Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Φιλοι του ASTROVOX γεια σας.Μολις εκανα εγγραφη στο forum σας το οποιο ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον και συγχαριτιρια γι`αυτο.Με την ερασιτεχνικη αστρονομια ειχα σχεσεις καποια χρονια πριν αλλα λογο υποχρεωσεων τα ειχα παρατηση για ενα διαστημα.Επιδη ξανααρχιζω λοιπον και με αρκετα καλες προυποθεσεις θα ηθελα να με βοηθησετε στην αγορα του τηλεσκοπιου που θα γινει το καλοκαιρι.Μετα απο αρκετα serfing σε διαφορα sites και forums τους 3 τελευταιους μηνες εχω καταληξη στην orion optics(uk).Το σπιτι μου(και παρατηριτηριο) ειναι σε υψομετρο 1100μστο ορος τυμφρηστος με μηδενικη φωτορυπανση.Με τα 1500 ευρω που διαθετω ειμαι στο εξης διλλημα: Να παρω το dobson 12"(λ/4) η το 10"(λ/6) με hilux επιστρωσεις? θα ειναι σημαντικη η διαφορα φωτηνοτητας μεταξη αυτων τον δυο?(η hilux δινει +25% φωτηνοτητα).Δεν με ενδιαφερει προς το παρων η αστροφωτογραφιση,αργοτερα θα παρω μια καλη ισημερινη και θα χαρω να μοιραστω τις φωτογραφιες μου μαζι σας. Αν εχετε εμπειρια με την συγκεκριμενη εταιρια βοηθηστε με να αποφασισω και ζητω συγνωμμη αν εγραψα πολλα και σας ζαλησα. Ευχαριστω προκαταβολικαΔημητρης Δ. (sw1eih) 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
FotisR Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Σου δίνω ΟΛΑ τα δικά μου τα τηλεσκόπια αν μου δώσεις το σπίτι σου!!! Πέρα από τη πλάκα...καλωσήρθες!Και τα δύο είναι πολύ καλά και δε θα θέλεις να ξημερώσει να αποχωριστείς τους γαλαξίες σου. Θα ακούσεις διάφορες απόψεις αφού τα γούστα διαφέρουν και ο καθείς απαντάει με τα δικά του κριτήρια.Απλά επειδη ανέφερες τη φωτογράφηση για αργότερα, εγώ θα πω το 10" το οποίο θα το χειρίζεσαι καλύτερα και δε θα χρειάζεσαι μία βάση πολλών χιλιάδων ευρώ να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στο βάρος και την μεγάλη εστιακή απόσταση του 12". Με το 10" θα έχεις υπέροχα αποτελέσματα με μία GP-D της Vixen ή μία EQ6 skyscan οι οποίες είναι στα 1000 και στα 1400 ευρώ αντίστοιχα.Μεγάλος υπέρμαχος της αστροφωτογραφίας εγώ... Υ.Γ. Θα σου έλεγα να πας για το 10" με f/4.8. Στα 1127mm εστιακή απόσταση θα έχεις μία πολύ γλυκιά ανάλυση με συνηθισμένα CCD αλλά και με DSLR + τον πολύ ωραίο και γρήγορο εστιακό λόγο!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Γνωμη μου, μιας και εχεις τετοιο φανταστικο μερος παρε το μεγαλυτερο και ξεχνα την αστροφωτογραφηση.Το 12" μαζευει 44% περισσοτερο φως απο ενα 10" με ιδια ανακλαστικοτητα κατοπτρου.Οτι φωτο και να βγαλεις παντα αλλοι θα βγαζουν καλυτερες, η εμπειρια της παρατηρησης στον προσοφθαλμιο ειναι δικη σου και μοναδικη! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Foehammer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συμφωνω!!! Δωστα ολα στην διαμετρο!!! Και καλεσε μας για παρατηρηση Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Αν θελησεις αστροφωτογραφηση κανε το εξης: βαλε αγγελια εδω και προσφερε φιλοξενια και παρατηρηση με το δικο σου με τον ορο να φωτογραφησεις με το τηλεσκοπιο του φιλοξενουμενου.. πιστευω πως θα παρεις δεκαδες προσφορες Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Ευχαριστω φιλοι μου για την αμεση ανταποκριση.να ειστε σιγουροι πως αμα φτιαχτει το project ειστε καλοδεχουμενοι. Το τηλεσκοποιο το θελω και για πλανητικη παρατηρηση,και γι`αυτον το λογο θα παρω το εστιακο μηκος 1500mm f/5.3(12") η f6.3(10").πιστευω οτι ειναι μια μεση λυση και για βαθυ ουρανο αλλα και για πλανητες με αναλογους προσοθαλμιους.αλλα με το λ(λ/4 η λ/6) τι γινεται οταν θα υπαρχει καλο seeing στις μεγαλες μεγενθυσεις σε πλανητες?αυτο ειναι που με απασχολη βασικα.οταν η ακριβεια επιστρωσης ειναι λ/4 PV παραγει καλες εικονες σε μεγαλες μεγενθυσεις οταν το επιτρεπει το seeing και αξιζει να προσθεσω τις 2" (χωρις hilux επιστρωσεις)για χαριν τις ποιοτητας? ευχαριστω. 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημήτρη, καλώς ήρθες στο forum! Εδώ και 5 χρόνια χαίρομαι ένα Orion Optics 10" f/4.8 (λ/4). Περιττό να μιλήσω για τα οπτικά του, είσαι ήδη διαβασμένος όπως διαπιστώνω. Οι 12 ίντσες είναι πειρασμός, αλλά αν είσαι σίγουρος ότι θα ασχοληθείς και με αστροφωτογραφία, πάρε το 10ιντσο με Hilux και λ/6. Όμως λάβε υπόψη σου ότι το f/6.3 δεν χωράει στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου και δεν μπορεί να στηριχθεί με ιδιαίτερη επιτυχία στην ισημερινή Vixen GPD λόγω βάρους και ροπών (μεγάλο μήκος). Μπορεί πάντως να στηριχθεί στη Losmandy 11 ή την Vixen New Atlux με σημαντικό όμως κόστος και σημαντικά μικρότερη ευκολία μεταφοράς/στησίματος. Άν έχεις τη δυνατότητα να στήσεις την ισημερινή στήριξη σε μόνιμο σημείο πάρε το 12ιντσο. Πρέπει πάντως να φροντίσεις η προετοιμασία για κάθε παρατήρηση να είναι εύκολη, αλλιώς θα παρατηρείς πιό αραιά απ' ό,τι πιστεύεις. Οι πλανήτες φαίνονται εξαιρετικά ακόμη και με το 10" f/4.8 λ/4. Ο μόνος περιορισμός στη δική μου περίπτωση είναι το seeing, όχι το τηλεσκόπιο. Η επιλογή σου για dob της Orion Optics είναι θαυμάσια. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 Οι παραπανω ιντσες για βαθυ ουρανο δεν αντικαθηστανται απο το λ/6 PV κ το hilux.Για πλανητες δεν ξερω αλλα σκεψου οτι μεγαλυτερη διαμετρος = μεγαλυτερη μεγεθυνση Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
sergios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Καλωσόρισες και από εμένα! Είμαι κάτοχος ενός Orion Optics 8" λ/8 f/6 και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του. Εγώ έχω να σου πω ότι το λ/4 είναι πολύ καλό ειδικά αν σκεφτείς ότι τα τηλεσκόπια της Meade και της Celestron μετρήθηκαν περίπου στο λ/2!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 καλως όρισες και να χαίρεσε το ΣΠΙΤΙ σου!!!!!!!!
Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Ευχαριστω ολους τους φιλους για τις απαντησεις που μου δωσατε.Εχω καταληξη στο dob (12" λ/4) και ισως να το παρω με hilux επιστρωσεις.(εκτος απο την αυξημενη ανακλαστικη αποδοση διαβασα οτι το κατοπτρο εχει μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο,πραγμα εξισου σημαντικο.Αντε να δουμε.... λιγο φως . 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Με γεια! Αριστη επιλογή! ΥΓ1 που ειπες ειναι το σπιτι σου; ΥΓ2 εισαι ραδιοερασιτεχνης; χαρακτηρηστικο κλησεως δειχνει η υπογραφη σου.... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Το σπιτι μου το γραφω στο πρωτο post,ειναι στο ορος τυμφρηστος στο νομοΕυρητανιας σε υψος 1100 μετρων λιγο εξω απο το χωριο Αγιος Νικολαος.Φυσικα χωρις φωτορυπανση(Βλεπω την χαρα ολων εδω ).Ναι ειμαι ραδιοερασιτεχνης οπως καταλαβες απο το διακριτικο.Εχω και αυτην την τρελα οπως βλεπεις. 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Μαζι με το τηλεσκοπιο παρε και τον Rigel Quickfinder θα σε βοηθησει αφανταστα στο να βρισκεις αντικειμενα deep sky! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Κ κατι που κανεις μας δεν σκεφτηκε να σου πει.Μεσα στα εξοδα πρεπει να υπολογισεις κ καποια χρηματα για προσοφθαλμιους κ ενα μπαρλοου.Αρχικα θα χρειαστεις σιγουρα εναν προσοφθαλμιο 6mm ή 4mm κ εναν μπαρλοου.Σιγα σιγα κ αναλογα με τις αναγκες σου θα δεις κ τι αλλο σου χρειαζεται Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2006 Δημητρης .Δ ... " Εχω καταληξη στο dob (12" λ/4) ..." Καλή επιλογή.Το μεγαλύτερο άνοιγμα θα σου παρουσιάσει περισσότερα. Καλωσόρισες και από εμένα. Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Δημητρης .Δ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.Τις εχω λαβη υποψην μου.Προς το παρων ασχολουμε με την κατασκευη mini δωματιου-παρατηρητηριου 2 km εξω απο το χωριο μεχρι να παρω το τηλεσκοπιο.(εκει θα μπει μονιμα). 73 SV1EIHΔεληγεωργόπουλος Δημήτριοςwww.edsro.eusw1eih@yahoo.grGSO 6\" RC-CCD67 FRATIK 16 HRASI 120 mc ccdNIKON D-7000CANON EOS 500D(mod)HEQ5 SKYSCAN PRO GOTO
ngc4565 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Δημητρης .Δ "..ασχολουμε με την κατασκευη mini δωματιου-παρατηρητηριου 2 km εξω απο το χωριο μεχρι να παρω το τηλεσκοπιο.(εκει θα μπει μονιμα.." Αυτη η ιδέα είναι κατάλληλη φίλε Δημητρη. Επιτρεψεμε να σου προτείνο το "Rool Off Roof" σχέδιο - είναι ανέξοδο και πρακτικό - Εδώ μερικά σχέδια που μπορούν να σε βοηθήσουν. http://www.jwrking.com/my_observatory.htm Φιλικά, Frank http://www.oaog.ca/ http://www.rascmontreal.org/ "Imagination is more important than Knowledge"
Michalis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Εγώ πάλι στην θέση σου φίλε Δημήτρη, θα έκανα μεγαλύτερη οικονομία και θα έπαιρνα ένα 18" - 20" Obsession !! Με ένα τέτοιο τηλεσκόπιο και με τις συνθήκες παρατήρησης που έχεις, δεν θα χρειαστείς φωτογραφική μηχανή, γιατί θα έχεις τα μάτια σου! . Ίσως και να βλέπεις χρώματα!! Η γνώμη μου: όσο μεγαλύτερη διάμετρος τόσο καλύτερα!!! Γι´ αυτό 18" και πάνω... Φιλικά Μιχάλης Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2006 Εγώ πάλι στην θέση σου φίλε Δημήτρη, θα έκανα μεγαλύτερη οικονομία και θα έπαιρνα ένα 18" - 20" Obsession !! Μην βαζεις ιδεες στον ανθρωπο! Θα πουλησει το σπιτι για να παρει τα τηλεσκοπια και δεν θα χει απο που να παρατηρει Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Michalis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2006 Σοβαρά πάντως, εάν είχα την μόμιμη κατοικία μου σε ιδανικό μέρος για παρατήρηση, θα έκανα οικονομία για ένα Obsession, μιας και η διαφορά στην απόδοση τα κάνει τα λεφτά του!! Γιατί να ασχολούμαι με τα 'μικρά' ? Θα πήγαινα κατευθείαν στην λύση του μεγάλου. Μετά από λίγο καιρό, θα έφτιαχνα και ένα ωραίο παρατηρητήριο, και έτσι θα είχα το προσωπικό μου αστεροσκοπείο, το οποίο με τον καιρό θα εξόπλιζα και με άλλα καλλούδια, όπως auto tracking για το obsession. Άλλοι διδουν > 10.000 ευρώ για αγορά κάποιου πανάκριβου αποχρωματικού + βάση + CCD, για να βγάζουν ωραίες φωτογραφίες, αλλά εντέλει έχουν μόνο 180 mm!! Με τα ίδια και λιγότερα χρήματα αγοράζεις σχεδόν διπλάσια διαμέτρο!! Κάνω και γώ κάτι όνειρα ... Φιλικά Μιχάλης Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2006 Φιλε Michalis τα ιδια ονειρα κανουμε. Κ εχω σκοτινο ουρανο στο κτημα μου.Η ποιο κοντινη λαμπα ειναι 4 χιλιομετρα μακρια πισω απο βουνο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα