giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Φυσικα και στον αιωνα τον απαντα με την προυποθεση πως θα υπαρχει χρονος και κονδυλια να αντιγραφονται συνεχως απο το ενα μεσο στο αλλο πριν αυτο εκλειψει. Φαντασου να χες πχ δεδομενα σε δισκεττες 8".... Ουτε η αντοχη στον χρονο των σημερινων ψηφιακων μεσων εχει αποδειχτει.... πολυ αμφιβαλλω αν ενα CD εχει χρονο ζωης 100+ χρονια οσο ενα καλα εμφανισμενο και στερεωμενο α/μ αρνητικο (αν τονιστει με σεληνιο εικαζεται και 400 χρονια). Οσο για το φιλμ στην εικαστικη φωτογραφηση ειναι ακομα μακραν καλυτερο και στην αστροφωτογραφια πολλες φορες οικονομικοτερο και πρακτικοτερο.Τα υπολοιπα που λες τα αφηνω ασχολιαστα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2006 ... οικονομικοτερο και πρακτικοτερο ...Γιωργο, Αυτα ισως ειναι τα δυο ποιο σπουδαια πλεονεκτηματα της ψηφιακης εποχης! Τι μου κοστιζει να παρω 300 ληψης απο την εκλειψη τον Μαρτιο; Δεν λεω για ΑΜΕΣΗ προσβαση στο τι εχω καταγραψει με την ικανοτητα ΑΜΕΣΗΣ δραστηριοτητας και ιδιαιτερα σε κατι τοσο σπανιο και σημαντικο! Και εγω μια εποχη ημουνα παιδι του φιλμ ... αλλα το φιλμ μου/μας κανει τι δουλεια ΠΟΛΥ δυσκολη και ιδιατερα σε σχεση με ψηφιακα μεσα. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
messier51 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 vegan vegan Εσυ δινεις τον δικο σου ορισμο για το ερεθισμα. Το ερεθισμα το ταυτιζεις με την πραγματικοτητα αλλα δεν είναι ή μαλλον δεν χρειαζετε να πηγαζει από αυτην. Μπορει να είναι μια σκεψη. Αοριστη, αφηριμενη και απολυτα μη πραγματικη. Ο παραδεισος είναι πραγματικοτητα ?? η κολαση ?? η μεταθανατον ζωη ? ποιο από αυτά προσεγγιζει την πραγματικοτητα ? η δυσκολια που υπαρχει στην αποτυπωση της πραγματικοτητας ξεπεραστικε πολύ γρηγορα από την τεχνη. Μην ξεχνας ότι ο πικασσο στα 12 του αποτυπωνε ΑΡΙΣΤΑ την πραγματικοτητα μεχρι που δεν τον γεμιζε πια . τωρα τι σχεση εχουν όλα αυτά με την αστροφωτογραφια και την ηθικη της ?? Συμφωνω η τεχνη πρεπει να διεπετε από ηθικους κανονες αλλα. Σκεψου την αρχη του μπαμπινετ. Σου θυμιζει τιποτα ?? βγαλε ένα λαμπρο αστερι με τις τεσσερις ακτινες από το δευτερευον κατοπτρο ?? αυτό το δημιουργει ο αστερας αυτος καθεαυτος ?? δεν νομιζω. Καθαρη περιθλαση. Αν παιξεις με φωτοσοπ για μα τονιζεις αυτές τις ακτινες είναι ανηθικο ?? παλι δεν νομιζω. Ισα - ισα Να σου πω και κατι αιρετικο (εμ τι περιμενες να ακουσεις τιποτε νορμαλ ??) και γιατι ρε φιλε να θεωρεις ότι η φυση δεν δημιουργισε το φωτοσοπ ?? εγω χαλαρα το πιστευω, όπως πιστευω ότι ακομα και τα σκουπιδια μας είναι κατι φυσικο. Είναι παραγωγο της φυσης. Δηλαδη αν ένα πουλακι (και όχι γατακι inest, ουτε κοριτσακι με τα ασπρα) φιαξει την φωλια του σενα κλαδι δεν θα το θεωρισεις φυσικο ή αν θελεις παραγωγο της φυσης ?? γιατι όλα αυτά που κανει ο ανθρωπος να μην είναι ?? γιατι ενας Η/Υ να είναι λιγοτερο φυσικη διαδικασια από ένα ποταμι ή ένα χημικο φιλμ ?? Αυτά τα λιγα Δ.
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δεν αναφερθηκα ουτε καν υπονοησα εσενα Αντωνη ουτε φυσικα ειναι κακο να παρει κανεις χρηματα.Εκεινο που ειπα ειναι πως πολλες αστροφωτογραφιες εχουν παρθει με εξοπλισμο επιπεδου και κοστους που δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να χαρακτηριστει "ερασιτεχνικος".Που ομως σταματαει; Χιλια ευρω για ενα τηλεσκοπιο ειναι τιποτα για την "Δυση" αλλα χρηματα μιας ζωης για εναν αφρικανο. Τα περι ανταγωνισμου δεν τα καταλαβαινω, ανταγωνισμος υπαρχει στο εμποριο, σε ενα χομπυ και μαλιστα ευγενες οπως η αστρονομια, θα προτιμουσα την λεξη "αμμιλα".Ο προνομοιουχικος εξοπλισμος ανεβαζει την ποιοτητα μια διασταση επιπλεον απο μονος του. Πχ. μια ησιμερινη βαση της Meade εναντι μια της Astro-Physics. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 ... οικονομικοτερο και πρακτικοτερο ...Γιωργο, Αυτα ισως ειναι τα δυο ποιο σπουδαια πλεονεκτηματα της ψηφιακης εποχης! Τι μου κοστιζει να παρω 300 ληψης απο την εκλειψη τον Μαρτιο; Δεν λεω για ΑΜΕΣΗ προσβαση στο τι εχω καταγραψει με την ικανοτητα ΑΜΕΣΗΣ δραστηριοτητας και ιδιαιτερα σε κατι τοσο σπανιο και σημαντικο! Και εγω μια εποχη ημουνα παιδι του φιλμ ... αλλα το φιλμ μου/μας κανει τι δουλεια ΠΟΛΥ δυσκολη και ιδιατερα σε σχεση με ψηφιακα μεσα. Όσο και να τα λέμε δεν αλλάζει ο Γιώργος ο αναλογικός!!! τζάμπα τα λέμε. Έχει και άλλους σαν και σένα Γιώργο με αυτές τις απόψεις γιατί έχω την εντύπωση ότι είσαι είδος προς εξαφάνισης!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δεν διαφωνω Αντωνη ειπα σε καποιες περιπτωσεις... παραδειγμα θελω να δοκιμασω piggyback.. δεν ξερω αν θελησω να ασχοληθω με αστροφωτογραφια η οχι, αγοραζω ψηφιακη SLR και φακους για 1000 ευρω που σε 2-3 χρονια θα εχουν απαξιωθει πληρως η παιρνω μια παλια SLR (που πιθανως ηδη εχω) και ενα φιλμ και δοκιμαζω; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Φυσικα και στον αιωνα τον απαντα με την προυποθεση πως θα υπαρχει χρονος και κονδυλια να αντιγραφονται συνεχως απο το ενα μεσο στο αλλο πριν αυτο εκλειψει. Φαντασου να χες πχ δεδομενα σε δισκεττες 8".... Ουτε η αντοχη στον χρονο των σημερινων ψηφιακων μεσων εχει αποδειχτει.... πολυ αμφιβαλλω αν ενα CD εχει χρονο ζωης 100+ χρονια οσο ενα καλα εμφανισμενο και στερεωμενο α/μ αρνητικο (αν τονιστει με σεληνιο εικαζεται και 400 χρονια). Οσο για το φιλμ στην εικαστικη φωτογραφηση ειναι ακομα μακραν καλυτερο και στην αστροφωτογραφια πολλες φορες οικονομικοτερο και πρακτικοτερο.Τα υπολοιπα που λες τα αφηνω ασχολιαστα. Μου φαινεται επειδη απεχθανεσαι τοσο την ψηφιακη τεχνολογια δεν ξερεις τις δυνατοτητες της. παραθετω αυτη το link που εχει μια μελετη σχετικη http://www.cd-info.com/CDIC/Technology/CD-R/Media/Kodak.htmlεπισης για να μην το διαβαζεται ολο το αποτελεσμα ειναι αυτο: CD Media will have a data lifetime of greater than 217 years if stored in the dark at 25°C, 40% Relative Humiditiy(υπ οψην αυτη ισως δεν ειναι και η καλυτερη μελετη, ειναι η πρωτη που βρηκα στο google) Αυτο ειναι μονο για το απλο CD, >217 χρονια το συνειδιτοποιεις???Που να παμε και σε πιο προχωρημενες τεχνολογιες..... Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 ... και δοκιμαζω;Εγω ομως ΔΕΝ θελω να δοκιμασω στις 29 Μαρτιου επειδη αν κατι παει στραβα με τις δοκιμασιες (το ποιο πιθανον σεναριο), θα το πληρωσω ΠΑΝακριβα και ισως δεν θα εχω και δευτερη ευκαιρια. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Μη μου τον τσατιζετε!!!Εδω που τα λεμε ο ... Λαζαρος(Nikon D70) μπορει να ειναι... superLazarus αλλα Mamiya δεν θα γινει!!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Αυτο ειναι μονο για το απλο CD, >217 χρονια το συνειδιτοποιεις??? Ας ειναι και 1000 χρονια (τα 217 ειναι υπερβολικα πολλα και αναποδεικτα) με τι θα το διαβασεις τοτε; Μπορεις να διαβασεις τις 5.25" δισκετες που εχω απο τη δεκαετια του 80; Εγω μπορω γιατι στο υπογειο εχω τον 8088 με drive 5.25". Ενα βιβλιο απλως το ανοιγεις....... Εγω ομως ΔΕΝ θελω να δοκιμασω στις 29 Μαρτιου επειδη αν κατι παει στραβα με τις δοκιμασιες (το ποιο πιθανον σεναριο), θα το πληρωσω ΠΑΝακριβα και ισως δεν θα εχω και δευτερη ευκαιρια. Αντωνη στο συντομο διαστημα των <3 min της ολικης φασης της εκλειψης η αμεσοτητα της ψηφιακης δεν εχει σημασια και ουτως η αλλως σε ολες τις ταχυτητες θα λαβει κανεις φωτογραφιες για την καταγραφη διαφορετικων μερων του στεμματος.. λαθος εκθεση ουσιατικα δεν υφισταται. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Αυτο ειναι μονο για το απλο CD, >217 χρονια το συνειδιτοποιεις??? Που να παμε και σε πιο προχωρημενες τεχνολογιες.....Και να μην προχωρησει η τεχνολογια, ενα νεο αντιγραφο καθε 100 χρονια και το παραμυθι προχωραει απο μονο του. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 ... και δοκιμαζω;Εγω ομως ΔΕΝ θελω να δοκιμασω στις 29 Μαρτιου επειδη αν κατι παει στραβα με τις δοκιμασιες (το ποιο πιθανον σεναριο), θα το πληρωσω ΠΑΝακριβα και ισως δεν θα εχω και δευτερη ευκαιρια. Απο περιεργια, τι ειναι η προτιμηση σου για την φωτογραφηση που θα κανεις τον Μαρτιο; Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Ας ειναι και 1000 χρονια (τα 217 ειναι υπερβολικα πολλα και αναποδεικτα) με τι θα το διαβασεις τοτε; Μπορεις να διαβασεις τις 5.25" δισκετες που εχω απο τη δεκαετια του 80; Ενα βιβλιο απλως το ανοιγεις....... Ακριβως για αυτο το προβλημα η λυση ηδη εχει βρεθει και νομιζω πρεπει να εφαρμοζεται απο ολα τα μεγαλα κρατη για να προστατεψουν τις πληροφοριες τους.Μια πρωτη προσεγγιση ειναι να αποθηκευσεις μαζι με το CD kai to CD-ROM kai ολοκληρο τον Η/Υ σε μορφη ανεξαρτητη λογισμικου, ενα πραμα autoplay ας πουμε. Οι ΗΠΑ νομιζω κανουν τετοιες δουλειες σε σπηλιες βαθια κατω απο την γη.... Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Να τραβηξω την ολικη φαση ταχυτητες απο 1-1/1000 sec με τον 500mm κατοπτρικο τηλεφακο, υστερα θα δω με το ματι και ενα μικρο τηλεσκοπιο τον ηλιο και στο τελος φωτογραφιζω το diamond ring. Η μερικη φαση δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα, αν και ουτε και αυτης η φωτογραφηση της ειναι προβλημα ειτε με φιλμ ειτε ψηφιακα.Δεν εχω κατασταλξει σε τι φιλμ ακομα, εχω ακουσει γνωμες για αρνητικο,για slides Provia 100 ακομα και Kodachrome 64. Μαλλον κλινω προς αρνητικο καθοτι φιλος εχει φωτογραφειο και θα κατσουμε μαζι στο μηχανημα να τις τυπωσουμε.Βασικα ουτε η φωτογραφηση αυτη καθ εαυτη με ενδιαφερει τοσο, ο,τι και φωτογραφιες να βγαλει κανεις θα ναι καποιες απο τις χιλιαδες που θα βγουν εκεινη την ημερα, ομως η μυστικιστικη εμπειρια της παρατηρησης της ολικης εκλειψης ειναι κατι το προσωπικο και μοναδικο....... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Οι ΗΠΑ νομιζω κανουν τετοιες δουλειες σε σπηλιες βαθια κατω απο την γη....Το εχω διαβασει και εγω ... και οποτε δυνατο, ολα "αντιτυπα" εν διπλουμ. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 ... ομως η μυστικιστικη εμπειρια της παρατηρησης της ολικης εκλειψης ειναι κατι το προσωπικο και μοναδικο.......Συμφωνω αλλα και ενα προσωπικο και ωραιο "ενθυμιο" του γεγονοτος ΔΕΝ βλαπτει. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
inest Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 vegan vegan Εσυ δινεις τον δικο σου ορισμο για το ερεθισμα. Το ερεθισμα το ταυτιζεις με την πραγματικοτητα αλλα δεν είναι ή μαλλον δεν χρειαζετε να πηγαζει από αυτην. Μπορει να είναι μια σκεψη. Αοριστη, αφηριμενη και απολυτα μη πραγματικη. Ο παραδεισος είναι πραγματικοτητα ?? η κολαση ?? η μεταθανατον ζωη ? ποιο από αυτά προσεγγιζει την πραγματικοτητα ? η δυσκολια που υπαρχει στην αποτυπωση της πραγματικοτητας ξεπεραστιτωρα τι σχεση εχουν όλα αυτά με την αστροφωτογραφια και την ηθικη της ??κε πολύ γρηγορα από την τεχνη. Μην ξεχνας ότι ο πικασσο στα 12 του αποτυπωνε ΑΡΙΣΤΑ την πραγματικοτητα μεχρι που δεν τον γεμιζε πια . τωρα τι σχεση εχουν όλα αυτά με την αστροφωτογραφια και την ηθικη της ?? Συμφωνω η τεχνη πρεπει να διεπετε από ηθικους κανονες αλλα. Σκεψου την αρχη του μπαμπινετ. Σου θυμιζει τιποτα ?? βγαλε ένα λαμπρο αστερι με τις τεσσερις ακτινες από το δευτερευον κατοπτρο ?? αυτό το δημιουργει ο αστερας αυτος καθεαυτος ?? δεν νομιζω. Καθαρη περιθλαση. Αν παιξεις με φωτοσοπ για μα τονιζεις αυτές τις ακτινες είναι ανηθικο ?? παλι δεν νομιζω. Ισα - ισα Να σου πω και κατι αιρετικο (εμ τι περιμενες να ακουσεις τιποτε νορμαλ ??) και γιατι ρε φιλε να θεωρεις ότι η φυση δεν δημιουργισε το φωτοσοπ ?? εγω χαλαρα το πιστευω, όπως πιστευω ότι ακομα και τα σκουπιδια μας είναι κατι φυσικο. Είναι παραγωγο της φυσης. Δηλαδη αν ένα πουλακι (και όχι γατακι inest, ουτε κοριτσακι με τα ασπρα) φιαξει την φωλια του σενα κλαδι δεν θα το θεωρισεις φυσικο ή αν θελεις παραγωγο της φυσης ?? γιατι όλα αυτά που κανει ο ανθρωπος να μην είναι ?? γιατι ενας Η/Υ να είναι λιγοτερο φυσικη διαδικασια από ένα ποταμι ή ένα χημικο φιλμ ?? Αυτά τα λιγα Δ.ΩΧ ΩΧ μου φαινεται που σε προκαλεσα εγω και ο vegan δε θα μας βγει σε καλο!!!!! Τωρα μου θυμιζεις κατι αλλες καμενες συζητησεις που καναμε σε κατι καμενα τρενα . Ελπιζω να θυμασαι....οπως και ο virial Αληθεια αυτος που ειναι??? Λες: " τωρα τι σχεση εχουν όλα αυτά με την αστροφωτογραφια και την ηθικη της ??" I rest my case!!!!!! Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Οι ΗΠΑ νομιζω κανουν τετοιες δουλειες σε σπηλιες βαθια κατω απο την γη.... σσσστ το Internet παρακολουθειται οσο για τα κινητα σας...... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Οπου υπαρχει ηλεκτρονικο μεσο καταγραφης και επεξεργασιας δεν υπαρχει φωτογραφια αλλα "imaging" . Συνεπως δεν εχει και νοημα να μιλαμε για "ηθικη" της. Ειδικοτερα για εικαστικα θεματα προσωπικα ψηφιακες "φωτογραφιες" αρνουμαι και να τις κοιταξω. Και αστροφωτογραφιες του στυλ "εκθεση με CCD xyzw και χρωμα απο φιλμ με φακο 135mm και συνθεση στο pc" επισης αρνουμαι να κοιταξω... αυτα ειναι καταστασεις θα ελεγα τραβεστι! Ετσι ακριβως! Φωτογραφια ισον φωτοχημικη διδικασια! Επισης αρνουμαι και να κοιταξω εικαστικες φωτο με φιλμ που εχουν εν συνεχεια σκαναριστει και υποστει οποιαδηποτε ψηφιακη επεξεργασια. Σου απάντησα Ρε συ καλαματιανέ, γιατί δεν είναι τέχνη με ccd και είναι με φιλμ Δε το καταλαβαίνω. Υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι μόνο το φιλμ έχει τα πνευματικά δικαιώματα της αστροφωτογραφίας; Απορώ με τη λογική σου. . Μπορεί να σου αρέσει ο παλιός τρόπος, αλλά στάνταρ στη τέχνη δεν υπάρχουν. Χρησιμοποιούμε τη τεχνολόγία προς όφελος κάθε δραστηριότητάς μπορεί να βοηθήσει, όπως και στην αστροφωτογραφία. Διαφωνώ με το χαρακτηρισμό της φωτογράφισης με φιλμ ως ''ο κλασικός τρόπος'' που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι του φιλμ. Κλασσικός σημαίνει ότι έχει διαχρονική και αμετάβλητη ισχύ.Δε ξεπερνιέται δηλαδή. Δυστυχώς Γιώργο έχει ξεπεραστεί προ πολλού η φωτογράφιση με φιλμ. Ένας ένας οι επαγγελματίες φωτογράφοι δέχονται τη νέα τεχνολογία ως καλύτερη και τη χρησιμοποιούν. Το βάθος χρώματος και η ευαισθησία στη λεπτομέρεια κάνουν τις ccd άξιες κατόχους των ''πνευματικών δικαιωμάτων'' της απεικόνησης της φύσης αυτή τη στιγμή. Δες ένα μακρινό γαλαξία με ccd και φιλμ και έλα στη θέση της Φύσης. Ή για να σε βοηθήσω. Αν σου κανε ένα πορτραίτο ένα παιδί δημοτικού και ο Νταλί, ποιόν θα διάλεγες ως ζωγράφο σου; Γιατί είμαι εκτός αυτών που λες, δε κατάλαβα; Αμβισβήτησες την υπόσταση της ψηφιακής φωτογραφία, άρα εικαστικά άρα ως φωτογραφία, άρα ως τέχνης. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, αλλά είσαι υποχρεωμένος να σέβεσαι τους συνομιλητές και όχι να απαξιώνεις κάτι που δε θες να το δεχθείς. Μα τι συζητάμε ρε παιδιά τώρα; Αν η ψηφιακή εικόνα είναι καλύτερη από τό φιλμ;; Θα τρελαθούμε δηλαδή. Αυτές οι ερωτήσεις έχουν παρέλθει εδώ και καιρό. Πάει η περίοδος του φιλμ Γιώργο, πέθανε. Εσύ βγάζε με φιλμ, αλλά όχι και να απαξιώνεις τη ψηφιακή φωτογραφία. Αυτό είναι απ' τ' ανήκουστα!! IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Μα τι συζητάμε ρε παιδιά τώρα; Αν η ψηφιακή εικόνα είναι καλύτερη από τό φιλμ;; Θα τρελαθούμε δηλαδή. Αυτές οι ερωτήσεις έχουν παρέλθει εδώ και καιρό. Πάει η περίοδος του φιλμ Γιώργο, πέθανε. Εσύ βγάζε με φιλμ, αλλά όχι και να απαξιώνεις τη ψηφιακή φωτογραφία. Αυτό είναι απ' τ' ανήκουστα!! Ιφικρατη εισαι μακρια νυχτωμενος! Κανε μια μεγεθυνση 30x40 απο φωτογραφια με φιλμ κανε και μια απο ψηφιακη θα καταλαβεις... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
antony Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Καλημέρα Ενα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που μας δίνει το forum είναι να κάνουμε πραγματικο (διάλογο) που σημαίνει δεν διακόπτουμε το (συνομιλητη) μας μεχρι να δούμε τα γραφόμενα του.Αλλά δεν κάνουμε και φραστικές επιθέσεις στούς έχοντες διαφορετική από εμας θέση.Οπως βέβαια και το να είμαστε απόλυτοι δεν μας αφήνει να δούμε την πραγματικότητα απο άλλη γωνία .Τώρα αν στη θέση της λέξης πραγματικότηττα βάλουμε τη λέξη τεχνολογίια και εξέλιξη ,έγκειται στον καθένα μας η διαχείριση της .Αυτό που θελω να πώ είναι :Δεν είναι το ζητούμενο η ηθική στη φωτογραφία, ο χρόνος ζωής 5 ή 215 χρόνια ,το αποθηκευτικό μέσο, φιλμ ή cd αλλά η ενασχόληση μας με αυτο που μας φτιάχνει.Aν για το φίλο Γιώργο σωστό είναι στη φωτογραφία να χρησιμοποιεί φιλμ και πλάκες τότε πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί του.Αν για τον φίλο Αντώνη σωστό είναι η ταχήτητα , η επεξεργασία ή και να μή πειραματιστεί στο λίγο χρόνο που θα έχει για την καταγραφή του φαινομένου τότε πάλι συμφωνούμε .Ειδάλλως θα ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη ατελείωτη συζήτη μας για τον ερασιτέχνη αστρονόμο και το ποιος είναι ή ποιος δικαιούτε να ονοματίζεται έτσι.Είναι αυτός που είναι με τα λίγα ή πολλά μέσα που έχει γιατι αυτό του αρέσει να κάνει να βλέπει να μελετά να ψάχνει.Φιλικα "blackjanuaryout"
messier51 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Ειδάλλως θα ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη ατελείωτη συζήτη μας για τον ερασιτέχνη αστρονόμο και το ποιος είναι ή ποιος δικαιούτε να ονοματίζεται έτσι.Είναι αυτός που είναι με τα λίγα ή πολλά μέσα που έχει γιατι αυτό του αρέσει να κάνει να βλέπει να μελετά να ψάχνει χμ, αληθεια ενδιαφεουσα συζητηση. αληθεια ποιος ειναι ο ερασιτεχνης αστρονομος? υπαχει καποιος ορισμος ?? ασε γιατι θα ξεσηκωσω θυελλα παλι ... δ.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Με τον Antony συμφωνω γενικα, και καθενας κανει ο,τι γουσταρει απλως το topic ηταν ηθικη της ψηφιακης φωτογραφησης....Για αστροφωτογραφια παιδια κλεινοντας θα το ξαναπω... μια φωτογραφια για παραδειγμα που ειναι ασπρομαυρη εικονα απο τηλεσκοπιο τραβηγμενη με CCD και εχει χρωμα παρμενο απο φωτογραφια τραβηγμενη με φιλμ και τηλεφακο ... περυσι και περασμενο με ηλεκτρονικη επεξεργασια την θεωρω (και ειναι) τραβεστι. χμ, αληθεια ενδιαφεουσα συζητηση. αληθεια ποιος ειναι ο ερασιτεχνης αστρονομος? υπαχει καποιος ορισμος ?? ασε γιατι θα ξεσηκωσω θυελλα παλι ... Ξεσηκωσε θυελλα χαλαρα! Απλως ανοιξε αλλο topic αυτο ηδη το παραξεχειλωσαμε Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Παραθέτω την άποψή μου όπως γράφτηκε πριν λίγο σε ανάλογη (ίδια) συζήτηση. Θα ήταν προτιμότερο να την επαναδιατυπώσω, όμως φτιάχνω τα φίλτρα για τη φωτογράφηση της έκλειψης (με φιλμ) και το φως της ημέρας μου είναι πολύτιμο. Τότε, Γιώργο, περιορίζεις ακατανόητα τον ορισμό της φωτογραφίας. H φωτογραφία δεν είναι αυτό που γνωρίσαμε εσύ κι εγώ την τελευταία εικοσαετία. Κάποτε αυτός που "έκανε φωτογραφία" έπιανε μιά πλάκα γυάλινη, την άλειφε στο σκοτάδι με φωτοευαίσθητο γαλάκτωμα με το πινέλο, την έβαζε μέσα σε ένα "πρωτόγονο" ξύλινο κουτί με ένα φακό στη μιά άκρη και έβγαινε στο φως να φωτογραφήσει. Στο μέλλον, εκείνος που θα "κάνει φωτογραφία" θα χρησιμοποιεί κάτι που ακόμη μπορεί να μη φανταζόμαστε. Θα λέγεται όμως - και θα είναι - φωτογραφία, όσο εκφράζει τις ευαισθησίες και τη ματιά του ανθρώπου-φωτογράφου. Εμείς απλά ζούμε σε μια τυχαία στιγμή της ιστορίας της... ___________ Θυμίζω επίσης ότι πολλές αριστουργηματικές φωτογραφίες (και αστροφωτογραφίες) τραβηγμένες με φίλμ τις θαυμάζουμε ακόμη και από τη φτωχή οθόνη μας (ψηφιοποιημένες!) γιατί είναι Φωτογραφίες. Έχω ένα σύστημα 6 εξαιρετικών φακών που τραβά φωτογραφίες με φιλμ με την αναλογική μου μηχανή. Το χρησιμοποιώ σε κάθε ευκαιρία. Τραβά καλλίτερες (τεχνικά) φωτογραφίες από κάθε ψηφιακή, για την ώρα. Όμως η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζω είτε με την αναλογική μου είτε με την ψηφιακή μου μηχανή περιορίζεται μόνο από μένα ως φωτογράφο κι όχι από τα μέσα που είναι ήδη παραπάνω από επαρκή. Συνεχίζω πάντως να θαυμάζω περισσότερο τη μηχανική και χρηστική αμεσότητα/ποιότητα του αναλογικού μου συστήματος και δεν θέλω καθόλου να το εγκαταλείψω. Και τελειώνω με μια "βλάσφημη" παρατήρηση: Αν ο Ansel Adams ανέπτυξε το ζωνικό σύστημα, αν η Gossen το υϊοθέτησε στα φωτόμετρά της, κι αν η Ιllford έβγαλε τέτοια ποικιλία ασπρόμαυρων φίλμ, ήταν επειδή ακόμη δεν υπήρχαν οι δυνατότητες του ψηφιακού ελέγχου και ο έλεγχος ήταν και είναι απαραίτητος. Φιλικά, Στέφανος ΥΓ. Ασφαλώς η συνολική σύγχρονη «έκπτωση» στην τέχνη πρέπει να αποδοθεί πρώτα σε άλλους παράγοντες και κατόπιν στα μέσα της άσκησής της. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
johndouk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συμφωνώντας με το Στέφανο, θα προσθέσω ότι πέρα από την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχει η ετυμολογική διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας, που δίνει στη λέξη "φωτογραφία" το πραγματικό της νόημα, ανεξαρτήτως μέσων. Astrophoto Album
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα