Chris21 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Καλησπερα πρώτη φορά ασχολούμαι με τηλεσκόπιακαι θα ήθελα την βοήθεια σας!!!! Αγόρασα celestron 114 astromaster και θα ήθελα να μάθω πως ρυθμίζεις τις ώρες και λεπτα στην ορθη αναφορα για συντεταγμένες!!!!
giannis60 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2018 Πρέπει να ξέρεις τις συντεταγμένες και του στόχου που τώρα σκοπεύει το τηλεσκόπιο και του στόχου που θέλεις με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσεις. Έστω λοιπόν ότι είσαι στο Βέγα και θέλεις να πας στο M57. Γυρίζεις τον δίσκο θέσης της ορθής αναφοράς ώστε να λέει την σωστή συντεταγμένη του Βέγα. Κατόπιν περιστρέφεις τον άξονα της ορθής αναφοράς ώστε να δημιουργηθεί η ένδειξη του Μ57. Αυτό πάντοτε το κάνεις την τελευταία στιγμή ώστε να μεσολαβεί πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Σε αυτές τις μετακινήσεις ξεκινάμε πρώτα από από την απόκλιση.Γιά περισσότερα σε αυτήν την Θ Ε https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17550&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=Βρες εκεί που λέει κύκλοι θέσης. Υπάρχει συνημμένο.Και εδώhttps://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=23770&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Chris21 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2018 Αν εστιασω στον πολικό αστέρα για να βρω την ανδρομεδα τη πρέπει να κάνω??? Τι συντεταγμένες θα πρέπει ν βάλω
Μενέλαος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Γιατί θέλεις να παιδεύεσαι; Είναι τόσο πιο εύκολο να βρεις την Ανδρομέδα με το μάτι και να στρεψεις κατευθείαν το τηλεσκόπιο εκεί! Δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν αυτά τα παιχνιδάκια σε αυτές τις τόσο φτηνές στηρίξεις, άχρηστα είναι ...
Sattor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Θα συμφωνήσω με τον φίλο Μενέλαο . Θα σπαταλήσεις αρκετό χρόνο με την συγκεκριμένη μέθοδο και δουλειά δεν θα γίνει.Εγώ προσωπικά όταν είχα πρωτοξεκινησει, είχα απογοητευτεί με όλο αυτό το χάσιμο. Πάρε έναν ερευνητή telrad ή rigel και κατέβασε ένα πρόγραμμα πλανηταρίου στο κινητό και είσαι έτοιμος. Έτσι θα εξοικειωθείς γρηγορότερα. Φιλικά, Θοδωρής ΨιλόπουλοςSW evostar 72ED Heq5 pro Synscanhttp://tpsilopoulos.blogspot.com
meiko Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Καλησπερα Chris, συμφωνω και εγω με τα παιδια, θα δυσκολευτεις παρα πολυ να βγαλεις ακρη με τις συντεταγμενες, το ειχα δοκιμασει και εγω καποτε και δεν δουλεψε τιποτα! Ειχα διαβασει καπου οτι οι συντεταγμενες δουλευουν μονο σε πολυ μεγαλες βασεις, εκτος αν εχεις πολυ wide τηλεσκοπιο. Εγω τουλαχιστον η μοναδικη λυση go to που εχω δει σε μη ρομποτικη βαση, ειναι αυτη η πατεντα του Γιαννη (που εχει και αναλυτικο οδηγο στο αστροβοξ) και οταν ειδα και στην πραξη οτι δουλευει επαθα πλακα! Συμφωνω και στο οτι με ενα telrad/red dot θα κανεις σιγουρα δουλεια, ασε που θα μαθεις και καλυτερα τον ουρανο ! Σε καθε περιπτωση αφου σου ηρθε η ιδεα δοκιμασετο, δεν χανεις κατι Vasilis Hailsteel
giannis60 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2018 Θα συμφωνήσω με τον φίλο Μενέλαο . Θα σπαταλήσεις αρκετό χρόνο με την συγκεκριμένη μέθοδο και δουλειά δεν θα γίνει.Εγώ προσωπικά όταν είχα πρωτοξεκινησει, είχα απογοητευτεί με όλο αυτό το χάσιμο. Πάρε έναν ερευνητή telrad ή rigel και κατέβασε ένα πρόγραμμα πλανηταρίου στο κινητό και είσαι έτοιμος. Έτσι θα εξοικειωθείς γρηγορότερα. Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Sattor. Φίλε μου δεν στο είπα παρά πάνω, αλλά το σετ απ που έχεις, είναι σαν τα πλαστικά κατσαβίδια και εργαλεία που υπάρχουν σε σετ για παιχνίδια της προ νηπιακής ηλικίας. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να βιδώνεις και να ξεβιδώνεις αληθινές βίδες με πλαστικά κατσαβίδια. Το να επιχειρείς να εντοπίσεις στόχους κάνοντας χρήση τους κύκλους θέσης και τις ουράνιες συντεταγμένες με αυτό το τηλεσκόπιο, είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις δουλειά με το κατσαβίδι του "Μπομπ του μάστορα". Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις την απόκλιση ενός αντικειμένου και να ψάχνεις στην περιοχή κουνώντας την ορθή αναφορά με το χέρι. Ένα οπτικό πεδίο πάνω από την αναγραφόμενη συντεταγμένη ένα κάτω. Κάποια στιγμή κάτι μπορεί να βρεις. Το πάν είναι να μπορείς να σημαδεύεις τα άστρα γρήγορα και απλά. Οι παρά πάνω ερευνητές που σου πρότεινε ο Sattor είναι 1Χ ερευνητές και κάνουν την καλύτερη δουλειά. 'Όμως ακόμα καλύτεροι είναι αυτοί πού γίνεται λόγος στον πρώτο σύνδεσμο που σου έστειλα. Οι ξύλινες διόπτρες. Είναι εντελώς δωρεάν, δεν βλάπτονται από την δρόσο, σημαδεύεις και το πιο αμυδρό αστέρι και δεν έχουν ανάγκη από ενεργειακές πηγές. Εάν δεν μπορείς να κατασκευάσεις μία τέτοια, να αγοράσεις έναν από τους παραπάνω 1Χ ερευνητές. Αγόρασε ένα βιβλίο με στόχους και χάρτες. Σου προτείνω μάλιστα οι πρώτοι στόχοι βαθέως ουρανού να είναι τα διπλά και πολλαπλά αστέρια. Αυτά σημαδεύονται εύκολα με τέτοιους ερευνητές και παράλληλα όταν τα δεις στο προσοφθάλμιο δεν είναι ένα άστρο που βλέπεις με το μάτι αλλά δύο. (Και πολλές φορές τρία και τέσσερα). Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα