Saturn_ring Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Γειά σας! Ονομάζομαι Παναγιώτης και ασχολούμαι με την αστρονομία εδώ και αρκετό καιρό! Θα ήθελα να μου προτείνετε ενα τηλεσκόπιο γύρω στα 300-450 ευρώ. Έχω κάνει μια έρευνα και εχω δει:1) Dobson Skywatcher 6''2) StarSense Explorer 127 AZ3) Dobson Skywatcher 8''4) LCM 114 Αυτά έχω δει και προτιμώ περισσότερο τα πρώτα 2! Εσείς τι προτίνετε;;
arsentsol Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Καλησπέρα καλώς ήρθες στο αστροβόξ θα σου πρότεινα και με μεγάλη διαφορά το 8-ιντσο ντόμπσονιαν πιστεύω θα συμφωνούν και τα άλλα μέλη. "Κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα …" Michel Cassé
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Το θέμα πρέπει να μετακινηθεί από τις Αγγελίες στη γωνιά των νέων αστροπαρατηρητών.Κατά τα άλλα, το Dob 8". Μεγαλύτερη διάμετρος, καλύτερη στήριξη, win win.Αλλιώς το 6", για οικονομικούς λόγους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dimilele Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2021 Γειά σου Παναγιώτη! Θέλω να καταλάβω το μοτίβο των επιλογών σου. Που μένεις, πόσο σε αγχώνει χρηματικά η ακριβότερη επιλογή, ποιά είναι τα πρώτα 5 "πράγματα" που θα ψάξεις όταν παραλάβεις το Χ τηλεσκόπιο. EDIT: 4/4 είναι ΑΖ στηρίξεις, έχεις λόγο ή έτυχε;
Saturn_ring Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7, 2021 Γειά σου Παναγιώτη! Θέλω να καταλάβω το μοτίβο των επιλογών σου. Που μένεις, πόσο σε αγχώνει χρηματικά η ακριβότερη επιλογή, ποιά είναι τα πρώτα 5 "πράγματα" που θα ψάξεις όταν παραλάβεις το Χ τηλεσκόπιο. EDIT: 4/4 είναι ΑΖ στηρίξεις, έχεις λόγο ή έτυχε; Μένω στην Τρίπολη , που έχει μέτρια φωτορυπανση, σε διαμερισμα. Χρηματικα σιγουρα θα προτιμουσα κατι οσο το δυνατο πιο φθηνο δλδ κατω απο 400 ευρω. Αλλα αν χρειαστει θα τα υπερβω. Τελος, η στηριξη AZ έγινε στην τυχη για 2 λογους. α) τιμη β) η χρηση του κινητου που προσδιδει διευκολυνση στον εντοπισμο των ουρανιων σωματων. Επισης , θα ηθελα σιγουρα να παρατηρησω τους ουρανιους γιγαντες του ηλιακου μας συστηματος ( τουλαχιστον των ορατων) , τον Αρη , τη σεληνη βεβαιαως πρωτη πρωτη και αντικειμενα βαθεως ουρανου οπως το νεφελωμα του ωριωνα , τον γαλαξια της ανδρομεδας και αλλα γνωστα πχ black eye galaxy, cats eye nebula, eagle nebula κ.α. Βεβαια , δεν γνωριζω αν μπορει να τα εντοπισει το τηλεσκοπιο γιατι καποια απο αυτα φτανουν και τα 8.5 mag. Αλλα αφου με γυμνο ματι μπορεις να δεις εως και 6 mag τοτε θεωρω οτι θα γινεται!! Αυτα ειχα να πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα