astroGreg Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Γειά σάς, Ήθελα να σας ρωτήσω πως να προετοιμαστω και τι να περιμένω για παρατήρηση με 12ιντσο Dob τον χειμώνα. Ειναι εφικτή η παρατήρηση ή οχι λόγο υγρασίας;Ποσο ευχάριστη ειναι οταν έξω εχει 10 ή 5 ή -3;Θα μου άρεσε να ακούσω τις εμπειρίες σας. FYI μέχρι τώρα έχω κάνει παρατήρηση μόνο το καλοκαίρι. Ευχαριστώ πολύ!
arsentsol Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 ορίστε ένας μαραθόνιος αντικειμένων έως 8 mag.xlsx "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Εξαρτάται από την ανοχή σου στο κρύο. Σε μεγάλο υψόμετρο κάνει ψόφο και κατακαλόκαιρο. Από 40 βαθμούς το Αυγουστιάτικο μεσημέρι στα Καλάβρυτα πέφτεις σε μονοψήφιο στο καταφύγιο (2100m) ή και στον Ξηρόκαμπο (1600m), χώρια ο άνεμος. Οπότε φοράς ισοθερμικά (ή τα μάλλινα του στρατού) κατάσαρκα και ποτέ βαμβακερά, τα οποία ποτίζουν και παγώνεις. Μετά φλις και από πάνω παντελόνι και μπουφάν του σκι, σκούφο μέχρι τα αυτιά και γάντια τα οποία βγάζεις για λίγο για λεπτοδουλειά και τα ξαναφοράς. Από κάτω μπορείς να φοράς λεπτά γάντια ποδηλάτη. Στα πόδια άρβυλα με τεχνικές ή μάλλινες κάλτσες. Δεν κάθεσαι για πολύ, παρά μόνο στο αυτοκίνητο.Τώρα, εάν εννοείς χειμώνα στη Σουηδία, τα πράγματα εκεί είναι μάλλον διαφορετικά. Ίσως παγώνουν τα πάντα, κρυσταλλιάζει το κάτοπτρο και κολλάει ο μηχανισμός κίνησης του τηλεσκοπίου και του εστιαστή. Ρώτα Σουηδούς φίλους για εκεί.Το καλό με την παγωνιά είναι πως εξαφανίζεται η υγρασία. Το ίδιο συμβαίνει και μετά από καταρρακτώδη βροχή, η οποία κατεβάζει και όλη τη σκόνη. Λείπουν και τα θερμικά ανοδικά ρεύματα (βράσιμο). Έχω κάνει λίγες παρατηρήσεις τον χειμώνα στην εξοχή και ήταν πάντοτε καλύτερες από τις θερινές από πλευράς διαύγειας και seeing. Βέβαια, τα χειμερινά αντικείμενα δεν είναι και τόσα πολλά ή τόσο ενδιαφέροντα (για εμένα), καθώς ο Γαλαξίας μας βρίσκεται χαμηλά. Την Άνοιξη στρεφόμαστε προς τους άλλους γαλαξίες και το καλοκαίρι ο δικός μας Γαλαξίας βρίσκεται στο Ζενίθ και προσφέρει ένα όργιο ενδογαλαξιακών αντικειμένων. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
John.. Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Αν έχει αρκετή υγρασία και οι καθρέπτες και τα προσοφθαλμια θολώνουν, τι κάνουμε εκεί;Τα μαζεύουμε όλα η υπάρχει άλλη λύση; Επίσης τι ζημιά μπορεί να γίνει στους καθρέπτες και στους φακούς στα προσοφθαλμια λόγω της υγρασίας;
Quantum1635941117 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Φιλε john για να αποφευχθει η υγρασια στα κατοπτρα μπορεις να βαλεις ενα παρεκταμα δροσου για να την εμποδισεις να μπει. Επισης μπορεις να βαλεις ενα θερμαντικο μηχανισμο για να ξεθωλονουν. Τωρα στα προσοφθαλμια μπορεις να τα σκουπιζεις με ειδικα πανακια οποτε θολωνουν πολυ. Τωρα δεν παθαινουν τιποτα γιατι μολις μπουν σε ζεστο χωρο ξεθολονουν αλλα χαλαει η παρατηρηση γιατι θολωνουν τα ειδωλα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Θολώνουν μόλις πλησιάζεις να παρατηρήσεις, από το χνώτο σου και τη ζέστη του προσώπου σου. Βοηθά να έχεις φακούς με μεγάλο eye relief. Κάποιος είχε ένα σεσουάρ και τους θέρμαινε με ζεστό αέρα. Όπως είπαμε, στην μεγάλη παγωνιά η υγρασία του περιβάλλοντος πέφτει συνήθως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
geo1970 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Εγώ έχω κάνει παρατήρηση σε 0 βαθμούς . Θέλει ισοθερμικά αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στις πατούσες από το παγωμένο έδαφος . Μετά τις 3 ώρες όσα ισοθερμικά και να είχα βάλει δεν άντεχα .
arsentsol Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Όσον αναφορά τα κάτοπτρα εγώ έχω κάνει μια πατέντα με ανεμιστηράκι υπολογιστή σε usb και λειτουργεί καλά τώρα λοσον αναφορά την παρατήρηση μέχρι τις 12,1 είναι καλά μετά όμως έχει ψοφόκρυο "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
konstasd Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Για τα πόδια πολύ καλή και δοκιμασμένη λύση είναι οι θερμαινόμενοι πατοι παπουτσιών. Κάθε πάτος συνδεμένος με ένα κουτάκι με μπαταρίες δεμένο γύρω απ τον αστράγαλο κ είσαι οκ
sevax Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Καλές παρατηρήσεις. στολή αστρονομικής παρατήρησης.ppt Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Canopus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2020 Καλές παρατηρήσεις. Ωραίος, πολύ χρήσιμες πληροφορίες Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2020 Έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα εδώ παλαιότερα. Ρίξε μια ματιά στο νήμα που είχα ξεκινήσει πριν 10 χρόνια ακριβώςhttps://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13189 Έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες και καταθέσεις εμπειριών πολλών μελών. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astroGreg Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2020 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2020 Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, ήταν πολύ κατατοπιστικές.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2020 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2020 10 χρόνια και μερικά μνημόνια μετά, πολλά καταστήματα έχουν κλείσει. Να πει και κάποιος γνώστης από που θα ψωνίζαμε σήμερα; Το δικό μου πάντως είναι ανοικτό 35 χρόνια τώρα, αλλά δεν προανατολίζεται προς το σκι, πιο πολύ προς το κυνήγι, προσκοπισμό και παραστρατιωτικές εφαρμογές.https://www.survival.gr/endysi-ypodisi-outdoor Να άλλο ένα: https://extremepro.gr/el/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%99%CF%83%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC/products Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα