Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους.

Μια και υπάρχει η συγκεκριμένη κατηγορία στο forum, να πω ότι από το 2016, ανεβάζω βίντεο με θέμα το διάστημα και την τεχνολογία. Το κανάλι μου στο youtube έχει το όνομα Δυναμικός Κόσμος.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το επισκεφθεί στο παρακάτω link.

https://www.youtube.com/c/dynamikoskosmos/videos

• 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Το νέο επεισόδιο απαντά στο ερώτημα, αν ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς την Γη, έχουμε την τεχνολογία να αποτρέψουμε την καταστροφή ;

Το επεξεργάστηκε ο dynamikos kosmos
  • Μου αρέσει 2
  • 5 μήνες αργότερα...

Στο σημερινό επεισόδιο θα δούμε πώς λειτουργεί το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, ώστε να γνωρίσουμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται. Οι ικανότητες που έχει, οφείλονται σε τεχνολογικές καινοτομίες, που έχουν εφαρμοστεί από τους μηχανικούς που το κατασκεύασαν.🛰

• Μου αρέσει 3
  • 6 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Το σημερινό επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο διαστημικό τηλεσκόπιο Χάμπλ. Αρχικά θα δούμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και το πώς είναι κατασκευασμένο και στην συνέχεια τα σημαντικότερα σημεία της αποστολής. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χάμπλ τις προηγούμενες δεκαετίες μας έστειλε εκπληκτικές φωτογραφίες επιτρέποντας στους ερευνητές να μελετήσουν μακρινούς κόσμους, γαλαξίες και νεφελώματα.

• Μου αρέσει 1
  • 9 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Στο σημερινό επεισόδιο θα δούμε το οπτικό σύστημα του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ, που άνοιξε νέους ορίζοντες στην αστρονομία δίνοντας μας εκπληκτικές εικόνες του Σύμπαντος και των κοσμικών φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτό.

• Μου αρέσει 1
  • 1 έτος αργότερα...

Nέο αφιέρωμα για την αποστολή InSight που είχε πραγματοποιήσει η Nasa στον πλανήτη Άρη. Ήταν η αποστολή αυτή που κατέγραψε το σεισμό 5 Ρίχτερ στο έδαφος του πλανήτη. Θα δούμε τα αποτελέσματα από τα δεδομένα που έχει δώσει.

https://youtu.be/4_PvoiJQLCE?si=_dhZ8UIoyN6vF8On

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε

Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει όσα ξέραμε για την προέλευση της ζωής! 🧬 Η αποστολή OSIRIS-REx της NASA επέστρεψε δείγματα από τον αστεροειδή Bennu, αποκαλύπτοντας βάσεις DNA και RNA – τις βασικές δομές της ζωής! 👉 Μήπως αυτά τα μόρια έφτασαν στη Γη μέσω αστεροειδών και κομητών; 👉 Είναι αυτή η απόδειξη ότι η ζωή στο Σύμπαν είναι πιο συνηθισμένη απ' όσο νομίζαμε; Σε αυτό το βίντεο, αναλύουμε την ανακάλυψη, τη σημασία της και τις θεωρίες που μπορεί να επιβεβαιώσει ή να ανατρέψει! 🌌💡

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης