Dahris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2022 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2022 Καλησπέρα. Έχω ένα dobsonian SW goto με ενσωματωμένο wifi και το asiair plus. Προσπαθώ μάταια να συνδέσω το asiair με την στήριξη με καλώδιο και έτσι στράφηκα στο wifi. Σημειώνω πως είμαι σε επαφή με το τεχνικό τμήμα του πλανηταρίου Θεσσαλονίκης εδώ και καιρό για να βρούμε λύση με καλώδιο αλλά δεν καταφέραμε κάτι. Προσπάθησα να κάνω το wifi της στήριξης station mode και πέρασα τους κωδικούς του asiair. Μετά στο asiair επέλεξα az gti/ synscan wifi ( η μόνη λογική επιλογή), και έβαλα όλες τις παραμέτρους που βρήκα στο διαδίκτυο μα δεν συνδέθηκε. Έχει κάποιος αντίστοιχη ή παρόμοια εμπειρία για να με βοηθήσει; Χάνω όλα τα καλά του asiair έτσι και έχω απογοητευτεί. Ευχαριστώ πολύ.
diorip Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2022 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2022 (επεξεργάστηκε) Δεν έχω άμεση απάντηση, αλλά να ρωτήσω για ποιο λόγο θες να συνδεθείς στο go-to dob μέσω asiair? Για φωτογράφιση φαντάζομαι, αλλά για deep sky o συνδυασμός μεγάλης εστιακής με βάση alt-az και μάλιστα ξύλινης είναι απαγορευτικος, ενώ για πλανητική χρειάζεται απλά tracking και καλό αρχικό alignment. P.S. βρήκα αυτό δες αν κάνεις κάτι αλλιώς φαίνεται πως το asiair δουλεύει μόνο με ισημερινή στήριξη. https://www.cloudynights.com/topic/742143-asiair-with-a-skywatcher-goto-dob/ Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 14, 2022 ο diorip
Dahris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2022 @dioripευχαριστώ πολύ το έχω δει το ποστ. Λοιπόν έχω το asiair plus όπου στο επίσημο manual της zwo στις συμβατές στηρίξεις υπάρχουν τα dob 8,10 και 12 ιντσών. Βέβαια προσπαθώ να συνδεθώ με το wifi της στήριξης οπότε δεν έχει νόημα η συμβατότητα όταν με επιλογή synscan wifi θα έπρεπε να συνδεθεί. Για την αστροφωτογραφηση δεν προσπαθώ να κάνω κάτι σοβαρό αλλά επειδή αυτό έχω εδώ και ένα χρόνο έχω φωτογραφίσει αρκετά και είμαι ικανοποιημένος για alt-az έως ότου αναβαθμίσω σε ισημερινή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα