Takver Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δε θα δοκιμαζα ποτε να την καταριψω, αφου ουτως η αλλως ειναι αδυνατο!Απλα ειπα οτι δεν ταιριαζει με τον τροπο που βλεπω το κοσμο. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ κάποιος έπρεπε να μιλάει μαζί μου (τι μόνος μου θα μιλάω) Για αυτο δε θα θελα να μαι εντελβαις ή εν πασει περιπτωση κατι μοναδικο: Με ποιον θα μιλουσα, τι θα μπορουσα να αναρωτιεμαι ωστε να εξασκω την σκεψη μου (και αρα να επιβεβαιωνω καλου κακου οτι υπαρχω); ...we didn t come to Anarres for safety, but for freedom.
Vegan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 takver συμφωνώ μαζί σουείπα και πριν ότι δεν είμαι οπαδός αυτής της θεωρίαςλέω απλώς ότι δεν μπορούμε να την καταρρίψουμε με επιχειρήματα μεγέθους κοτετσιού vegan (αχ βαχ)να το θέσω έτσιεσύ γεννήθηκες διότι μία συγκεκριμένη μέρα του χρόνου τάδε, μία συγκεκριμένηώρα, λεπτό, δευτερόλεπτο κλπ, ένα συγκεκριμένο σπερματοζωάριο .....(σταματώ το πιασες το νόημα) τώρα είσαι εδώ και κουβεντιάζεις μαζί μουτι πιθανότητες είχε αυτό να συμβεί και να είσαι εσύ εδώ και όχι κάποιοςπου θα σου έμοιαζε πάρα πάρα πολύ1/10^25 (αυτό το όριό σου είναι μαγικό !)είναι εγωιστικό που τελικά είσαι εσύ και όχι κάποιος άλλος;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ κάποιος έπρεπε να μιλάει μαζί μου (τι μόνος μου θα μιλάω) δηλαδή αφού συμβεί κάτι δεν έχει νόημα να μιλάμε για το πόσο απίθανο ήταν γιατί αν δεν είχε συμβεί δεν θα το συζητούσαμε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; δεν πάει έτσι....δεν μπορείς να κρίνεις εκ'των υστέρων τι πιθανοτητα έχει κάτι να συμβεί.... Για παράδειγμα εγώ βλέπω σήμερα στο δρόμο ένα αμάξι με πινακίδα ΟΡΒ5534........το να σκεφτώ "Πω, τι τύχη που την έχω σήμερα..... τί πιθανότητα υπήρχε απ'όλα τα αμάξια να δώ το συγκεκριμένο" προφανώς είναι λάθος!!!!!!
Vegan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Βασικά μόλις συννηδητοποίησα ότι λέμε το ίδιο πράγμα Αυτές οι φιλοσοφικές συζητήσεις με αποσυντονίζουν...
Takver Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Αυτές οι φιλοσοφικές συζητήσεις με αποσυντονίζουν... Προσπαθω να θυμιθω ποιος την ξεκινησε! ...we didn t come to Anarres for safety, but for freedom.
ender Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 ΜΠΡΑΒΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ βγαίνεις και σημειώνεις την πρώτη πινακίδα που βλέπειςοι πιθανότητες να πετύχεις τη συγκεκριμένη είναι ελάχιστες αλλά δεν μας απασχολεί αυτότο θέμα είναι ότι κάποια θα έβλεπες έτσι λοιπόν και τα περί ύπαρξηςκάποια μορφή έπρεπε να έχει ο κόσμοςαπλώς έτυχε αυτός και άρα είμαστε εδώ και το διαπιστώνουμε εξίσου απίθανος είναι ένας ολόιδιος κόσμος με μόνη διαφορά εσένα με ξανθά μαλλιάή με εμένα χαζό αλλά αυτοί δεν έκατσαν
Vegan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Aυτό λέω και γώ απ'την αρχή... Το να λέμε ότι ο κόσμος είναι αυτός που είναι ,είναι προφανές!!!
Takver Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Κι εγω ρε το ιδιο δεν ελεγα;Αν ειμασταν κοτες που γεννηθηκαν και ζουν στην σπηλια και θελαμε να την θεωρησουμε κοτετσι (=χωρο φτιαγμενο για να υποδεχτει κοτες), κοτετσι θα την θεωρουσαμε...σαμπως θα ξεραμε πως ειναι τα "πραγματικα" κοτετσια ωστε να συνειδητοποιουμε οτι η σπηλια δε φτιαχτηκε για να φιλοξενει κοτες; Νομιζω οτι εμεις οι τρεις, συμφωνησαμε! ...we didn t come to Anarres for safety, but for freedom.
ender Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 ΟΚ ας κατέβουμε στις εκλογές έχουμε πιάσει τον μέγιστο αριθμό ελλήνων που συμφωνούν σε κάτι καληνύχτα, πάω να ξεκουράσω ... το απύθμενο πνεύμα μου!
Ησίοδος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2006 Παιδιά θαυμάζω τον προβληματισμό και την οξυδέρκεια των διαλόγων σας, αλλά σας διαφεύγει ότι η "Ανθρωπική Αρχή" (ισχυρή η ασθενής) είναι προϊόν γνωστών... κύκλων.Για να δούμε πως μεταφράζονται κάποια πράγματα με επίμαχους τίτλους(...τα λένε και στρατόπεδα)Δυό Ισοδυναμίες και μια Σύγκριση.Λοιπόν:Ανθρωπική Αρχή: Ο Κόσμος(το σύμπαν) υπάρχει, για να υπάρξει ο άνθρωπος .ΙσοδυναμείΜε τη θεωρία του " Ευφυούς σχεδιασμού και Δημιουργισμού" (χοντροκομένος η λεπτολόγος το ίδιο μας κάνει).Το πνεύμα προυπάρχει της ύλης την δημιουργησε και προσδιόρισε τον τελολογικό χαρακτήρα της. Δηλαδή Σχεδίασε το σύμπαν και πρετοίμασε τη εμφάνιση του ανθρώπου κατ'εικόνα και ομοίωση και εν αναμονή!... για την σωτηρία του... κατά την ημέρα της κρίσεως (...μόνο οι καλοί).------Εξελεκτικός Υλισμός: Ο κόσμος είναι ύλη σε κίνηση(ύλη-χώρος-χρόνος) είναι η μόνη αντικειμενική παραγματικότητα, δεν δημιουργήθηκε είναι αιώνια και άπειρη. ΙσοδυναμείΗ ύλη εξελίσεται και έχει πολλαπλότητα εκδηλώσεων(μηχανικών, φυσικών, χημικών, έμβιων, νοητικών, ψυχολογικών, κοινωνικών...).Η νόηση η συνείδηση και το πνέυμα είναι δευτερογενή, έιναι εκδηλώσεις της ύλης(εγκέφαλική λειτουργία -νευροφυσιολογία)Αλλά παρόλη την πολλαπλότητα των εκδηλώσεών της, υπόκειται σε ορισμένες γενικές και βασικές νομοτέλειες.Δηλαδή Ο κόσμος είναι μια ΟΛΟΤΗΤΑ χάρη στον ενιαίο χαρακτήρα των φυσικών νόμων.Και το σπουδαιότερο.Η τύχη της ανθρωπότητας (και της Γης), είναι στα χέρια μας ! Διαλέχτε και πάιρνετε.
messier51 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 ρε vegan, τι βλακειες θεματα πας και ανοιγεις και μαλιστα στο astrovox. αστω ρε αγορι μου, αφου δεν σε περνει, το βλεπεις ..... σιγα μην πεσω στην παγιδα. εγω λεω να παμε να βγαλουμε καμοια φωτο ... δημητρης
George Makris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2006 Για γεγονότα του παρελθόντος η πιθανότητα είναι μηδέν ή ένα, δηλαδή ή έχουν συμβεί ή όχι. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα