Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! Έχω το Skywatcher 130/900 eq2 και ηρθε η ώρα νομίζω να το αναβαθμίσω λίγο. Είμαι νέος στο χώρο και όχι τόσο σχετικός οπότε κάθε πρόταση για ερευνητή και προσοφθάλμιο είναι δεκτή.

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε
Ναι το έχω δουλέψει με τον ερευνητή του ο οποίος είναι 5χ25 και τα προσοφθάλμια του 20 και 10 mm και εκτός από το 20 mm δεν είμαι ευχαριστημένος από τα υπόλοιπα
Δημοσιεύτηκε
Πάρε έναν κοκκινης κηλίδας (red dot) και δυο Plossl. Αν θέλεις πραγματικά ποιοτικους προσοφθάλμιους τότε ο καθένας τους κοστίζει περισσότερο από όλο το τηλεσκόπιό σου.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Σκεφτόμουν για τον ερευνητή της skywatcher με το φωτιζόμενο σταυρονημα τον οποίο και σου παραθέτω

https://www.planitario.gr/ereunhths-9x50-me-fwteinh-phgh-bash.html

Τώρα για προσοφλαμια έχω βρει κάποια

https://www.planitario.gr/ultrawide-6mm-o31-8mm.html

https://www.planitario.gr/plossl-5mm-wa-o-31-8mm.html

Και τέλος έλεγα για το βαλιτσακι της celestron το οποίο έχω βρει μεταχειρισμένο στα 180€

https://www.planitario.gr/eyepiece-and-filter-kit-o-31-8mm.html

Δημοσιεύτηκε
ο ερευνητης που εχεις αυτη την στιγμη ειναι σχεδον αχρηστος απορω πως μπορουσες να κανεις παρατηρηση.ειναι το πολυ πολυ για την σεληνη.παρε η εναν κοκκινης κουκιδας που σου ειπε ο γιωργος κατα προτιμηση τον skyserfer 3 που εχει μεγαλυτερο πεδιο απο τον μικρο,η παρε τουλαχιστον εναν κλασικο ερευνητη οπως αυτον που εχεις αλλα τον 6χ30,και καλυτερα να ειναι και ανορθωτικος για μενα.και τον απλο να παρεις κανενα προβλημα απλως θελει λιγο χρονο να τον συνηθησεις.τωρα αν θες να παρεις μεγαλυτερο ερευνητη ακομα καλυτερα.διοτι οσο μεγαλυτερος ενας ερευνητης τοσο μεγαλυτερο πεδιο εχει και μεγενθυνει περισσοτερο.ο ερευνητης ειναι πολυ σημαντικος μετα το τηλεσκοπιο και την στηριξη.οσον αφορα τι προσοφθαλμια θα παρεις το 10 που εχεις μην το χρησιμοποιεις καθολου.το 20 χρησιμοποιησε το αποδιδει αρκετα καλα αν και συνηθως εχουν μικροτερο πεδιο απο εναν plossl αλλα μπορεις ανετα να το χρησιμοποιεις.παρε ενα 10 plossl και παρε και εναν barlow 2 ωστε να εχεις υψηλες μεγενθυνσεις χρησιμοποιωντας το 10. απο εκει και περα αν θες να παρεις ακομα ενα προσοφθαλμιο πχ 15 ειναι δικια σου επιλογη.μπορεις να παρεις και αλλα προσοφθαλμια ητε ploss ειτε ευρυγωνια και να τα συνδυασεις παλι με barlow η και χωρις, απλα εγω σου προτεινα οτι ποιο οικονομικο και σημαντικο αυτη την στιγμη για το τηλεσκοπιο σου.η επιλογη ειναι δικη σου.
Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου. Όσον αφορά τον ερευνητή μου μου ελυσες τις απορίες. Όσον αφορά το προσοφθάλμιο δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάρω αυτό με το πεδίο 68ο ή αυτόν με τους 55 ο. Ίσως κάνω λάθος στις μοίρες
Δημοσιεύτηκε
δεν ειναι 55 ειναι 58 απλως σιγουρα να παρεις τον 6 λογω μεγαλυτερου πεδιου .οσον αφορα τον ερευνητη με φωτεινη πηγη τον 9χ50 τον εχω και σου τον προτεινω .ειναι πολυ καλος ερευνητης.καλη επιλογη βεβαια ειναι και το βαλιτσακι αν και δεν εχει μεσα καθολου ευρυγωνιους φακους.παντως καποιοι που το πηραν εμειναν ευχαριστημενοι.
Δημοσιεύτηκε

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ανοίξεις ένα θέμα στη γωνιά των νέων αστροπαρατηρητών ή στον εξοπλισμό για να πάρεις γνώμες και μετά να βάλεις αγγελία ζήτησης για συγκεκριμένα πράγματα;

Σε κάθε περίπτωση το τηλεσκόπιο που έχεις είναι οικονομικό και θα ήταν προτιμότερο να κρατήσεις τα χρήματα για μελλοντική ριζική αναβάθμιση. Σε βαθύ ουρανό και ευρύτερο πεδίο δεν έχεις και πολλά πράγματα να κερδίσεις από αναβάθμιση προσοφθάλμιων. Το τηλεσκόπιο που έχεις όμως σε πλανητική θα σου δώσει αντίστοιχη εικόνα με ένα 4" apo. Ίσως η μόνη αγορά που θα έκανα για να βελτιώσω το συγκεκριμένο setup θα ήταν ένα μεταχειρισμένο 8-24 zoom στα 50-70€ για πλανητική παρατήρηση, αν και τώρα πια, δύουν νωρίς.

Δημοσιεύτηκε
Μιας και έχω το βαλιτσάκι της Celestron, και έχοντας επίσης δει με τον zoom της Baader, θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή και να δώσεις λίγα χρήματα παρά πάνω και να πάρεις το zoom. Νομίζω πως οι επιδόσεις του είναι καλύτερες από τους φακούς που βρίσκονται στο βαλιτσάκι. Μετά από την αγορά του zoom θα μπορούσες σιγά σιγά να αποκτήσεις καλύτερους φακούς ευρυγώνιους... Φυσικά τίθεται πάντα και ο οικονομικός παράγοντας, γιατί και όταν απέκτησα το βαλιτσάκι στα 120 ευρώ, ήξερα ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Baader θα είναι καλύτερος, αλλά δεν μπορούσα εκείνο τον καιρό να δώσω τα διπλάσια χρήματα για το zoom,αν η διαφορά όμως είναι μικρή θα σε συμβούλευα να κάνεις υπομονή και αποταμίευση, παρόλα αυτά βέβαια, και το βαλιτσάκι θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με τους φακούς που είχε το τηλεσκόπιό σου.
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ όλους . Εν τέλει αγόρασα ένα red dot της baader ,τον skywatcher ultra wide 9 mm και τον αντίστοιχο 31.5 mm . Μεθαύριο θα τα έχω στα χέρια μου και θα δείξει αν άξιζε τον κόπο.

Μου είπαν για μια ιστοσελίδα

https://astronomy.tools/

Δεν ξέρω αν την γνωρίζετε αλλά οι εικόνες που λέει ότι έπρεπε να δω με το δικό μου τηλεσκόπιο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε εσάς ισχύει το ίδιο;

Δημοσιεύτηκε
Μιας και έχω το βαλιτσάκι της Celestron, και έχοντας επίσης δει με τον zoom της Baader, θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή και να δώσεις λίγα χρήματα παρά πάνω και να πάρεις το zoom. Νομίζω πως οι επιδόσεις του είναι καλύτερες από τους φακούς που βρίσκονται στο βαλιτσάκι. Μετά από την αγορά του zoom θα μπορούσες σιγά σιγά να αποκτήσεις καλύτερους φακούς ευρυγώνιους... Φυσικά τίθεται πάντα και ο οικονομικός παράγοντας, γιατί και όταν απέκτησα το βαλιτσάκι στα 120 ευρώ, ήξερα ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Baader θα είναι καλύτερος, αλλά δεν μπορούσα εκείνο τον καιρό να δώσω τα διπλάσια χρήματα για το zoom,αν η διαφορά όμως είναι μικρή θα σε συμβούλευα να κάνεις υπομονή και αποταμίευση, παρόλα αυτά βέβαια, και το βαλιτσάκι θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με τους φακούς που είχε το τηλεσκόπιό σου.

Επειδή έχω το βαλιτσάκι των plossl Celestron 8 χρόνια,αλλά και τον Baader Hyperion zoom Mark IV,8-24mm,μπορώ να πω με βεβαιότητα τα εξής:

Ο ζούμ υπερτερεί μόνο σε τρία χαρακτηριστικά:

1)Στο μεγαλύτερο πεδίο των 68ο σε σχέση με το 52ο των plossl,και μέχρι τα 12mm περίπου.Μετά οι plossl υπερτερούν σαφώς,γιατί το πεδίο του zoom πέφτει σταδιακά στις 42ο στα 24mm,ενώ οι plossl συνεχίζουν στις 52ο,εκτός απο τον 32mm που έχει A.F.O.V=44ο!

2)Στο μεγαλύτερο eye-relief περίπου 17mm σε σχέση με τους plossl,στις μικρές εστιακές..Από τα 13mm και πάνω οι διαφορές μειώνονται πολύ!

3)Στην ευκολία να έχεις έναν φακό,αντί να αλλάζεις πολλούς!

Σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά,οξύτητα,κοντράστ,διορθωμένο πεδίο μέχρι τα άκρα,υπερτερούν σαφώς οι plossl!!

Επίσης οι plossl έχουν μεγαλύτερη γκάμα εστιακών αποστάσεων από 6mm έως 32mm.

Οι Celestron plossl 6mm,8mm είναι άριστοι για πλανητική παρατήρηση,ισάξιοι των κορυφαίων ορθοσκοπικών Baader Genuine Ortho!!Και αυτό τεσταρισμένο άπειρες φορές...

Ο 32mm λόγω του μεγαλύτερου πραγματικού πεδίου (T.F.O.V) που δίνει,είναι πολύ χρήσιμος στην αναζήτηση στόχων!

Στα υπέρ στο βαλιτσάκι είναι και ο εξαιρετικός Celestron barlow 2x,που έχει ποιότητα εφάμιλλη με τον Powermate 2x!!!(Ελεγμένο και αυτό με άπειρα τέστ...)

Οπότε οι διαφορές μεταξύ των δύο οπτικών σετ, έχουν να κάνουν στην άνεση παρατήρησης υπέρ του ζουμ και στην οπτική ποιότητα υπέρ των plossl και του barlow 2x!

Φιλικά-Κώστας

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης