inest Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Εγὠ πιστεύω ότι η τεχνολογία δε συνιστά καθόλου πολιτισμό. Είναι απλά ένας τρόπος για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Και θέτω το ερώτημα. Που πιστεύεις Γιώργο ότι υπήρχε ανώτερος πολιτισμός;; Στην Αθήνα πριν 2500 χρόνια ή στη Νέα Υόρκη σήμερα;. Ρε Ιφικρατη με κανεις να απορω!!!Πως στο καλο γινεται η τεχνολογια να μην ειναι δειγμα πολιτισμου??? Μου το κανεις καπως πιο λιανα???Δηλαδη οι αρχαιοι που εκαναν τοσες εφευρεσεις αυτο δεν ηταν πολιτισμος??Ή μου λες οτι πολιτισμενοι ειναι μονο αυτοι που φιλοσοφουν?? 1η Συμβουλη: Μην βλεπεις τοσο πολυ τον Λιακοπουλο και ολους τους παρομοιους. Σου κανουν τοσο κακο οσο δεν μπορεις να φανταστεις. 2η Συμβουλη: Παρε και συ κανα χαπακι υπνωτικο. Μπορει εκει καθως ονειρευεσαι να δεις την αληθεια!!! 3η Συμβουλη: Να μην νιωθεις τοσο περηφανος για το παρελθον σου, οταν μαλιστα και οι αρχαιοι που ηταν τοτε υπερδυναμη εκαναν πραγματα που δεν θα ησουν περηφανος καθολου.Αλωστε ανθρωποι ηταν και αυτοι και οχι σουπερ-ντουπερ οντα απο το Σειριο!!!! ps. η τελευταια συμβουλη ισως δεν παει σε σενα αλλα με αυτα που λες περι ανωτερωτητας των Ελληνων με κανεις και θυμαμαι ολες τις αναλογες θεωριες!!!!!!!!! Φιλικα Γιαννης Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Μα και φυσικά η τεχνολογία δεν είναι δείκτης πολιτισμού. Αν είναι δυνατόν! Για μένα πολιτισμός=πνεύμα. Η τεχνολογία συμβάλει απλώς στο να καλυτερεύσει τη ζωή μας, είναι ένα από τα πολλά κλαδιά του πολιτισμού αλλά δεν αρκεί για να πεις ότι όποιος έχει τεχνολογία είναι και πολιτισμένος. Το παν για να χαρακτηρίσεις ένα λαό πολιτισμένο είναι η παιδεία πρώτα πρώτα.Μετά είναι η φιλοσοφία και η θεώρηση της ανθρώπινης φύσης, το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, και γενικά η καλλιέργεια του πνεύματος, αυτό που σήμερα έχουμε ξεχάσει. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι μια απλή παράμετρος που μοναδικό σκοπό έχει όπως είπα να διευκολύνει τη ζωή μας. Σε ξαναρωτώ, οι αμερικάνοι που έχουν τη καλύτερη τεχνολογία σήμερα, είναι πολιτισμένοι;, είναι ευτυχισμένοι;, με άλλα λόγια επι της ουσίας΄ η τεχνολογία από μόνη της οδηγεί στην ευδαιμονία ενός λαού; Σου ξαναλέω ότι κάθε αμερικανός έχει προσωπικό ψυχίατρο, ενώ το 70% των αμερικανών για να κοιμηθεί παίρνει ηρεμιστικά χάπια. Να μην αναφέρω την εκγληματικότητα, τα ναρκωτικά, τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών, τα παιδιά που παίρνουν όπλα και καθαρίζουν όποιο βρουν, όλα αυτά που είναι οι συνέπειες της έλλειψης παιδείας και πνεύματος. Κι όμως αυτή η κοινωνία έχει αναπτύξει τη καλύτερη τεχνολογία, όλοι αυτοί ζούνε σε ένα τεχνολογικό παράδεισο, με ιντερνετ, ηλεκτρονικά παιχνίδια, σινεμά με τα καλύτερα 3d ψηφιακά εφέ, τη καλύτερη τεχνολογία σε ιατρική περίθαλψη, υπερσύχρονα αυτοκίνητα, διαστημικά προγράμματα, ιδωτικά jet και διαστημόπλοια. Η τεχνολογία έχει φθάσει ένα ιστορικό ζενίθ κι όμως οι πολίτες είναι δυστυχισμένοι. Τους λείπει η πνευματική καλλιέργεια. Αντίθετα στον αρχαίο κόσμο μπορεί να μην είχαν αυτό τον πλούτο και τη τεχνολογία, αλλά η κοινωνια αναλάμβανε να δώσει στους πολίτες παιδεία. Δε τους έννοιαζε (όπως σήμερα) να γίνουν τα παιδιά ένα είδος ''υπολογιστή'', που ξέρει κάθε μαθηματικό τύπο και ιστορική ημερομηνια απ' έξω και σπουδάζει ότι θα του φέρει χρήματα.Όοχχιι. Αυτή τη λογική τη θεωρούσαν ντροπή και μόνο να τη σκεφτείς. Τους ενδιέφερε να σχηματίσουν σωστούς πολίτες και ανθρώπους. Τον ελεύθερό του χρόνο, ο αρχαίος αυτός άνθρωπος, που φορούσε σανδάλλια και μανδύα, και πήγαινε οπουδήποτε με τα πόδια ή το πολύ με άλογο, τον ελεύθερο του χρόνο, πήγαινε στην αγορά και συζητούσε για τα θέματα του τόπου. Ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας. Αντί 60 ποδοσφαιρικές ομάδες που υπάρχουν σήμερα και όλοι έχουν άποψη για τα πάντα , ε τι να κάνουμε, στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν 60 φιλοσοφικές σχολές. Σπουδαστές φοιτούσαν σε τέτοιες σχολές για να μάθουν τι είναι ζωή, τι θάνατος, ποιά η ουσία της αρετής, τι είναι το αγαθό, τι ψυχή, τι μεσότητα και πάρα πολλά άλλα. Συζητούσαν σε συμπόσια και στο δρόμο ακόμα τέτοια θέματα. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: η κοινωνία αυτή, η φτωχή τεχνολογικά με τη σημερινή, ανέπτυξε όχι μόνο πνεύμα και φιλοσοφία που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά ανέπτυξε τις επιστήμες σε τέτοιο βαθμό που να απορούν πολλοί σήμερα πως έτυχε και έγιναν όλα τότε. Εμ δεν έτυχε, αλλά η κοινωνία είχε δομηθεί με τέτοιο τρόπο που ήταν φυσικό επακόλουθο. 1η Συμβουλη: Μην βλεπεις τοσο πολυ τον Λιακοπουλο και ολους τους παρομοιους. Σου κανουν τοσο κακο οσο δεν μπορεις να φανταστεις. 2η Συμβουλη: Παρε και συ κανα χαπακι υπωτικο. Μπορει εκει καθως ονειρευεσαι να δεις την αληθεια!!! Δε νομίζω σου έδωσα το δικαίωμα για αυτό το ύφος. Αν θες να μη μιλάμε με επιχειρήματα αλλά με ύβρεις, ξέρω να βρίζω μια χαρά.Θες;Λιακόπουλο δε βλέπω καθόλου, τον θεωρώ ανάξιο ενδιαφέροντος. Μπορεί βέβαια και στα 10 να πει 2 σωστά. Θα σε συμβούλευα να δεις τον Άδωνη Γεωργιάδη! Χαπάκια μάλλον παίρνεις εσύ, αφού κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου μάλλον για να μου λες ότι η τεχνολογία η αιτια του πολιτισμού! IK Observing System
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 ΝΑΙ στην αυτοσυγκράτηση Πρόκειται αναμφισβήτητα περί σπουδαίας και μάλλον σπάνιας αρετής. Astrophoto Album
virial Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δε τους έννοιαζε (όπως σήμερα) να γίνουν τα παιδιά ένα είδος ''υπολογιστή'', που ξέρει κάθε μαθηματικό τύπο και ιστορική ημερομηνια απ' έξω και σπουδάζει ότι θα του φέρει χρήματα.Όοχχιι........ Φυσικά και όχι, αφού αυτά τότε δεν χρειάζονταν! Μάθαιναν ότι τους χρειάζονταν... Τους ενδιέφερε να σχηματίσουν σωστούς πολίτες κα ανθρώπους............... Όπως επίσης και καλούς στρατιώτες για τους επεκτατικούς τους πολέμους Tον ελεύθερό του χρόνο, ο αρχαίος αυτός άνθρωπος, πήγαινε στην αγορά και συζητούσε για τα θέματα του τόπου. Ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας..................... Συζητούσαν σε συμπόσια και στο δρόμο ακόμα τέτοια θέματα. Κάνεις μια παράλειψη στο συλλογισμό σου. Μιλάς για μια κοινωνία τότε και τη συγκρίνεις με το τώρα. Πώς είναι δυνατόν? Συγκρίνεις την Αθήνα του τότε με τη Νέα Υόρκη του σήμερα? Μιλάμε για πόλεις με πληθυσμό όση η Ελλάδα ολόκληρη (και βάλε...) Τί αγορές και τη συμπόσια? Αντιθέτως, σε ένα μικρό χωριό, αυτό που λες συμβαίνει ακόμα (και στην Αμερική και παντού). Δεν είναι δείγμα πολιτισμού, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου? Και επίσης, πώς ας πούμε ξέρεις εσύ ότι όλοι οι Αρχαίοι ήταν ευτυχισμένοι (αυτό πάει σε μια αντίστοιχη ερώτησή σου για τους Αμερικάνους) ? Και πώς κρίνεις την πνευματική παραγωγή μιας χώρας (εννοώ τί θέλεις να δεις για να πεις ότι η χώρα παράγει πολιτισμό, πνεύμα κλπ) Φιλικά Στέλιος ΥΓ Ο Γεωργιάδης έχει ένα κακό: όπως και εσύ, αφήνεις εντέχνως απ' έξω τα στραβά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμούΥΓ2 Ο Γεωργιάδης έχει παρουσιάσει βιβλίο ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, το οποίο και προμόταρε ως "διαβαστε να δείτε πώς θα πρέπει να παίρνετε αποφάσεις σύμφωνα με τις θέσεις των αστέρων, όπως οι αρχαίοι Έλληνες" που περιείχε παραδείγματα του στυλ, όταν τα αστέρια είναι έτσι, τότε να παντρευτείς. Περιμένω το σχόλιό σου!
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Μπορείς πολύ εύκολα με προγράμματα όπως το Guidedog και με μία κάμερα π.χ LPI και toucam να μετράς το σφάλμα στο DEC πολύ ωραία! Βλέπεις και πως επηρεάζει η διόρθωση σου το σφάλμα ώστε να ξέρεις αν είσαι κοντά. Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολήσθισης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο!
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Απαντώ μόνο και μόνο γιατί περιμένεις το σχόλιό μου. Αλλιώς έχω βαρεθεί. ΥΓ2 Ο Γεωργιάδης έχει παρουσιάσει βιβλίο ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, το οποίο και προμόταρε ως "διαβαστε να δείτε πώς θα πρέπει να παίρνετε αποφάσεις σύμφωνα με τις θέσεις των αστέρων, όπως οι αρχαίοι Έλληνες" που περιείχε παραδείγματα του στυλ, όταν τα αστέρια είναι έτσι, τότε να παντρευτείς. Περιμένω το σχόλιό σου! Απ' όσο έχω δει, για βιβλίο αστρολογίας είχε παρουσιάσει 2 βιβλία αν θυμάμαι καλά πέρσυ όπου αναφέρονταν οι αστρολογικές απόψεις διαφόρων Ελλήνων φιλοσόφων. Είχε αποσπάσματα για όλες αυτές τις απόψεις και πράγματι έλεγαν πότε να κάνεις το ένα ή το άλλο. Παρουσίασε τι πίστευαν οι αρχαίοι για την αστρολογία. Δε θυμάμαι να τις ενστερνίστηκε ποτέ. Απλά τις παρουσίασε ως ιστορικά στοιχεία. Όταν αναφέρεσαι στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό οφείλεις να είσαι αντικειμενικός και να λες όλες τις πτυχές. Ο Γεωργιάδης έχει παρουσιάσει και τη μυθολογία που λέει για το δωδεκάθεο (αν και οι φιλόσοφοι πίστευαν από τότε στον ένα Θεό). Σήμαίνει αυτό ότι είναι δωδεκαθειστής; Ο Γεωργιάδης έχει παρουσιάσει και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αρχαίων για τη μετενψύχωση και μετενσάρκωση. Σημαίνει ότι τις πιστεύει; Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά. Δεν είπα ότι ο αρχαίος κόσμος ήταν ο παράδεισος. Φυσικά είχε και στραβά, εννοείται ότι έκαναν και λάθη. Φυσικά και όχι, αφού αυτά τότε δεν χρειάζονταν! Μάθαιναν ότι τους χρειάζονταν... Δε με κατάλαβες. Δε μάθαιναν ότι τους χρειάζονταν για να βρουν δουλειά. Δε τους ένοιαζε η τεχνοκρατική παιδεία. Τους ενδιέφερε η παιδεία για τον άνθρωπο, για τη πατρίδα και τη θρησκεία. Σε πληροφορώ ότι οι ανάγκες για παιδεία του ανθρώπου από τότε ως σήμερα δεν έχουν αλλάξει. Και δεν εννοώ την παιδεία που πρόσφεραν οι δάσκαλοι στα παιδιά. Αναφέρομαι στη παιδεία των φιλοσοφικών σχολών κυρίως. Κατά πολύ ανώτερη των σημερινών πανεπιστημίων. Βεβαίως υπήρχαν και μαθηματικές και φυσικές σχολές, όπως αυτή του Πυθαγόρα. Όπως επίσης και καλούς στρατιώτες για τους επεκτατικούς τους πολέμους ''Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω παραδέξομαι'''Η ιδεολογία της ανδρείας και της φιλοπατρίας είναι η ανώτερη αρετή . Σ' αυτά πίστευαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι από το Σωκράτη και τον Αριστοτέλη μέχρι το Βυζάντιο και την επανάσταση του '21, το 1922 και τη γερμανική αντίσταση. Σήμερα τα ξεχάσαμε...Τουλάχιστον μ'αυτά τα ιδεώδη το έθνος επιβίωσε, τώρα που τα ξεχάσαμε τι θα γίνει; Κάνεις μια παράλειψη στο συλλογισμό σου. Μιλάς για μια κοινωνία τότε και τη συγκρίνεις με το τώρα. Πώς είναι δυνατόν? Συγκρίνεις την Αθήνα του τότε με τη Νέα Υόρκη του σήμερα? Μιλάμε για πόλεις με πληθυσμό όση η Ελλάδα ολόκληρη (και βάλε...) Τί αγορές και τη συμπόσια? Αντιθέτως, σε ένα μικρό χωριό, αυτό που λες συμβαίνει ακόμα (και στην Αμερική και παντού). Δεν είναι δείγμα πολιτισμού, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου? Και επίσης, πώς ας πούμε ξέρεις εσύ ότι όλοι οι Αρχαίοι ήταν ευτυχισμένοι (αυτό πάει σε μια αντίστοιχη ερώτησή σου για τους Αμερικάνους) ? Και πώς κρίνεις την πνευματική παραγωγή μιας χώρας (εννοώ τί θέλεις να δεις για να πεις ότι η χώρα παράγει πολιτισμό, πνεύμα κλπ) Και ποιός σου πε ότι η δημιουργία των μεγαλουπόλεων είναι ένδειξη πολιτισμού; Ο Αριστοτέλης στα ''Πολιτικά'' το ξεκαθαρίζει. Πρέπει η κοινότητες να είναι τόσο μικρές ώστε η φωνή του διαλαλητή από το κέντρο της κοινότητας να ακούγεται και στο πιο απόμακρο σπίτι. Αν μεγαλώσει κι άλλο χάνεται η οντότητα του πολίτη. Ο άνθρωπος αποξενώνεται και χάνεται η δύναμη του δήμου. Θα μου πείτε: ''τι μας λές τώρα;;''. Έτσι που είναι τα πράγματα αυτό δεν εφαρμόζεται αλλά τότε εφαρμόστηκε και πέτυχε. IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Ιφικρατη δεν εχεις ορια! Σταματα επιτελους με το κολλημα σου και την αρχαιομανια σου να χαλας καθε συζητηση!Τραβα σε ενα forum που σου ταιριαζει να αναπτυξεις τους προβληματισμους σου αρκετα μας ζαλισες πια ελεος!!! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δε κατάλαβα. Γιατί σε πειράζει όταν απαντάω;; Όταν επιμένουν οι άλλοι και γίνεται συζήτηση γιατί δε αναφέρεσε σ' αυτούς;; Δηλαδή όταν αναφέρεται οποιοσδήποτε άλλος και μου θέτει ερωτήματα και διαφωνίες δε μιλάς. Όταν απαντάω τότε σε πειράζει. Ε αυτό λέγετε πανζουρλισμός. IK Observing System
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ! Μπορείς πολύ εύκολα με προγράμματα όπως το Guidedog και με μία κάμερα π.χ LPI και toucam να μετράς το σφάλμα στο DEC πολύ ωραία! Βλέπεις και πως επηρεάζει η διόρθωση σου το σφάλμα ώστε να ξέρεις αν είσαι κοντά. Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολήσθισης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο!!!
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ! αλλά (στου κουφού.....) Astrophoto Album
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Εσυ παντα καταφερνεις και γυρνας καθε συζητηση στην αρχαια Ελλαδα μα τι κολλημα ειναι αυτο πια! Εχεις ενα ιδεολογημα στο μυαλο σου περι αρχαιας αιωνιας Ελλαδος και πορευεσαι, δικαιωμα σου, δικαιωμα σου να πας να ανατρεξεις και στα αρχεια της μυθοπλασιας που λεγεται Ατλαντιδα αν θελεις αλλα φτανει να χαλας καθε συζητηση εχεις παραγινει! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Ρε συ, όταν μου λες ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό τα παίρνω δε γίνεται. Ωραία ως εκει. Μετά μπαίνουν όλοι και λένε τις απόψεις τους. Εγώ γιατί να μη τις πω και να τους απαντήσω;; Δε κατάλαβα, τι είσαι εσύ ο συντονιστης;; IK Observing System
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Απορώ, καλέ μου φίλε Ιφικράτη, πόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις γίνει ιδιαίτερα κουραστικός... Στο φινάλε, απάντησε σε όποιον θέλεις με ένα προσωπικό μήνυμα, γιατί με αυτό που κάνεις δεν σε νοιάζει να σε ακούσει εκείνος που πρέπει, αλλά εμείς οι υπόλοιποι, που στο φινάλε ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει άλλο. Astrophoto Album
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Όοοοοοοχιιι Βασίλη!!! Έχεις άδικο!!! Άκου εκεί και τα τέσσερα!!! Εγώ λέω μόνο τα τρία!Αλλά πρέπει να μας πει τη γνώμη του και ο Γιάννης Δουκ.! μεταξύ μας δεν τον εμπιστεύομαι και απόλυτα γιατί είναι δογματικός όσον αφορά τα λάστιχα!!!
virial Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Παρουσίασε τι πίστευαν οι αρχαίοι για την αστρολογία. Δε θυμάμαι να τις ενστερνίστηκε ποτέ.... Σημαίνει ότι τις πιστεύει; Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά. Μάλιστα... Ζητάς επιχειρήματα, και όταν δε μας βολεύει τα απαξιώνουμε ως ασόβαρα. Η "πύρινη" παρουσίαση του βιβλίου (την οποία είδα, και σχεδόν με ανάγκασε να του στείλω mail και να του πω "Αντί να προβάλεις τον Αρίσταρχο, εσύ δείχνεις και παρουσιάζεις αυτό???") εμένα άλλα μου έδειχνε. "Πάρτε να διαβάσετε πως να παίρνετε αποφάσεις!" Αυτό για εσένα δείχνει ότι δεν τα πιστεύει, και απλά τα δείχνει.... ΟΚ... Δεν είπα ότι ο αρχαίος κόσμος ήταν ο παράδεισος. Φυσικά είχε και στραβά, εννοείται ότι έκαναν και λάθη. Ναι ε? Πάντως πιστεύω πως είναι η πρώτη φορά που το παραδέχεσαι... Η ιδεολογία της ανδρείας και της φιλοπατρίας είναι η ανώτερη αρετή . Ναι δε διαφωνώ... Αλλά από πότε ο επεκτατισμός (ιμπεριαλισμός αν θες) και αυτά που αναφέρω εγώ (βλέπε εκστρατείες, ισοπεδώσεις πόλεων κλπ) βαφτίζονται ανδρεία και φιλοπατρία??? Κάτι έλεγες πιο πάνω για σοβαρά επιχειρήματα? Στέλιος ΥΓ Ζητώ συγγνώμη από τον giorgosgr και από τους υπόλοιπους που το συνεχίζω...ΥΓ2..... μετά από διάβασμα των όσων γράφτηκαν μέχρι να απαντήσω, ζητώ ξανά συγγνώμη απο ΟΛΟΥΣ που το συνεχίζω (και την εννοώ...) ΔΕΝ θα ξαναγράψω κάτι άσχετο σε αυτό το thread ΥΓ3 (Το σχετικό) Σήμερα κάπου πήρε το μάτι μου μια παρουσίαση για alignment μέ CCD. Δυστυχώς δε θυμάμαι το λινκ, αλλά φαντάζομαι ότι το google κάτι θα έχει. Επίσης, αν ο inest που το βρήκε μπορεί να μας πει, καλό θα είναι!
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Οκ πάσο δε ξαναναφέρομαι.....εκτός!....αν με προκαλέσετε! IK Observing System
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Όοοοοοοχιιι Βασίλη!!! Έχεις άδικο!!! Άκου εκεί και τα τέσσερα!!! Εγώ λέω μόνο τα τρία!Αλλά πρέπει να μας πει τη γνώμη του και ο Γιάννης Δουκ.!μεταξύ μας δεν τον εμπιστεύομαι και απόλυτα γιατί είναι δογματικός όσον αφορά τα λάστιχα!!! Δογματικός είσαι και φαίνεσαι και αν σου βαστάει στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα να σου εξηγήσω! Τώρα επί της ουσίας, παρότι διαφωνώ με την εκτροπή που πήρε πάλι το θέμα, ομολογώ ότι συμφωνώ μαζί σου για τα τρία λάστιχα (γιατί του Βασίλη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ), όμως ποιά τρία λάστιχα Εγώ πιστεύω (κι έχω επιχειρήματα γι'αυτό) ότι πρέπει να αλλάξει ένα μπροστινό (το δεξί), ένα πισινό (το αριστερό) και τη ρεζέρβα. Και δε σηκώνω κουβέντα ! ( ) Astrophoto Album
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Α... δεν ξέρω αν σας το είπα! Μπορείς πολύ εύκολα με προγράμματα όπως το Guidedog και με μία κάμερα π.χ LPI και toucam να μετράς το σφάλμα στο DEC πολύ ωραία! Βλέπεις και πως επηρεάζει η διόρθωση σου το σφάλμα ώστε να ξέρεις αν είσαι κοντά. Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολήσθισης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο!
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Α... δεν ξέρω αν σας το είπα!Εγώ δεν άκουσα τίποτα .Καλά, πότε το είπες (sorry γιατί ...μίλαγα) Astrophoto Album
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Ε.. Με προκάλεσε... "Πάρτε να διαβάσετε πως να παίρνετε αποφάσεις!" Αν πράγματι το πε αυτό, τότε έχεις δίκιο. Προσωπικά δε νομίζω πάντως ότι τα πιστεύει, άλλωστε είναι φανατικός Αριστοτελιστής! Ναι δε διαφωνώ... Αλλά από πότε ο επεκτατισμός (ιμπεριαλισμός αν θες) και αυτά που αναφέρω εγώ (βλέπε εκστρατείες, ισοπεδώσεις πόλεων κλπ) βαφτίζονται ανδρεία και φιλοπατρία??? Κάτι έλεγες πιο πάνω για σοβαρά επιχειρήματα? ''την πατρίδα ουκ ελάττω παραδόσω πλείω δε και αρείω παραδέξομαι''Ο νόμος του ισχυρού ίσχυε και ισχύει και θα ισχύει. Είναι συμπαντικός. Τώρα αυτά που ακούς για ειρήνες κλπ είναι ωραία περιτυλίγματα. Η ιστορία άλλα έχει αποδείξει. IK Observing System
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 ... μετά από διάβασμα των όσων γράφτηκαν μέχρι να απαντήσω, ζητώ ξανά συγγνώμη απο ΟΛΟΥΣ που το συνεχίζω (και την εννοώ...) ΔΕΝ θα ξαναγράψω κάτι άσχετο σε αυτό το threadΝα μια ηλιαχτίδα ελπίδας ... Εύγε Astrophoto Album
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Παιδιά συγγνώμη άσχετο, αλλά κάπου άκουσα ότι: Μπορείς πολύ εύκολα με προγράμματα όπως το Guidedog και με μία κάμερα π.χ LPI και toucam να μετράς το σφάλμα στο DEC πολύ ωραία! Βλέπεις και πως επηρεάζει η διόρθωση σου το σφάλμα ώστε να ξέρεις αν είσαι κοντά. Μπορείς και να "μικρύνεις" την εστιακή σου απόσταση στις ρυθμίσεις ώστε να βλέπεις πιο μεγάλες τιμές διολίσθησης και έτσι το όλο να σου πάρει λιγότερο χρόνο! Εσείς το ακούσατε; Astrophoto Album
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Και δε σηκώνω κουβέντα ! ...δογματικός Βασίλη τι να πεις!!! Αντιπαρέρχομαι όλα τα επιχειρήματα σου ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα