Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Φιλοι

Το Photoshop δε χρειαζεται ιδιαιτερες συστασεις.

Ακολουθει μια συντομη παρουσιαση ενος διαφορετικου τροπου αυξησης της οξυτητας της εικονας με χρηση layer...

open.jpg.16bdf9d9ef7e44c55cf946cdeb949fe0.jpg

Δημοσιεύτηκε

Τελικη(???) διορθωση με τα Levels και παλι!!!

Για να εξηγουμαι , μια απλη τεχνικη δειχνω!

Οι παραλλαγες ειναι παμπολλες και σιγουρα αρκετες θα δωσουν καλυτερο αποτελεσμα!!!

578995452_Levels2.jpg.90fb8c124f77fa108dcb0c17cd804b51.jpg

Δημοσιεύτηκε

Η τεχνικη που αναφερεις ειναι στην πραγματικοτητα ενα unsharp mask.

Νομιζω υπαρχει μια πληρης παρουσιαση στο site του Lodriguss...

Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... dance004.gif dance017.gif

J.N

Δημοσιεύτηκε

Mα απο κει το πηρα!!! :)

Αλλα πολλες φορες δινει καλυτερα αποτελεσματα.

Εχω αγορασει ξερεις και το CD του ... Jerry!

Λεωωω... :D :D :D

Ετσι ... τυχαια!!! ...:D :D :D

Δημοσιεύτηκε

Ειναι φοβερη τεχνικη!!! Οσες φορες και αν την χρησιμοποιησα μου δινει απιστευτα αποτελεσματα!!!

Μια παραλαγη ειναι να υπερφωτησεις( οπως κανεις) την εικονα. μετα να την υποφωτησεις και να χρησιμοποιησεις αυτες τις δυο. Βεβαια εξαρχης μπορεις να εχεις παρει δυο φωτο με δυο διαφορετικους χρονους εκθεσης ωστε να καταγραψεις λεπτομερεις και στα δυο ακρα.

Μετα εφαρμοζεις την παραπανω τεχνικη και ουσιαστικα παιρνεις μια εικονα με πολυ μεγαλυτερο δυναμικο ευρος!!!

Να σαι καλα Jerry =D>

:cheesy: :cheesy:

J.N

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη καλή παρουσίαση, βέβαια εγώ δεν χρησιμοποιώ πλέον το unsharp σε όλα τα channel αλλά σε ένα channel κάθε φορά!!! νομίζω ότι κάθε χρώμα θέλει διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας και διαφορετικές τιμές. Και το blur δεν μου αρέσει καθόλου να το χρησιμοποιώ.

Ο μάστορας του είδους είναι ο κ. Αντώνης αν και νομίζω ότι αυτός τις παίρνει πλέον της εικόνες χωρίς καμία ιδιαίτερη επεξεργασία. Σε αυτές και εγώ που έβαλα σήμερα μονάχα Unsharp έκανα (100, 1, 0). Βέβαια δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ίσως να έφταιγε το seeing που ήταν 2/5.

Έχω βγάλει και καμία 2 σε prime focus να δω τι γίνετε και με αυτές.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
Παιδια ενα αλλο που χρησιμοποιω εγω ειναι το filters-sharpen-smart sharpen..αν και συνηθως δεν σηκωνει και πολυ (maximum 120 και 11) βελτιωνει αισθητα την εικονα της σεληνης..οπως επισης και το Image-adjustments-shadow/highlight..(shadows στο 0 και highlights αναλογα..)

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Εμενα με απασχολει και κατι αλλο:

Eνταξει,να φωτογραφισω με φιλμ...

Προσεξα ομως στις φωτο π.χ. του giorgos.gr οτι απο το σκαναρισμα "μενει" πολυς θορυβος!

Εχει ψαξει κανεις κατι σχετικο???

Δημοσιεύτηκε

Θορυβος???

Νομιζω οτι με τους συγχρονους scaner δεν εχεις τετοια προβληματα (αν εισαι μεσα στα ορια του μηχανηματος)

J.N

Δημοσιεύτηκε

ρε Βασίλη μόνο βινιετάρισμα βλέπω εγώ...... :-k

τί θόρυβο να έχεις στο φίλμ?

Τώρα για το scanner δεν ξέρω αλλά με τα καινούρια και άμα τη σκανάρεις σε υψηλή ανάλυση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.....

Δημοσιεύτηκε

Vegan o Βασίλης έχει δίκιο, τα φιλμ δεν είναι τέλεια έχουν μικρόκοκκους και όλα εκτός ότι δεν είναι στο ίδιο μέγεθος με αποτέλεσμα να έχουν άλλη ικανότητα απορρόφησης φωτονίων. Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι υπάρχει έλλειψη ομοιογένειας.

Επίσης για σκανάρισμα πάμε στα 2200 dpi μόνο έτσι έχουμε απόλυτη εικόνα και φυσικά καλά είναι να πάμε αν μπορεί το scaner μας από το αρνητικό!!!

Γενικά το φίλμ είναι για τους ρομαντικούς, που τους αρέσει να παιδεύονται!!!

Ωχ θα πλακώσει ο Γιώργος τώρα!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
Vegan o Βασίλης έχει δίκιο, τα φιλμ δεν είναι τέλεια έχουν μικρόκοκκους και όλα εκτός ότι δεν είναι στο ίδιο μέγεθος με αποτέλεσμα να έχουν άλλη ικανότητα απορρόφησης φωτονίων. Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι υπάρχει έλλειψη ομοιογένειας.

:?:

τα μόρια του φίλμ είναι πολύ μικρότερα από το πιο μικρό Pixel που έχει κατασκευαστεί!!!!

Συνεπώς η "διαφορετική απορρόφηση " που οφείλεται σε αυτό είναι κατα πολύ μικρότερη από αυτή που μπορεί να αντιληφθεί το μάτι μας(και τα οργανά μας)

Γενικά το film είναι το πιο "flat" απ'όλα....!

Επίσης η ευαισθησία τους είναι υποδεκαπλάσια από αυτή των CCD γι'αυτό και ο μόνος "αισθητός" θόρυβος είναι από το θέμα λόγω μεγάλων εκθέσεων....

Η....συζήτηση για τα flats είναι αρκετά πρόσφατη.... :cheesy:

Με τα scanner ξαναλέω, δεν ξέρω τι γίνεται....

Δημοσιεύτηκε
Είναι μικρότερα όντως αλλά μπορεί πολλά σε μια περιοχή να μας κάνουν την ζημιά, με τα σκεδαζόμενα φωτόνια τι γίνετε?

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε

Καλημερουδια....

Ρε παιδια μην τρελαθουμε τελειως . Προβληματα οπως το βινιεταρισμα υπαρχουν και στο φιλμ και στο ccd. Και γενικα ολα τα προβληματα οπτικων παρουσιαζονται και στα δυο!!!

Επισης Γιωργο λες οτι δεν εχουν την ιδια ικανοτητα αποροφησης!!!

Δηλαδη στο CCD δεν εχουμε καμενα pixel , μη γραμικοτητες απο pixel se pixel , δηλαδη διαφορετικη ευεσθησια διαφορων pixel?

Πρεπει να εχεις ακουσει για τα διαφορα class(2,1,0) οταν πας να αγορασεις μια CCD.

Οσο για τα scaner αμα σκαναρεις απο το αρνητικο ή θετικο με μεγαλη αναλυση παιρνεις τρελη πληροφορια ( πολλα παρα πολλα MB)

Για να φτασεις τα ιδια επιπεδα με CCD επρεπε να εχεις ενα αισθητηρα με πολυ μικρα pixel και επισης να ειναι και τεραστιος!!!!!

J.N

Δημοσιεύτηκε
Προβληματα οπως το βινιεταρισμα υπαρχουν και στο φιλμ και στο ccd. Και γενικα ολα τα προβληματα οπτικων παρουσιαζονται και στα δυο!!!

Ναι αφού το βινιετάρισμα οφείλεται στα οπτικά (δηλαδή στο φακό), όπως σωστά λες, προφανώς είτε βάλεις φιλμ από πίσω είτε ccd το πρόβλημα θα παραμένει!!!

Και Γιώργο, το φιλμ μπορεί να είναι για τους ρομαντικούς, αλλά για να βγάλεις μια καλή φωτογραφία με φιλμ θέλει πραγματικά τέχνη!!! Το να πάρω μια ψηφιακή και να τις αλλάξω τα φώτα στο photoshop δε μου λέει τίποτα απολύτως! Αν δηλαδή η φωτογραφία μου έχει κάποια προβλήματα θα φροντίσω να τα λύσω με την επόμενη έκθεση, όχι να τα σβήσω....

Στέλιος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης