Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

φίλε Inest

χαλαρός (και ωπα θα πρόσθετα) είμαι

απλά το να αποκαλείς "ζώα" έναν ολόκληρο λαό δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του χιούμορ για μένα (ο καθένας με τις απόψεις του)

επίσης, συμπληρωματικά, το "ζώον" αποδιδόμενο σε άνθρωπο με διάθεση προσβολής αποτελεί προσβολή για τα ζώα

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Πάντως πέραν του χιούμορ και της καλής διάθεσης, ζούμε σε μια εποχή που θεωρείται πλέον πολιτικά ορθό να πιστεύει κανείς ότι θέλει και υποτίθεται ότι μπορεί να το εκφράζει ελεύθερα.

Από την άλλη, το να πιστεύει κάποιος άνθρωπος ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι είναι "δίποδα ζώα", ακόμα και αν είναι ανθρωποφάγοι, δεν μου φαίνεται και πολύ υγιές :)

Όσο για το ποιος έχει προσφέρει τι.. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι εξ' ορισμού συλλογικό προιον. Κάθε φυλή και κάθε λαός έχει προσφέρει λιγότερα ή περισσότερα και η αξιολόγηση αυτής της προσφοράς δεν εξαντλείται σε επίπεδο αφορισμών, του τύπου "εμείς είχαμε πολιτισμό 2000 χρόνια πριν" ή "εμείς είχαμε έναν Βολταίρο και έναν Ρουσσώ" ή "εμείς είχαμε έναν Βιργίλιο ή έναν Κικέρωνα". Προς Θεού, έλεος.

Εν πάσει περιπτώσει,είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ανακατεύομαι σε τέτοια "διολίσθηση" και ειλικρινά, εδώ είναι ένα forum για την ερασιτεχνική αστρονομία, τα επίπεδα πατριωτισμού το κάθε φίλου που συμμετέχει σε αυτό το forum είναι προσωπική του υπόθεση, αλλά νομίζω ότι δεν έχει θέση σέ αυτές τις στήλες.

Φιλικά (το εννοώ),

Ηλίας

Δημοσιεύτηκε
απλά το να αποκαλείς "ζώα" έναν ολόκληρο λαό δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του χιούμορ για μένα (ο καθένας με τις απόψεις του)

Οι Βυζαντινοί τους έλεγαν έτσι, οι προγονοί μας!

Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι εξ' ορισμού συλλογικό προιον. Κάθε φυλή και κάθε λαός έχει προσφέρει λιγότερα ή περισσότερα και η αξιολόγηση αυτής της προσφοράς δεν εξαντλείται σε επίπεδο αφορισμών, του τύπου "εμείς είχαμε πολιτισμό 2000 χρόνια πριν" ή "εμείς είχαμε έναν Βολταίρο και έναν Ρουσσώ" ή "εμείς είχαμε έναν Βιργίλιο ή έναν Κικέρωνα". Προς Θεού, έλεος.

Συμφωνώ απολύτως. Με μια εξαίρεση. Οι τούρκοι είναι κάτι σα τον ''ανωφελή κόνωπα''. Το μόνο έθνος που δε πρόσφερε απολύτως τίποτα στον παγκόσμιο πολιγισμό. Αντιθέτως μόνο κακά προξένησε και προξενεί.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Τώρα κοιτάξτε. Ή θα γίνεται διολίσθηση ή δε θα γίνεται. Όχι να γίνεται για οποιαδήποτε άλλο θέμα και να μη σας ενοχλεί, και όταν γίνεται για εθνικά θέματα να σας ενοχλεί. Διαλέγετε και παίρνετε. Συμφωνείτe να μη ξανααναφέρει κανείς τίποτα άσχετο με αστρονομία; Εγώ συμφωνώ, αλλά θα το τηρούμε για όλα τα θέματα.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Τώρα κοιτάξτε. Ή θα γίνεται διολίσθηση ή δε θα γίνεται. Όχι να γίνεται για οποιαδήποτε άλλο θέμα και να μη σας ενοχλεί, και όταν γίνεται για εθνικά θέματα να σας ενοχλεί. Διαλέγετε και παίρνετε. Συμφωνείται να μη ξανααναφέρει κανείς τίποτα άσχετο με αστρονομία; Εγώ συμφωνώ, αλλά θα το τηρούμε για όλα τα θέματα.

Φίλε Ιφικράτη

Για τα περισσότερα θέματα που έχουν παρεκκλίνει οι συζητήσεις μας, είτε υπάρχει μια προέκταση (έστω και τραβηγμένη) με το αντικείμενο του forum, είτε αφορούν σε θέματα, για τα οποία δεν μπορείς να πεις ότι είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, αλλά θέματα που απασχολούν κάποιες μερίδες σκεπτόμενων ανθρώπων.

Το συγκεκριμένο θέμα που θίγεις με τις τοποθετήσεις σου (οι οποίες σημειωτέον είναι απόλυτες) νομίζω ότι δεν ακολουθεί τον παραπάνω κανόνα.

Μπορεί να έχουμε ξεχάσει τα χρώματα κοιτώντας μέσα από τα τηλεσκόπιά μας, αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι "άσπρο" ή "μαύρο". Υπαρχουν (ευτυχώς) και τα υπόλοιπα χρώματα, των οποίων οι συνδυασμοί είναι άπειροι και υπέροχοι, κάτι που διαπιστώνεις "φωτογραφίζοντας" αυτό που βλέπεις στο τηλεσκόπιο και κοιτώντας το μετά (ας πούμε τυπωμένο) σαν χρωματιστή ανάμνηση της στιγμής που φαινόταν άχρωμη.

Θα σου πρότεινα πολύ φιλικά να χαμηλώσεις τους τόνους, ανεξάρτητα από το πόσο "σε πνίγει το δίκιο σου".

Φιλικά

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε
Ειλικρινά μου βγαίνει αυθόρμητα δε αντέχω να ακούω ότι οι Τούρκοι είχαν και πολιτισμό δικό τους. Τον προπἀππου μου τον έσφαξαν οι Τούρκοι και του πήραν τις περιουσίες και τους έδιωξαν από τα πάτρια εδάφη της Τραπεζούντας και της Σινώπης. Αυτά και πολλά άλλα που μας έκανἐ ''αυτός ο λαός'' δε μπορώ να τα κρατάω όταν ακούω ότι είχαν λέει και πολιτισμό!! Συγνώμη αλλά όταν θίγεται η μνήμη μου θα αντιδρώ. Και ας μην αρέσει σε μερικούς. Μη με προκαλείτε.
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ιφικρατη,

αν αρχισει ο καθενας μας να απαριθμει ποιον προγονο του εσφαξε ποιος... θα παει πολυ μακρια η βαλιτσα... γιατι και πολλων ελληνων τους προγονους τους εχουν σφαξει ...ελληνες.

Ασε λοιπον αυτα τα θεματα και τους χαρακτηρισμους για ολοκληρους λαους εισαι νεος ανθρωπος και οφειλεις να εχεις πιο ανοιχτο μυαλο.

Ας περιοριστουμε στα αστρονομικα θεματα θα ναι καλυτερο για ολους μας.

Ευχαριστω.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
...εισαι νεος ανθρωπος και οφειλεις να εχεις πιο ανοιχτο μυαλο.

Συγγνώμη για την παρέμβαση αγαπητέ giorgosgr, αλλά από ποιό όριο ηλικίας μπορούμε να πούμε ότι επιτρέπεται να κλείνει (έστω λίγο); :lol:

Δημοσιεύτηκε

Το ανοιχτό μυαλό είναι τελείως υποκειμενικό. Για σένα εγώ μπορεί να μην έχω ανοιχτό μυαλό και για μένα εσύ που λες ότι έχεις είσαι με το κλειστό μυαλο. Γιατί ''ανοιχτό'' μυαλό όπως τιτλοφορείται σήμερα σημαίνει το κλειστό στο συμφέρον της πατρίδας και ανοιχτό στα συμφέροντα και τις παγκοσμιοποιητικές ιδέες των ξένων συμφερόντων. Εξαρτάται πως το βλέπεις. Μην αναφέρω ονόματα που θεωρούνται ότι έχουν ανοιχτό μυαλό και θάβουν καθημερινά τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Είμαι σίγουρος πως όσοι υποστήριζαν την παράδωση στους Πέρσες όταν ήθραν και ζήτησαν ''γή και ύδωρ'' είχαν τέτοια επιχειρήματα. ''Ἀνοιχτό μυαλό'' δηλαδή. Το συμφέρον τους. ''Ανοιχτό μυαλό'' χαρακτήριζαν και την υποταγή στους Τούρκους τη περίοδο της τουρκοκρατίας αφού η ιδέα της επανάστασης μετά από 400χρόνια τουρκοκρατίας φάνταζε άκρως σοβινιστική και πάντως μόνο ανοιχτό μυαλό δε θα χαρακτηρίζονταν από τους πολλούς.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Παντως ρε Ιφικρατη πως γινεται και μπλεκεσαι παντα σε τετοια θεματα, δεν μπορω να το καταλαβω!!!!

Αυτο που λενε οι αλλοι περη ανοιχτου μυαλου εγω θα ηθελα να το τροποποιησω λιγο.

Σκεφτητε αν ερχομασταν σε επαφη τελικα με καποιον εξωγηινο πολιτισμο τοτε δεν θα ειχε νοημα να μαλωνουμε μεταξυ μας για το ποιος λαος ειναι καλυτερος.

Ολοκληρη η ανθρωποτητα θα ενωνοταν (πιστευω!!) και θα μπαιναμε σε μια μεγαλυτερη κοινωνια ,οπου θα υπηρχαν οι διαφοροι πολιτισμοι του γαλαξια!!!

Ομως τωρα που το σκεφτομαι ..... παλι θα υπηρχαν οντα σαν τον Ιφικρατη που θα μαλωναν για το ποιος πολιτισμος στο γαλαξια θα ηταν ανωτερος!!!!!

Μηπως τελικα ειναι στη φυση μας να νιωθουμε ενα ειδος υπεροψιας απεναντι σε αλλους που θεωρουμε κατωτερους μας???

Εγω πιστευω πως πραγματικα ανωτερος ειναι καποιος που δεχεται ολους τους υπολοιπους χωρις να θεωρει οτι εχει κατι το ξεχωριστο πανω του.

Φιλικα

Γιαννης

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

Η υπεροψία είναι φυσική ανάγκη και μέρος της ανθρώπινης υπόστασης.

Επειδή δεν μπορούμε να την εξαφανίσουμε, είναι σοφό να την ελέγχουμε.

Αποφθεγματικά, θα το έθετα ως εξής:

Ταπεινόφρων είναι αυτός που ελέγχει την υπεροψία του.

Δημοσιεύτηκε

[-X [-X [-X [-X . Όχι δε θα ξανααπαντήσω σε τέτοια ερωτήματα inest. Τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει σε προηγούμενες (κλειδωμένες) συζητήσεις. Πολική διολίσθηση λοιπόν. Λέγετε...

ΥΓ.

Ταπεινόφρων είναι αυτός που ελέγχει την υπεροψία του.

Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ταπεινόφρονες πάντως.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ιφικράτη αυτό είναι βαρύ που λες, απλά ας αφήσουμε την Ιστορία να γραφτεί!!! και εμείς απλά να καταλάβουμε τον κακό μας εαυτό (μονάχα αυτών πρέπει να φοβόμαστε). Και οι Τούρκοι πρόσφεραν στην Ιστορία, 400 χρόνια σκλαβιάς και κάμποσες σφαγές, δεν φτάνουν αυτά? Βέβαια η προσφορά πολιτισμού δεν είναι δείγμα για να κρίνεις έναν λαό, σήμερα υπάρχουν χώρες τις δύσης με πολιτισμό μεγάλο και με το πρόσχημα της ειρήνης και τις απελευθέρωσης έχουν κατακάψει κοσμάκη!!!!

Επίσης και οι Έλληνες κάποτε εκτός από πολιτισμό ήταν κατακτητές, βέβαια όντως έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού, αυτό είναι αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Απλά πρέπει όλοι οι λαοί του πλανήτη να καταλάβουμε και να διδαχθούμε από την Ιστορία η οποία τελικά είναι ο καλύτερος δάσκαλος ότι φτάνει τόσο αίμα και όλοι θα πάρουμε 2Χ1 στο τέλος.

:-k

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά είναι το αδύνατο σημείο μου. Δε μπορώ να μη πατήσω το κουμπι ''Απάντηση'', είναι δελεαστικό.

Βέβαια η προσφορά πολιτισμού δεν είναι δείγμα για να κρίνεις έναν λαό

Και τι είναι;;

σήμερα υπάρχουν χώρες τις δύσης με πολιτισμό μεγάλο

Τεχνολογία όχι πολιτισμό. Ποιός είπε ότι η ΗΠΑ έχουν πολιτισμό;; Απλά θέλουν να περάσουν ως τέτοιο τον τρόπο ζωής τους, ένα τρόπο ζωής άκρως υλιστικό.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Θυμάμαι τώρα μια ιστορία που μας είχε πεί ο κ.Αυγολούπης:

Είχε συναντήσει έναν Ρώσο κοσμοναύτη κάποτε (δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομά του) και τον είχε ρωτήσει πως φαίνεται η γή από το διάστημα.

Αυτός του είπε "Υπερβολικά.....μικρή και υπερβολικά....όμορφή!"

Το Σπίτι μας!

Του είχε πεί ακόμα ότι όλους τους Ηγέτες κρατών θα πρέπει να τους ανεβάζουμε εκει πάνω ,για να βλέπουν πόσο μικρό και εύθραυστο είναι το Σπίτι μας και έτσι να το σκέφτονται καλύτερα όταν κάνουν πολέμους και μολύνουν το περιβάλλον....

Τα συμπεράσματα δικά σας...!

Υ.Γ. Τον Μπούς πάντως πρέπει να τον ανεβάσουμε αλλά να τον αφήσουμε εκεί :D

Μax,

Δοκίμασε αντί για προσοφθάλμιο με Σταυρόνημα να χρησιμοποιήσεις την κάμερα, είναι πιο εύκολο!

Δημοσιεύτηκε
Και η τεχνολογία είναι προσφορά!!! φτάνει να την χρησιμοποιούμε σωστά και μέσα από αυτήν μπορεί τελικά να παραχθεί πολιτισμός. Είναι τελικά η τεχνολογία ένα μέσο για την δημιουργία πολιτισμού (εκεί πάει το δικό μου μυαλουδάκι)!!! Τώρα για αυτό που λέω ότι "δεν πρέπει να κρίνουμε έναν λαό από την προσφορά πολιτισμού" το μυαλό το δικό μου πάει : Στο ότι καθετί στον κόσμο αυτό έχει την σημασία του που ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, κάπου τελικά θα χρειάζεται ίσως για να διεγείρει καταστάσεις η για να οδηγήσει προς κάπου τα πράγματα. Θα έγγραφα πολλά αλλά ας σταματήσω τελικά γιατί έχω ξεφύγει και συγνώμη από όλους εσάς.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Εγὠ πιστεύω ότι η τεχνολογία δε συνιστά καθόλου πολιτισμό. Είναι απλά ένας τρόπος για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Και θέτω το ερώτημα. Που πιστεύεις Γιώργο ότι υπήρχε ανώτερος πολιτισμός;; Στην Αθήνα πριν 2500 χρόνια ή στη Νέα Υόρκη σήμερα;. Και σκέψου τώρα, που υπήρχε ανώτερη τεχνολογία. Η δικίά μου απάντηση είναι στην Αθήνα υπήρχε ανώτερος πολιτισμός και στην Ν.Υόρκη υπάρχει σήμερα ανώτερη τεχνολογία όχι πολιτισμός. Ο πολιτισμός συνίσταται στην ανάδειξη πνεύματος, ανάπτυξη της φιλοσοφίας και των τεχνών, αγάπη προς το περιβάλλον και σεβασμός στη φύση. Αυτά υπήρχαν στην αρχαία Αθήνα αλλά δεν υπάρχουν στη Ν.Υόρκη ή όποια άλλη πόλη σήμερα. Ο αμερικάνικος ''πολιτισμός'' θέλουν να περάσουν ότι είναι το σινεμά, η ηλεκτρονική μουσική, το αμερικάνικο στυλ ντυσίματος (πχ τζιν), το διαδύκτιο, η ''ελευθερία'' και η ασφάλεια στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης για το καλό των εθνών, η αμερικανική γλώσσα....

Και όμως το έχουν καταφέρει σχεδόν να μας πείσουν ότι αυτό το πράγμα είναι πολιτισμός. Να μην αναφέρω τις συνέπειες αυτού του υλιστικού τρόπου ζωής. Για παράδειγμα κάθε αμερικανός έχει προσωπικό ψυχίατρο, ενώ το 70% των αμερικανών για να κοιμηθεί παίρνει ηρεμιστικά χάπια.

IK Observing System

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης