Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

Αυτή είναι η πρώτη μου προσπάθεια για φωτογράφηση του Κρόνου. Αυτή η φωτο πάρθηκε με την καινούρια μου Canon Powershot A620 σε movie mode (περίπου 3000 frames στο Registax) με την μέθοδο afocal στο Celestron C8-NGT. Η εστίαση ήταν στο 'περίπου' με την LCD display της μηχανής.

Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας!

Φιλικά,

Νίκος

Saturn1a.jpg.93ea64f39e0f39f10c03ac7c6054fb75.jpg

Νίκος

Celestron C8-NGT

Δημοσιεύτηκε

Μα το κουτσό ελάφι, δε λέω ψέματα, είναι η πρώτη μου!!

Βασικά έκανα πειραματισμούς με την πλατφόρμα Baader Microstage 6030 που αγόρασα πριν μερικές μέρες και το ζήτημα του βινιεταρίσματος της Α620 με τα διάφορα προσοφθάλμια που έχω. Αυτή είναι τραβηγμένη με το (εξαιρετικό) zoom 8-24 της Vixen (στα 8mm) μαζί με τον 2x Ultima Barlow της Cel. :D :D

Νίκος

Celestron C8-NGT

Δημοσιεύτηκε

Συμπασχων! :D

C8-NGT, Kodak CX7525 (Κατωτερη της Α620)...baader Microstage 6030 (η κουκλα μου!) και μπολικο αερακι...ψεσινη και αυτη..που ησουνα ρε κλεφτρονι (bandido= μικρος κλεφτης) :cheesy:

616733033_Image057.jpg.debad765d3ccc23a66d3a8cbc3cf1a65.jpg

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Ωραία φωτο, αλλά κάπως μικρό το είδωλο του Κρόνου. Με τι προσοφθάλμια την πήρες; Επίσης είναι σε video mode και μετά έκανες stack τα frames ή είναι single shot;

Αλήθεια υπάρχει καμμιά πρόταση για εστίαση της προκοπής με την μηχανή στο προσοφθάλμιο;

Νίκος

Celestron C8-NGT

Δημοσιεύτηκε
Ειναι μικρο το ειδωλο ναι...την πηρα με barlow 2x και 15mm...single shot...πηρα περιπου 25-30 shots για καθε μεγεθυνση αλλα ακομα δεν τα επεξεργαστηκα..με ψηλη μεγεθυνση ηταν πολυ δυσκολο να εστιασω..motofocus φιλε μου...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Για single shot είναι πολύ καλή φωτογραφια. Αν κάνεις stack αρκετές από αυτές πιστεύω πως θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αχ, motofocus.. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που βελτίωσα πάρα πολύ την αίσθηση του εστιαστή της Synta, λιγουρεύομαι έναν εστιαστή Moonlite ή JMI, ο οποίος κάποια στιγμή θα έχει motofocus.

Βέβαια είναι και το ζήτημα της απεικόνισης της σωστής εστίασης, για το οποίο η LCD της μηχανής δεν φαινεται αρκετή. Θα πειραματιστώ αυτές τις μέρες με ένα παλιό laptop (P166!!). Το καλό με την a620 είναι ότι μπορείς να κάνεις remote shooting από το PC μέσω του USB καλωδίου.

8)

Νίκος

Celestron C8-NGT

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή bandito !!! σε τι ανάλυση στις βγάζει σε αυτό το mode?

Καλές παρατηρήσεις, και προσπάθησε να βγάλεις με αυτήν την μέθοδο και την Σελήνη.

Φιλικά Γιώργος

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Το video το τραβαω στην 'standard' ανάλυση (640x480) και framerate (30 frames/sec) της Canon.

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι η μηχανή έχει και ένα mode με 15 frames/sec το οποίο σημαίνει διπλάσιο χρόνο έκθεσης για κάθε frame... Είμαι περίεργος τι θα βγει σε αυτό το mode. Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.

Όσο για την Σελήνη, πίστεψέ με περιμένω πως και πως να έρθει στο πρώτο τέταρτο περίπου για να βγάλω 'τρελές' φωτογραφίες..

Χθες είχα και μια τραυματική εμπειρία. Προσπαθώντας να πειραματιστώ με wide field φωτογράφιση σε κάποια φάση ο φακός της Canon βρήκε πάνω στο γιαλί του Televue Plossl 32mm και εκεί κόντεψα να πάθω έμφραγμα! Ευτυχώς δεν έχει αφήσει απολύτως κανένα σημάδι πάνω στο προσοφθάλμιο. ](*,) ](*,)

Νίκος

Celestron C8-NGT

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης