nkarytia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2018 Αν τα οπτικά του είναι εντάξει και στο πακετάρει Καλά, δεν υπάρχει ρίσκο. Τη βάση για τα SE τη βρίσκεις στα....850€!!!!https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1822_Celestron-GoTo-Mount-for-telescopes-up-to-6-kg---autoguiding-port.html 1000 φορές πήγαινε σε ισημερινή!!! Αν το ψάξεις παίρνεις τη HEQ5 με αυτά τα λεφτα περίπου!!! Αυτό φοβάμαι με το ν' αγοράσω χωριστά στήριξη και σωλήνα, μήπως μου βγει τελικά πολύ παραπάνω! Νομίζω πως μια ολοκληρωμένη λύση θα είναι η περισσότερο οικονομική. Ειδικά αν είναι να σου βγει 100-150€ λιγότερα από ένα καινούργιο. Save the darknessLet it never fade away!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2018 Δεν χάνεις τίποτε να βάλεις μια αγγελία εδώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
nkarytia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Θα περιμένω και τα νέα από τον φίλο μας Δημήτρη για τη βάση. Αν αποδειχθεί άξια μπορεί να πάω για χωριστά σωλήνα, στήριξη και τρόποδο. Αν όχι θα βάλω μια αγγελία. Save the darknessLet it never fade away!
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Θα περιμένω και τα νέα από τον φίλο μας Δημήτρη για τη βάση. Αν αποδειχθεί άξια μπορεί να πάω για χωριστά σωλήνα, στήριξη και τρόποδο. Αν όχι θα βάλω μια αγγελία.Τρίτη παραλαμβανω τεταρτη σου λέω εντυπώσεις!!
nkarytia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Θα περιμένω και τα νέα από τον φίλο μας Δημήτρη για τη βάση. Αν αποδειχθεί άξια μπορεί να πάω για χωριστά σωλήνα, στήριξη και τρόποδο. Αν όχι θα βάλω μια αγγελία.Τρίτη παραλαμβανω τεταρτη σου λέω εντυπώσεις!! Χίλια ευχαριστώ! Save the darknessLet it never fade away!
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Την έχω στα χέρια μου και φυσικά...βρέχει!!! Μέχρι στιγμής λοιπον:1. Η εφαρμογή για το χειρισμό της λειτουργεί και συνδέεται άψογα. Το μόνο που κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις τη βάση και με το κινητό σου βρίσκεις το δίκτυο που δημιουργεί και συνδέεται εκεί! Τόσο απλά. 2. Το τρίποδο με το mak 127 είναι οριακό αν επεκτείνει τελείως τα πόδια του. Με κλειστά πόδια ή άνοιγμα μέχρι τη μέση δεν αντιμετώπισα πρόβλημα τρεμοπαίγματος σε επίγειο στόχο. Με ένα πιο στιβαρό τρίποδο δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και λίγο πάνω από τα κιλά που σηκώνει. Αυτά μέχρι στιγμής και επιφυλάσσομαι για καθαρό ουρανό αύριο να δοκιμαστεί στο πεδίο μάχης!!
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Και μια φωτο για να ανοίγουν οι ορέξεις!!
geo1970 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Το ίδιο set έχω με σένα (127 mak με τη συγκεκριμένη βάση) . Πολύ καλό για πλανητική φεγγάρι και διπλά , πανάλαφρο αλλά μου τη σπάει ο εστιαστής που με τον που τον ακουμπάς τρέμει το είδωλο .Έχεις βρει καμιά λύση για αυτό το ζήτημα ;
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2018 Το ίδιο set έχω με σένα (127 mak με τη συγκεκριμένη βάση) . Πολύ καλό για πλανητική φεγγάρι και διπλά , πανάλαφρο αλλά μου τη σπάει ο εστιαστής που με τον που τον ακουμπάς τρέμει το είδωλο .Έχεις βρει καμιά λύση για αυτό το ζήτημα ;Δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα με τον εστιαστή του τηλεσκοπίου. Είναι σίγουρα ο εστιαστή και όχι η βαση;
nkarytia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Τώρα έχω ένα κάρο δειλήματα! Να πάρω αυτή τη βάση κι έναν 8άρη οπτικό σωλήνα;Ερώτηση, μπορεί μέσω εφαρμογής στο κινητό να γίνει goto; Save the darknessLet it never fade away!
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Τώρα έχω ένα κάρο δειλήματα! Να πάρω αυτή τη βάση κι έναν 8άρη οπτικό σωλήνα;Ερώτηση, μπορεί μέσω εφαρμογής στο κινητό να γίνει goto; Όχι ο 8αρης είναι πάρα πολύ βαρύς γι αυτή. Είναι go to μέσω κινητού ετσι κι αλλιώς. Μπορεί να πάρει και το synscan όμως να δουλέψει και με το χειριστηριο
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Πρώτο πρόβλημα που είχα ήταν ότι η σωλήνας έπρεπε να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που ο ερευνητής έβλεπε κάτω!! Τελικα λύθηκε με firmware update από τη skywatcher μαζί με κάποια άλλα θεματάκια!! Ένα καλό είναι ότι με το νέο update η βάση μπορεί να πάρει σφήνα και να δουλέψει και ως ισημερινή!! Περισσοτερα το βραδυ!!
garvanit Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Αυτή βάση πωλείται και μόνη της;Αν ναι τι τηλεσκόπιο (σωλήνα εννοώ) μπορεί να δεχθεί;
nkarytia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Πρώτο πρόβλημα που είχα ήταν ότι η σωλήνας έπρεπε να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που ο ερευνητής έβλεπε κάτω!! Τελικα λύθηκε με firmware update από τη skywatcher μαζί με κάποια άλλα θεματάκια!! Ένα καλό είναι ότι με το νέο update η βάση μπορεί να πάρει σφήνα και να δουλέψει και ως ισημερινή!! Περισσοτερα το βραδυ!! Θα το δοκιμάσεις και σαν goto με κινητό; Θα ποστάρεις σχόλια για ακρίβεια κλπ;(φυσικά ένα ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να γράψεις γι' αυτή!) Save the darknessLet it never fade away!
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2018 Πρώτο πρόβλημα που είχα ήταν ότι η σωλήνας έπρεπε να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που ο ερευνητής έβλεπε κάτω!! Τελικα λύθηκε με firmware update από τη skywatcher μαζί με κάποια άλλα θεματάκια!! Ένα καλό είναι ότι με το νέο update η βάση μπορεί να πάρει σφήνα και να δουλέψει και ως ισημερινή!! Περισσοτερα το βραδυ!! Θα το δοκιμάσεις και σαν goto με κινητό; Θα ποστάρεις σχόλια για ακρίβεια κλπ;(φυσικά ένα ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να γράψεις γι' αυτή!)Ναι το βραδυ θα την περάσω από 1000 κύματα!! Αλλά θα ανοίξω άλλο θέμα για να μην το κανιβαλισουμε αυτό!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα