Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το φιλτρο σεληνης ειναι απαραιτητο για παρατηρηση της σεληνης οταν ειναι αρκετα φωτισμενη; Εννοω για να μην παθουμε και καμια ζημια.

Και το φιλτρο αυτο μπαινει στον προσοφθαλμιο, σωστα; #-o

Δημοσιεύτηκε

Όταν παρατηρείς την πανσέληνο η σελήνη είναι πολύ λαμπρή.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κουράζεται το μάτι σου απο το πολύ φώς.Φυσικά δεν παθαίνεις τίποτα.Αλλά αν χρησιμοποιήσεις ένα φίλτρο σελήνης θα αυξηθεί η αντίθεση και θα μειώθει το φώς της πανσεληνου.Έτσι θα μπορείς να την παρατηρείς πιο άνετα.Το φίλτρο είναι χρήσιμο στη πανσέληνο και στην ύβο. :wink:

Το φίλτρο βιδώνει στο προσοφθάλμιο.

There is no dark side of the moon, its all dark.
Δημοσιεύτηκε

Κυριως στη Πανσεληνο ειναι απαραιτητο.

επισης το φιλτρο αυξανει το κοντραστ με αποτελεσμα να διακρινονται περισσοτερες λεπτομερειες στην επιφανεια της Σεληνης

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
  • 10 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό φίλτρο Σελήνης; Απόψε που προσπάθησα πρώτη φορά να δώ τη Σελήνη δεν τα κατάφερα είχε πολύ έντονη φωτεινότητα τυφλώθηκα :cheesy:
--
Δημοσιεύτηκε
Προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό φίλτρο Σελήνης; Απόψε που προσπάθησα πρώτη φορά να δώ τη Σελήνη δεν τα κατάφερα είχε πολύ έντονη φωτεινότητα τυφλώθηκα :cheesy:

http://www.teleskop-service.com/filters/start/filtersstart.html#neutral

Τα παλια πρασινα φιλτρα σεληνης ειναι παρελθον νομιζω..

Χρησιμοποιω ανελλιπως το συγκεκριμενο και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Εγς ακομη πρασινο φιλτρο χρησιμποιω αν ακι θελω να δοκιμασω και κοκκινο καθως κι ενα Polarizing Filter .

ΖΗτα σε καποια αντιπροσωπια ενα φιλτρο Σεληνης.Ενα απλο θα σου δωσουν .

Δημοσιεύτηκε
Δεν νομίζω οτι είναι τόσο απογοητευτηκό. Είναι πάμφθηνο και βοηθάει απλά στη μείωση της φωτεινότητας. Τί άλλο θέλεις ;

Να μην βλεπω την Σεληνη πρασινη :mrgreen:

Ενα γκριζο (ND) ειναι εξισου φθηνο!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ σίγουρα θα αποφύγω το πράσινο. Χωρίς φίλτρο πως μπορείτε να δείτε τη Σελήνη; Με ενόχλησε τόσο πολύ ο έντονος φωτισμός στο μάτι σαν να προσπαθούσα να κοιτάξω τον ήλιο 8-[ Υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος μειώσω τον φωτεισμό μέχρι να προμηθευτώ φίλτρο ;

Απο Αθήνα θα βρώ τίποτα σε φίλτρα;

--
Δημοσιεύτηκε
Γυαλιά ηλίου!!

(Δεν κάνω πλάκα!!) :-note :-note :-note :cheesy:

Εαν δεν υπαρχει το variable polarizer filter η ενα ND πιο πυκνο, τοτε ναι, γυαλια ηλιου! (ουτε εγω κανω πλακα) :cheesy:

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Με ενόχλησε τόσο πολύ ο έντονος φωτισμός στο μάτι σαν να προσπαθούσα να κοιτάξω τον ήλιο...

Αν ήξερες, θα έβλεπες πόσο λάθος κάνεις! :mrgreen:

(ΜΗΝ προσπαθήσεις να δεις τον Ήλιο με το τηλεσκόπιο!)

Δημοσιεύτηκε

Επειδή δεν το κατάλαβα το αστείο μου εξηγείς τι εννοείς?

(Είπαμε μελετάμε ακόμα αλλά δεν είμαι νηπιαγωγείο για να δω τον ήλιο ουτε με τα μάτια απευθείας :twisted: )

Θα κάνω μια δοκιμή με γυαλιά ηλίου έχω και το πρόβλημα 100% ευαισθησίας των ματιών μου

--
Δημοσιεύτηκε
Μετά απο λίγο καιρό το μάτι συνηθίζει και δεν θα ενοχλήτε τόσο έντονα στην παρατήρηση της Σελήνης.Ωστόσο, όταν η σελήνη είναι σε φάση Πανσελήνου και γενικά γεμάτη, θα καταπονείται το μάτι σου το ίδιο όσος καιρός και να περάσει.Εκεί έρχεται το φίλτρο ή τα γυαλιά ηλίου που αναφέρεις! :)
Δημοσιεύτηκε

Δοκιμασε να μειωσεις τη διαμετρο του τηλεσκοπιου σου με καποιο χαρτονι.

Κοψε το κυκλικα με οσο παχος νομιζεις οτι θα σου χρειαζεται ,δοκιμασε το αυτο πρωτα, και κολλα το πανω στο τηλεσκοποιο ή μπορεις να το φτιαξεις οπως το ηλιακο φιλτρο και να το βαζεις-βγαζεις απλα .

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης