ender Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 GLIESE 876? (νομίζω πως το θυμάμαι σωστά)στα 15ε.φ. απόσταση και με βραχώδη πλανήτη διπλάσιο της γης περίπου.ξέρει κανείς περισσότερα?????????[/b]
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Καλημέρα, Δες αυτό:http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap980626.html Είναι ένα απ΄τα πιο κοντινά αστέρια με πλανητικό σύστημα
WITCH OF MOON Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 .Γειά σου ender.Είμαι η WITCH OF MOON.(ΈΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΚΑΙΡΟ).ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟSITE TOY Vegan.Καλώς όρισες. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΗ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΦΙΛΙΚΑ
virial Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2006 Γειά σου φίλε ender! Δεν ξέρω αν διάβασες το link που σου έδωσε ο Vegan... Αυτό πάντως που μπορώ να σου πω είναι ότι τόσο μικρός εξωηλιακός πλανήτης (δυο φορές τη Γη) δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο πιο κοντινός σε αυτές τις διαστάσεις είναι ο OGLE-05-390Lb, που είναι 5.5 φορές τη Γη (μάζα). Γενικά αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα των εξωηλιακών πλανητικών συστημάτων εδώ: http://vo.obspm.fr/exoplanetes/encyclo/encycl.html θα βρεις ό,τι πληροφορία θέλεις. Φιλικά
Takver Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2006 Τωρα το δα! Κι οτι αισθανομουν παντελως αχρηστη εδω μεσα... Το πολλαπλο πλανητικο συστημα του Gliese 876 εχει τρεις πλανητες:2 με μαζες της ταξης του Δια ( 1.89 και 0.56 μαζες Δια) γνωστους εδω και 5 χρονια και εναν τριτο σαφως μικροτερο σε μαζα ( γυρω στις 7.5 φωρες την μαζα της Γης) ο οποιος ανακαλυφθηκε το 2005. Οι πλανητες του συστηματος αυτου εχουν εντοπιστει με την φασματοσκοπικη μεθοδο και αν δε κανω λαθος εχουν επιβεβαιωθει και αστρομετρικα. Αποτελει ενα απο τα πιο πολυμελετημενα εξωηλιακα πλανητικα συστηματα αφου εχουμε πια πολλα παρατηρησιακα δεδομενα γι αυτο, θεωρουμε οτι γνωριζουμε με βεβαιοτητα τις μαζες και τις τροχιες των πλανητων του, και αρκετους πλανητες γυρω απ τον αστερα (που ειναι μικρουλης, μολις 0.32 φωρες ο Ηλιος μας) ωστε να μελετησουμε την γενικη δομη ενος πλανητικου συστηματος που δεν ειναι το δικο μας. Για τους πιο σκεπτιστικιστες, λοιπον (αυτους που δεν ειναι απολυτως σιγουροι για το σουπερ νοβα του Κεπλερ ), ο τριτος πλανητης του Gliese 876 αποτελει ακομα και σημερα τον μικροτερο σε μαζα εξωπλανητη που εχουμε ανιχνευσει και μαλλον επιβεβαιωσει (Θυμασαι την διαφορα virial; )... Ender σε καλοπιανω: αν δε φυγεις και δε βαριεσαι να με διαβαζεις, διατριβη ολακερη θα σου γραψω για τους εξωηλιακους (τη μιση δε θα την αφιερωσω ειδικα στον Gliese 876)! ...we didn t come to Anarres for safety, but for freedom.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2006 Im impressed !!!! Well done Takver, well done !!! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Vegan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2006 Ender σε καλοπιανω: αν δε φυγεις και δε βαριεσαι να με διαβαζεις, διατριβη ολακερη θα σου γραψω για τους εξωηλιακους (τη μιση δε θα την αφιερωσω ειδικα στον Gliese 876)! ...και γώ που νόμιζα πως την έχεις κάνει ήδη
virial Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2006 ...ο τριτος πλανητης του Gliese 876 αποτελει ακομα και σημερα τον μικροτερο σε μαζα εξωπλανητη που εχουμε ανιχνευσει και μαλλον επιβεβαιωσει (Θυμασαι την διαφορα virial; )... Msin(i).... Nαι, κάτι θυμάμαι κι εγώ από τότε που ασχολιόμουν με τα εξωπλανητάκια Αλλά αν θες "πόλεμο" θα τον έχεις: ξέρουμε μόνο καμιά 15αριά εξωηλιακούς πλανήτες!!!! v. ΥΓ Ωραία τα στοιχεία για τα πλανητάκια, αλλά καμιά εκκεντρότητα μήπως σου βρίσκεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα