Jump to content

Ερώτημα για Starry Night 5


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

 

Αν κάποιος χρησιμοποιεί το StarryNight Enthusiast 5, θα ήθελα να ενημερωθώ αν υπάρχει full screen δυνατότητα. Έχω ψάξει αρκετά και ακόμα παραμένουν οι μπάρες των windows επάνω στην οθόνη. Σε κάθε περίπτωση και μετά από 10 ημέρες χρήσης κατέληξα ότι θα ήθελα το interface του Stellarium με τα στοιχεία του Starry Night σε ότι αφορά τον νυχτερινό ουρανό.

 

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ φίλε nikfoe για την άμεση ανταπόκριση. Από ότι φαίνεται όμως η κάτω μπάρα φεύγει αυτόματα όμως οι δύο πάνω παραμένουν. Αναφέρομαι στην μπάρα που περιέχει τα file, edit, view, options κλπ. Δεν είναι σημαντικό το θέμα, απλά αφαιρεί κάτι από την αίσθηση του φυσικού παραθύρου όταν το χρησιμοποιώ έξω, παράλληλα με τα κυάλια και το τηλεσκόπειο.

 

Σε ευχαριστώ και πάλι

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mέσα στο πρόγραμμα πάτα F7 και F8. Αυτές είναι οι μπάρες του προγράμματος όχι τών windows. Επίσης αυτές οι επιλογές προσφέρονται και απο το μενού view
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικά, βλέποντας το Redshift να διαφημίζει....full screen, no bars, καταλήγω ότι είναι φλέγον ζήτημα προώθησης και τελικά θα παρακολουθώ π.χ. τον ISS σε τροχιά πίνοντας φραπέ, μαζί με file, view, options, help κλπ.

Το F8 δεν δουλεύει. όπως και όλη η δομή του starry night την οποία μετά από 15 χρόνια στους υπολογιστές και τα προγράμματα. βαρέθηκα πολύ γρήγορα να παρακολουθήσω.

Εννοείται ότι έχει γίνει update, επανεγκατάσταση, openGL, frame rates ρυθμίσεις, ρυθμίσεις, ρυθμίσεις κλπ. κλπ. κλπ. και ακόμα δεν έχω το πιό απλό....την φυσική αίσθηση του ουρανού πάνω στην οθόνη, πόσο μάλλον να κεντράρω αντικείμενο ανοίγωντας παράθυρο χωρίς night vision δυνατότητα. Λέμε για μερική τύφλωση. Όχι βέβαια δεν πάω να αλλάξω το χρώμα από τα windows διότι θα φωνάξουν οι κόρες. Αυτά.

 

Ακόμα και αν υπάρχει η δυνατότητα για τα παραπάνω, πατώντας Ctrl+Caps+8+;+g...... ταυτόχρονα, πάλι δεν εχω καλυφθεί από ένα πρόγραμμα που κοστίζει.

Περιμένω να βάλουν στο Stellarium περισσότερα αντικείμενα.......τζάμπα και μόλις μου αρέσει κάποιο.....αριστερό κλίκ...space bar και φτάσαμε.

Με πτήση......όχι διακεκομμένα

 

Τα παραπάνω αφορούν το Planetarium όχι την spacecraft δυνατότητα.

 

Thanks

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 έτος αργότερα...

Για να μην ανοίγω νέο thread, έχω 2 απορίες με το εν λόγω πρόγραμμα:

 

1) Έχω προσέξει ότι τα ουράνια σώματα έχουν μια απόκλιση όσον αφορά τη θέση τους στον πραγματκό ουρανό, στη δυτική πλευρά μου δείχνει κάποια αντικείκεμα πιο χαμηλά απ' ότι στην πραγματικότητα, ενώ στην ανατολική το αντίστροφο. Λέτε να έχει σχέση η ώρα που προσθέτει +2 ή +3 ώρες στη διεθνή ώρα; Ποιά είναι η σωστή ρύθμιση;

 

2) Πώς θα βγάλω τα βουνά από τη μέση; Παρόλο που βλέπω αντικείμενα στον ουρανό μου, στο starrynight είναι κρυμμένα πίσω από τα βουνά. Ποιός του είπε πως είμαι σε οροπέδιο; Έλεος! :frown:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν ξέρω πως είναι στα windows αλλα πανω κάτω τα menus είναι ίδια με τα mac.

Αν και δεν το έχω μπροστά μου τωρα γιατι είμαι στο γραφείο,

στις ρυθμίσεις που επιλέγεις τοποθεσία πρεπει να τσεκαρεις διπλα που λεει για την καλοκαιρινή ώρα.

Για τον ορίζοντα:

Στο menu > view> hide orizon.

Δεν νομίζω οτι εχει full screen αλλα πανω δεξια απο το zoom εχει επιλογη να μη βλέπεις το toolbar.

 

φιλικά,

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η σωστή ρύθμιση της ώρας είναι GMT +2 .Πατώντας το DST ενεργοποιείς αυτόματα και την θερινή ώρα . Εγώ είχα παρατηρήσει και εγώ κάποιες αποκλίσεις σε σχέση με το τι δείχνει αλλα μετα κατάλαβα οτι εγώ ήμουνα μεσα σε μια λακόυβα και η πλευρά που φαινόταν ίσια απο εμένα στην πραγματικότητα είχε αρκετά μέτρα υψομετρική διαφορά. Ρύθμισε και το ύψος και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

 

http://astrocom.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης