Jump to content

Ερωτηση για φωτογραφιση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους επειδη μεχρι τωρα εκανα μονο οπτική παρατηρηση του ουρανου και θελω να πειραματιστω με φωτογραφια μια eq3-2 με ενα σωλήνα 130/650 dual speed focuser και μοτεράκι ορθής αναφοράς με μια dslr ειναι καλο σετακι για αξιοπρεπείς σεβαστές φωτογραφίας βαθύ ουρανου?? Να σημειωθεί οτι μονο μ οπτική παρατηρηση εχω ασχοληθεί... Αν δεν αξίζει ο κόπος ομως με αυτο το σεταπ τοτε με μια eq5 θα ναι καλυτερα;;επίσης τι κάμερα θα πρέπει πρεπε εχω??? Αν δε κανουν αυτα για φωτογραφια θα ηθελα επειδη είδα και νήματα για βίντεο αστρονομία και πορωθηκα μπορείτε να μου προτείνεται σεταπ?? Απ οτι καταλαβαινω για βιντεο δεν θέλει και παρα πολυ μεγαλο μπατζετ.. Εχω διαβάσει αρκετα στα νήματα παντως... Για φωτογραφια _eq3-2 ή eq5 με αχρωματικό διοπτρικό κοντο και μια dslr θα κανα δουλεια?? Με apt az gti με startravel 102/500 ή skyhawk 114/500 goto synscan θα κανα δουλεια καλυτερα σε βίντεο αστρονομία?? Διαφωτειστε λιγο την κατασταση επειδη περισσότερο βίντεο αστρονομία τεινω να παω και λογω μπάτζετ και λογω πολλών στόχων σε μια βραδια τι προτείνεται γιαυτο?? Ευχαριστω
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα. Μια ρομποτική eq5 σίγουρα θα ανεβάσει το επίπεδο κατά πολύ!

Με μοτεράκι ορθής αναφοράς περιορίζεσαι πολύ, δεν ξέρω κάν εαν μπορείς να έχεις αποτελέσματα πέρα απο κάποιους εύκολους στόχους, ειδικά μαζί με eq2. Σε παροτρύνω σίγουρα στα άρθρα της ομάδας: https://www.astrovox.gr/avat/

Γενικά μια ρομποτική στήριξη, ένας σωλήνας και μια κάμερα (εαν είναι dslr με τον αντίστοιχο αντάπτορα) είναι το minimum για να ξεκινήσεις. Και όπως καταλαβαίνεις τέλος δεν έχει..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταρχήν σε ευχαριστω για την απαντηση σου οσο για βίντεο αστρονομία παλι ισχυει ισημερινή ρομποτική eq5 το λιγοτερο?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα προσπαθήσω να σου δώσω μια οπτική, από την δική μου πλευρά, ποια βήματα θα έκανα εάν ήμουν στη θέση σου.

Κατ'αρχην, αν έχω καταλάβει καλά έχεις το 130pds, αλλά επιβεβαίωσε το.

Η eq5 λοιπόν σίγουρα είναι καλύτερη από την eq3/2, αλλά όχι αρκετά καλή για φωτογράφιση. Άρα δεν θα έκανα αυτή την αναβάθμιση ακόμα και θα μάζευα περισσότερα χρήματα για να πάω σε μια heq5.

Μέχρι τότε θα αγόραζα μια zwo224 και με το υπάρχον setup θα έκανα βιντεοαστρονομία (eaa) αξιώσεων.

Επίσης στην πορεία θα είχα το νου μου για καμιά μεταχειρισμένη modded dslr.

Όταν θα έπαιρνα επιτέλους την heq5 θα μπορούσα και να κάνω βιντεοαστρονομία αλλά και να χρησιμοποιήσω την 224 για οδήγηση και φωτογράφιση με την dslr και το 130pds.

Αργοτερα ίσως κάποιο φιλτράκι Ha για να κάνω HARGB ή το optolong L-enhance.

Μετά από καιρό, ίσως να βαριόμουν το collimation, και να αγόραζα ένα 80 ed doublet ή triplet.

Στο τέλος θα αγόραζα και μια dedicated mono cooled camera, και από λογισμικό, το pixinsight.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οχι diorip εδω και πολυ καιρο κάνω οπτική παρατηρηση με το heritage 130/650 truss απλα σκέφτομαι οτι η eq5 που ειναι στιβαρή στήριξη με ενα 5 ιντσο πανω και ενα μοτέρ ra μια χαρα δεν ειναο για βίντεο αστρονομία? Γιατι heq5 λιγο δυσκολο οικονομικα επισης μαρεσει να βλεπω σε εισαγωγικά λαιβ πολλους στόχους σε μια βραδια παρατήρησης... Και λεω μηπως αυτο το σετακι eq5 με 5ιντσο πανω και μια κάμερα κανει για βίντεο αστρονομία τωρα goto δε με νοιαζει γιατι μονος μου τα βρισκω τα αντικειμενα η μηπως θα ταλαιπωρηθω λογω της κάμερας με το μικρο πεδιο?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε kondylis,

για να γίνω ξεκάθαρος δεν προτείνω eq5 με μοτερ για αστροφωτογράφιση.

Μια ρομποτική goto είναι απαραίτητη για σοβαρή αστροφωτογράφιση (σκέψου και το μέλλον).Αυτό γιατί θα γίνεται πολύ ευκολότερα η εύρεση και η παρακολούθηση του στόχου.

Με μοτερ θεωρώ, χωρίς να έχω εμπειρία, πως θα έχεις περιορισμένους στόχους και φτωχά αποτελέσματα. Επίσης η εύρεση των στόχων μπορεί να γίνει μαρτύριο (αν όχι ακατόρθωτη) με την κάμερα (πολοι στόχοι θέλουν μεγάλη έκθεση για να φανούν).

Ίσως αξίζει να κάνεις λίγη υπομονή, να μαζέψεις λίγα περισσότερα χρήματα(ή να έχεις το νού σου σε κάποια καλή αγγελία) και να πας στη λύση της goto..

Φιλικά,

Λουκάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστω για τις απαντήσεις να ρωτησω κατι που θελω να ξεκαθαριστεί.. Για βίντεο αστρονομία θα ειχα αξιώσεις με μια alt az goto με ενα μικρο διοπτρικό 102/500 η καλυτερα ισημερινή στηριξη?? Αν καλυτερα ισημερινή φαντάζομαι λογω tracking τοτε με goto οπωσδηποτε για eaa ή με ενα απλό μοτέρ? Γιατι βλεπω οτι τα κιτ goto στις ισημερινές ειναι ακριβά.. Επισης εχω δει και την alt az gti της skywatcher που παιρνει μετατροπή αν θες σε ισημερινή ειναι καλη λύση για eaa?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης