inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Παιρνω πρωτοβουλια και ρωταω: Μεχρι που μπορει να φτασει καποιος στην επεξεργασια τις φωτο που εχει βγαλει, με προγραμματα τυπου Photoshop??Δηλαδη εχει το δικαιωμα με το προσχημα ' να ειναι ωραια', να της αλαξει τα φωτα?? Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 ερώτηση:Αν της αλλάξει τα φώτα τί θα είναι;;;;;Aπάντηση:Αλλαξοφωτογράφος p.sHail to Photoshop!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Παλαιότερα και εγώ είχα αυτή την απορία αλλά αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς θα δεις οτι ναι μεν αυτό που βλέπεις δεν είναι τόσο αληθές αλλά απο την άλλη αν κάποιος που ήταν καλός σε αυτό το αντικείμενο και δημοσίευε δουλειά του έτσι όπως είχε με κάποια χαρακτηριστικά που την έκαναν κάπως απωθητική προς τους άλλους ,ουσιαστικά δεν θα άξιζε τον κόπο.Το σωστό είναι φυσικά η επεξεργασία να έχει όρια και να μην καταχρήζεται Προσωπικά θεωρώ οτι ανάλογα με την επεξεργασία που γίνεται σε μια δουλειά φένεται και το πόσο ταλαντούχος είναι ο συγκεκριμένος αστροφωτογράφος.
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Παλαιότερα και εγώ είχα αυτή την απορία αλλά αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς θα δεις οτι ναι μεν αυτό που βλέπεις δεν είναι τόσο αληθές αλλά απο την άλλη αν κάποιος που ήταν καλός σε αυτό το αντικείμενο και δημοσίευε δουλειά του έτσι όπως είχε με κάποια χαρακτηριστικά που την έκαναν κάπως απωθητική προς τους άλλους ,ουσιαστικά δεν θα άξιζε τον κόπο.Το σωστό είναι φυσικά η επεξεργασία να έχει όρια και να μην καταχρήζεται Προσωπικά θεωρώ οτι ανάλογα με την επεξεργασία που γίνεται σε μια δουλειά φένεται και το πόσο ταλαντούχος είναι ο συγκεκριμένος αστροφωτογράφος. Συμφωνω . Εχω δει στο δικτυο κατι σουπερ - ντουπερ αστροφωτογραφους με κατι εξοπλισμους που κοστιζουν πολλα μηδενικα.....και το αποτελεσμα???Εγω με την ταπεινη zenit122 βγαζω καλυτερα αποτελεσματα!!! ερώτηση:Αν της αλλάξει τα φώτα τί θα είναι;;;;;Aπάντηση:ΑλλαξοφωτογράφοςDancing Dancing p.sHail to Photoshop!Τυπικος vegan ..... Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Τα όρια είναι σχετικά εξάλλου και εσείς χρησιμοποιώντας τις τεχνικές κατά ένα μέρος μην νομίζετε ότι δεν προσθετέ πληροφορία η χάνετε πληροφορία.Είμαι υπέρ τις αισθητικής πλευράς φτάνει να μην χάνεις πολύτιμη πληροφορία.Στην αρχή που δεν ήξερα όταν βγάζαμε ένα νεφέλωμα μου άρεσε να βγάζω τα άστρα μετά κατάλαβα ότι ήταν λάθος. Η πείρα σιγά σιγά θα σε κάνει να βάζεις όρια. Εξάλλου και από το Huble οι εικόνες ξέρετε ότι τρώνε επεξεργασία για να γίνουν έτσι. Μέσα από αυτήν την τριβή μαθαίνεις και θα βγουν και νέες τεχνικές και νέα softwarika φίλτρα. Το να βάλεις λίγο unsharp ή blur. Η να ρυθμίσεις το Curves, δεν είναι πρόβλημα, όπως επίσης το να δημιουργήσεις μάσκα και να μειώσεις την μη σωστή απόκριση των εικονοστοιχείων της CCD. Επίσης τους αλγορίθμους του Registax πρέπει να γνωρίζετε Πανεπιστήμια τους έβγαλαν και μάλιστα πρώτα χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς έπειτα για το διάστημα και συγχρόνως για τα διαγνωστικά απεικονιστικά συστήματα στην Ιατρική. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Τα όρια είναι σχετικά εξάλλου και εσείς χρησιμοποιώντας τις τεχνικές κατά ένα μέρος μην νομίζετε ότι δεν προσθετέ πληροφορία η χάνετε πληροφορία.Είμαι υπέρ τις αισθητικής πλευράς φτάνει να μην χάνεις πολύτιμη πληροφορία.Στην αρχή που δεν ήξερα όταν βγάζαμε ένα νεφέλωμα μου άρεσε να βγάζω τα άστρα μετά κατάλαβα ότι ήταν λάθος. Η πείρα σιγά σιγά θα σε κάνει να βάζεις όρια. Εξάλλου και από το Huble οι εικόνες ξέρετε ότι τρώνε επεξεργασία για να γίνουν έτσι. Μέσα από αυτήν την τριβή μαθαίνεις και θα βγουν και νέες τεχνικές και νέα softwarika φίλτρα. Το να βάλεις λίγο unsharp ή blur. Η να ρυθμίσεις το Curves, δεν είναι πρόβλημα, όπως επίσης το να δημιουργήσεις μάσκα και να μειώσεις την μη σωστή απόκριση των εικονοστοιχείων της CCD. Επίσης τους αλγορίθμους του Registax πρέπει να γνωρίζετε Πανεπιστήμια τους έβγαλαν και μάλιστα πρώτα χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς έπειτα για το διάστημα και συγχρόνως για τα διαγνωστικά απεικονιστικά συστήματα στην Ιατρική. Ναι αλλα ποια ειναι αυτα τα ορια.Μηπως μεχρι εκει που δεν πρεπει να προσθετουμε επιπλεον πληροφορια αλλα να βγαζουμε στην επιφανεια μονο αυτη που υπαρχει??Εγω αυτο πιστευω. Για αυτο που λες Γιωργο για τις τεχνικες, τουλαχιστον στην φωτομετρια ειναι απαγορευμευνο να προσθεσης πληροφορια δια ροπαλου!!!Φιλτρα του phοtoshop που αναφερεις απαγορευονται επισης διοτι τα περισσοτερα ειναι μη-γραμμικα. Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Η πληροφορία που υπάρχει σε κάθε εικόνα είναι δεδομένη. Σκοπός της επεξεργασίας κατ'εμε, είναι να αναδιχθεί όσο μεγαλύτερο ποσοστο αυτής της πληροφορίας γίνεται!Ότιδήποτε από κεί και πέρα είναι .....ανήθικο
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Για αυτο που λες Γιωργο για τις τεχνικες, τουλαχιστον στην φωτομετρια ειναι απαγορευμευνο να προσθεσης πληροφορια δια ροπαλου!!!Φιλτρα του phοtoshop που αναφερεις απαγορευονται επισης διοτι τα περισσοτερα ειναι μη-γραμμικα. Ο πάππους μου έλεγε να παροιμία δεν ξέρω αν την έχετε στα μέρει σας :Μην μπερδεύεις μου έλεγε το σώβρακο με την γραβάτα!!!! Τι φωτομετρία μου λες αυτό είναι άλλο πράγμα, και βέβαια όταν κάνεις φωτομετρία η όταν ψάχνεις για super nova κάνεις άλλου είδους επεξεργασία και ίσως και να μην πρέπει να κάνεις δεν ξέρω γιατί δεν ασχολήθηκα. Εσείς έχετε κωλύσει σε αυτά που διαβάσατε και πρέπει να κάνετε στο Πανεπιστήμιο εμείς πάλι είμαστε ποιο free και χωρίς κάποιον να μας ορίζει. Βέβαια πάντα με μέτρο όπως έλεγαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι " Παν μέτρων άριστον" Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Μα δεν διαφωνω μαζι σου απλα εφερα το παραδειγμα της φωτομετριας επειδη το ξερω πολυ καλα. Σε φωτογραφιες ποτρετων πχ προφανως και πρεπει να εισαι πιο χαλαρος, αλλα οχι και να αλλαζεις μορφες με εργαλεια οπως το πινελο.... δηλαδη μην κανουμε την φωτογραφια και πινακα ζωγραφικης!!!!! χωρίς κάποιον να μας ορίζειΣε πληροφορω οτι ειμαστε αηδιαστικα χαλαροι( και δεν εννοω τον καφε) και κανουμε ουσιαστικα την δουλεια μονοι μας. Ρωτα οποιον μας ξερει.....Το κωλυμα ομως δεν καταλαβαινω που ειναι Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Μην μπερδεύουμε τώρα φωτομετρίες και ιστορίες.....Ας μιλήσουμε για αστροφωτογραφία, στην οποία όλοι έχουμε άποψη!(Πιστεύω) Εγώ πάλι εκείνο-το-καφε-πραμα-με-τις-τρυπιτσες-στην-ακρη, που τώρα τελευταία έμαθα πως το λένε και φίλμ, δεν το αλλάζω με τίποτα! Φίλμ, μηχανικές κάμερες, 0 επεξεργασία,κυάλια........Εμπρός για πίσω με το ΒΥΖΑΝ!
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Μην μπερδεύουμε τώρα φωτομετρίες και ιστορίες.....Ας μιλήσουμε για αστροφωτογραφία, στην οποία όλοι έχουμε άποψη!(Πιστεύω) Εγώ πάλι εκείνο-το-καφε-πραμα-με-τις-τρυπιτσες-στην-ακρη, που τώρα τελευταία έμαθα πως το λένε και φίλμ, δεν το αλλάζω με τίποτα! Φίλμ, μηχανικές κάμερες, 0 επεξεργασία,κυάλια........Εμπρός για πίσω με το ΒΥΖΑΝ! Και γω δεν τα αλλαζω αυτα. Εκτος πανεπιστημιου και εργασιων μονο και μονο αυτα χρησιμοποιω....Ειναι για τους τελευταιους ρομαντικους !!!! Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 .....και το καλύτερό μου φυσικά ξέρετε πιο είναι: Καλοκαίρι,Παραλία,στρώμα και με γυμνά μάτια να ατενίζω τον Γαλαξία στο ζενίθ...αχ......καταραμένε χειμώνα Στους Γαλαξίες τ'ουρανού και στο μυαλό μου μέσα....κλπ,κλπκαι ούτε επεξεργασίες ούτε τίποτα!
messier51 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 τι θα γινει ?? ολοι μερα εδω την βγαζετε ??? αμαν πια, εχετε κανει καταληψη στο astrovox. τελος παντων εγω διαφωνω με τους ξερολα του ΑΠΘ inest. ειληκρινα. τι θα πει ηθικη της αστροφωτογραφιας ?? αν ειναι δυνατον. η αστροφωτογραφια οπως και η φωτογραφια ειναι τεχνη. θυμασε ειχα παρει και φωτο Ι απο την καλων τεχνων. φανταστικα πραγματα κανουν εκει (ασχετο). η φωτογραφια εξαιτιας των θεματων που υπαρχουν ναι, μπορει να ειναι ανηθικη. αλλα η αστροφωτογραφια που εχει μοναδικο θεμα τον ουρανο γιατι να εχει ηθικη. εξαλου η αστροφωτογραφια (οπως και καθε αλλη μορφη τεχνης φανταζομαι) δεν εχει σκοπο την απεικονιση ή την αποτυπωση της αληθειας και της πραγματικοτητας, αλλα την ανιχνευση της ομορφιας και των συναισθηματων που μπορει να εκμεεύσει απο τον ανθρωπο που βλεπει μια υπεροχη φωτο (ασχετα με το ποσο επεξεργασμενη ειναι) καλα να περνατε δ.
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Ε όχι ρε messier!Πατάω πόδι,δεν σε αντέχω άλλο! Δηλαδή όταν βλέπεις Κιτρινομπορδοροδοπράσινο το M41 εσένα σου αρέσει; Φυσικά και υπάρχει ηθική!Ηθική προς τη Φύση και το θέμα σου!
messier51 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 μα το γουστο ειναι αλλο θεμα. δεν μαρεσουν ολες οι μορφες τεχνης αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να σταματησουν. αν μπορει μεσα απο αυτον τον τροπο ο αστροφωτογραφος να σου χαρισει συναισθηματα και σκεψεις για τον κοσμο γυρω σου, αν σε κανει να αναρωτηθεις τοτε πετυχε δ.
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 τι θα γινει ?? ολοι μερα εδω την βγαζετε ??? αμαν πια, εχετε κανει καταληψη στο astrovox Δηλαδη εσυ που εισαι?? Διορθωση ,δεν ειπα ηθικη της αστροφωτογραφιας αλλα ηθικη της ψηφιακης φωτογραφιας. Πρωτα πρωτα δεν συζηταμε αν το θεμα της φωτογραφιας ειναι ανηθικο ή οχι.Οκ σωστα αυτα που λες περι ομορφιας κτλ αλλα θεωρεις οτι οταν πχ τραβηξεις το Μ42 ( για να μην πω m51) και σου βγει το κεντρικο νεφελωμα καμμενο ενω τα γυρω γυρω σωστα, να πας εσυ και με φωτοshopies με layer και γω δεν ξερω με τι αλλο να την κανεις να φαινεται οπως νομιζεις εσυ σωστα???Η μαγεια ειναι να βγαζεις την φυση ακριβως οπως ειναι και οχι να την κατακρεουργεις. Τωρα για αλλα ειδη φωτογραφιας εκει ισως τα ορια να ειναι λιγο πιο χαλαρα. Παντως χαιρομαι γιατι εγω ο ξερολας σου εμαθα να γραφεις με μικρα γραμματα και να κανεις quote!!!! Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δεν λέω ούτε για πινέλα αλλά ούτε για πίνακες ζωγραφικής !!! απλά λέω για τις τεχνικές που έχουν βγει και που στην βάση τους είναι αλγόριθμοι. Το Registax το ξέρετε? το έχετε χρησιμοποιήσει δεν έχει πινέλα. Στο Photoshop θα το χρησιμοποιήσεις τελικά για να παίξεις με την ισορροπία των χρωμάτων και το curves, το οποίο στην ουσία έχει να κάνει με το contrast αλλά επιλεκτικά. Το curves είναι ένα βασικό εργαλείο σε πληροφορώ στα συστήματα απεικόνισης ιατρικής εικόνας εκεί όπως καταλαβαίνεις αν κάτι δεν πάει σωστά ίσως να έχει επίπτωση στο τελικό πόρισμα, άρα δεν είναι κάτι που είναι λάθος , απλά να ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Δεν ξέρω αν έχετε μάθημα digital image processing στο Πανεπιστήμιο σας αλλά στο δικό μου τμήμα που τελείωσα είχα την τύχη από το 1989 που πέρασα να τα μάθω και μάλιστα να κάνουμε εμείς τους αλγορίθμους. Αν είχατε την ευκαιρία και πηγαίνατε σε ένα Πανεπιστήμιο στην Αμερική θα βλέπατε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, την ψηφιακή τεχνολογία δεν πρέπει να την απεχθάνεστε απλά να μάθετε και να μάθω να την χρησιμοποιούμε σωστά. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δεν λέω ούτε για πινέλα αλλά ούτε για πίνακες ζωγραφικής !!! απλά λέω για τις τεχνικές που έχουν βγει και που στην βάση τους είναι αλγόριθμοι. Το Registax το ξέρετε? το έχετε χρησιμοποιήσει δεν έχει πινέλα. Στο Photoshop θα το χρησιμοποιήσεις τελικά για να παίξεις με την ισορροπία των χρωμάτων και το curves, το οποίο στην ουσία έχει να κάνει με το contrast αλλά επιλεκτικά. Το curves είναι ένα βασικό εργαλείο σε πληροφορώ στα συστήματα απεικόνισης ιατρικής εικόνας εκεί όπως καταλαβαίνεις αν κάτι δεν πάει σωστά ίσως να έχει επίπτωση στο τελικό πόρισμα, άρα δεν είναι κάτι που είναι λάθος , απλά να ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Δεν ξέρω αν έχετε μάθημα digital image processing στο Πανεπιστήμιο σας αλλά στο δικό μου τμήμα που τελείωσα είχα την τύχη από το 1989 που πέρασα να τα μάθω και μάλιστα να κάνουμε εμείς τους αλγορίθμους. Αν είχατε την ευκαιρία και πηγαίνατε σε ένα Πανεπιστήμιο στην Αμερική θα βλέπατε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, την ψηφιακή τεχνολογία δεν πρέπει να την απεχθάνεστε απλά να μάθετε και να μάθω να την χρησιμοποιούμε σωστά. Ποιος ειπε το αντιθετο?? ... κοιτα το παρπανω post νομιζω οτι καλυπτομαι Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Όπως και σε κάθε τέχνη, έτσι και στην αστροφωτογραφία πρέπει να υπάρχει ηθική.Ηθική προς το θέμα. Ηθική προς το δέκτη.Ναι! Να σου περνάει όμορφα συναισθήματα! Αλλά με "ηθικό" τρόπο!Εξηγούμαι: Το κάθε ερέθισμα που θα δέχεσαι να πηγάζει από κάτι που προσεγγίζει την πραγματικότητα.Εξ άλλου αυτή κατ'εμέ είναι και η δυσκολία στο να δημιουργήσεις κάτι.Να καταφέρεις να προξενίσεις όμορφα συναισθήματα στους άλλους, χωρίς να ξεφύγεις απ'τα όριαΓιατί όπως άλλωστε ξέρεις "τα συναισθήματα είναι ανάλογα του δεκαδικού λογαρίθμου των ερεθισμάτων".... Καλά να περνάς και με καθαρούς ουρανούς για όλους μας
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Όταν το έγραφα παράλληλα έγραφες και εσύ και δεν είδα την απάντηση σου. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Τελικά μάθημα για digital image processing έχετε? αν δεν έχετε να ζητήσετε να μπει στον κύκλο σπουδών σας. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Όπως και σε κάθε τέχνη, έτσι και στην αστροφωτογραφία πρέπει να υπάρχει ηθική.Ηθική προς το θέμα. Ηθική προς το δέκτη.Ναι! Να σου περνάει όμορφα συναισθήματα! Αλλά με "ηθικό" τρόπο!Εξηγούμαι: Το κάθε ερέθισμα που θα δέχεσαι να πηγάζει από κάτι που προσεγγίζει την πραγματικότητα.Εξ άλλου αυτή κατ'εμέ είναι και η δυσκολία στο να δημιουργήσεις κάτι.Να καταφέρεις να προξενίσεις όμορφα συναισθήματα στους άλλους, χωρίς να ξεφύγεις απ'τα όριαΓιατί όπως άλλωστε ξέρεις "τα συναισθήματα είναι ανάλογα του δεκαδικού λογαρίθμου των ερεθισμάτων".... Καλά να περνάς και με καθαρούς ουρανούς για όλους μας Δε θα μπορουσα να τα πω καλυτερα!!! Μπραβο.Αντε ρε m51 μιλα τωρα!!!! Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Τελικά μάθημα για digital image processing έχετε? αν δεν έχετε να ζητήσετε να μπει στον κύκλο σπουδών σας. Δυστηχως οχι. Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Vegan Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Μπορείς να τα διαλέξεις ως επιλογή από άλλο τμήμα(νομίζω) Αλλά εδώ δεν κάνουμε βασικά πράγματα....αυτά μας μάραναν! Πρόσεξε, δεν λέει κανένας όχι στην επεξεργασία! Λέμε για το ΠΟΥ πρέπει να μπαίνουν τα όρια! Να αναδικνύεις όση περισσότερη πληροφορία γίνεται....
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα