Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σκέφτομαι εδώ και λίγο καιρό να αγοράσω το delos 6 και αναρωτιέμαι αν αξίζει η αγορά ενός τόδου ακριβού προσοφθαλμιο. Εχω ένα 8 νευτωνιο f5 .οποίος έχει το συγκεκριμένο προσοφθαλμιο εχει αρκετή διάφορα από ένα άλλο προσοφθαλμιο πχ 5 yperion?
Δημοσιεύτηκε

Είσαι σε λάθος Forum.

Έχω τον Delos (10 και 6) και σου λέω πως αξίζει. Είναι καταπληκτικός φακός. Πραγματικό παράθυρο. Δεν συγκρίνεται με τους Hyperions (τους είχα όλους, κράτησα 3), μόνο με τους Morpheus και τους Pentax XW.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Είναι εντελώς διαφορετικές σχεδιάσεις.

Οι Morpheus, Delos, Pentax XW είναι φακοί 72 μοιρών, με μεγάλο eye relief και μεγάλη διάμετρο προσοφθαλμίου στοιχείου. Μοιάζουν με παράθυρο, μέσα από το οποίο βλέπεις με άνεση όλο το πεδίο, από σχετική απόσταση (άρα μπορείς να φοράς και τα γυαλιά σου).

Υπάρχουν τέτοιοι φακοί και στις 60 μοίρες (Radian, Celestron XL κλπ), αλλά και στις 82 μοίρες (Nagler T4).

Οι φακοί αυτοί εντός της σειράς έχουν το ίδιο μέγεθος ως προς τη διάμετρο, διαφέρουν συνήθως μόνο στην απόσταση της ομάδας των αντικειμενικών στοιχείων από τα προσοφθάλμια και άρα ως προς το ύψος.

Οι ES82, Nagler T5 & T6, Celestron Luminos, Meade UW κλπ είναι φακοί 82 μοιρών, με μέτριο eye relief και μεσαία διάμετρο προσοφθαλμίου στοιχείου. Μοιάζουν με τρύπα, μέσα από την οποία βλέπεις τις κεντρικές 50-60 μοίρες του πεδίου και για τις υπόλοιπες πρέπει να στρέψεις το κεφάλι γύρω γύρω. Τα γυαλιά συνήθως θα πρέπει να τα βγάλεις για να τους χρησιμοποιήσεις.

Υπάρχουν τέτοιοι φακοί και στις 100-120 μοίρες (Ethos, ES100 κλπ).

Οι φακοί αυτοί έχουν διαφορετικό μέγεθος ως προς τη διάμετρο, αλλά και το ύψος/βάρος, εντός της σειράς.

Και οι δυο τύποι φακών είναι καλοί, εάν είναι ποιοτικά φτιαγμένοι. Είναι θέμα προτίμησης. Εμένα μου αρέσουν και οι δύο, αν και έχω ελαφρά προτίμηση σε εκείνους με μεγάλο eye relief.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης