Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γεια σας,

βασικά θέλω να ρωτήσω για την lxd75.θα βάλω πάνω 10 ιντσών της orion optics,ζυγίζει 8.5 κιλά.Καλη h eq6(ασήκωτη) και η gpd(πανάκριβη) τα ξέρω...Η lxd75 από όσους την έχουν,θελωνα ακούσω σχόλια.Γίνεται να κάνεις ικανοποιητικό autoguide με την βοήθεια lpi-autostar-laptop για να πάρεις αστροφωτογραφίες με μεγάλουςχρόνους έκθεσης?Πήρα τηλέφωνο στην Meade.gr και μου είπαν 800 ευρω lxd75 me autostar.Επίσης ενδιαφέρομε αν κάποιος πουλάει μια σε σχετικά καλή κατάσταση.

ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε
Παρόλο που έχω την LXD55 και έχω κάνει και 12λεπτες εκθέσεις στα 400mm εστιακή απόσταση, θα σου έλεγα να πας για τη vixen GP. Έτσι όπως έχω δει τις επιδόσεις της δε συγκρίνεται με την lxd75. Τα 800 είναι πολλά για αυτή και βέβαια είναι πολύ κοντά σε μία vixen GP που θα το πάει το 10" αέρα και για αστροφωτογραφία.
Δημοσιεύτηκε

Αν και πέρασα πολλά με την LXD-75 τελικά μετά από πολλές περιπέτειες έλαβα μια καλή LXD-75 δεν έχω κάνει autoguide ακόμη ενώ τα έχω όλα έτοιμα πλέον λόγο άλλων δοκιμών και λόγο καιρού δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω. Αλλά με απλό align ακολουθεί καλά δες λίγο μια για πλάκα που τράβηξα με απλό align το easy και χωρίς guide

http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=1498

καλή η GP αλλά με autostar ανεβαίνει και η EQ6 είναι πολύ καλή και σε καλή τιμή βέβαια νομίζω ότι κάνει και 1350€!!! θα σου έλεγα να πάς προς την LXD-75. Βέβαια να παρακαλάς να σου έρθει καλή με την πρώτη ίσως εγώ να ήμουν γκαντέμης γιατί αυτό δεν έχει ξανά γίνει. Εξάλλου δεν τον Φώτη τι κάνει με την LXD-55. Τελικά κατάλαβα ότι αν προσέξεις ορισμένα πράγματα και κάνεις οδήγηση και έχεις καλή CCD και φίλτρα καλά θα τα πάς πολύ καλά. Από ότι κατάλαβα πάς για νεφελώματα και γαλαξίες φίλε μου, άρα δώσε τα λεφτά σου τα επιπλέον που θα σου περισσέψουν σε μια καλή CCD ή μια CANON EOS εκτός και εάν έχεις?

Πιστεύω ότι για την εκλογή σου πρέπει πάντα να έχεις σαν βάση το λόγο τιμή / ποιότητα και νομίζω πώς κλείνει προς την LXD-75!!!

Για την Ιστορία επίσης να πω ότι εμένα μου την άλλαξε 3 φορές ο άνθρωπος!!! =D> και αυτός αγανάκτησε ](*,) αλλά φυσικά και εγώ. Όμως μου την άλλαξε και αυτό για μένα μετράει άσχετα με τον καημό που είχα μέχρι τελικά να μου έρθει.

Φιλικά Γιώργος

:-({|=

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
ευχαριστώ για τις πληροφορίες.εντυπωσιακη η φωτογραφία,απλά ανησυχώ ότι για τα 1200 mm εστιακή του τηλεσκοπίου θα παρουσιάζει γρήγορα αστέρια-γραμμές.θα καταφέρνω τουλάχιστων 1 λεπτό unguided έκθεση?Για παρατήρηση με το μάτι πιστεύετε θα είναι ικανοποιητική η στήριξη?θα σηκώνει άνετα 9 κιλά περίπου?με άγχωσες λίγο πάντως Γιώργο που την άλλαξες 3 φορές...αα και η CCD που έχω είναι μία ST-7 που θα δανειστώ από την σχολή μου(φυσικό τμήμα ηρακλείου).
Δημοσιεύτηκε

Εγώ σου λέω ότι θα το σηκώσει, επίσης για το 3 φορές τι να πω και εγώ πικράθηκα σημασία έχει ότι μου φέρθηκε άψογα!!! το autostar του μέσο serial ενώνετε απευθείας και με μια απλή web camera ή μια LPI κάνεις οδήγηση τρελή και πάς σε τρελούς χρόνους φίλε μου.

Η απόφαση είναι δική σου!!!! ότι και να πάρεις καλό θα είναι, απλά σύμφωνα με τα λεφτά σου που μπορείς να διαθέσεις.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης