othonas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2021 Χαίρετε!Έχω στη κατοχή μου ένα τηλεσκόπιο bresser pollux 150x1400 με τους δύο προσοφθάλμιους φακούς που περιείχε η συσκευασία 20mm και 4mm. Θα ήθελα να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου . Τι θα μου προτείνατε;Σας ευχαριστώ!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2021 Καλημέρα...Αρχικά πρεπει να προσδιορίσεις το budjet και τις διαθεσεις σου...Μια ευκολη και σιγουρη προταση θα ηταν το κλασσικό 8" Ντομπ...Αν αντεχεις μεγαλύτερη δαπανη, ισως ενα μεταχειρισμένο 8" SC ή ενα μεγαλουτσικο διαθλαστικό..Αυτα οσο αφορά τον σωληνα.Αν επιθυμείς να μην αλλαξεις τηλεσκόπιο αλλα περιφεριακά, οι επιλογές σε προσοφθαλμια κλπ ειναι πολλες.Λογω της σχετικά μεγαλης εστιακής απόστασης, θα σου προτεινα δυο-τρια καλυτερα και μεγαλυτερα προσοφθαλμια (θα ξεκινούσα απο 10-12μμ και θα ανεβαινα....τα 4μμ που εχεις ειναι πρακτικως αχρηστο)...καλες επιλογές!
othonas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2021 ΚαλησπέραΑρχικά δεν έχω ακόμα το μπατζετ για καινούργιο σωλήνα. Όσον αφορα τα προσοφθάλμια. Αξίζει να δώσω 100 ευρώ για 2(50 +50) ή 100 ερυώ για ένα καλύτερο;Επίσης τη μοντέλα θα μου προτείνατε;Σας ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα