Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Επεξεργάζοντας κάτι παλιές φωτογραφίες (2004) με το Photoshop θυμήθηκα κάτι που μου το είχα απορία. Το παρακάτω αστέρι είναι ο Σείριος, και το σημαδι που δείχνω εμφανίζονταν σε κάθε φωτογραφία που έπαιρνα με τη Sony DSC-P9. Υπάρχει περίπτωση να είναι ο Σείριος Β? Οι εκθέσεις ήταν 2 δευτερόλεπτα (δεν άφηνε η μηχανή παραπάνω) και τη κρατούσα με το χέρι πάνω από το προσοφθάλμιο. IK Observing System
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Μαλλον θα το αποκλεισω.Ειναι πολυ πιο κοντα,πολυ πιο αμυδρος ...
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Και τι μπορεί να είναι;; Σφάλμα της μηχανής το αποκλείω, γιατί πήρα 3-4 φωτογραφίες όπου η μηχανή δεν ήταν στην ίδια θέση. Έτσι αυτό το θολό στίγμα εμφανίζονταν περιμετρικά του Σειρίου εξαιτίας της περιστροφής της κάμερας. Θα μπορούσε να είναι κάποιο flare του Σειρίου;; IK Observing System
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Μαλλον φωτογραφικο ειναι το προβλημα!
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Ιφικράτη, μάλλον είναι αντανάκλαση από το προσοφθάλμιο.Ειδικά ο 40 χιλ. plossl της Meade τα κάνει αυτά. Ο Σείριος Β απέχει 7.2" από τον Α και έχει λαμπρότητα +8.5 .Πρόσφατα δημοσίευσα μια φωτό του Δημήτρη Μπαλάση που λήφθηκε με 10ιντσο. (Χρησιμοποιήθηκε φίλτρο neutral density που κόβει λίγο την λάμψη του Α και ο διαχωρισμός γίνεται ευκολότερα. Επίσης το image scale ήταν πολύ μεγάλο με χρήση προσοφθαλμίου 5 χιλ.)http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=1425Βέβαια μπορεί να είναι και spike.
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Το αποκλείω κατηγορηματικά να είναι σφάλμα φωτογραφίας, καθώς επαναλαμβάνω ότι εμφανίζονταν μόνο όταν φωτογραφιζα το Σείριο. Φωτογράφισα και άλλα αστέρια (Βέγκα και άλλα) και μόνο σ' αυτόν εμφανίστηκε. Επίσης δεν είναι ότι εμφανίστηκε μία φορά. Εμφανίστηκε σε όσες τράβηξα (3-4) και σε διαφορετικές θέσεις γιατί η sony δεν ήταν σταθερή στο ίδιο σημείο. Άν δεν είναι ούτε flare το μόνο που μένει είναι να είναι κάποιο άλλο αστέρι πιο αμυδρό, αλλά μου φαίνεται δύσκολο καθώς έχει ακριβώς την ίδια απόκριση στο χρώμα IK Observing System
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Θα μπορούσε να είναι κάποιο flare του Σειρίου;; Μπά.....εκτός κι άν πήρες τις φώτο με το Hubble
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Η βλακεία μου είναι ότι πρέπει να έσβησα τις άλλες 1-2 (δε τις βρίσκω )γιατί θεώρησα ότι θα είναι ο Σείριος Β οπότε γιατί να έχω την ίδια φωτό 3 φορές. Σε μεγέθυνση. IK Observing System
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Ο Σείριος είναι 3.7 φορές λαμπρότερος από τον Βέγα κι αυτό σημαίνει πολύ μεγαλύτερη λάμψη, οπότε δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Τι προσοφθάλμιο χρησιμοποίησες? Επίσης, χρησιμοποίησες τη μηχανή με τον φακό της? Αν ναι, μπορεί να οφείλεται και σε αυτό.
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Νομίζω των 26mm χρησιμοποίησα. Η μηχανή ναι με το φακό της, είναι fix. IK Observing System
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Μαλλον δεν ειναι ο σειριος β .Κοιταχτε τη μεγεθυμενη φωτο και προσεξτε οτι το υποτυθεμενο αστρο δεν ειναι καν σφαιρικο συνεπως πρεπει να ειναι καποιο παιχνιδι του φωτος.!!! Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Κοιταχτε τη μεγεθυμενη φωτο και προσεξτε οτι το υποτυθεμενο αστρο δεν ειναι καν σφαιρικο συνεπως πρεπει να ειναι καποιο παιχνιδι του φωτος.!!! Ίσως είναι από τη κίνηση του χεριού μου καθότι δεν είναι δυνατόν να τη κρατάω τελείως ακίνητη έστω για 2 δευτ. Απλώς στο σείριο φαίνεται λιγότερο εξαιτίας του ''πάχους'' από την έκθεση. Αν όμως ήταν flare δε θα χρειάζονταν να είναι σφαιρίκό. Δε ξέρω, μου φαίνεται περίεργο. IK Observing System
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Συγνωμη αλλα δεν ειχα προσεξει οτι ειχες πει οτι κρατουσες τη μηχανη πανω απο το προσοθφαλμιο. Για μενα ειναι σιγουρο οτι ειναι καποια αντανακλαση απο το προσοφθαλμιο. Σε οσο σκοτεινο μερος και να εισαι οταν το οπτικο μονοπατι δεν εινια " μονωμενο" τοτε υποκειτε σε τετοιες παρεμβολες Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Σίγουρα είναι αντανάκλαση Ιφικράτη!!!! έχουν δίκιο τα υπόλοιπα παιδιά. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Γιατί δεν προσπαθείς να επεξεργαστείς και να "σβήσεις" απο την φωτογραφία αυτή την αντανάκλαση ?
sergios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Το ότι το σχήμα δεν είναι στρογγυλό δεν μπορεί να οφείλεται σε μετακίνηση της φωτογραφικής, γιατι τότε ο Σείριος που είναι και πολύ λαμπρότερος θα φαινόταν σαν μια γραμμή. Τα trails είναι πολύ πιο εμφανή στα λαμπρότερα αστέρια παρά στα τόσο αμυδρά. Υποστηρίζω και εγώ την άποψη της αντανάκλασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα