Jump to content

Καθαρισμός Dob 6"


Mshrmized

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε καλησπέρα επειδή αυτόν τον καιρό θα πάρω ένα 6-ιντσο ντομπσον είσαι ευχαριστημένος και αν ναι τι έχεις δει μέχρι τώρα??
"Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η ανάδευση της σκόνης και λοιπών σωματιδίων,προϋποθέτει άσκηση δύναμης επάνω τους-μέσω του ρεύματος αέρα-και ο ακολουθούμενος σ τ ρ ο β ι λ ι σ μ ό ς μέχρι να αποκολληθούν,να ανασηκωθούν και να πετάξουν πριν τα ρουφήξει η σκούπα,δημιουργεί τριβές και μικροσυρσίματα επάνω στην επιφάνεια του κατόπτρου...

Μην έχεις την εντύπωση λοιπόν οτι απλώς αποκολλούνται κάθετα και ακαριαία και βρίσκονται σε χρόνο μηδέν στον αέρα...

Οι μικρογρατσουνιές που θα προκληθούν,και εξαρτώνται απο το είδος των σωματίων,το βάρος,την σκληρότητά τους,και την ορμή του ρεύματος αέρα,κατά κανόνα είναι ΑΟΡΑΤΕΣ στο μάτι,αλλά υπαρκτές και την ζημιά την κάνουν μακροπρόθεσμα...

Άλλο να αναδεύεις και να ρουφάς τρίχες και άλλο σωμάτια με κρυσταλλική δομή και ικανή σκληρότητα πχ.άμμος κλπ.

Το αν γίνεται ζημιά ή όχι στο κάτοπτρο,ΔΕΝ θα φανεί δια γυμνού οφθαλμού,αλλά με προσεκτική εξέταση με ισχυρό μεγεθυντικό φακό ή ψηφιακό μικροσκόπιο,με πλάγιο φωτισμό και την κατάλληλη γωνία θέασης.

Έχουν καταστραφεί κάτοπτρα με μη προσεκτικό καθάρισμα...

 

Θεωρώ λοιπόν την μέθοδό σου (είχα σκεφτεί και εγώ πριν χρόνια να την εφαρμόσω...και το ξανασκέφθηκα),ΡΙΣΚΟ μεγάλο!

Εξαρτάται απο το είδος των σωματίων που έχεις επάνω,την ορμή του ρεύματος αέρα κλπ.

 

Απο τα γραφόμενα του οπτικού,όπως ανέφερα στο προηγούμενο post μου,σημείωσα μόνο την μέθοδο της διαβροχής με το ποτιστήρι,ως εναλλακτικής της ανάδευσης.

Και βέβαια δεν "χάβουμε" άκριτα ό,τι διαβάζουμε...Έκφρασή σου που θεωρώ επιεικώς ατυχέστατη αν όχι προσβλητική...

 

Η ουσία του θέματος είναι οτι στην παραδεδεγμένη μέθοδο Μυλωνά,προστίθεται ως ενδιάμεσο στάδιο η πιο ήπια ανάδευση πριν την εφαρμογή του βαμβακιού,που θα γίνει σε λεκέδες που επιμένουν!

 

Απλή λογική λοιπόν με αποδεδειγμένα ασφαλείς μεθόδους για αρχάριους και προχωρημένους!

 

Μήπως βλέπεις πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας; Σε παραδέχομαι, τέτοια περιγραφή καταστροφής της επιφάνειας του κατόπτρου θα ζήλευε και ο καλύτερος σεναριογράφος! Τι για στροβιλισμούς διαβάσαμε, τι για μικροσυρσίματα σωματιδίων που έχουν κρυσταλλική δομή και ικανή σκληρότητα, άμμο δηλαδή πάνω στο κάτοπτρο!! Δε μου λες, από παραλίες παρατηρείς; Εγώ όχι πάντως, μόνο βουνό όλα τα χρόνια και στο κάτοπτρο πάνω δεν έχω δει ποτέ άμμο, ούτε χαλικάκια, ούτε όλα αυτά τα τρομολάγνα που περιγράφεις. Η απόδοσή του παραμένει καταπληκτική παρόλα τα πλυσίματα Μυλωνά χωρίς ανάδευση που του έχω κάνει. Όσον αφορά την μέθοδο που ανέφερα (τι το ήθελα...) απλή σκόνη πανάλαφρη ήταν που απλώς εξαφανίστηκε στιγμιαία όταν την φύσηξα από απόσταση χωρίς όλα αυτά τα διαστημικά που περιγράφεις. Θα σε λυπήσω λοιπόν αλλά θα ίσχυαν ίσως για τηλεσκόπια παραλίας αυτά που λες. Το είπες και μόνος σου άλλωστε, "Εξαρτάται απο το είδος των σωματίων που έχεις επάνω", με μια απλή σκόνη που είναι πουδραριστή δεν έχεις κανένα θέμα λοιπόν.

 

Κοίτα, για να μην μακρυγορούμε, δεν είσαι υποχρεωμένος να υιοθετήσεις καμία μέθοδο, ούτε να συμφωνήσεις και ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Δεν μου αρέσει όμως να διαβάζω πράγματα υπερβολικά και υπέρμετρα (ναι είναι!!) απευθυνόμενα σε εμένα, που δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Για μένα! Για άλλους μπορεί και να συμφωνούν μαζί σου, πρόβλημά τους..οπότε το κόβουμε εδώ καλύτερα. Εσύ αν θες πάρε το κάτοπτρο και καθάρισέ το και με Διαλογισμό αν επιθυμείς ώστε να μην το βλάψεις, τι να σου πω. Και μην μου αρχίσεις σε παρακαλώ το γνωστό τροπάριο πως μας διαβάζουν αρχάριοι, έχουν κρίση να κρίνουν ποιος λέει τι, ενήλικοι άνθρωποι είναι. Δεν θα έλεγα τίποτα χωρίς να έχω εμπειρία πάνω σε αυτό και μέχρι τώρα ο εξοπλισμός μου, παρόλο που έχει αρκετά "χιλιόμετρα" ευτυχώς χαίρει άκρας υγείας.

 

Σε πείραξε η έκφραση "χάβουμε' ε; Λυπάμαι, αυτό φάνηκε αρχικά αν και δεν απευθυνόμουν μόνο σε εσένα, σαν γενική σύσταση το έλεγα...όταν κάποιος δέχεται κάτι αβίαστα από υποθέσεις, εικασίες, αναπόδεικτα χωρίς τεκμηρίωση αυτό κάνει, χάβει! Αν προσβλήθηκες προσωπικά (που δεν έπρεπε...), λυπάμαι και πάλι αλλά εμμένω στην πολύ πετυχημένη κατ'εμένα έκφραση και δεν την παίρνω πίσω... [-( :-note

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

παρακάτω καθαρισμός καθρέφτη από New Moon Telescopes (άγαρμπο)

 

Kαι καθαρισμός από Obsession Telescopes (πολύ άγαρμπο)

 

 

Επειδή κι εγώ κρατάω τη μέθοδο που έχει εξηγήσει στα ελληνικά ο Α. Μυλωνάς σαν "safe" λύση (τα περισσότερα κλιπ στο youtube αυτήν ακολουθούν λίγο ως πολύ), δεν θα ακολουθούσα καμία από τις παραπάνω μεθόδους και ας υπογράφονται από 2 κορυφαίους κατασκευαστές τηλεσκοπίων. Θέλω όμως να θέσω ένα ερώτημα, η μέθοδος που περιγράφει ο Μυλωνάς είναι κείμενο γραμμένο το 2007. Τότε πολλοί καθρέφτες δεν είχαν διηλεκτρικές προστατευτικές επιστρώσεις (νομίζω και σήμερα ακόμα παίζει αυτό). Όπως και να έχει δε θα ρισκάριζα τον καθρέφτη μου να τεστάρω τις αντοχές του.

 

ΥΓ όσον αφορά το επιστημονικό βάρος της γνώμης του Μike Lockwood, έναντι του Α Μυλωνά, παραθέτω σύντομο βιογραφικό και των δύο

 

My name is Mike Lockwood, and I'm a full-time optician. I have my own company, Lockwood Custom Optics, Inc., that I operate myself.

 

From 2000 to early 2009 I was a research engineer at the Beckman Institute at the University of Illinois Urbana-Champaign. My engineering work is in the field of signal processing, specifically acoustic signal processing and beamforming algorithms. I received a Masters degree in elecrical engineering from UIUC in 1999.

 

With my business picking up and research funding temporarily absent, I decided to make the transition to full-time optical work in May of 2009, and I very much enjoy being my own boss.

 

I enjoy telescope making, observing the wonders of the night sky, golf, photography (daytime and nighttime) woodworking, metalworking, and ballroom, latin and nightclub dancing. I've been involved with the Dancing Illini at the University of Illinois. I also enjoy building useful things for my house or others, improving my house, writing articles about optics and other amateur astronomers, riding roller coasters, outdoor activities, slalom waterskiing, wakeboarding, good beer, good friends, good audio systems, good music, good food, and most combinations of those things.

 

If you want to know more than that, you'll have to take the drastic step of meeting me in person, like they used to do in the olden days when people talked to each other instead of typing/texting to each other.

 

Did I mention I also like sarcasm?

 

A. Mυλωνάς

Υποστηρικτικό Προσωπικό στην εταιρεία Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών

Πήγαινε στο Geniko Lykeio Kalamata

Σπούδασε Σχολή Θετικών Επιστημών - Φυσικές Επιστήμες στο Ε.Α.Π. - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

(και να συμπληρώσω: υπάλληλος πωλήσεων στο κατάστημα Πλανητάριο της Αθήνας πριν αυτό κλείσει για πάντα)

 

Αυτά, όχι για να μειώσω την προσφορά του Α Μυλωνά στην ελληνική αστρονομική κοινότητα, αλλά γιατί δε μου αρέσει η "οπτική γωνία" του όσα δεν ξέρω τα κάνω κρεμαστάρια. "Κυριούλης" ο Mike Lockwood με ένα από τα καλύτερα ανα τον κόσμο online resources για οπτικά, στήριξη πρωτεύοντος κ.α., Αχαχαχα. Για πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε καταλαβαινω ποια η σχεση του Lockwood με τα οπτικα, εκτος οτι ο ιδιος ανοιξε εταιρεια οπτικων. Τεσπα...

 

Ξαναπαραθετω το βιντεο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ που εκανα για τον καθαρισμο και παταει πανω στη σωστη διαδικασια του Αρη Μυλωνα.

 

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε καταλαβαινω ποια η σχεση του Lockwood με τα οπτικα, εκτος οτι ο ιδιος ανοιξε εταιρεια οπτικων. Τεσπα...

 

Ξαναπαραθετω το βιντεο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ που εκανα για τον καθαρισμο και παταει πανω στη σωστη διαδικασια του Αρη Μυλωνα.

 

 

Μόλις έγραψες "Δε καταλαβαινω ποια η σχεση του Lockwood με τα οπτικα, εκτος οτι ο ιδιος ανοιξε εταιρεια οπτικων."

αχαχα

 

Αν δεν καταλαβαίνεις, μπες ΕΔΩ για να καταλάβεις:

http://www.loptics.com/publications.html

http://www.loptics.com/projects/projects.html

 

Ο ένας είναι οπτικός. Έχει δεκάδες άρθρα δημοσιευμένα. Έχει φτιάξει καθρέφτες "τέρατα" 50 ιντσών. Τον έχουν πληρώσει πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα για να τους φτιάξει καθρέφτες. Ο άλλος αγοράζει τους καθρέφτες έτοιμους και όταν τον ευχαριστούν που βοήθησε στη διοργάνωση αστρονομικής εκδήλωσης ποστάρει το πιστοποιητικό online λες και είναι διδακτορικό.

 

ΥΓ σου έκανα ένα view στο κλιπ στο youtube. Πολύ καλό :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν εγω ανοιξω εστιατοριο ξερω να μαγειρευω; Στο βιογραφικο που παρεθεσες ο κος ειναι αναλυτης σηματων και ηλεκτρολογος μηχανικος. Η οπτικη που ειναι; Δε λεω οτι δε ξερει να φτιαχνει καθρεφτες, οπως και αλλοι πολλοι αλλα ειναι σα καποιον που μαγειρευε στην κουζινα του και ανοιξε εστιατοριο, πολλοι το κανανε και ειναι καλυτεροι απο αλλους με περγαμηνες αλλα δε λεει κατι. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν τα τυπικα και τα ουσιαστικα προσοντα. Σε αυτη την περιπτωση κανενας τους δεν εχει τα τυπικα αλλα πιθανον και οι 2 τα ουσιαστικα.
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν εγω ανοιξω εστιατοριο ξερω να μαγειρευω; Στο βιογραφικο που παρεθεσες ο κος ειναι αναλυτης σηματων και ηλεκτρολογος μηχανικος. Η οπτικη που ειναι; Δε λεω οτι δε ξερει να φτιαχνει καθρεφτες, οπως και αλλοι πολλοι αλλα ειναι σα καποιον που μαγειρευε στην κουζινα του και ανοιξε εστιατοριο, πολλοι το κανανε και ειναι καλυτεροι απο αλλους με περγαμηνες αλλα δε λεει κατι. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν τα τυπικα και τα ουσιαστικα προσοντα. Σε αυτη την περιπτωση κανενας τους δεν εχει τα τυπικα αλλα πιθανον και οι 2 τα ουσιαστικα.

 

Τα ακουστικά σήματα φιλε Παναγιώτη είναι κυματομορφές, ξέρεις τι θα πει αυτό και τι σχέση έχει με το φως?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προφανώς έχουμε διαφορετική οπτική του θέματος και δε θα μπω στη διαδικασία να "συγκρουστούμε" για κάτι τέτοιο.

Καλή συνέχεια.

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε καλησπέρα επειδή αυτόν τον καιρό θα πάρω ένα 6-ιντσο ντομπσον είσαι ευχαριστημένος και αν ναι τι έχεις δει μέχρι τώρα??

 

Δεν εχω καταφερει να δω και παρα πολλα προς το παρον κυριως λογο καιρου και γιατι δεν εχω εμπειρεια αρκετη, πχ μου εκαναν δωρο ενα barlow 2x και δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα, ομως με τους 2 φακους που εχει μεσα ειμαι ευχαριστημενος μεχρι στιγμης αν και ακομα δεν εχω καταφερει να δω σε σωστες σωστες συνθηκες χωρις πολυ φως ας πουμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προφανώς έχουμε διαφορετική οπτική του θέματος και δε θα μπω στη διαδικασία να "συγκρουστούμε" για κάτι τέτοιο.

Καλή συνέχεια.

 

Παναγιώτη με όλο το θάρρος

 

Δεν κάνουμε εδώ ανταλλαγή απόψεων για προσοφθάλμια όπου υπάρχει μεγάλη υποκειμενικότητα.

 

Η οπτική σου είναι biased εις βάρος ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπυ του επάγγελμα και με τεράστια επιτυχία (δεν είναι ένας από τους πολλούς όπως γράφεις, είναι ένας από τους λίγους). Και το να λες για τυπικά προσόντα και να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον Άρη Μυλωνά και τον Mike Lockwood που ο ένας έχει προσαρμόσει στα ελληνικά μια μέθοδο καθαρισμού καθρέφτη και βοηθάει σε αστρονομικές συγκεντρώσεις, ενώ ο άλλος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή τύπο (amateur astronomy magazine, sky and telescope, astronomy magazine) είναι με συγχωρείς αδικία για τον άνθρωπο αυτό. Χαρακτηρισμοί όπως ο "κος αυτός" ή "κυριούλης" όπως τον είπε ο Τάσος δεν τιμούν ούτε εσάς τους 2 αλλά ούτε και το φόρουμ μας. Ακούγεστε αμαθείς και εμπαθείς και όταν η πληροφορία είναι "εκεί" για να τη δείτε και λέτε "εγώ δεν ξέρω τίποτα, φέρτε μου τα πτυχία του" είναι σαν να μιλάνε ο Λαφαζάνης ή η Κωσταντοπόυλου ή ο Κασιδιάρης για Δημοκρατία.

 

Έχεις μια άποψη που δεν την τεκμηριώνεις ενώ εγώ σου δίνω facts. Δε θα σταματήσω να παραπέμπω στις διαδικτυακές αναφορές που έγραψα παραπάνω (οι οποίες και δεν αποτελούν άποψη αλλά αδιαμφισβητητα διαπιστευτήρια), όχι για μένα αλλά για τους υπόλοιπους που μας διαβάζουν και πρέπει να σχηματίσουν αντικειμενική άποψη και όχι άποψη που λόγω συγκεριμένων γνωριμιών πρέπει να "μαυρίζουμε" και να "μειώνουμε" ανθρώπους που είναι φτασμένοι στον τομέα τους.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ άποψη για το ποια μέθοδος καθαρισμού είναι η καλύτερη. Εννοώ άποψη για τον Mike Lockwood και το ποιόν του.

 

 

me2.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και η "ξηρή" και η "υγρή" μέθοδος έχουν υπέρ και κατά. Με την ξηρή το να χαράξεις το κάτοπτρο αν ο αέρας είναι ήδη φιλτραρισμένος που ρίχνεις μόνο με την σκόνη που έχει επικαθησει είναι ελάχιστα πιθανό αλλά και με την υγρή μέθοδο μπορείς σέρνοντας το υγρό βαμβάκι επάνω πάλι να το χαράξεις. Θέλουν προσοχή. Η ξηρή έχει το σοβαρό πλεονέκτημα πως δεν χρειάζεται αποσυναρμολόγηση του τηλεσκοπίου πράγμα που σε τύπου κασεγκραιν και RC είναι δύσκολη από την άλλη δεν αφαιρεί ρύπους που έχουν "κολλήσει" στις οπτικές επιφάνειες. Ανάλογα λοιπόν την περίπτωση επιλέγουμε και πράττουμε. Δεν είναι θρησκευτικά δόγματα αυτά. Υπάρχει και μέθοδος με υγρό κολλώδιο που συνήθως εφαρμόζεται σε φακούς και διορθωτικές πλάκες (δεν θα πω τι είναι google it). Γενικώς η αρχή καθαρίζουμε τις οπτικές επιφάνειες όσο το δυνατόν λιγότερο συχνά γίνεται και όχι με την πρώτη λίγη σκόνη που θα δούμε είναι η σωστή.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προφανώς έχουμε διαφορετική οπτική του θέματος και δε θα μπω στη διαδικασία να "συγκρουστούμε" για κάτι τέτοιο.

Καλή συνέχεια.

 

Παναγιώτη με όλο το θάρρος

 

Δεν κάνουμε εδώ ανταλλαγή απόψεων για προσοφθάλμια όπου υπάρχει μεγάλη υποκειμενικότητα.

 

Η οπτική σου είναι biased εις βάρος ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπυ του επάγγελμα και με τεράστια επιτυχία (δεν είναι ένας από τους πολλούς όπως γράφεις, είναι ένας από τους λίγους). Και το να λες για τυπικά προσόντα και να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον Άρη Μυλωνά και τον Mike Lockwood που ο ένας έχει προσαρμόσει στα ελληνικά μια μέθοδο καθαρισμού καθρέφτη και βοηθάει σε αστρονομικές συγκεντρώσεις, ενώ ο άλλος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή τύπο (amateur astronomy magazine, sky and telescope, astronomy magazine) είναι με συγχωρείς αδικία για τον άνθρωπο αυτό. Χαρακτηρισμοί όπως ο "κος αυτός" ή "κυριούλης" όπως τον είπε ο Τάσος δεν τιμούν ούτε εσάς τους 2 αλλά ούτε και το φόρουμ μας. Ακούγεστε αμαθείς και εμπαθείς και όταν η πληροφορία είναι "εκεί" για να τη δείτε και λέτε "εγώ δεν ξέρω τίποτα, φέρτε μου τα πτυχία του" είναι σαν να μιλάνε ο Λαφαζάνης ή η Κωσταντοπόυλου ή ο Κασιδιάρης για Δημοκρατία.

 

Έχεις μια άποψη που δεν την τεκμηριώνεις ενώ εγώ σου δίνω facts. Δε θα σταματήσω να παραπέμπω στις διαδικτυακές αναφορές που έγραψα παραπάνω (οι οποίες και δεν αποτελούν άποψη αλλά αδιαμφισβητητα διαπιστευτήρια), όχι για μένα αλλά για τους υπόλοιπους που μας διαβάζουν και πρέπει να σχηματίσουν αντικειμενική άποψη και όχι άποψη που λόγω συγκεριμένων γνωριμιών πρέπει να "μαυρίζουμε" και να "μειώνουμε" ανθρώπους που είναι φτασμένοι στον τομέα τους.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ άποψη για το ποια μέθοδος καθαρισμού είναι η καλύτερη. Εννοώ άποψη για τον Mike Lockwood και το ποιόν του.

 

 

me2.jpg

 

Για να το κλεισουμε, το "κος" το που εχει εμπαθεια πραγματικα ψαξε να το βρεις. Δε θα το βρεις γιατι δεν υπαρχει.

Απο εκει και περα αυτο που ξαναλεω ειναι οτι ο Lockwood δεν αναφερει καπου οτι ειναι οπτικος και καλα κανει γιατι δεν ειναι. Δεν ειπα οτι δε ξερει οπτικη, ισα ισα μπορει να την ξερει καλυτερα απο σπουδαγμενους οπτικους. Αυτα.

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η οπτική σου είναι biased εις βάρος ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπυ του επάγγελμα και με τεράστια επιτυχία (δεν είναι ένας από τους πολλούς όπως γράφεις, είναι ένας από τους λίγους). Και το να λες για τυπικά προσόντα και να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον Άρη Μυλωνά και τον Mike Lockwood που ο ένας έχει προσαρμόσει στα ελληνικά μια μέθοδο καθαρισμού καθρέφτη και βοηθάει σε αστρονομικές συγκεντρώσεις, ενώ ο άλλος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή τύπο (amateur astronomy magazine, sky and telescope, astronomy magazine) είναι με συγχωρείς αδικία για τον άνθρωπο αυτό. Χαρακτηρισμοί όπως ο "κος αυτός" ή "κυριούλης" όπως τον είπε ο Τάσος δεν τιμούν ούτε εσάς τους 2 αλλά ούτε και το φόρουμ μας. Ακούγεστε αμαθείς και εμπαθείς και όταν η πληροφορία είναι "εκεί" για να τη δείτε και λέτε "εγώ δεν ξέρω τίποτα, φέρτε μου τα πτυχία του" είναι σαν να μιλάνε ο Λαφαζάνης ή η Κωσταντοπόυλου ή ο Κασιδιάρης για Δημοκρατία.

 

Έχεις μια άποψη που δεν την τεκμηριώνεις ενώ εγώ σου δίνω facts. Δε θα σταματήσω να παραπέμπω στις διαδικτυακές αναφορές που έγραψα παραπάνω (οι οποίες και δεν αποτελούν άποψη αλλά αδιαμφισβητητα διαπιστευτήρια), όχι για μένα αλλά για τους υπόλοιπους που μας διαβάζουν και πρέπει να σχηματίσουν αντικειμενική άποψη και όχι άποψη που λόγω συγκεριμένων γνωριμιών πρέπει να "μαυρίζουμε" και να "μειώνουμε" ανθρώπους που είναι φτασμένοι στον τομέα τους.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ άποψη για το ποια μέθοδος καθαρισμού είναι η καλύτερη. Εννοώ άποψη για τον Mike Lockwood και το ποιόν του.

 

 

Δυστυχώς Κώστα (αν λέω σωστά το όνομα, δεν το γράφεις στο προφίλ σου), διαπιστώνω πως δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα, και είναι όντως συχνό φαινόμενο στο φόρουμ αυτό. Είναι και το μόνο με το οποίο συμφωνώ με τον Fotodektis και ας διαφωνώ κάθετα στα υπόλοιπα. Αυτό είναι όμως άλλο θέμα.

 

Στο δια ταύτα, αν διαβάσεις (και στο προτείνω) τις αναρτήσεις μου στην προηγούμενη σελίδα, θα δεις πως με ενοχλεί το γεγονός πως ο Lockwood δεν αποδεικνύει με την καμία πως φταίει το νερό για αυτό που έπαθε. Το λέει ΕΙΚΑΖΟΝΤΑΣ πράγμα που είναι ανεπαρκές. Οπότε επειδή σου αρέσει να τεκμηριώνεται κάτι, από τα γραφόμενά σου παραπάνω, πες μου ΠΟΥ αποδεικνύεται στο εν λόγω άρθρο πως το νερό φταίει για την βλάβη της επίστρωσης. Επαναλαμβάνω επίσης, πως το άφησε μέρες πολλές (ακραίο παράδειγμα!) σε αντίθεση με εμάς που το αφήνουμε λίγα μόλις λεπτά, 5 με 10.

 

Συνεπώς πριν βιαστείς να μας προσάψεις επίθετα όπως "αμαθείς και εμπαθείς" (αν είναι δυνατόν...) δες καλύτερα τι γράψαμε και γιατί. Τον να χαρακτηρίσω κάποιον "κυριούλη" δεν υποτιμά έναν άνθρωπο, ίσα ίσα που το λέμε με συμπάθεια. Στην καθημερινότητά μας μπορούμε να πούμε π.χ. με βοήθησε ένας κυριούλης, μίλησα με έναν κυριούλη κλπ. Δεν βλέπω πραγματικά που είναι το μεμπτό της υπόθεσης.

 

Όσον αφορά την οπτική σου σχετικά με τον φίλο μου τον Άρη Μυλωνά (είναι και προσωπικός φίλος μου, τον ξέρω από το 2008), θα έλεγα πως ο πιο BIASED όλων είσαι εσύ, δυστυχώς. Από τα λεγόμενά σου για τον Άρη τα οποία είναι όλα δυστυχώς πολύ πικρόχολα, διαπιστώνω πως ίσως έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα με τον άνθρωπο και βρήκες αφορμή να τον διαβάλλεις δημοσίως. Προφανώς και δεν έχεις ΙΔΕΑ τι σημαίνει Άρης Μυλωνάς, πόσο έχει συνεισφέρει στην κοινότητά μας, ποιο το έργο του και θα έπρεπε να ανακαλέσεις άμεσα γιατί είναι πραγματικά αμαρτία να λέγονται τέτοια πράγματα. Ο Άρης, θα πρέπει να ξέρεις πως αποτελεί έναν από τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ της ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Ελλάδα, μαζί με τον Δημήτρη Μπαλάση, τον εκλιπόντα Γιώργο Νικολιδάκη, τον Γιώργο Κορώνη (που μίλησε και εδώ και δεν του έδωσες καμία σημασία), τον Γιάννη Ροζάκη, τον Κομπιλίρη και τον Στέφανο Σοφολόγη (moderator του forum εδώ). Είναι και άλλοι, αλλά δεν μπορώ να τους θυμηθώ όλους.

Δεν είναι απλώς μεταφραστής όπως είπες μεθοδολογιών. Εσύ που λες πως "δεν πρέπει να "μαυρίζουμε" και να "μειώνουμε" ανθρώπους που είναι φτασμένοι στον τομέα τους" εσύ είσαι πρώτος που το κάνεις και με τον χειρότερο τρόπο!

 

Ο Άρης Μυλωνάς έχει μάθει πάρα πολλά σε πολύ κόσμο για πολλά χρόνια, έχει κατασκευάσει δικά του τηλεσκόπια Dobsonian απίστευτων επιδόσεων (τα έχω χειριστεί ο ίδιος!) και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ούτε εσύ ούτε κανένας. Οι γνώσεις του στα Οπτικά είναι σε ένα επίπεδο που μακάρι να φτάσουμε όλοι μας το 1/10, θα είμαστε ευχαριστημένοι! Αν έχεις πρόβλημα μαζί του προσωπικά είναι άλλο πράγμα και κοίταξε να το λύσεις μόνος σου ερχόμενος σε προσωπική επικοινωνία μαζί του. Δεν είμαι δικηγόρος κανενός, όμως δεν μου αρέσει να λέγονται μπούρδες τέτοιες (γιατί αυτό είναι!) για ανθρώπους που στάθηκαν σε όλους μας όλα αυτά τα χρόνια και έχουν δεχθεί εκατοντάδες ερωτήσεις από όλους μας για το χόμπυ που απαντήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα ίδια θα έλεγα και για οποιονδήποτε άλλον από τα ονόματα που ανέφερα πριν. Να εκτιμάμε λίγο τους πρωτεργάτες σε παρακαλώ...

Αν δεν τους γνωρίζουμε όπως εσύ..καλό θα είναι να ακολουθούμε την μέθοδο του Tumbeki... :-$ :-note

 

Όταν εσύ λες πιο πίσω για τον Μυλωνά " Αχαχαχα. Για πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι... " εσένα δεν σε κάνει ΕΜΠΑΘΗ με τον χειρότερο τρόπο;; Έλα τώρα μην τρελαθούμε τελείως!! Look who's talking...

Σου θίξαμε τον Lockwood που απλά εικάζει τέτοια πράγματα για το νερό...που είναι η τεκμηρίωση που τόσο αναζητάς γενικά, εκεί;; ](*,)

 

:frown:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν πειράζει, θα απαντήσω για να τελειώνουμε (όχι ότι θα καταλάβετε, αλλά θα καταλάβουν άλλοι, που επίσης δε μιλάνε από την άλλη πλευρά, ξέρω ποιοί είναι αλλά έχουν λιγότερο χρόνο να ασχολούνται με τσακωμούς και καλά κάνουν στην τελική).

 

Nα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή:

 

Τι εννοείς δε γράφω το όνομα στο προφίλ μου? ότι κρύβομαι πίσω από ένα ανώνυμο προφίλ? Δεν καταλαβαίνω τη μπηχτή σου. Αν έχεις ΚΑΤΙ να πεις πες το στα ίσια. Έχεις ακούσει για την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ή όχι? το πλήρες όνομά μου είναι στη διάθεση όποιου το ζητήσει με σοβαρό λόγο βέβαια.

 

"Δε σε διαβάζω προσεκτικά όπως και πολλοί άλλοι στο φόρουμ" (τι συμφορά που σε βρήκε)

Διαβάζω πάντα όλα τα προηγούμενα πριν απαντήσω σε κάποιο νήμα γιατί κυρίως δε θέλω να ταλαιπωρήσω με πράγματα που έχουν ξαναγραφτεί. Και ευτυχώς που τα γραπτά μένουν και μπορώ να παραπέμπω σε αυτά αν και ορισμένες φορές είναι κουραστικό να διαβάζω τους συνεχείς αφορισμούς σου "αυτό είναι και άλλο δεν είναι" και όχι μόνο εδώ αλλά και για θέματα collimation, προσοφθάλμια και άλλα υποκειμενικά. Αυτά τα "δε με διαβάζεις προσεκτικά" είναι δικό σου συμπέρασμα και θυμίζει τη δασκάλα στο σχολείο που λέει στον μαθητή "δε με ακούς προσεκτικά".

 

Τον Mike Lockwood δεν τον γνωρίζω ούτε έχω συμφέροντα μαζί του. Εσύ όμως τον Άρη Μυλωνά τον γνωρίζεις και είναι και ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ άρα εξ ορισμού biased είναι όσοι τον γνωρίζουν και όχι όσοι βασίζονται σε διαδικτυακά δεδομένα. Φωτογραφίζεις λοιπόν μόνος σου τον εαυτό σου ως biased και περιμένεις να πείσεις ότι ο biased είμαι εγώ. Και να συνεχίσω στα περι διαβολής γιατί δε διαβάλλω εγώ τον ΑΜ, ΕΣΥ διαβάλλεις εμένα:

 

Διαβάλλω σημαίνει συκοφαντώ, κακολογώ, μειώνω την αξία κάποιου με ψέμματα. Αυτά που έγραψα για τον ΑΜ είναι FACTS. Δεν είπα κάποιο ψέμμα, αντέγραψα ό,τι πληροφορία βρήκα για το βιογραφικό του και το παρέθεσα. Τώρα αν αυτό μοιάζει λίγο, είναι γιατί το έβαλα δίπλα σε αυτά του ML, όχι γιατί ήθελα να τον μειώσω αλλά γιατί ΕΣΥ μείωσες τον ML "δεν τον πιστεύω, δε μου φτάνει, κυριούλης" ΚΛΠ.

Μπορείς βέβαια να πεις ότι δεν είναι ανάγκη ο καθένας να έχει ολα τα επιτεύγματά του δημοσιευμένα στο ίντερνετ και είναι λογικό. Εγώ όμως τον ML θέλω να αποκαταστήσω στα μάτια όσων μπαίνουν εδώ μέσα και βλέπουν έναν έμπειρο Τάσο Βράτολη με 2200 ποστς να τον ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ με τόσο μεροληπτικό τρόπο όσο εσύ.

ο ΑΜ δεν αντέχει σε σύγκριση μπροστά στον ΜL ό,τι και να πεις εσύ ή όποιος άλλος, ΟΣΟ και να χτυπιέστε. Αν ο ένας έχει προσφέρει τα όσα έχει προσφέρει στην ελληνική ερασιτεχνική αστρονομία (πράγμα το οποίο και ΑΝΕΦΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ για να επανέρθω στα λόγια σου που ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΝ εμένα και αυτά που έγραψα), ο άλλος έχει προσφέρει 10 φορές περισσότερα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ερασιτεχνική αστρονομία.

 

Θα σταθώ ιδιαίτερα στον χαρακτηρισμό κυριούλης γιατί ενώ όλοι ξέρουμε τι εννοούσες, τώρα πας να μας θολώσεις τα νερά. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση συμπαθειας σου αλλά για εκδήλωση "ποιος είναι ο κύριος?" - στο λεξικό δε, λέει για τη λεξη κυριούλης :

 

χαρακτηρισμός για ηλικιωμένο που προκαλεί συμπάθεια ή λύπηση

 

Σιγουρα η λέξη δεν εμπεριέχει την έννοια σεβασμός όπως όφειλες (ξέρεις και αγγλικά κρίμα) για έναν επαγγελματία που δεν είναι καν ηλικιωμένος. Γιατί αλλιώς θα έλεγες ο Κύριος Lockwood όπως λες ο Κυριος Μυλωνάς. Γιατί αλλιώς δεν θα αναφερόσουν στον ΜL σαν να είναι ένας ηλικιωμένος που προκαλεί συμπάθεια (ΛΟΓΩ της αδυναμίας του ΒΕΒΑΙΑ) ή λύπηση. Αυτά για το κυριούλης, ή μάθε λοιπόν καλύτερα ελληνικά ή μεταξύ μας μάθε να μην αλλάζεις το νόημα των λέξεών σου όταν δε σε παίρνει.

 

Επιμένω στο ότι η σύγκριση μεταξύ AM και ML είναι κάτι που το προκάλεσες εσύ (και ακολούθησε και ο Παναγιώτης), γιατί ο ML αναφέρθηκε σαν αυθεντία (που ΕΙΝΑΙ) και εσύ φρόντισες να μειώσεις τη γνώμη του Μανούσου, λέγοντας ότι "δεν είναι τεκμηριωμένα τα λεγόμενα του ML, η σωστή μέθοδος καθαρισμού είναι του ΑΜ" (γιατί ΑΥΤΟΣ είναι ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ, συμπληρώνεις τώρα). Λες και του ΑΜ είναι τεκμηριωμένα κάπου που δεν το βλέπουμε (φυσικά θα πεις ότι η γνώμη του ΑΜ δε χρειάζεται να είναι τεκμηριωμένη γιατί όλοι τον ξέρουμε τι γίγαντας είναι, αυτόν ξέρουμε αυτόν εμπιστευόμαστε, είναι και απο την ΚΑΛΑΜΑΤΑ που έχει καλό λάδι κλπ κλπ, ό,τι σε συμφέρει δλδ αναφορικά με το άτομο που σχολιάζουμε).

Του "κυριούλη" τα δεκάδες άρθρα δημοσιευμένα και η καταξιωμένη επαγγελματική του πορεία δε μας κάνουν για διαπιστευτήρια γιατί ο "κυριούλης" δεν έχει πτυχία. Του ΑΜ όμως τα διαπιστευτήρια μας κάνουν γιατί έχει προσφέρει το μύρια όσα και μπλα μπλα... Α, είναι και φίλος μας. Άρα τον φίλο μας θα πιστέψουμε, τον "κυριούλη" όχι:

 

Ο Άρης Μυλωνάς έχει μάθει πάρα πολλά σε πολύ κόσμο για πολλά χρόνια, έχει κατασκευάσει δικά του τηλεσκόπια Dobsonian απίστευτων επιδόσεων (τα έχω χειριστεί ο ίδιος!) και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ούτε εσύ ούτε κανένας. Οι γνώσεις του στα Οπτικά είναι σε ένα επίπεδο που μακάρι να φτάσουμε όλοι μας το 1/10, θα είμαστε ευχαριστημένοι! Αν έχεις πρόβλημα μαζί του προσωπικά είναι άλλο πράγμα και κοίταξε να το λύσεις μόνος σου ερχόμενος σε προσωπική επικοινωνία μαζί του. Δεν είμαι δικηγόρος κανενός, όμως δεν μου αρέσει να λέγονται μπούρδες τέτοιες (γιατί αυτό είναι!) για ανθρώπους που στάθηκαν σε όλους μας όλα αυτά τα χρόνια και έχουν δεχθεί εκατοντάδες ερωτήσεις από όλους μας για το χόμπυ που απαντήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα ίδια θα έλεγα και για οποιονδήποτε άλλον από τα ονόματα που ανέφερα πριν. Να εκτιμάμε λίγο τους πρωτεργάτες σε παρακαλώ...

Αν δεν τους γνωρίζουμε όπως εσύ..καλό θα είναι να ακολουθούμε την μέθοδο του Tumbeki... Shhh Whistle

 

Όλα αυτά που λες είναι χωρίς στοιχεία (τα ΠΙΣΤΕΥΩ βέβαια) αλλά με τη λογική τη δική σου ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ, γιατί δεν ξέρω τον ΑΜ όπως εσύ δεν ξέρεις τον ΜL. Υπάρχει όμως και η κοινή λογική.

 

 

Όταν εσύ λες πιο πίσω για τον Μυλωνά " Αχαχαχα. Για πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι... " εσένα δεν σε κάνει ΕΜΠΑΘΗ με τον χειρότερο τρόπο;; Έλα τώρα μην τρελαθούμε τελείως!! Look who's talking...

Σου θίξαμε τον Lockwood που απλά εικάζει τέτοια πράγματα για το νερό...που είναι η τεκμηρίωση που τόσο αναζητάς γενικά, εκεί;;

 

Δεν το είπα αυτό για τον Μυλωνά. Έγραψα:

 

Αυτά, όχι για να μειώσω την προσφορά του Α Μυλωνά στην ελληνική αστρονομική κοινότητα, αλλά γιατί δε μου αρέσει η "οπτική γωνία" του όσα δεν ξέρω τα κάνω κρεμαστάρια. "Κυριούλης" ο Mike Lockwood με ένα από τα καλύτερα ανα τον κόσμο online resources για οπτικά, στήριξη πρωτεύοντος κ.α., Αχαχαχα. Για πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι...

 

Το "για πήγαινε στη γωνία" απευθύνθηκε σε σένα και φαίνεται ή δεν το κατάλαβες λόγω έπαρσης (εικάζω, δεν είμαι σίγουρος), ή επειδή πάλι θέλεις να ΔΙΑΒΑΛΛΕΙΣ το νόημα των λέξεων μου κόβοντας και ράβοντας τα μισά από όσα είπα στη συγκεκριμένη παράγραφο.

 

Και να πάμε και στο διαταύτα, για τη σχέση του νερού με τις οργανικές επιστρώσεις. Είμαι Xημικός Μηχανικός Msc (ΕΜΠ αν θέλεις να σου στείλω και το μάστερ μου) και εργάζομαι τα τελευταία 20 χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αλουμινίου της Ευρώπης, συγκεκριμένα το 2ο μεγαλύτερο και υπαύθυνο για το 8% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας με πελάτες όπως BMW, TEFAL Γαλλίας, DENSO Ιαπωνίας, AUSTAL USA (ναυπηγείο που κατασκευάζει τα Littoral stealth combat ships για το Αμερικανικό Ναυτικό). Στο εργοστάσιό μας κατασκευάζονται και μερικά από τα κορυφαία παγκοσμίως προϊόντα αλουμινίου στη σχετική μονάδα βαμμένου αλουμινίου. Χτυπαμε στα ίσια Νορβηγούς, Γερμανούς Γάλλους, Αμερικάνους. Έχουμε το 30% της Γερμανικής αγοράς βαμμένων ταινιών rolling shutters. Έχουμε προμηθεύσει βαμμένο αλουμίνιο για τη μεγαλύτερη οροφή του κόσμου, 400.000m2 για ένα αεροδρόμιο στο GengZhou της Κίνας. Αυτα για διαπιστευτήρια, εκτός αν θέλεις και βιογραφικά να το ψάξω. Ο όμιλος χρηματοδοτεί και το μοναδικό ανεξάρτητο ινστιτούτο έρευνας μετάλλου στην Ελλάδα με εξοπλισμό μέχρι και ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του αλουμινίου είναι το λεγόμενο filliform corrosion που προσβάλλει είτε αλουμίνιο επικαλυμμένο με οργανική βαφή είτε την ίδια τη βαφή όταν αυτή δεν είναι άλλη από ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, όπως στην περίπτωσή μας (δλδ στα βαμμένα προϊόντα αλουμινίου προσβάλλεται το αλουμινένιο υπόστρωμα, στα κάτοπτρα προσβάλλεται η βαφή αφού ΑΥΤΗ είναι απο αλουμίνιο και το κάτοπτρο από γυαλί είναι το υπόστρωμα). Το filliform corrosion προσβάλλει συσκευασίες αλουμινίου (κουτάκι αναψυκτικού βαμμένο με FDA approved λάκες), αρχιτεκτονικά προϊόντα και ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ κάτοπτρα επαλουμινιωμένα. Το θέμα μας εδώ είναι η χημεία, όχι η οπτική (αν και η συζήτηση ήταν ότι ο ML δεν έχει πτυχίο οπτικού). Στο αντικείμενό μας κάνουμε μεταξύ άλλων και το λεγόμενο salt spray test όπου χαράσσουμε ένα δοκίμιο βαμμένου αλουμινίου και το βάζουμε σε θάλαμο αλατονέφωσης που κάνει επιταχυμένο τεστ διάβρωσης. Στο τέλος του τεστ μετράμε πόσο έχει διεισδύσει η διάβρωση κάτω από τη βαφή και έχει προσβάλλει το αλουμίνιο. Η διάβρωση αυτή είναι συγκεκριμένης μορφής, θέλει αναερόβιες συνθήκες ("κατω" απο τη βαφή) και ξεκινάει από το άκρο του βαμμένου υλικού (ή στην περιπτωσή μας εκεί που χαράσσουμε το δοκίμιο). Το δε σχήμα της διάβρωσης είναι σαν "σκουληκι" όπως θα δεις στη φωτό που έχει ο "κυριούλης" στο site του και παραθέτω παρακάτω. Οι εγγυήσεις του εργοστασίου μας είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο (ως και 40 χρόνια με standard τα 20 χρόνια), όμως σε περιπτώσεις εγκατάστασης δίπλα στη θάλασσα (πρόσεξε: όχι ΜΕΣΑ, δίπλα), είναι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ. Εγγυήσεις που υποστηρίζονται από έρευνα δεκαετιών. Μήπως να σου στείλουμε και τα βιογραφικά μας για να πειστείς? Μήπως αυτοί που "τριγύρω" (σσ) ρώτησε ο "κυριούλης" ήταν τίποτα τέτοιοι? Για αυτό λοιπόν ο ML λέει ότι "σταμάτησα να βυθίζω τον καθρέφτη στο νερό". Γιατί υπάρχει και αυτή η περίπτωση, δλδ η επίστρωση να έχει μια "κερκόπορτα", κάποιο χτύπημα, κάποια τοπική αποκόλληση επίστρωσης σε μικροσκοπικό επίπεδο, όπου να ξεκινήσει το filliform corrosion.

 

Resource (σελ 10 -12) για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει κάτι από το European Coil Coating Association.

Πρέπει βέβαια να διαβάσει προσεκτικά...

https://www.prepaintedmetal.eu/repository/downloads/1.%20The%20Basics%20of%20Corrosion.pdf

 

mirrorcarepic2.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

"Τι εννοείς δε γράφω το όνομα στο προφίλ μου? ότι κρύβομαι πίσω από ένα ανώνυμο προφίλ? Δεν καταλαβαίνω τη μπηχτή σου. Αν έχεις ΚΑΤΙ να πεις πες το στα ίσια. Έχεις ακούσει για την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ή όχι? το πλήρες όνομά μου είναι στη διάθεση όποιου το ζητήσει με σοβαρό λόγο βέβαια..

 

Εδώ με παρεξήγησες 100%. Όταν κάποιος δεν έχει το όνομά του και δεν τον γνωρίζω, για να τον αποκαλώ σε μια συζήτηση, μπαίνω στις πληροφορίες προφίλ να δω το μικρό όνομα για να τον αποκαλώ, τόσο απλά. Δεν το είδα και στο είπα. Δεν ήταν καθόλου μπηχτή, αν είναι δυνατόν. Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω για αυτό. Το GDPR το γνωρίζω λόγω δουλειάς πολύ καλά. Από τον Μάιο του 2018 υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται και τόσο εδώ. Εσύ μπήκες από το 2016, άρα στην αρχή μάλλον είχες το όνομά σου δηλωμένο ή το έβγαλες μετά. Τέλος πάντων, αν θέλω να σου πω κάτι στα ΙΣΙΑ θα στο έλεγα χωρίς μπηχτές όπως κάνω πάντα και δεν έχω να φοβηθώ κανέναν, ούτε να κρυφτώ πίσω από ανωνυμία, είμαι με το πραγματικό όνομά μου στο φόρουμ από το 2008. Στην Αστρονομία από το 2005.

 

"Δε σε διαβάζω προσεκτικά όπως και πολλοί άλλοι στο φόρουμ" (τι συμφορά που σε βρήκε)

Διαβάζω πάντα όλα τα προηγούμενα πριν απαντήσω σε κάποιο νήμα γιατί κυρίως δε θέλω να ταλαιπωρήσω με πράγματα που έχουν ξαναγραφτεί. Και ευτυχώς που τα γραπτά μένουν και μπορώ να παραπέμπω σε αυτά αν και ορισμένες φορές είναι κουραστικό να διαβάζω τους συνεχείς αφορισμούς σου "αυτό είναι και άλλο δεν είναι" και όχι μόνο εδώ αλλά και για θέματα collimation, προσοφθάλμια και άλλα υποκειμενικά. Αυτά τα "δε με διαβάζεις προσεκτικά" είναι δικό σου συμπέρασμα και θυμίζει τη δασκάλα στο σχολείο που λέει στον μαθητή "δε με ακούς προσεκτικά".

 

Συνεχόμενοι αφορισμοί ε; Έτσι πιστεύεις; Από τα λεγόμενά σου με παρακολουθείς καιρό καταλαβαίνω, γιατί δεν μπήκες στον κόπο να μου στείλεις ένα ΠΜ να το συζητήσουμε; Μάλλον έχω αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα από εσένα στο θέμα και τι να κάνουμε, έχω βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα για εξοπλισμό, μεθόδους και πρακτικές που σου αρέσει δεν σου αρέσει είναι τεκμηριωμένοι και καθόλου υποκειμενικοί. Τα έχω διασταυρώσει, επαληθεύσει και δοκιμάσει πολλάκις και μαζί με άλλους συμπαρατηρητές που είμασταν μαζί, στο ίδιο πεδίο στην ύπαιθρο και όχι πίσω από ένα πληκτρολόγιο απλά. Δεν είναι όλα υποκειμενικά όπως λανθασμένα νομίζεις, κάποια πράγματα είναι στάνταρ.

 

Θα σταθώ ιδιαίτερα στον χαρακτηρισμό κυριούλης γιατί ενώ όλοι ξέρουμε τι εννοούσες, τώρα πας να μας θολώσεις τα νερά. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση συμπαθειας σου αλλά για εκδήλωση "ποιος είναι ο κύριος?" - στο λεξικό δε, λέει για τη λεξη κυριούλης :

 

χαρακτηρισμός για ηλικιωμένο που προκαλεί συμπάθεια ή λύπηση

 

Σιγουρα η λέξη δεν εμπεριέχει την έννοια σεβασμός όπως όφειλες (ξέρεις και αγγλικά κρίμα) για έναν επαγγελματία που δεν είναι καν ηλικιωμένος. Γιατί αλλιώς θα έλεγες ο Κύριος Lockwood όπως λες ο Κυριος Μυλωνάς. Γιατί αλλιώς δεν θα αναφερόσουν στον ΜL σαν να είναι ένας ηλικιωμένος που προκαλεί συμπάθεια (ΛΟΓΩ της αδυναμίας του ΒΕΒΑΙΑ) ή λύπηση. Αυτά για το κυριούλης, ή μάθε λοιπόν καλύτερα ελληνικά ή μεταξύ μας μάθε να μην αλλάζεις το νόημα των λέξεών σου όταν δε σε παίρνει.

 

Πάλι παρεξηγούμαι και θέλεις με το ζόρι να με βγάλεις πως πάω να θολώσω τα νερά. Όπως λέει και το λεξικό, συμπάθεια εξέφρασα γιατί κατά τα άλλα αναγνωρίζω πόσα έχει κάνει ο Lockwood, τρελός δεν είμαι και ναι, το Βιογραφικό του είναι απίστευτο. Διαφώνησα στο θέμα του νερού απλώς γιατί δεν μου το τεκμηρίωσε. Σίγουρα λοιπόν η λέξη δεν εμπεριέχει αυτό που θες με το ζόρι να μου προσάψεις. Δεν είπα πουθενά " Κύριος " Μυλωνάς. ο Άρης είναι φίλος μου και δεν χρειάζεται να τον αποκαλέσω έτσι. Δεν αλλάζω κανένα νόημα λέξεων, εσύ πας με το ζόρι να μου κολλήσεις την ιδιότητα αυτή. Ελληνικά μια χαρά γνωρίζω και το αν με παίρνει ή όχι είναι κάτι που εδώ δεν έχει καμία θέση, δεν έχω να φοβηθώ ούτε εσένα ούτε κανέναν. Οι φοβερές ειρωνείες σου δείχνουν πως με έχεις άχτι καιρό.. Γιατί δεν επικοινώνησες μαζί μου απευθείας να τα πούμε ένα χεράκι; Μήπως γιατί δεν σε παίρνει εσένα;;; ΕΜΜΕΝΩ στα υπόλοιπα για τον Μυλωνά και δεν μπορείς να τα αλλάξεις ούτε εσύ ούτε κανένας. Μάθε το έργο του ανθρώπου αυτού ΠΡΩΤΑ και μετά μπορείς να μιλήσεις. Επαναλαμβάνω ωστόσο, ο ML είναι σίγουρα αυθεντία σε αυτό που κάνει αλλά εδώ στο κομμάτι αυτό υπερβάλλει. Αν ίσχυε θα το είχαμε πάθει όλοι ήδη, ειδικά αυτοί που έχουμε πολλά χρόνια το κάτοπτρο.

 

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις για το νερό ενδιαφέροντα μπορώ να πω, αν και παρέθεσες ένα σεντόνι άχρηστων πληροφοριών για το που δουλεύεις και τι κάνεις εκεί.. δεν μας νοιάζει, κανέναν δεν νοιάζει αυτό, ας έλεγες απλά πως είσαι Χημικός Μηχανικός, έφτανε. Ακόμη δεν μας είπες όμως το σημαντικότερο. Πιστεύεις πως με μια παραμονή του κατόπτρου σε νερό για 5-10 λεπτά θα γίνει κάτι τέτοιο; Και μάλιστα τόσο αραιά όπως γίνεται το πλύσιμο στα περισσότερα κατοπτρικά τηλεσκόπια;

Όλος αυτός ο χαμός που παρέθεσες έγινε για το τίποτα. Δεν έλαβες υπόψη σου πως η τόσο μικρή παραμονή δεν κάνει πρακτικά τίποτα στο κάτοπτρο. Αυτή ήταν και η ένστασή μου από την αρχή, για την διάρκεια. Αυτό ο ML το έπαθε με παραμονή πάνω από 5 ημέρες! Αν ήταν έτσι στα τόσα Νευτώνεια κατοπτρικά που υπάρχουν τόσα χρόνια θα είχε συμβεί ήδη. Κανένας όμως δεν αφήνει το κάτοπτρο μέσα για μέρες, το ίδιο είναι; Φυσικά και δεν εννοούμε βύθιση σε θαλασσινό νερό αλλά σε πόσιμο! Απορώ τι σχέση έχει αυτό τώρα και κάθεσαι και μου λες για εγγυήσεις και λοιπά άσχετα! Ακόμη και να υπάρχει μια "κερκόπορτα", κάποιο χτύπημα, κάποια τοπική αποκόλληση επίστρωσης σε μικροσκοπικό επίπεδο δεν νομίζω πως με τόσο μικρή παραμονή στο νερό θα γινόταν τέτοια ζημιά, με την συχνότητα μάλιστα που γίνονται οι πλύσεις!

 

 

Τα υπόλοιπα που λες πως σε διαβάλλω εγώ.. δεν τα σχολιάζω γιατί πρέπει να γράψω 5 φορές μεγαλύτερο σεντόνι από εσένα για να σου αποδείξω πως δεν είναι έτσι και πως δυστυχώς εσύ διαβάλλεις τον Μυλωνά με τον χειρότερο τρόπο..

 

Αν θες οτιδήποτε άλλο στείλε μου ΠΜ να το συζητήσουμε χωρίς να πρήζουμε τον κόσμο... αν έχεις προσωπικά πρόβλημα μαζί μου για το οτιδήποτε, γιατί τόση χολή που βγάζεις λέει πολλά για εσένα, να με πιάσεις να μου το πεις και θα την βρούμε την άκρη.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Το θέμα κλειδώνεται διότι όλοι έγραψαν την άποψή τους και δε νομίζω ότι έχει αλλού να πάει ως θέμα, μόνο νέες αντιπαραθέσεις.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης