Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Ιφικρατη εισαι μακρια νυχτωμενος! Κανε μια μεγεθυνση 30x40 απο φωτογραφια με φιλμ κανε και μια απο ψηφιακη θα καταλαβεις... Με προκαλείς. Ας κάνουν οι moderators μια δημοσκόπηση για το ποιό είναι καλύτερο μέσο καταγραφής του σύμπαντος, το φιλμ ή το ccd.Αν όπως ισχυρίζεσαι το φιλμ είναι ανώτερο θα έπρεπε να το χρησιμοποιούν οι καλύτεροι αστρονόμοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Ξέρεις κανένα μεγάλο αστεροσκοπείο που να φωτογραφίζει σε φιλμ; Η συντριπτική πλειοψηφία από τους καλύτερους ερασιτέχνες μέχρι τα τεράστια αστεροσκοπεία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ccd κάμερες. Τώρα πήγαινε και πες τους εσύ ότι είναι βαθειά νυχτωμένοι, και πρέπει να χρησιμοποιήσουν φιλμ γιατί ''αντέχει'' στη μεγέθυνση. Μα τι έπιχείρημα είναι αυτό; Αν θέλω μεγέθυνση κάνω το τηλεσκόπιο από φ/3 φ/10 και αν θέλω κι άλλο βάζω και barlow. Από την εικόνα που θα βγάλω μπορώ να τη μεγενθύνω ακόμα περισσότερο ψηφιακά. Με το φιλμ τι θα κάνεις; Θα βινγκετάρεις το φιλμ και θα κρατήσεις μια τρύπα στη μέση; Άντε και το κανες, μετά τι θα κάνεις, θα μεγενθύνεις το κυκλάκι που θα χει μείνει; Πόσο θα το μεγενθύνεις;Αστεία πράματατα. Εγώ θα χω καταγράψει γαλαξίες 15 μεγέθους και συ μερικά παραφουσκομένα αστέρια και αν. IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Ιφικρατη μιλησες για αναλυση καθε μεσου και ποιοτητα, στην καθημερινη φωτογραφηση το φιλμ ειναι πολυ παραπανω και χρησιμοποιειται απο το 90% οσων ασχολουνται με φωτογραφικη τεχνη.Η αστροφωτογραφια εχει ειδικες απαιτησεις και εκει τα ηλεκτρονικα μεσα εχουν τα υπερ τους. Σε παραπεμπω και σε αλλα post που εχω κανει παλιοτερα (ψαξε βρες τα).Αλλα απ οτι βλεπω συνεχιζεις να μην κατονοεις τι γραφω απο δω και εξης απαξιω να σου δινω οποιαδηποτε απαντηση.Με τον Στεφανο δεν αντιδικω εχουμε εκφρασει τις αποψεις μας σε αλλο topic δεν εχει νοημα η επαναληψη εδω. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Αλλα απ οτι βλεπω συνεχιζεις να μην κατονοεις τι γραφω απο δω και εξης απαξιω να σου δινω οποιαδηποτε απαντηση. ΧΑΧΑΧΑ. Ευχαριστώ!! IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συμβουλη: διαβασε μερικα πραγματα για φωτογραφια θα σου κανει καλο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Διαβάζω διαβάζω. Τι νόμιζες τα λέω στον αέρα; IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Αμα απαντησω θα γινω κακος Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 cool men!!!!!!!!!!!! και εγώ είμαι παιδί της ψηφιακής,αλλά σέβομαι και το φίλμ. Πρέπει δηλαδή να μαλώνουμε??? Ειρήνη υμίν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα