HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2012 Η AR 11476 αλλάζει σιγά σιγά.Δείτε ένα ωραίο κινούμενο gif . Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
koukanto Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2012 Θαναση καλησπερα Αυτη η φωτο του ηλιου και δει σε μεγενθηση η κυλιδα στο βιντεο ειναι καταπληκτικη νομιζω οτι θα πρεπει να μπαινουν μερικες φωτο διακεκριμενων ερασιτεχνων ανα τον κοσμο εχουν ενδιαφερον και συνχρονως περνουμε ιδεες και πληροφοριες Αντωνης ΚουκουλαςΜελος EAE
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Καλημέρα στους φίλους του ήλιου! Γειά σου Πέτρο! Το άστρο μας και σήμερα έχει ενδιαφέροντα φαινόμενα. Στα ανατολικά τμήματα του δίσκου υπάρχουν αρκετές χαμηλές γεφυροειδής προεξοχές.Πολλά τα νήματα και οι ενεργές περιοχές ακόμη περισσότερες.Το SOHO δεν έχει αριθμήσει τις νέες κηλίδες που εμφανίσθηκαν στο δίσκο... Η αρίθμηση που είναι μέσα σε παρένθεση την πήρα από το spaceweather. Ρίξτε μιά ματιά στο σκίτσο! Καλή συνέχεια! 15-05-2012 ήλιος Με εκτίμηση tsan
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Καλησπέρα Στράτο...Το σκίτσο...σκίζει..!!! Γεια σου Θάνο... και για όσους μας συμπαθούν ... Δυστυχώς υπάρχουν και "παρατράγουδα".... Μια σύντομη ενημέρωση από την πρωινή σκοπιά... Όμως η ατμόσφαιρα ήταν-είναι πολύ ταλαιπωρημένη... Προεξοχές Β-Α του δίσκου.15-05-2012CEO/ATHENS Προεξοχές Ν-Δ του δίσκου.15-05-2012CEO/ATHENS Προεξοχές Β-Δ του δίσκου.15-05-2012CEO/ATHENS Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Εδώ στο animation είναι μια εικόνα από τα Ν-Α άκρα του δίσκου με την εκδήλωση μιας "μικρής" εκτόξευσης πλάσματος,σήμερα την 15-05-2012. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε.Στράτο ευχαριστώ για την ..βοήθεια. Solar activity15-05-2012CEO/ATHENS Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
koukanto Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Καλησπέρα Στράτο... Το σκίτσο...σκίζει..!!! εγραψαν Το Αστροβοξ νομιζω οτι δεν ειναι παραρτημα εργαστηριου καλων??? τεχνων με κακη προβολη το SOHO εχει φωτο real time του αστρου μας επομενως σε τι τα κακοτεχνα σκιτσα???? τι να υποθεσουμε οτι ο Dr Τζ........λ και το κατασκευασμα του Φρ...........ιν θελουν συνεχως χειροκροτηματα νομιζω ΠροβοληΥποτιμηση νοημοσυνης μαςφωτο απο το SOHO τωρα και περιτευουν τα λογια λογια λογια Αντωνης ΚουκουλαςΜελος EAE
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δεν είναι έτσι Αντώνη, είμαστε ένα φόρουμ ερασιτεχνικής αστρονομίας και οι ερασιτεχνικές παρατηρήσεις, φωτογραφίσεις και απεικονίσεις με κάθε μέσο ή οι αναφορές παρατήρησης έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει, ας μην τις διαβάζει. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
koukanto Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 O ALESSANDRO BIANCONI DOLIANOVA (CA) ITALY Ενας καταπληκτικος Ηλιοφωτογραφος το Σαββατο ανεβασε στο Facebook καποιες φωτο οι οποιες ειναι χαρμα ομορφιας δειτε και μετα τα λεμε Αυτα για του λογου το αληθες να μην νομιζουν μερικοι οτι μασαμε κουτοχορτο λιγο σκληρος αλλα ειναι η πραγματικοτητα πρεπει να ανεβασουμε το επιπεδο του Φορουμ μας και η νεα γενια θελει εργον και οχι παλαμακια Αντωνης ΚουκουλαςΜελος EAE
tsan Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Λυπάμαι πάρα πολύ που διαβάζω αυτά τα λόγια σας Mr. Koukanto....Νομίζω πως οι λεκτικές σας φράσεις-εκφράσεις είναι πολύ άσχημες! Η δημιουργία των σκίτσων είναι χαρακτηριστικό όλων των ειδών παρατήρησης, από τη Σελήνη και deep sky μέχρι πλανήτες και ήλιο! Αν ρίξετε ποτέ μιά ματιά και σε άλλες ιστοσελίδες, θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι! Εγώ προσωπικά ποτέ δεν ζήτησα χειροκρότημα για τίποτα. Το μόνο που κάνω είναι να ενημερώνω τους φίλους του ήλιου για τα φαινόμενα πάνω στον ηλιακό δίσκο. Αν δεν σας αρέσει αυτή η προσπάθειά μου κάλλιστα μπορείτε να μην ενημερώνεστε από το Δελτίο και να βλέπετε φωτογραφίες μόνο μέσω του SOHO! Δεν σας καταπιέζει κάποιος να ανοίγετε τη σελίδα του Δελτίου Ηλιακής Δραστηριότητας!Δεν υποτιμώ προσωπικά καμία νοημοσύνη κανενός εδώ στο Astrovox! Ο Πέτρος ξεκίνησε το Δελτίο από το 2005 και το συνέχισε μέχρι τώρα. Εγώ μέσα από αυτό το θέμα έμαθα για την ηλιακή παρατήρηση και ξεκίνησα να παρατηρώ τον ήλιο! Η συνεισφορά του Δελτίου εδώ και τόσα χρόνια νομίζω πως είναι πασιφανής!! Θα μπορούσατε να μου πείτε εσείς σε τι συνεισφέρετε μέσα σε αυτό το forum??? Να σας πω εγώ... Ο φθόνος, η ζήλεια και η εμπάθεια είναι συνώνυμο του ονόματός σας! Ο κόσμος του forum θα κρίνει τη στάση σας και νομίζω πως θα βγάλει τα συμπεράσματά του... Με εκτίμηση tsan
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Εγω θέλω να πω ένα Μεγάλο Μπράβο σε όλους όσους συμμετάσχουν στο Δ.Η.Δ. Τώρα σχετικά με τον Αντώνη... μάλλον ζαλίστηκε απ'την πολιτική κατάσταση της χώρας!Λυπάμαι πάρα πολύ που διαβάζω αυτά τα λόγια σας Mr. Koukanto.... Νομίζω πως οι λεκτικές σας φράσεις-εκφράσεις είναι πολύ άσχημες! Η δημιουργία των σκίτσων είναι χαρακτηριστικό όλων των ειδών παρατήρησης, από τη Σελήνη και deep sky μέχρι πλανήτες και ήλιο! Αν ρίξετε ποτέ μιά ματιά και σε άλλες ιστοσελίδες, θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι! Εγώ προσωπικά ποτέ δεν ζήτησα χειροκρότημα για τίποτα. Το μόνο που κάνω είναι να ενημερώνω τους φίλους του ήλιου για τα φαινόμενα πάνω στον ηλιακό δίσκο. Αν δεν σας αρέσει αυτή η προσπάθειά μου κάλλιστα μπορείτε να μην ενημερώνεστε από το Δελτίο και να βλέπετε φωτογραφίες μόνο μέσω του SOHO! Δεν σας καταπιέζει κάποιος να ανοίγετε τη σελίδα του Δελτίου Ηλιακής Δραστηριότητας! Δεν υποτιμώ προσωπικά καμία νοημοσύνη κανενός εδώ στο Astrovox! Ο κόσμος του forum θα κρίνει τη στάση σας και νομίζω πως θα βγάλει τα συμπεράσματά του...+1 Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
g.giorgos Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15, 2012 Καλησπέρα στους φίλους του δελτίου. Συνδέθηκα με το δελτίο προκειμένου να περιγράψω την εικόνα του ήλιου όπως φαινόταν από το ηλιακό μου τηλεσκόπιο, στις 18:00 τοπική ώρα αλλά διάβασα τα όσα διάβασα και λυπήθηκα....... Παραθέτω λοιπόν και εγώ την ταπεινή μου άποψη: τα σκίτσα, οι φωτογραφίες και οι περιγραφές αποτελούν ήτε κακότεχνες, ήτε καλότεχνες και εκλεπτυσμένες προσωπικό μόχθο του δημιουργού τους και ώρες πρακτικής ενασχόλησης με την ερασιτεχνική αστρονομία, επίσης αποτελούν αφετηρία διαλόγου και ανταλαγής απόψεων τα οποία οδηγούν στη γνώση του αντικειμένου. Τώρα όσον αφορά την αντιγραφή εικόνων από άλλα επιστημονικά σάιτ, καλή είναι και αυτή,............. αλλά όλοι μας με ένα κλικ μπορούμε να μεταφερθούμε στο soho, spaceweather, k.l.p. Επίσης η ευγένεια και η μετριοπάθεια είναι αυτή που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο που θέλει να λέγεται και να θεωρείται επιστήμονας και μορφωμένος. Τα ως άνω τα γράφω χωρίς να μεροληπτώ υπέρ κανενός για τον απλό λόγο ότι κανένα δεν γνωρίζω από τους προλαλήσαντες. Αναμένω λοιπόν ως επισκέπτης του δελτίου και άλλα σκίτσα και φωτογραφίες.
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Καλημέρα Σαν ηλιοπαρατηρητης του Σ-Κ επι 6ετία και πλέον, βλέπω το Δ.Η.Δ. και τα παιδιά - τον Πετρο, τον Στρατο και όλους τους υπολοιπους να μεταφερουν καθημερινά και όποτε τους επιτρεπει ο καιρός εικόνες απο το αστέρι μας. Σιγουρα υπάρχει το SOHO το SW και πολλά άλλα site που δίνουν πολυ πιο αναλυτικές και λεπτομερείς παρουσιάσεις. Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει το εργο των δικων μας ανθρωπων που κανουν οτι μπορουν με τα μέσα που έχει ο καθένας.Πρέπει να πω οτι θαυμάζω τα παιδιά που έχουν την υπομονή και την επιμονη να ασχολουνται καθημερινά και να δινουν επι χρονια πληροφορίες για τον Ηλιο.Λυπάμαι που και άλλοι, πολύ καλοί ηλιοπαρατηρητες, δεν συμμετέχουν αλλά ο καθενας φαντάζομαι εχει τους λόγους του. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Καλημέρα σε όλους φίλους του ΔΗΔ. Και ιδιαίτερα στους ιδρυτές Πέτρο και Στράτο. Έχω πολύ καιρό να παρατηρήσω το Άστρο μας λόγο εργασίας και περισσότερο των καιρικών συνθηκών εδώ στη Σκόπελο ενημερώνομαι ώμος καθημερινά από εδώ.Είμαι όμως έτοιμος για την παρατήρηση του περάσματος της Αφροδίτης στον Ήλιο. Θέλω όμως να πω και δυο πράγματα για το συγκεκριμένο δελτίο. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά με την παρατήρηση του Ηλίου και όταν έχουμε τέτοια εξαιρετικά αποτελέσματα, υποτίθεται ότι έχουμε ξοδέψει αρκετά χρήματα και δεν θα σταματήσουμε για καλύτερα αποτελέσματα και το κάνουμε αυτό για δική μας ευχαρίστηση και μετά να τις δημοσιεύουμε άλλο πράγμα είναι εδώ που τα λέμε είναι να βλέπεις μια ψυχρή εικόνα από διάφορες σελίδες και άλλο να τις βλέπεις από το τηλεσκόπιο σου αυτό το δέος και την ικανοποίηση που νιώθεις εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφετε με λόγια. Πάντως θέλω να πω και τελειώνω όσες φορές έχω δημοσιεύσει εικόνες στο FACEBOOK Πέτρου και του Στράτου και πιστεύω να μου το επιτρέπουν, και το κάνω αυτό για Έλληνες ερασιτέχνες αστρονόμους, έχω τα ποιο ευμενή σχόλια και συγχαρητήρια διεθνώς. Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
g.giorgos Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Καλησπέρα στους φίλους του δελτίου. Ωραία ημέρα για παρατήρηση η σημερινή, αλλά δεν βλέπω ούτε φωτογραφίες του Πέτρου ούτε και σκίτσο του Στράτου. Ελπίζω να είναι τυχαίο και να μην επηρεάστηκαν από διάφορα..... Στέλνω μια κακότεχνη φωτό μου στο υδρογόνο μάλλον απεικονίζονται οι περιοχές με τις κηλίδες 1479,1482 και 1484. Αναμένω το σκίτσο του Στράτου να επιβεβαιώσω και ελπίζω να αφυπνηστεί και ο Πέτρος και να στείλει καμιά καλή από αυτές που συνηθίζει να απολαύσουμε. Γειά σου Τάκη που βρίσκεσαι?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Συμβαίνουν αυτά στα forum. Μην στεναχωριέστε. Όπως με συμβούλεψαν σε ανάλογη περίπτωση: Keep Walking. Ή Posting αν προτιμάτε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Θαναση καλησπερα Αυτη η φωτο του ηλιου και δει σε μεγενθηση η κυλιδα στο βιντεο ειναι καταπληκτικη νομιζω οτι θα πρεπει να μπαινουν μερικες φωτο διακεκριμενων ερασιτεχνων ανα τον κοσμο εχουν ενδιαφερον και συνχρονως περνουμε ιδεες και πληροφοριες Κύριε Αντώνη μου ξέρεις πόσο σε συμπαθώ, γνωριζόμαστε και προσωπικά, όμως αυτή τη φορά με στεναχώρησες πραγματικά. Αυτό που γράφεις ότι πρέπει να μπαίνουν φώτο διακεκριμένων ερασιτεχνών ανά τον κόσμο...συμβαίνει ήδη!!! Ο Πέτρος ο Δεσύπρης είναι ο πλέον διακεκριμένος και ΥΠΕΡέμπειρος στο θέμα αυτό και όπως είχα γράψει και κάνα δυό σελίδες νωρίτερα, οι φώτο του είναι τουλάχιστον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ, ευκρινέστατες και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από π.χ. αυτή του Ιταλού που έβαλες!! Δηλαδή κάτσε, μην λέμε ότι θέλουμε, εμένα Η ΦΕΤΑ μου αρέσει πιο πολύ από την ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ! Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Ιταλό ούτε και την Barilla τους θα ζηλέψουμε, θα προτιμήσουμε Μίσκο!Αν για κάτι ο Πέτρος είναι ο απόλυτα καταρτισμένος και πιστεύω περισσότερο από όλους στην Ελληνική επικράτεια, είναι το θέμα της Ηλιακής φωτογράφησης και παρατήρησης!! Το σκίτσο του Στράτου ΟΝΤΩΣ έσκιζε για σκίτσο! Είναι φοβερό πως αποδίδει τόσο καλά τα χαρακτηριστικά της χρωμόσφαιρας βλέποντάς τα από το προσοφθάλμιο. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά γιατί δεν σου άρεσε την στιγμή που μιλάμε για ένα σκίτσο καθαρά, το οποίο σαν σκίτσο είναι αξιοθαύμαστο. Ποτέ δεν θα το συγκρίναμε με φωτογραφία, είναι τουλάχιστον ατυχής η σύγκριση. Αν με βάλεις εμένα να κάνω τέτοιο σκίτσο θα μοιάζει με τις ζωγραφιές που κάνουν τα παιδάκια στην 1η Δημοτικού! Δηλαδή, θέλει ικανότητα ΚΑΙ αυτό, πράγμα που ο Στράτος έχει αναπτύξει με πολλή προσπάθεια και με τα χρόνια..Σίγουρα όλοι μπορούμε να μπούμε μονομιάς στο SOHO, SDO κλπ. Δεν συγκρίνονται όμως ποτέ ανόμοια πράγματα. Με το ίδιο σκεπτικό οι αστροφωτογράφοι να μην δημοσιεύουν καμία φώτο γιατί υπάρχει και το Hubble.. Έλα κύριε Αντώνη μου, ορίστε τώρα, τα στεναχώρησες τα παιδιά!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Αντώνη δεν περίμενα τέτοια εικόνα!!!!!! Αν και δεν γουστάρω να παρατηρώ τον ήλιο ας καταθέσω την γνώμη μου:Ο Πέτρος για μέναείναι ο καλύτερος στην παρατήρηση του ήλιου και ένας από τους καλύτερους του πλανήτη στον τομέααυτό!!!!Είναι αρκετά σημαντικό να έχουμε στο φόρουμ ένα τέτοιο thread.Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Τάσος. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Καλησπέρα Σήμερα για δεύτερη μερα μας λειπουν οι φωτογραφίες του Πέτρου και τα σκιτσα του Στράτου. Τυχαίο? Σιγουρα πάντως δεν φταιει ο καιρός. Νωρίτερα το απόγευμα πηρα ενα μηνυμα απο ενα φίλο που ελεγε οτι η AR11476 η κηλίδα που παρακολουθησαμε και φωτογραφησαμε τις προηγουμενες ημέρες λιγο πριν εξαφανιστεί πίσω απο το χείλος του Ηλιου μας επιφύλασσε ενα δραματικό φινάλε εκτινάσοντας ενα flare μεγέθους Μ - το δεύτερο μεγαλυτερο μέγεθος της κλιμακας - και περιλουζοντας μας με ενεργεια. Δυστυχως ΔΕΝ αποτυπωθηκε απ΄όσο ξέρω απο Ελληνες ερασιτέχνες (εκτος κι' αν μας επιφυλασσει κάποιος καποια εκπληξη) και ΔΕΝ παρουσιάστηκε στο Astrovox.Ελπίζω η έλλειψη αυτη να μην είναι τιποτα άλλο απο μια αναπαυλα των βασικών συντελεστων του thread και ελπιζω πολυ συντομα να ξαναδουμε τα post τους. Πέτρο, ο Κοκκωλης και η Βερενίκη έχουν δεχθεί άπειρες επιθέσεις και όμως συνεχίζουν απτόητοι τα post τους. Σε όποιον αρέσουν τα βλέπει και σε όποιον δεν αρεσουν τα αγνοει. Μην επηρεάζεσαι απο ατυχη περιστατικά - είναι καταδικασμενα πρίν καλα καλα δημοσιευτούν. Η δουλειά σας κατα την άποψη μου ανεβάζει το επιπεδο του Astrovox. Δεν θελω να πω οτι είναι υποχρέωση σας να συνεχίσετε. Αν σταματαγατε ομως θα ηταν απωλεια οχι μονο για το Astrovox αλλα και για ολη την κοινοτητά μας. Chin Up! Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
Despet Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Eύχομαι να μη βρεθείτε ποτέ μπροστά σε ένα κείμενο λίβελο ..και να μη ξέρετε το γιατί ???? Αλλά για όλους εσάς που με κάνατε να νιώσω ότι δεν είμαι ΜΟΝΟΣ εδώ στο φόρουμ, αναρτώ τις εικόνες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες,αν και υπήρχαν στο Blog μου..!!για όποιον ήθελε να ενημερωθεί... Ένα τηλεσκόπιο 60mm μέχρι εδώ μπορεί να φθάσει... Σας ευχαριστώ. Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 16-05-2012CEO/ATHENS Από την 17-05-2012CEO/ATHENS Από την 17-05-2012CEO/ATHENS Από την 17-05-2012CEO/ATHENS Από την 17-05-2012CEO/ATHENS Από την 17-05-2012CEO/ATHENS Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
50mm Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Ευτυχως που ξαναποσταρησες (ας μου επιτραπει ο ορος ) γιατι εγω προσωπικα χεστηκα για το soho , εδω κοιταω τις εικονες και τα σκιτσα σας και εδω θελω να βλεπω μερικους να προσπαθουν και ας εχουν ηδη "χασει" απο τα μεγαλυτερα τηλεσκοπια και τα ακριβα κρατικα και τα πανακριβα στρατιωτικα και οτι σκατα αλλο υπαρχει που ειναι καλυτερο . Το προβλημα ειναι ηθικο , δηλαδη πρεπει να σταματησουμε να προσπαθουμε γιατι καποιος αλλος για χιλιους λογους ισως τα καταφερνει καλυτερα ? Τι σκατα λογικη ειναι αυτη ? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Ειλικρινά θα πώ ότι αυτή η ξαφνική και απρόσμενη επίθεση κατά των βασικών συντελεστών του Δελτίου, με σόκαρε πραγματικά. Δεν ήθελα να γράψω απο την αρχή γιατί τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και φοβόμουν να μη παρασυρθώ. Απλά θα προσθέσω κι εγώ την στήριξή μου στους δύο βασικούς συντελεστές του Δελτίου, την ψυχή του δηλαδή, τον Πέτρο και τον Στράτο, για την ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά που κάνουν, στην ηλιακή παρατήρηση. Πέτρο και Στράτο, ένα θα σας πώ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Δεν κρατήθηκα μιας και ξέρω τον Αντώνη και τον εκτιμώ, αλλά μόλις διάβασα το post το ξαναδιάβαζα και το ξαναδιάβαζα μην με γελούν τα μάτια μου!!!Αλλά τελικά είδα ότι σωστά διάβαζα. Αντώνη μεγάλο λάθος για μένα και θα στο πω και από κοντά και κιόλας, αλλά δυστυχώς εδώ που φτάσαμε φτάσαμε με αυτές τις σκέψεις αυτή την χώρα!!!Η μαγεία αυτού που κάνουμε είναι ο ερασιτεχνισμός με την έννοια της ομορφιάς και τις παρέας αν θέλαμε επαγγελματισμό θα είμαστε στην Nasa. Για μένα Πέτρο και Στράτο μην το μετράτε το σχόλιο ήταν μια ατυχή παρέμβαση χωρίς νόημα. Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Καλημερα σε ολο το δελτιο. ειμαι ενας απο αυτους που αν και δεν συμμετεχω, ενημερωνομαι καθημερινα.Συνεχιστε την εξερετικη δουλεια που κανετε!!!!!
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Κατ'αρχήν θέλω κι εγώ να συγχαρώ τους Πέτρο και Στράτο για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που μας παρουσιάζουν επί 6 συναπτά έτη.Ο ζήλος αλλά και η επιμονή που δείχνετε για την παρατήρηση του άστρου μας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα και σας προτρέπω κι εγώμε τη σειρά μου να συνεχίσετε ακατάπαυστα! Όσο για τον Αντώνη τώρα, είμαι βέβαιος πως έχει καταλάβει το λάθος του κι αυτό φαίνεται πιστεύω από την σιωπή του. Άποψή μου είναι πως θα πρέπει να μην συνεχίσουμε να τον "πυροβολούμε". Άνθρωποι είμαστε βρε παιδιά! Δεν δικαιούμαστε ένα-δύο λάθη; Επιπλέον πιστεύω πως αρχικά ο Αντώνης δεν είχε κακή πρόθεση, πυροδοτήθηκε όμως η αρνητική συμπεριφορά η οποία έδειξε από τη λέξη "παρατράγουδα" η οποίαεμμέσως πλην σαφώς, χρησιμοποιήθηκε για το πρόσωπό του. Θα συμφωνήσω με τον kkokkolis, συμβαίνουν αυτά στα forum. Είμαι βέβαιος πωςαν βρισκόντουσαν σε μία παρέα οι Αντώνης, Πέτρος και Στράτος, δεν υπήρχε περίπτωση να παρεξηγηθούν για αυτό το λόγο. Ειρήνη ημίν λοιπόν φίλοι μου κι έχουμε και την πανελλήνια σε 2 μήνες, οπότε και θα τα λέμε μια χαρά! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
supernovus Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 18, 2012 Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη.Βεβαίως στο Δ.Η.Δ., το οποίο προσπαθώ να επισκέπτομαι τακτικά, υπάρχουν υπέροχες εικόνες από το αστέρι μας και χαιρόμαστε να τις βλέπουμε.Από την άλλη όλοι μας γνωρίζουμε τον Αντώνη και ξέρουμε ότι πρόκειται για άνθρωπο ευχάριστο, χορατατζή, με διάθεση να βοηθήσει και να εξηγήσει. Στις εξορμήσεις έχω στήσει πολύ συχνά δίπλα του και είναι πραγματικά ευχάριστη εμπειρία. Αλλά τι σας τα λέω; Τα ξέρετε ήδη.Νομίζω ότι θα αδικήσουμε και τις δύο πλευρές αν το συνεχίσουμε. Ας μη γεμίζουμε το Δελτίο άλλο με τέτοια ποστ. Ας είναι το δικό μου το τελευταίο off-topic. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα