arsentsol Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2020 Καλησπέρα μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο προιόν η κάποια ανάμοιξη από διάφορα προιόντα Ευχαριστώ πολύ "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Καλημέρα φίλε, σου προτείνω να πάρεις τα παρακάτω προϊόντα που είναι τα καλύτερα με διαφορά από οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω για καθαρισμό των προσοφθαλμίων, οπτικών ερευνητών και φωτογραφικών φακών ΜΟΝΟ. Τα κάτοπτρα δεν καθαρίζονται με τέτοιο υγρό, υπάρχει άλλη διαδικασία. Θα βγουν διάφοροι και θα σου πουν να αναμείξεις ισοπροπυλική αλκοόλη με απιονισμένο νερό κλπ. Δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες και για μένα μην το κάνεις! Το μπουκαλάκι το έχω χρόνια και φαντάσου ακόμη είναι λίγο κάτω από την μέση, το έχω σίγουρα από το 2014 περίπου. Άλλωστε και να προσπαθήσεις να τα αναμείξεις ξεχωριστά δεν σου εγγυάται κανείς πως θα πετύχεις την ιδανική αναλογία μείγματος που δεν αφήνει υπολείμματα. Η ιδανική αναλογία που λειτουργεί άψογα είναι στο υγρό της Baader και μη σου φανεί ακριβό, δεν είναι. Το πανάκι είναι επίσης το τέλειο για αυτή τη δουλειά και δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο, πλένεται και το έχεις επίσης για πάντα. Τα έχω χρόνια και σου ξαναλέω πως τα παίρνεις και κλείνεις το θέμα του καθαρισμού μια για πάντα. https://www.planitario.gr/ugro-katharismou-optical-wonder-fluid.html https://www.planitario.gr/pani-katharismou-optical-wonder-cloth.html «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
arsentsol Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Ευχαριστώ πολύ "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
giannis60 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Συμφωνώ με τον Τάσο. Προσοχή σου είπε όμως με αυτά να μην καθαρίσεις τα κάτοπτρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το επάνω σου το τονίζω διότι το δευτερεύον αποτελεί μεγάλο πειρασμό στο να το καθαρίσουμε. Προσοχή λοιπόν, όσο ισχυρός κι αν είναι ο πειρασμός, εσύ πρέπει να αντισταθείς! Δεν έχει σημασία που είναι μικρό. Έχει την ίδια ευαίσθητη επίστρωση με το πρωτεύον. Επίσης μία γρατζουνιά όσο μικρή κι αν είναι αυτή, κάνει πολλαπλάσια ζημιά απ’ ότι θα έκανε αν ήταν στο πρωτεύον, διότι επάνω της πέφτει συμπυκνωμένο φώς. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
sevax Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Το μπουκαλάκι το έχω χρόνια και φαντάσου ακόμη είναι λίγο κάτω από την μέση, το έχω σίγουρα από το 2014 περίπου. lΚαι εγώ τα ίδια, συμφωνώ με τον Τάσο, (τα έχω πριν κλείσει το μαγαζί στην Αθήνα.) Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Stefiou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Επίσης, συμφωνώ με όσα έγραψαν οι προηγούμενοι φίλοι. Το υγρό και το πανάκι της Baader κάνουν πολύ καλή δουλειά και ενώ φαίνονται ακριβά στην ουσία δεν είναι. Πρόσεχε την ποσότητα που θα βάλεις μη τυχόν και περάσει υγρό μέσα στο προσοφθάλμιο - Τόσο όσο χρειάζεται. Έχω πάρει και το πενάκι της Lenspen Mini Pro (το ΙΙ εάν θυμάμαι καλά) για καθαρισμό των φίλτρων αλλά και των προσοφαλμίων, το οποίο κάνει και για διάφορους φακούς μηχανών. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη.
Stefiou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Επίσης, συμφωνώ με όσα έγραψαν οι προηγούμενοι φίλοι. Το υγρό της Baader κάνει πολύ καλή δουλειά και ενώ φαινεται ακριβό δεν είναι στην ουσία. Πρόσεχε την ποσότητα που θα βάλεις μη τυχόν και περάσει υγρό μέσα στο προσοφθάλμιο - Τόσο όσο χρειάζεται. Έχω πάρει και το πενάκι της Lenspen Mini Pro (το ΙΙ εάν θυμάμαι καλά) για καθαρισμό των φίλτρων αλλά και των προσοφαλμίων, το οποίο κάνει και για διάφορους φακούς μηχανών. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Πρόσεχε την ποσότητα που θα βάλεις μη τυχόν και περάσει υγρό μέσα στο προσοφθάλμιο - Τόσο όσο χρειάζεται.. Για να μην γίνει παρανόηση, δεν ψεκάζεις πάνω στο φακό με το υγρό! Ψεκάζεις στο πανάκι και μετά το σκουπίζεις, αφού έχεις πρώτα φυσήξει την επιφάνεια με κάποιο φωτογραφικό πουάρ, όπως το παρακάτω https://www.fotomarket.gr/accpro-air-blower.html Υγρό μπορεί να περάσει αν ψεκάσεις απευθείας στην επιφάνεια, πράγμα που δεν θα κάνεις ποτέ φυσικά.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
arsentsol Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 συμφωνώ αυτό που λένε για αυτό το lens pen ότι πρέπει να είναι από τρίχες καμήλας ισχύει?? "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
Stefiou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2020 συμφωνώ αυτό που λένε για αυτό το lens pen ότι πρέπει να είναι από τρίχες καμήλας ισχύει?? Δεν γνωρίζω από τι τρίχες είναι (μάλλον αίγας) αλλά κάνει την δουλειά του αξιοπρεπέστατα στο πρώτο στάδιο ώστε να φύγει με ασφάλεια η σκόνη. Έτσι και αλλιώς η τελική δουλειά γίνεται από το Pad (carbon) που έχει στην άλλη μεριά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα