vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Παρ'ολα τα τεστ και τις δοκιμές πριν το ταξίδι στο Καστελλόριζο, με λύπη μου διαπίστωσα ένα κάπως ανεξήγητο φαινόμενο στις φωτογραφίες της έκλειψης. Έχοντας όλα τα στοιχεία ίδια με τις φωτο που είχα βάλει και στο αλμπουμ, απο τα τεστ που έκανα, οι φωτογραφίες της έκλειψης ήταν υπερεκτεθιμένες... Δεν πρόλαβα να σκανάρω για να σας βάλω μερικές να δείτε, θα το κάνω μόλις τις έχω σε CD από το φωτογραφείο. (Το οποίο με παίδεψε λίγο μέχρι να τους δώσω να καταλάβουν ότι ΔΕΝ θέλω το μηχάνημά τους να μου κάνει διορθώσεις) Υποψιάζομαι μήπως τα τεστ στον ουρανό της Αθήνας έχουν μεγάλη διαφορά όσον αφορά τη φωτεινότητα του ήλιου σε σχέση με τον πεντακάθαρο ουρανό του Καστελλόριζου. Παρόλο το bracketing +- 0,5 στοπ από την ενδεδειγμένη τιμή, τα αποτελέσματα δεν γοητεύουν.... Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;;;;
quendi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Γεια σου Βαγγελη! Το πρόβλημα σου είναι στις φωτο της μερικής ή της ολικής φάσης με το στέμμα?? Περιμένω να δω τα αποτελέσματα! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Γεια χαρά φίλε! Το πρόβλημα είναι στη μερική... Στην ολική είχα άλλα σοβαρότερα προβλήματα λόγω έλειψης οδήγησης!... Έχω 24 από τα 36 καρέ μισούς ήλιους... Οι άλλοι μισοί μου ξέφυγαν!! Δε με πειράζει αυτό, έσωσα μερικά στέμματα, απλά δεν έχω το 1/2000 - 2'' που ήθελα... Θα στείλω φωτο σύντομα...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2006 Πάρε μια μικρή κορόνα για δείγμα... Αποτελείται από 4 φωτογραφίες του στέμματος που διασώθησαν (μεταξύ άλλων) απο το φιλμ-θύμα του ενθουσιασμού μου εκείνη τη στιγμή... Απ'οτι είδα στα αρνητικά (γιατί οι φωτογραφίες πήγαν πίσω για διόρθωση... &$^&%$^&%$) πρέπει να έχω και μερικά καλούτσικα δαχτυλίδια... Μόνο που τα μισά είναι έξω από το καρέ όπως είπα!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Εμενα μου φαινεται ελαφρα ανεστιαστη/κουνημενη. Δωσε στοιχεια για τον εξοπλισμο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Εμενα μου φαινεται ελαφρα ανεστιαστη/κουνημενη. Δωσε στοιχεια για τον εξοπλισμο. Canon EOS 3000N film, 200 ISO, 300mm φακός, έκθεση δε θυμάμαι ακριβώς σε αυτή την πόζα... Η θολούρα που βλέπεις είναι από το πρόχειρο σκανάρισμα της τυπωμένης φωτογραφίας. Περιμένω τα σκαναρισμένα αρνητικά και εκεί θα δω αν μου έκαναν χάλια εκτυπωση (το πιθανότερο) ή αν όντως υπήρξε πρόβλημα στις εκθέσεις.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Α, και αυτή δεν είναι ένα καρέ, αν διάβασες... Το πρόβλημα είναι κυρίως στις πόζες από τη μερική έκλειψη... Δες εδώ. Αυτή είναι από τις καλύτερες μες στο φιλμ, και πάλι είναι υπερφωτισμένη...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Τώρα που το λες, ίσως να είναι λιιιιιγο ανεστίαστη, τι να πω.... Σωστά εκτεθιμένη δεν είναι πάντως... Α ρε φιλμ... Όλα αυτά τα αποφεύγεις με την ψηφιακούλα... Πότε θα πάρω μια 350D να τελειώνει η ιστορία... Ξέρω πως διαφωνείς, μη το σχολιάσεις καλυτερα..!
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Καλη εβδομαδα και καλο μηνα φιλε Βαγγελη, Απο οτι βλεπω, υπαρχουν δυο προβληματα .... (1) δεν ειναι εστιασμενες και (2) ειναι υπερφωτισμενες. Με το δευτερο, ισως γνωριζω γιατι. Αν θυμασαι, την Κυριακη πριν την εκλειψη, δημοσιευσα μια νεα δικιμαστικη φωτογραφια με πληρης στοιχεια οπου διαπιστωσα οτι οι παραμετροι μου (πχ. ΙΣΟ 100, 1/500") ειναι τελεια ... στην περιγραφη μου εγραψα οτι την συγκεκριμενη εκθεση την πηρα με τον ηλιο στο ΙΔΙΟ υψος που θα ειναι κατα την διαρκεια της εκλειψης (55-56 μοιρες). Ισως (; ) οι δοκιμαστικες σου εκθεσεις ηταν με τον ηλιο ποιο χαμηλα και οπου χρειαζεται "λιγο" μακρυτερη εκθεση και σε αντιθεση με τον ηλιο πολυ υψηλοτερα και οπου ειναι λαμπροτερος. Απλα ειναι ενα σεναριο απο τη δικη μου πλευρα και τιποτα αλλο! Οσον αφορα την εστιαση, καπου ειχα γραψει οτι εστιαζουμε και μετα με ταινια "κλειδωνουμε" την εστιαση. Δεν γνωριζω κατα ποσο εκανες κατι παρομοιο αλλα ειναι κρισιμο και μαλιστα ιδιαιτερα οταν κανουμε χρηση φακου τυπου ζοομ οπου η σωληνα απο μονη της παιζει και γυριζει οταν ο στοχος ειναι σε 55 με 56 μοιρες. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Γεια χαρά φίλε Αντώνη! Λοιπόν ταινία είχα βάλει και στο δαχτυλίδι του focus και σε αυτό του zoom. Ίσως επειδή την έβγαλα για λίγο για να τραβήξω 1-2 καρέ για το φωτογράφο να ξέφυγε... Όσο για την έκθεση κάτι τέτοιο παίζει, αλλά παραξενεύομαι γιατί 1) τα τεστ είχαν γίνει περίπου την ίδια ώρα με αυτή της έκλειψης 2) γιατί έκανα εκθέσεις +- 0.5 από την ενδεικτική... Τελοσπάντων... Φαντάζομαι πως είναι λιγο δύσκολο να κάνεις τις τέλειες φωτογραφίες με την πρώτη φορά και με όχι και τόσο καλό εξοπλισμό. Αυτό που μετράει είναι η εμπειρία της φωτογράφησης σε ένα τέτοιο περίεργο γεγονός και τα λάθη είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι...! Στη Σαγκάη θα έχω καλύτερη τύχη!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Αν η μηχανη εχει σποτ φωτομετρηση μπορεις να μετρησεις πανω στον ηλιακο δισκο και να κρατησεις τη σωστη εκθεση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2006 Στη Σαγκάη θα έχω καλύτερη τύχη! Θα εχεις και παρεα! Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2006 + Τηλέμαχος..(εντάξει έχουμε πολύ ακόμα αλλά σχεδιάζω..)
aristarchus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2006 "The Dirty Dozen" ... γνωστη Αμερικανικη ταινεια σε ελληνικη εκδοση σε δυο χρονια. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Βαγγέλη, πρίν την έκλειψη είχε επισημανθεί ότι αν ακολουθηθούν οι γενικοί πίνακες που δίνονται για φίλτρα πυκνότητας 5.0, το φίλτρο Baader Astrosolar θα οδηγήσει σε σημαντική υπερέκθεση: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2647&highlight=%F0%DF%ED%E1%EA%E5%F2 (7ο post)http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2761&highlight=%F0%DF%ED%E1%EA%E5%F2 Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2006 Στέφανε, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το θέμα είναι ότι οι εκθέσεις έγιναν με τις σωστές ταχύτητες (1/1000s f/8 ) και με bracketing... Τελικά την πάτησα από αλλού αφού οι εστίασή μου ήταν για πέταμα...! Δεν πειράζει όμως, την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεχτικός! Φιλικούς χαιρετισμούς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα