johnk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 θελω να ρωτησω το lx90 χωρις ρευμα ή μπαταρια συμπεριφερεται σαν να εχει αλταζημουθιακη στηριξη? εννοω το γυρνας με το χερι και στους 2 αξωνες? αν ειναι ετσι δεν ειναι καλυτερα για μενα που ειμαι αρχαριος το c8? το λεω γιατι δεν θα μπαινει συνεχεια στο ρευμα. εχω ενα 5'' νευτονιο με αλταζημουθιακη στηριξη και ονειρευομαι ισημερινη!δεν μπορω αλλο. πειτε μου την γνωμη σας. ευχαριστω προκαταβολικα!ΥΓ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κομνηνος Γιαννης
Flashy Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Γνωμη μου ειναι οτι το C8 οπως και να εχει ειναι καλυτερα για σενα Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
johnk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2006 μπορεις να μου πεις 1-2 λογους γιατι?σαυτη την λυση προσανατολιζομαι και εγω παντως. Κομνηνος Γιαννης
MARINOS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2006 ...θελω να ρωτησω το lx90 χωρις ρευμα ή μπαταρια συμπεριφερεται σαν να εχει αλταζημουθιακη στηριξη? εννοω το γυρνας με το χερι και στους 2 αξωνες?...Ναι, αλλά μόλις ρυθμίσεις τον άξονα της απόκλισης παρακολουθείς το στόχο μόνο με τον άλλο. Χρήστος Μαρινός
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26, 2006 Ναι, αλλά μόλις ρυθμίσεις τον άξονα της απόκλισης παρακολουθείς το στόχο μόνο με τον άλλο. Φαντάζομαι εννοείς όταν έχεις και το wedge δηλαδή σε ισημερινή στήριξη. Γιατί αν δε το έχεις κουνάς και ως προς τους δύο άξονες για να ακολουθείς. Αλλά φίλε Γιάννη γιατί θες να το πηγαίνεις χειροκίνητα όταν μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά; Πράγματι πάντως η ισημερινή στήριξη είναι απαραίτητη. IK Observing System
Flashy Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 μπορεις να μου πεις 1-2 λογους γιατι?σαυτη την λυση προσανατολιζομαι και εγω παντως. Η Σελεστρον ειναι κατα γενικη ομολογια καλυτερη σε οπτικα και ποιοτητα. Η Σελεστρον στις στηριξεις ειναι πιο στιβαρη απο την Μιντ. Η Σελεστρον ειναι καλυτερη απο την Μιντ (μην το παρεις ως δεδομενο αυτο, δες παρακατω) ΥΓ: Ειμαι Σελεστρονας και αντιμιντακιας μεχρι αηδιας Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2006 Δεν νομίζω ότι η Celestron έχει καλύτερα οπτικά από την Meade!!! γιατί έχω πάρει εικόνα και με Celestron SC 8" και δεν έμεινα ευχαριστημένος (το λένε και οι ξένοι ερασιτέχνες). Τώρα για γερμανική στήριξη να σου πω να πάρεις GP. Αλλά Tube πάρε Meade!!! Θα σου έλεγα να πάρεις στήριξη LXD-75 αν και είχα περιπέτειες με αυτήν τελικά η 3 που μου έστειλαν είναι best. Ίσως εγώ να ήμουν ο γκαντέμης, βέβαια με αυτά τα λεφτά που κάνει το LXD-75 SC 8" δεν βρίσκεις με αυτά που σου δίνει κανένα άλλο τηλεσκόπιο. Ένα άλλο που είδα καλύτερο στην Meade ήταν ο εστιαστής του. Η επιλογή είναι πάντα δική σου. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα