panr05 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Σκέφτομαι να πάρω το ο-iii της baader. Θέλω να μου πείτε αν αξίζει στο 130μμ διετρο σωλήνα και σε πια νεφελωματα βοηθάει. Να θυμίσω ότι παρατηρώ από Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ να πάω και σε σκοτεινό ουρανό. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Το φίλτρο αυτό χρησιμοποιείται για να αναδείξει καλύτερα τις περιοχές του διπλά ιονισμένου οξυγόνου αρκετών νεφελωμάτων,όπως του Ωρίωνα.Είναι πολύ αποτελεσματικό δείχνοντας ωραίες εικόνες με υψηλό κοντράστ!Όμως κόβει αρκετό φως,και πιθανόν δεν θα δουλέψει με το τηλεσκόπιό σου...Δουλεύει καλά με 10" ακόμα και σε πόλη,ίσως και με 8".Σε σκοτεινό ουρανό για το 5" τηλ.σου δεν ξέρω αν θα δώσει αποτελέσματα...Τα είδωλα θα σκοτεινιάσουν πολύ!Θα έλεγα χωρίς να είμαι βέβαιος,να το αφήσεις όταν θα πάρεις μεγαλύτερης διαμέτρου τηλ.(πάνω απο 8").Δες τις προδιαγραφές του:https://www.planitario.gr/o-iii-filtro-o-31-8mm-1-1-4.htmlΦιλικά-Κώστας "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
panr05 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Ευχαριστώ φίλε fotodekti. Σκέφτομαι για δεύτερο να πάρω ένα 10ιντσο dob η όχι επειδή έχω συνηθίσει σε ισημερινη. "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2020 Όπως λέει και ο Κώστας θα δουλέψει καλύτερα με μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. Έχει περάσει από τα χέρια μου το ΟΙΙΙ της Baader, ένα παλιό premium της Lumicon και ένα της Orion. Παραδόξως σε σχέση με τα μεγάλα ονόματα το τελευταίο ήταν καλύτερο από όλα: περισσότερη και σαφέστερη λεπτομέρεια σε κάθε στόχο. Πέρσι το καλοκαίρι κάναμε μια σύγκριση στο πεδίο με στόχο το veil δύο φίλτρων Baader και ενός Orion. Πάλι το Orion ήταν αισθητά καλύτερο. Έχω ακούσει επίσης καλά λόγια και για το DGM αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.Πάντως ότι και να επιλέξεις θα δεις σημαντική βελτίωση σε πλανητικά και νεφελώματα.
themis_kart Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2020 Σκέφτομαι να πάρω το ο-iii της baader. Θέλω να μου πείτε αν αξίζει στο 130μμ διετρο σωλήνα και σε πια νεφελωματα βοηθάει. Να θυμίσω ότι παρατηρώ από Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ να πάω και σε σκοτεινό ουρανό. Αν θα δουλέψει??? Προκαλώ να πάρεις επετειακό dob 60αρι 25mm + ΟΙΙΙ και να σαρώσεις κύκνο από καλό ουρανό. Θα πάθεις. Εγώ από Πάρνωνα δεν το πίστευα!!! Όλο το Veil όλο όμως μπαμ!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα