Jump to content

Αγορά τηλεσκοπίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα θέλαμε τη συμβουλή σας για την αγορά τηλεσκοπίου για χρήση από αρχάριους (εμένα και τον 17χρονο γιο μου), λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

- Το πρώτο μας τηλεσκόπιο είναι το Celestron 21035 Travel Scope 70 και το θεαματικότερο που έχουμε δει είναι τους δακτυλίους του Κρόνου (ουσιαστικά τη "σιλουέτα" του Κρόνου) και διακρίναμε τα φεγγάρια του Δία. Θα θέλαμε με ένα νέο τηλεσκόπιο να βελτιώσουμε αισθητά τη θέασή μας.

- Το διαθέσιμο budget είναι περίπου €250-300 αν και θα μας ενδιέφερε (περισσότερο για ενημέρωση) και κάποια ακριβότερη πρόταση.

- Χρειαζόμαστε το τηλεσκόπιο να είναι εύχρηστο, με εύκολο στήσιμο, να έχει τρίποδο (να μην χρειάζεται βάση ή τραπέζι), να έχει την υποδομή για λήψη φωτογραφιών από κινητό τηλέφωνο και να μεταφέρεται εύκολα καθώς η παρατήρηση θα γίνεται πάντα στην ύπαιθρο.

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα η καλυτερη αγορα για μενα στη περιπτωση σας ειναι το skywatcher dobsonian 150/1200 classic η το skywatcher dobsonian 200/1200 μιλαμε για τηλεσκοπια με πολυ καλα οπτικα σοβαρα οργανα παρατηρησης για μια ζωη απλα στη χρηση οτι πρεπει για να παρατηρησετε με μεγαλη διαμετρο και το ηλιακο συστημα αλλα και εξω απο το ηλιακο συστημα αστρικα σμηνη και νεφελωματα μεσα στο γαλαξια μας αλλα και πολλους γαλαξιες ειδικα σε υπαιθρο με σκοτεινο ουρανο θα δειτε πολλα αντικειμενα ειδικα τωρα που ειναι ευκρινης ο γαλαξιας μας στην εποχη των γαλαξιων καλυτερα να πατε λοιπον σε αυτες τις επιλογες παιρνωντας μεγαλη διαμετρο με λιγα χρηματα ριξτε μια ματια και στις αγγελιες εδω υπαρχει ενα bresser dobsonian οκτω ιντσων κοντα στα χρηματα που αναφερατε ευχομαι μια καλη αγορα και καλες παρατηρησεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα φιλε. Συμφωνω με τον kondyli οτι τα dob 6 και 8 ειναι η καλυτερες αγορες που μπορεις να κανεις. To dob 6 καινουργιο ειναι γυρω στα 450 ευρω. Μεταχειρισμενο μπορεις να το βρεις στα 300. Αξιζει να περιμενεις να μαζεψεις τα λεφτα για αυτο διοτι θα μπορεις να δεις πολλα πραγματα απο νεφελωματα μεχρι γαλαξιες σε σκοτεινο ουρανο. Τα dob επισης εχουν το πιο ευκολο στησιμο και μεχρι το dob6 χωρανε ανετα στα πισω καθισματα ενος αυτοκινητου ποτε στο πορτ μπαγκαζ. Για φωτογραφιες με κινητο χρειαζεται να παρεις ενα ειδικο ανταπτορα. Δεν καταλαβαινω γιατι θες η βαση να εχει τριποδα μιας και του dob δεν ειναι τριποδας. Πρεπει να ξερεις ομως οτι αν η βαση εχει τριποδα τοτε θα ειναι ισημερινη η  αλταζιμουθιακη που ειναι πιο δυσκολες στον χειρισμο και στο στησιμο. Αν νομιζεις οτι τα dob 6 και 8 βγαινουν πολυ εκτος budget μπορεις να αγορασεις τα heritage 130 η 150μμ που μπορουν και να μαζευουν οποτε χωρανε σχεδον παντου ομως θελουν ενα σταθερο τραπεζακι για υψος. To heritage 150 ειναι στα 350 περιπου.

"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να συμπληρώσω μόνο 

Ότι λήψεις μέσω κινητού θα μπορούν να γίνουν μόνο σε πλανήτες 

Για να βγάλεις πχ άστρα η κάτι αλλο, θα πρέπει η βάση να μπορεί να ακολουθεί τον ουρανό. Αλλιώς όλα θα είναι κουνημένα μετά! 

Τα dob σίγουρα έχουν εύκολο στήσιμο και επίσης λόγω μεγάλης διαμέτρου μπορείς να έχεις και πιο μεγάλες μεγενθυσεις. 

Όπου στην πλανητική παρατήρηση αξίζει ειδικά αν το επιτρέπει και ο ουρανός /καιρος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης