υπαρχουν βεβαια και αλλες εταιριες με διαφορα χαρακτηριστικα αλλα με τα παραπανω τηλεσκοπια μπορεις να συνεχισεις και στην φωτογραφια αργοτερα.Και απο την στιγμη που εισαι εκτος πολης οσο μεγαλυτερη διαμετρο μπορεις οικονομικα.
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Απο τη Πατρα?Δε το συζητώ Τρεχατος στα παιδια του Ωρίωνα
ender Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 κατόπιν αυτών που μου λέτε αλλά και κάποιων σχετικών συζητήσεων που διάβασα στο forum τείνω προς μία επιλογή τύπου 300f/4 της orion optics με μεταλλικη dobsonian στήριξη το οποίο είναι και στα λεφτά που θέλωσημειώνω ότι, για την ώρα τουλάχιστον, με ενδιαφέρει μόνο η παρατήρηση και όχι η φωτογράφησηεπίσης σημαντική για μένα είναι η ευκολία στησίματος και η αμεσότητα της παρατήρησης (ποτέ δεν άντεξα τις μακρές προετοιμασίες)είναι σωστή η παραπάνω επιλογή?????????????????????? πρέπει να πω ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι αφιερώνετε χρόνο στην απάντηση ερωτημάτων ενός αρχάριου όπως εγώ
ender Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 για το Orion skyquest XT12 intelliscopeτι λέτε;
quendi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 Xμ..οι φιλοι μας λενε: να πας τρεχατος στα παιδια του "Ωριωνα"..κ τα παιδια του "Ωριωνα" χαμπαρι δεν εχουν παρει!!Μας ξεφυγε εντελως αυτο το τοπικ,καλα ουτε ενας Πατρινος δεν το ειδε??? Φιλοι μου σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια. Αγαπητε ender, θα χαρουμε ιδιαιτερα να ερθεις στον συλλογο,θα βρεις κ αλλους ερασιτεχνες που θα σε βοηθησουν κ θα σε συντροφευσουν στις εξορμησεις σου με το τηλεσκοπιο σου.Η αστρονομια ειναι ομορφο χομπι..αλλα πιο ομορφη την κανει η επικοινωνια κ η παρεα με αλλους "τρελους" που τους αρεσει να κοιτανε ψηλα..Κ αυτο το εχουμε νιωσει οι πεισσοτεροι απο αυτο το φορουμ.Για αυτο σε περιμενουμε!! Τα παιδια σου εδωσαν την διευθυνση του συλλογου,εκει θα βρεις πληροφοριες για το πως θα μας βρεις. Αν θες κατι μπορεις να μου στειλεις πριβε μηνυμα. Εδω θα βρεις το προγραμμα των εκδηλωσεων του Φλεβαρη: http://www.orionas.protia.net/forum/viewtopic.php?t=215 Eπ ευκαιριας αγαπητοι φιλοι,την Παρασκευη που ερχεται θα φιλοξενησουμε στην Πατρα εναν ακομα ερασιτεχνη,μελος του φορουμ μας.Οπως βλεπετε θα μας κανει παρουσιαση ο KC ή αλλιως Κωστας Χριστοδουλοπουλος.Τον περιμενουμε με ανυπομονησια!! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
sergios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2006 Kαλωσόρισες και από εμένα. Μη βιάζεσαι ακόμα. Πήγαινε από τα παιδιά στον Ωρίονα και μετά αποφασίζεις. Θα δεις χρήσιμα πράγματα. Πχ το 300μμ dob έχει πολύ καλή διάμετρο είναι σχετικά γρήγορο στο στήσιμο, όμως είναι βαρύ και θέλει αρκετή ώρα να κρυώσει. Το f/4 είναι ότι πρέπει αν θες βαθύ ουρανό, μπορεί όμως να σε βασανίσει αν θες πλανήτες. Κάνε λίγη υπομονή να δεις κάποια πράγματα από κοντά και μετά αποφάσισε. Όσον αφορά το Orion Inteliscope ένα μόνο έχω να σου πω ότι καμία σχέση με Orion Optics από πλευράς οπτικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα