Jump to content

Powerbank για skywatcher eq6 goto


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε όλους μετά από αρκετό καιρό κ 1η φορά στο ανανεωμένο forum.

Εδώ και καιρό ψάχνω ένα καλό PowerBank το οποίο να μπορεί για κάποιες ώρες να δίνει ρεύμα στη βάση καθώς και στην φωτογραφική μηχανή Canon 600d που έχω και στο λαπτοπ. Δεν με νοιάζει αν θα βγάλει νύχτα η απλά 2-3 ώρες.

https://www.e-shop.gr/4smarts-jumpstarter-power-bank-ignition-13800-mah-black-red-p-TLS.140942

Βρήκα αυτό. Καταρχην γνωρίζετε αν μπορεί να τα σηκώσει και τα 3 παραπανω? 

Σας ευχαριστώ 

Το επεξεργάστηκε ο murcielago650

Celestron C11 280/2800 - Skywatcher Black Diamond 200/1000 dsf

Skywatcher neq6 pro go-to

Asi 224mc

Guiding 9*50 celestron finder

Televue Powermate 2.5x

Nikon D7200 - Canon 600d mod

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παναγιώτη, δεν έχω απάντηση για το συγκεκριμένο powerbank όμως έχω δυστυχώς αρνητική απάντηση για ένα άλλο "καλό" (θεωρητικά) που διαθέτω: https://www.pavlatos-tools.gr/Ekkinitis-Bormann-power-bank-12V-BBC9000-015550

Το πρόβλημά του δεν ήταν η χωρητικότητα της μπαταρίας. Το πρόβλημά του ήταν ότι στην έξοδο 12V δεν παρείχε αρκετή ισχύ για να σηκώσει την στήριξη όταν έκανε slewing. Δεν ξέρω που οφείλεται, πιθανώς στο κύκλωμα που ελέγχει την συγκεκριμένη έξοδο.

Πιστεύω ότι αν κάποιος τροφοδοτήσει τη στήριξη απευθείας από τους πόλους, δηλαδή τη θύρα όπου λειτουργούν τα κροκοδειλάκια του εκκινητή, θα έχει όση ισχύ χρειάζεται. Απλά η παροχή αυτή είναι πιθανότατα αρύθμιστη και χωρίς προστασία.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα ...  επειδή έχω ασχοληθεί με ανάλογα θέματα να σας πω τη γνώμη μου και να με διορθώσουν όσοι κατέχουν άριστα το θέμα.

Οι περισσότερες τέτοιου είδους συσκευές όταν αναγράφουν τα Mah αναφέρονται στα 3,7 v  άρα τα 18000 Mah ( 18 AH ) είναι το πολύ 6 A .

Πρέπει κανονικά να  δούμε την καμπύλη που δείχνει πως εκφορτίζεται , τα 6 Α τα δίνουν σε κάποιο συγκεκριμένο χρόνο , όχι όποτε θέλουμε .

Μάλλον πρέπει να κοιτάμε την ισχύ των συσκευών αυτών ( τάση χ αμπέρ )  σε κάθε έξοδο για να καταλάβουμε την κατανάλωση.

Η δική μου στήριξη ( ΗΕQ5 )  έχει όριο  2Α  δουλεύει  κοντά στο 1 Α   αλλά κάποιες φορές χρειάζεται περισσότερα Αμπέρ , κυρίως όταν ξεκινά την κίνηση.

Η διάταξη που έχουμε κάνει για την κάμερα έχει ανώτερο 3 Α  , δουλεύει συνήθως κοντά στα 2Α  αλλά στο ξεκίνημα πάει 2,5 Α 

Κάπως έτσι πάει και το λάπτοπ .

Μετατρέψτε  σωστά τα ΜAH της συσκευής - βρείτε την ισχύ της - δείτε πως εκφορτίζεται η συσκευή  - βρείτε την ισχύ κάθε εξόδου - αθροίστε τι χρειάζεστε από ισχύ και συγκρίνετε τα.

Προσοχή , Δεν θέλει συνεχόμενα το λάπτοπ 4Α  ούτε η στήριξη 2Α  ούτε η κάμερα  αλλά υπάρχουν και τα όρια που κάποια στιγμή μπορεί να  χρειαστούν. 

 

Ελπίζω να βοήθησα και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη πιο ειδικών σε αυτά τα θέματα.  Έχω κάνει όλο το καλοκαίρι μετρήσεις  με αμπερόμετρο για να βρώ τις καταναλώσεις όσως συσκευών χρησιμοποιώ .

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάντως έχω να προτείνω ότι με 55 περίπου ευρώ περνεις μια μπαταρία αυτοκινήτου 50 με 60 αμπέρ και με άλλα 20 έναν φορτιστή και κάνεις την δουλειά σου χωρίς προβλήματα και άγχος να μην σου πάει κάτι στραβά στο βουνό και γυρνάς πίσω χωρίς  να κάνεις κάτι μιας και δεν πάμε τόσο συχνά. 

Το επεξεργάστηκε ο johnk
Κομνηνος Γιαννης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω τα 60 + 20  ευρώ για μπαταρία  φορτιστή δεν φθάνουν.  Μόνο για στήριξη είναι οκ.  

Για λάπτοπ πρέπει να μετατρέψουμε σε  19v  με ξεχωριστή θύρα και να έχει και συστήματα ασφαλείας ώστε να προστατεύονται ότι συνδέουμε.

Για κάμερα πρέπει να φτιάξουμε έξοδο ξεχωριστή με ότι χρειάζεται για ασφάλεια. 

Οι μπαταρίες μολύβδου θέλουν προσοχή μην πέσουν κάτω από 11v  , μετά πάνε .  Εκμεταλλευόμαστε μόνο το 20% ( υπάρχει σύστημα που το προστατεύει αλλά όπως μου είπαν είναι ακριβό )

Είναι ογκώδεις και με πολύ βάρος. Μικρός χρόνος ζωής αν την προσέχουμε πολύ.

Οι μπαταρίες βαθιάς  εκφόρτωσης κοστίζουν  πολλά πολλά ευρώ.   ( εκμετάλλευση  80% )

Πάντα κοιτάμε το  τεχνικό φυλλάδιο για να δούμε τη χρονική κατανάλωση των αμπέρ.  

Παράδειγμα  μπαταρία  Β.Ε.   20 ΑΗ  δίνει τα 20 Α  με κατανάλωση  κοντά 1 αμπέρ σε περίπου 20 ώρες , αλλά αν έχουμε κατανάλωση 4 Α  ξεχνάμε  τις 5 ώρες , πολύ λιγότερη είναι. 

Αν πιάνουν τα χεράκια μας σε ηλεκτρολογικές κατασκευές  και  ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ - ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ  την μπαταρία ,  για στήριξη  και  κάμερα  ή  λάπτοπ  η  μπαταρία αυτοκινήτου είναι οκ.  

Το λάπτοπ είναι το ζόρι ( 19 V   3.9 Α  ) ,  επίσης  νομίζω σταθεροποιητές τάσης - ασφάλειες - κουμπάκια - διακόπτες  θα χρειαστούν.

Αν πάμε μόνο για παρατήρηση τότε  μπαταρία αυτοκινήτου απλή  και μικρή  ή  μηχανής  είναι υπεραρκετή

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

"Οι μπαταρίες μολύβδου θέλουν προσοχή μην πέσουν κάτω από 11v  , μετά πάνε .  Εκμεταλλευόμαστε μόνο το 20% ".  

Για τις μπαταρίες μολύβδου νομίζω ότι είναι αφόρτιστες κάτω από 11.5V στους πόλους της (όχι στο φορτίο). Στα 12V είναι περίπου 50%. Άρα δεν εκμεταλευόμαστε το 20% μόνο

Με τις μπαταρίες αυτοκίνητου, τις απλές, συμβαίνει ότι αν πέσει 20% η φόρτιση τους μετράει ένας κύκλος φόρτισης, άρα θα μειωθεί γρήγορα η ζωή της. Οι μπαταριες αυτοκινήτου που υποστηρίζουν Start&Stop έχουν χαμηλότερο κατώφλι.

Με λίγα περισσότερα χρήματα μπορείς να πάρεις μια μπαταρία σκάφους (βαθιάς εκφόρτισης)  που θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μέχρι το 60-70% της φόρτισης της, Οπότε, με 100€ θα πάρεις μια 80Ah. Αν η μέση κατανάλωση σου είναι 3Α, θα σε τροφοδοτήσει (80 * 0.6 / 3  ) 16 ώρες

Αν θες μόνο για τη βάση και τη μηχανή (όχι λάπτοπ) ίσως η καλύτερη λύση (και από άποψη βάρους)  να πάρεις μια τέτοια: https://www.skroutz.gr/s/25688243/NOD-LAB-12V18AH-Lead-Acid-Battery.html

Σχετικά με το laptop, εκτός και αν έχεις κάποιο κτήνος/gaming τραβάει πολύ ρεύμα όταν φορτίζει τη μπαταρία, οπότε φρόντισε ή η μπαταρία να είναι 100% από πριν ή βγάλτη.

Τέλος θέλει προσοχή γιατί μια μπαταρία μολύβδου έχει στους πόλους της: για 100% φόρτιση 12.7V, για 75% 12,3V, στο 50% έχει 12V και στο 25% έχει 11.6V...στα φορτία πχ στη βάση μεσολαβούν τα καλώδια και ότι άλλο έχεις συνδέσει σε σειρά με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση τάσης της τάξης 0.2-0.5V, με αποτέλεσμα να είσαι πολύ συντομα κάτω από τα 12V. Προσωπικά για αυτό το λόγο χρησιμιποιώ έναν boost/buck converter που μου δίνει στα 12V φορτία πάντα 12.5V. Για το Laptop έχω έναν άλλο boost converter που μου δίνει 20V

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης