vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Στο Καστελλόριζο, εκτό από την χαρά να παρακολουθήσω το σπάνιο φαινόμενο, είχα και τη χαρά να μιλήσω με πολλούς από εσάς κάτι που ήταν μια τρομερή πηγή γνώσεων. Η έλλειψη όμως χρόνου για λεπτομερείς συζητήσεις και το πλήθος των νέων πληροφοριών που με κατέκλυσαν μου άφησαν πολλά κενα... Άκουσα πολλά πράγματα για τηλεσκόπια, είδη τηλεσκοπίων, στηρίξεις, ισημερινές, dobsonian, GO-TO και άλλα πολλά... Όπως είναι λογικό λοιπόν έχω ένα μεγάλο σύννεφο στο κεφάλι μου και θα ήθελα να το ξεδιαλύνω... Έχετε κάποια τοποθεσία στο Internet από την οποία θα μπορούσα να πάρω πληροφορίες; Ξέρω πως το forum μπορεί να έχει αρκετά πράγματα σχετικά, αλλά τα θέματα είναι πάρα πολλά και θα είναι σαν να ψάχνω όλο το διαδίκτυο... Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!!
quendi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Βαγγέλη ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.astrovox.gr/telescopes.html θα σου λύσει αρκετές απορίες ίσως. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Φίλε quendi σ'ευχαριστώ... Σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω τηλεσκόπιο και είμαι λίγο χαμένος...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Το διάβασα, είναι αρκετά κατατοπιστικό και κατάλαβα αρκετά πράγματα. Το θέμα όμως τώρα μεγαλώνει... Για παρατήρηση και φωτογράφηση ποιος τύπος τηλεσκοπίου ενδείκνυται; Γενικά - διορθώστε με αν κάνω λάθος - τα νευτώνεια μου φαίνονται πιο "ιδανικά" και "all-around" απ'ολα... Μπλέξιμο!
DeepBlue Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Βαγγελη, γενικα, ως προς την παρατηρηση τα διοπτρικα δινουν καλυτερη οξυτητα ειδωλου (contrast) δηλαδη περισσοτερη λεπτομερεια. Τα κατοπτρικα, απο την αλλη, μαζευουν περισσοτερο φως αρα δινουν πιο φωτεινα ειδωλα. Καταλαβαινουμε οτι τα πρωτα προτιμωνται για πλανητες, Σεληνη, οπου "υπαρχει" λεπτομερεια και χρειαζομαστε contrast για να τη δουμε. Τα δευτερα προτιμωνται σε deep sky στοχους γιατι ειναι πολυ αμυδροι και χρειαζομαστε οσο το δυνατο μεγαλυτερη φωτοσυλλεκτικη ικανοτητα για να τα δουμε λαμπρα. Βεβαια αυτα δεν ειναι απολυτα αλλα γενικος κανονας. Οι προχωρημενοι παρατηρητες εχουν ενα απο καθε τυπο. Συνηθως ξεκινουν απο νευτωνειο λογω καλης σχεσης διαμετρου/τιμης (κ οχι μονο). Κατα τη γνωμη μου ειναι πραγματι all-around! Οσο για αστροφωτογραφηση θα σου απαντησουν οι (πολυ καλοι) αστροφωτογραφοι μας! Aut dosce, aut disce, aut discede(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)
Adam Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Βαγγέλη "αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι" αλλά σε σένα έγινε "μάνι-μάνι" που λένε. Να πω περαστικά για το μικρόβιο ; Χαλάλι! Πολύ ωραίο μικρόβιο Συχωρείστε φίλοι μου τα παραπάνω αλλά με τον Βαγγέλη είμαστε οικογενειακώς φίλοι και υπάρχει μια οικειότητα.Βαγγέλη είσαι, όπως πολύ καλά το κατάλαβες, στο κατάλληλο φόρουμ. Κι' εγώ , όπως και όλοι οι άλλοι " παθόντες και μαθόντες" θα σε βοηθήσουμε και σένα καθώς και όλα τα άλλα παιδιά που βρίσκονται στο στάδιο της "επώασης του μικρόβιου".Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα