Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι χρόνια στο χόμπι της αστροφωτογραφισης, αλλά ως επί το πλείστον ο εξοπλισμός μου ήταν πενιχρός. Φέτος έχω αρχίσει να ασχολούμαι πιο εντατικά και με τη βοήθεια ενός app (stellarium) έχω καταφέρει να εντοπίσω και να φωτογραφίσω διάφορα σφαιρικά σμήνη, όπως το Μ13 και το Μ3 όπως κ κάπως τίμιες (για ερασιτέχνη) φωτό του νεφελώματος του Ορίωνα. (Μ42). Χρειάζομαι φυσικά ακόμα δουλειά, ιδίως με τις ρυθμίσεις κ με το λογισμικό stacking. Θα ήθελα αν είναι εύκολο κάποιες υποδείξεις για iso και διάφραγμα για καλύτερα αποτελέσματα στη φωτογραφία αντικειμένων βαθέως ουρανού, καθώς και για το Γαλαξία (,milkyway) ο εξοπλισμός μου είναι canon m200 mirrorless και φακοί canon ef 50 mm f/1.8, ttartisan 50mm, f/1.2. έχω και τον βασικό της μηχανής, τον 15-45mm, f/3.6 αλλά δεν μου έχει δώσει ακόμααξιόλογα αποτελέσματα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για σου φιλε. Κα εγω ασχολουμαι με την αστροφωτογραφια στο ιδιο επιπεδο περιπου και θα σου πω οτι εχω μαθει. Το διαφραγμα καλο ειναι να ειναι οσο πιο ανοιχτο γινεται αρα το f οσο πιο μικρο γινεται. Τα iso γενικα κινουνται απο 800 - 1600 προσωπικα βαζω 1600. Για τον χρονο εκθεσης χρησιμοποιω αυτην την ιστοσελιδα http://web.archive.org/web/20200220123345/https://www.sahavre.fr/tutoriels/astrophoto/34-regle-npf-temps-de-pose-pour-eviter-le-file-d-etoiles οπου βαζεις καποια στοιχεια της καμερας και του αντικειμενου που θα τραβηξεις καο σου βγαζει προτεινομενο χρονο εκθεσης. Συνηθως ειναι μικρος για αυτο πρεπει να τραβας πολλες φωτογραφιες. Οι φακοι που εχεις οπως εχω και εγω ειναι πολυ μικρης εστιακης για να δωσουν πολυ καλα αποτελεσματα σαν αυτα που βλεπεις στο ιντερνετ. Εγω εχω βγαλει μερικες φωτο με φακο 55μμ και σκεφτομαι σε λιγο καιρο να αγορασω ενα φακο στα 135μμ. Μπορεις εναλακτικα να ψαξεις και καποιον φθηνο ζουμ της canon. 

"Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η canon m200 είναι καλή επιλογή γιατί έχει υποστήριξη από το πρόγραμμα backyard eos. (https://www.otelescope.com/byecameras.html/

Αυτο θα σε βοηθήσει να βλέπεις την οθόνη μέσα από οθόνη υπολογιστή και να προγραμματίσει όλες τις λήψεις σου. Θα σε βοηθήσει να εστιάζεις, ακόμα και να κάνεις platesolve. 

Είναι αρκετά πιθανό να συνδέεται και με sharpcap (που έχει καλό livestacking) αν και δεν είμαι σίγουρος.

 

Προτείνω να φτιάξεις ένα bahtinov mask, είτε σε 3d printer, ή μπορεις και μόνος σου σε χαρτόνι με ένα λεπίδι. Αυτό θα σε βοηθήσει να σιγουρευτείς ότι η εστίαση σου είναι πραγματικά στο άπειρο και άρα τελεια. 

Με αυτούς τους φακούς, οι καλύτερες αστροφωτογραφιες που θα μπορείς να βγάζεις είναι του γαλαξία μας τον χειμώνα και το καλοκαίρι από σκοτεινό μέρος. 

Οι επόμενες δύο αγορές που θα χρειαστείς για να  πας το επίπεδο ένα βήμα παραπέρα είναι ένα 50-60mm (διάμετρο φακού) apochromat refractor, και ενα απλό tracker mount. Το κάθε ένα από αυτά είναι περίπου στα 300-400ευρω, ή λιγότερο μεταχειρισμένα. 

 

Με την canon m200, το backyard eos, και ένα tracking mount, Θα μπορεις να στοχεύεις οποίο σημείο του ουρανού σε ενδιαφέρει, θα διορθώνει μόνο του μέσω platesolving ώστε να κεντράρεις σωστά, και θα μπορείς να παίρνεις 100+ φωτογραφίες των 30-60 δευτερολεπτων για stacking. 

 

 

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης