Jump to content

Σεργκέι Πάβλοβιτς Κορόλεφ.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σεργκέι Πάβλοβιτς Κορόλεφ.

Στις 12 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 115 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Πάβλοβιτς Κορόλεφ, του ανθρώπου που μας άνοιξε το δρόμο προς το διάστημα. Για 20 χρόνια ήταν επικεφαλής της OKB-1 (τώρα RSC Energia). Στην επιχείρηση, υπό την ηγεσία του πρώτου επικεφαλής σχεδιαστή πυραύλων και διαστημικής τεχνολογίας, οι πρώτοι εγχώριοι βαλλιστικοί πύραυλοι, οι πρώτοι τεχνητοί δορυφόροι γης, το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο, συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού σκάφους Vostok, στο οποίο ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν έκανε την πτήση του, τους πρώτους αυτόματους διαπλανητικούς σταθμούς που εκτοξεύτηκαν στη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη. Πίσω από αυτόν τον μακρύ κατάλογο των εξαιρετικών διαστημικών επιτευγμάτων της χώρας μας βρίσκεται το έργο μεγάλου αριθμού ανθρώπων εμπνευσμένων από το σχεδιαστικό ταλέντο του Korolev, τις εξαιρετικές οργανωτικές του ικανότητες και την πίστη σε ένα όνειρο.Όλα όσα δημιουργήθηκαν από την ομάδα της Energia τις επόμενες δεκαετίες, που είναι ακόμα το καμάρι της ρωσικής κοσμοναυτικής, συνδέονται και με το όνομα του Κορόλεφ. Επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz και διαστημόπλοιο φορτίου Progress, τροχιακοί σταθμοί Salyut, Mir και ISS. Οι παραδόσεις και οι αρχές της εργασίας που έθεσε ο Σεργκέι Πάβλοβιτς στην αρχή της διαστημικής εποχής είναι ακόμα ζωντανές σήμερα στο RSC Energia, το οποίο φέρει το όνομά του για περισσότερα από 30 χρόνια. Η Βασίλισσα γνωρίζει όλους στην εταιρεία. Σήμερα, σύμφωνα με τις αναμνήσεις των στενότερων συνεργατών του.«Ο Sergei Pavlovich Korolev και η ομάδα του, χρησιμοποιώντας εγχώρια και ξένη εμπειρία, όχι μόνο εμπλούτισαν τη θεωρία της τεχνολογίας, αλλά δημιούργησαν επίσης έναν αριθμό πυραύλων του πιο προηγμένου τύπου για ένα δεδομένο επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης, που έχουν μεγάλη πρακτική σημασία. Στην ιστορία της ανάπτυξης εγχώριων πυραύλων, σύμφωνα με το μέγεθος της συμβολής στην ανάπτυξή τους, ο Σεργκέι Παβλόβιτς κατατάσσεται πρώτος μετά τον Τσιολκόφσκι.

V.P. Glushko,
μέλος του πρώτου συμβουλίου των επικεφαλής σχεδιαστών για συστήματα υγρής πρόωσης για πυραύλους και διαστημική τεχνολογία,
γενικός σχεδιαστής της NPO Energia το 1974-1989.

«Ο Σεργκέι Πάβλοβιτς ήταν ένας μεγάλος μηχανικός, ένας σημαντικός οργανωτής και, φυσικά, ένας εξαιρετικός επιστήμονας, που έθεσε τις θεωρητικές βάσεις για τη δημιουργία διαστημικών συστημάτων και έκανε εξαιρετικά μεγάλο ποσό για την πρακτική εφαρμογή τους».

ΣΤΟ. Pilyugin,
μέλος του πρώτου συμβουλίου των επικεφαλής σχεδιαστών για συστήματα ελέγχου πυραύλων και διαστημικής τεχνολογίας

«Μια φιλική λέξη αποχωρισμού πριν από μια διαστημική πτήση, επιχειρηματικές συμβουλές κατά τη διάρκεια της πτήσης, η ικανότητα λήψης σωστών αποφάσεων σε οποιαδήποτε κατάσταση - ο Σεργκέι Πάβλοβιτς τα είχε όλα αυτά! Μας συνόδευσε σε διαστημικές πτήσεις και συναντήθηκε μετά την επιστροφή στην πατρίδα του, τη Σοβιετική γη».

Yu.A. Γκαγκάριν,
ο πρώτος κοσμοναύτης στον κόσμο

«Η ιδιαιτερότητα του Σ.Π. Η βασίλισσα ως άτομο έχει την ικανότητα να βλέπει ένα φαινόμενο από μια απροσδόκητη οπτική γωνία και, χάρη σε αυτό, να παίρνει μια απόφαση που αποδείχθηκε η καλύτερη».

Γ.Μ. Γκρέτσκο,
πιλότος-κοσμοναύτης της ΕΣΣΔ

«Λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να ανοίξουν μια εποχή, στη ζωή, στην επιστήμη, στην ιστορία, στο μέλλον του πλανήτη Γη - την εποχή του διαστήματος! Μόνο χάρη στην επιμονή του, το ρίσκο και την επιμονή του δημιουργήθηκε το Vostok ακριβώς το 1961. Αν και υπήρχαν πολλοί υποστηρικτές για να αναβληθεί αυτή η εκδήλωση για μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό το άτομο δεν φοβήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για την προετοιμασία του πλοίου, για την υλοποίηση της πτήσης ενός ατόμου σε αυτό. Η πρώτη πτήση στον κόσμο».

Ο.Γ. Ιβανόφσκι,
κορυφαίος σχεδιαστής του πρώτου διαστημικού σκάφους Vostok.

«Ο Σεργκέι Παβλόβιτς Κορολιόφ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας σπουδαίος επιστήμονας-επαγγελματίας, ένας σημαντικός διοργανωτής, που ήξερε να ονειρεύεται ευρέως και ταυτόχρονα να σκέφτεται σε πραγματικές κατηγορίες... Απλώς φαίνεται ότι η πόρτα θα ανοίξει ξαφνικά και θα μπει μέσα , απασχολημένος με ένα σωρό προβλήματα, ένας δυνατός, ισχυρός συνταγματικός άνθρωπος, με μεγάλο κεφάλι στοχαστή, και αμέσως αρχίζει να απαιτεί, να αποδεικνύει, να υπερασπίζεται την άποψή του. Όταν το αποδείξει, θα ηρεμήσει, θα ανθίσει με το μοναδικό «βασιλικό» χαμόγελό του».

Ν.Π. Καμάνιν,
διοργανωτής και επικεφαλής της εκπαίδευσης των πρώτων σοβιετικών κοσμοναυτών το 1961-1971.

«Ο Σεργκέι Πάβλοβιτς ήταν πολύ απαιτητικός για τον εαυτό του και τους ανθρώπους. Θα μπορούσε να είναι βιαστικός, αλλά διέθετε εξαιρετική ανθρωπιά και προσωπική γοητεία. Ήξερε να εμβαθύνει στις ανάγκες των υπαλλήλων του και να έρχεται να τους βοηθάει σε δύσκολες στιγμές. Προσέλκυσε κόσμο σε αυτόν».

M.V. Keldysh,
Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ

«Η μέθοδος της ευρύτερης συμμετοχής επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων στις εργασίες του γραφείου σχεδιασμού του οποίου ηγείται, διατηρώντας παράλληλα όλο τον συντονισμό στα χέρια του, έχει γίνει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου του Επικεφαλής Σχεδιαστή Πυραύλων και Διαστημικών Συστημάτων ."

B.V. Rauschenbach,
ιδρυτής της θεωρίας του ελέγχου της κίνησης των διαστημικών σκαφών και ιδρυτής της επιστημονικής σχολής διαστημικής πλοήγησης«Ο Σεργκέι Πάβλοβιτς εξέπληξε με την τεχνική του διαίσθηση, την ευρεία συστημική σκέψη, την απροσδόκητη λογική για πολλούς, τη θέλησή του, προσπαθώντας για βαθιά διείσδυση στην ουσία των τεχνικών λύσεων. Ο Κορόλεφ ήταν η κύρια κινητήρια δύναμη σε όλα τα στάδια της εργασίας ».

Б.Е. Черток,
Αναπληρωτής επικεφαλής σχεδιαστής του OKB-1, ένας από τους ιδρυτές της θεωρίας και της πρακτικής του ελέγχου πυραύλων και διαστημικών σκαφών

 

https://www.energia.ru/ru/news/news-2022/news_01-12.html

photo_01-12-01s.jpg photo_01-12-02s.jpg photo_01-12-03s.jpg photo_01-12-04s.jpg photo_01-12-05s.jpg photo_01-12-06s.jpg

  • Like 1

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης