Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Φιλοι μου γεια σας!Παρακολουθω τις συζητησεις σας εδω και καιρο. Πριν μια εβδομαδα αγορασα το πρωτο μου τηλεσκοπιο κατοπτρικο Skywatcher 200mm με βαση HEQ5.Εκανα και τις πρωτες μουυ παρατηρησεις και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος!!!Μενω στην Παρνηθα , ειδα την Σεληνη , κρατηρες κλπ , Δια και Κρονο. Τα προσοφθαλμια που εχω ειναι 25mm kai 10mm ( 40Χ , 100Χ).Τι αλλο θα μπορουσα να αγορασω για να αξιοποιησω τις δυνατοτητες του τηλεσκοπιου μου απο προσοφθαλμια η αλλο εξοπλισμο. Καταφερα να κανω μια προσεγγιστικη πολικη ευθυγραμιση και "κλειδωνα" το αντικειμενο στον φακο αρκετα καλα μπορω να πω! ( παρεμενε στο οπτικο πεδιο μου συνεχως με ανοιχτα ταα μοτερ).Ημουνα προετοιμασμενος για το τι θα εβλεπα και ετσι δεν ενιωσα καμμια απογοητευση θα ελεγα πως ολα ηταν καλυτερα αποτι περιμενα!!Επισης θελω να ασχοληθω και με αστροφωτογραφηση , εχω μια Νιkon D70s. Μηπως καποια πιο απλη μηχανη θα εκανε καλυτερη δουλεια χωρις τον φοβο της σκονης στο εσωτερικο?Σας ευχαριστω φιλοι μου!! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Καινούργιε φίλε μας Γιώργο, Κατ'αρχήν καλωσήλθες στην παρέα μας.Καλορίζικο το τηλεσκόπιό σου και εύχομαι ολόψυχα να έχεις αξέχαστες παρατηρήσεις !Βλέπω ότι μπήκες πολύ δυνατά ! Σχετικά με τις ερωτήσεις σου, ήρθες στο κατάλληλο μέρος. Εδώ υπάρχουν πολλοί φίλοι με πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Σαν πρώτη συμβουλή μόνο, σου λέω ότι θα μπορούσες σε πρώτη φάση να πάρεις έναν barlow (2x), με τον οποίο θα διπλασιάσεις τις μεγεθύνσεις που ήδη πετυχαίνεις με τον κάθε προσοφθάλμιό σου. Αυτά από μένα. Καλή δύναμη λοιπόν και καλή συνέχεια ! Astrophoto Album
astroilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Γεια σου Γιωργοκαλως ηρθες στην παρεα μας Μεγεια το τηλεσκοπιο! Αγορασε ενα BARLOW,αυτο ειναι ενα προσοφθαλμιο,το οποιο μπαινει πριν απο τα κανονικα προσοφθαλμια και εχει την ιδιοτητα να διπλασιαζει την μεγενθυση,δηλ. με το 25αρι+ barlow θα ειναι σαν να εχεις ενα 12,5 προσοφθαλμιο,με το 10αρι + barlow = 5αρι προσοφθαλμιο!Μην αγορασεις ομως φθηνιαρικα,χαμενα χρηματα θα δωσεις,παρε κατι καλο απο την celestron ή vixen πχ.Θα μπορουσες επισεις να αγορασεις εναν αστρικο χαρτη,μια πυξιδακαι μερικα προσοφθαλμια ακομη για να εχεις αρκετες επιλογες και αναλογα στην περισταση να μπορεις να μεγενθυνεις καταληλα!πχ ενα 14αρι και ενα 40αρι! Προς τα πανω δεν υπαρχουν ορια παντως,σε λιγο καιρο θα καταλαβεις και συ,οτι η αστρονομια δεν ειναι φθηνο χομπυ,αλλα ειναι το καλυτερο http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Παιδια σας ευχαριστω πολυ!!! Διαβασα στο forum σχετικα με τα προσοφθαλμια και μη γνωριζοντας πολλα μπερδευτηκα με τους διαφορους τυπους. Θα το ψαξω για να μην παρω κατι που μετα θα το μετανιωσω!Επισης αξιζει να βαλω στον εστιαστη προσοφθαλμιο 2"? Τι θα κερδισω? Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
hunters Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Καλοριζικο και καλως ηλθες Φιλε Γιωργο οπως σου προτειναν ολοι παραπανω τα πρωτα βηματα ειναι ενας barlow και μερικα προσοφθαλμια ακομη.Απλα αυτο που ηθελα να προσθεσω ειναι οτι αν παρεις καποιο προσοφθαλμιο μικρων χιλιοστων 6mm παραδειγμα, καλο θα ειναι να κοιταξεις να εχει φαινομενικο πεδιο μεγαλο ,για παραδειγμα 66-68 μοιρες. θα ευχαριστηθεις πολυ περισσοτερο την παρατηρηση απο οτι ενα προσοφθαλμιο με φαινομενικο πεδιο 45-51 μοιρες.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Γιωργο καλως ηρθες!!! Θα συμφωνησω με τα παιδια, ενας barlow 2x ειναι το πρωτο βημα που πρεπει να κανεις...απο κει και περα θα σου συνηστουσα και εγω ακομη δυο-τρια προσοφθαλμια...ψαξε εδω: www.aktistar.gr (Θεσ/νικη)www.astronomy.gr (Θεσ/νικη)www.telescopeshop.gr (Aθηνα) Ψαξε αν βρεις προσφορα βαλιτσουλα που εχει συνηθως 4-5 προσοφθαλμια, φιλτρα, barlow κ.λ.π... εγω πηρα απο την aktis me 150ευρω ενα σετ τετοιο... Επισης αν δεν εχεις βασικες γνωσεις του ουρανου παρε ειτε χαρτες ειτε το βιβλιο nightwatch... Και παλι καλως ηρθες στην παρεα μας!!! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Σας ευχαριστω και παλι παιδια!! Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη! Να ειστε καλα ολοι!!!Ελπιζω να καταφερω να γινω και εγω αξιο μελος της παρεας σας!! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Ελπιζω να καταφερω να γινω και εγω αξιο μελος της παρεας σας!! Εισαι ηδη.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
maxplanck Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Καλως ορισες φιλεΕυχομαι να συνεχισεις να απολαμβανεις τη παραμονη σου στο Astrovox!Αρκετοι εχουν παραπλησιο συστημα με το δικο σου (moi aussi!) ,ολοι ετοιμοι να σε βοηθησουν!Η Nikon ειναι εξαιρετικη.Οι σκονες ειναι προβλημα με καθε ψηφιακη SLR.Πιστεψε με ,εχω κανει... διατριβη στο θεμα αυτο!Οσον αφορα τη πολικη ευθυγραμμιση για δες αυτο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2929Οτι θελησεις ....
maxplanck Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Μη τυχον και πει κανενας οτι κοντεψα να στειλω τον Λαζαρο στα θυμαρακια...ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ!!!
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 ...και γιορτάζει και μεθαύριο...Τί θα του πάρεις; κανα αξεσουάρ; (φίλε Γιώργο, για να μην απορείς, ο Λάζαρος είναι μία φωτογραφική μηχανή του φίλου maxplanck !!!) Astrophoto Album
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Χεεεε!!!! Ειπα κι εγω , αγριεψαν τα πραγματα!!! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
Foehammer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Ποσα εχεις να δεις ακομα εδωμεσα φιλε Γιωργο... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
johndouk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Χεεεε!!!! Ειπα κι εγω , αγριεψαν τα πραγματα!!!Έτσι, για να πάρεις μια πρώτη ιδέα, φίλε Γιώργο :http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?comment_id=4394#4394 Astrophoto Album
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Ωραια φωτο!!!! Εχω βγαλει και εγω μερικες αλλα δεν ειναι για δημοσια θεα ακομα!! Το κακο ειναι πως ειμαι ανυπομονος , θελω να τα κανω ολα γρηγορα και δεν εχω υπομονη πια , ισως περασαν τα χρονια.... Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2006 Εγω σε βλεπω νεοτατο!!!Παλληκαρακι!!!
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Νεοτατος ε??? Ωραια τα λες φιλε maxplanck!!!Να φανταστεις ξεσκονιζα τα βιβλια Αστρονομιας του πανεπιστημιου να φρεσκαρω καποια πραγματακια κ ειδα ετος φοιτησης 1983!!!Μετα απο 23 χρονακια λοιπον αποφασισα να ασχοληθω με κατι που αγαπουσα απο μικρο παιδι!!Καλιο αργα παρα ποτε!!Οσο περναει ο καιρος ενθουσιαζομαι κ πιο πολυ!!Αγορασα κ το βαλιτσακι με τα προσοφθαλμια-φιλτρα-barlow κ πειραματιζομαι τα βραδια που εχει καθαρο ουρανο!Θελω να μπω στον πειρασμο να κατασκευασω την οδηγηση της HEQ5 μεσω της παραλληλης του Η/Υ μιας κ ασχολουμαι με τα ηλεκτρονικα αλλα ισως ειναι ακομα αρκετα νωρις!!Χρονος πολυς δεν υπαρχει αλλα ορεξη για ενασχοληση φουλ!Θα με χωρισει η γυναικα μου στο τελος μιας κ δεν μπορει να καταλαβει τις ανησυχιες μου...!!!!!!!!Τελος παντων , η παρεα σας παιδια ειναι εξαιρετικη κ η βοηθεια σας ανεκτιμητη!!Να ειστε καλα!!! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Χαρα μας να σε βλεπουμε συχνοτερα!!!
hunter Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2006 Φίλε Kefalas george γειά σου. Μου δίνεις την ευκαιρία να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί με ενδιαφέρει πολύ σοβαρά η αγορά του ίδιου τηλεσκοπίου.1) Από που το αγόρασες?2) Τιμή?3) Είσαι ικανοποιημένος από την στήριξη?4) Από όγκο είναι πρακτικό για μεταφορά?5) Τι έχεις παρατηρήσει ως τώρα και ποιές οι εντυπώσεις σου, γενικά είσαι ικανοποιημένος απο την αγορά σου?Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σου θα με βοηθήσει πολύ, γράψε ότι νομίζεις πως θα μου φανεί χρήσιμο. Ευχαρηστώ.
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Φιλε hunter , το αγορασα απο το πλανηταριο Θεσ/νικης γυρω στα 1100 ευρω με την στηριξη HEQ5 και κατι φωτογραφικους ανταπτορες.Η στηριξη νομιζω οτι ειναι πολυ καλη , αρκετα στιβαρη ομολογω κ η κατασκευη της δειχνει προσεγμενη.Ο ογκος ειναι το προβλημα ομως! Αν δεν ειχα πολυμορφικο μεγαλο αυτοκινητο δυσκολα θα το αποφασιζα!!Παρατηρησεις εχω κανει λιγες μιας κ ο καιρος δεν το επιτρεπει ακομα. Σαν αρχαριος ειμαι ενθουσιασμενος( αρχαριος στην παρατηρηση με ερασιτεχνικο τηλεσκοπιο γιατι το θεμα το γνωριζω αρκετα καλα!)Οι πλανητικες παρατηρησεις που εχω κανει μου εδωσαν αρκετα καθαρα ειδωλα με ικανοποιητικο κοντραστ(το οποιο βελτιωθηκε βαζοντας ενα turbo film μπροστα ωστε να μην εχουμε και σκονες λογω ανοιχτου σωληνα). Παρατηρησεις βεβαια με την γνωστη φωτορυπανση της Αθηνας ( ισως εδω στην Παρνηθα ειναι καπως καλυτερα).Για οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ειμαι διαθεσιμος. Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
vtsamis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Γιώργο καλορίζικο το τηλεσκόπιο και καλές παρατηρήσεις. Να ξέρεις ότι θα απολαύσεις για πολλά-πολλά χρόνια τον έναστρο ουρανό, πάντα νιώθοντας όλο και πιο νέος, και ότι η καλύτερη παρατήρηση γίνεται με παρέα. Εκμεταλλεύσου την πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί για να εκδράμεις σε βουνό για ομαδική παρατήρηση. Τότε θα γνωρίσεις και θα εκτιμήσεις τις πραγματικές δυνατότητες του τηλεσκοπίου σου. Όσο για αξεσουάρ, κατά τη γνώμη μου πρέπει ο π ω σ δ ή π ο τ ε να εξοπλιστείς με ένα Telrad, ή RigelQuickFinder, ή κάτι ανάλογο με red dot - καλύτερο όμως είναι το Telrad. Η ευκολία και η ταχύτητα εύρεσης και σκόπευσης αντικειμένων θα πολλαπλασιαστούν. Υποθέτω ότι έχεις ή σκοπεύεις να αγοράσεις και χάρτες ή άτλαντες του ουρανού, όπως πχ τον SKY ATLAS 2000, ή και μίνι οδηγούς τύπου Stars and Planets από Tirion-Ridpath, Tirion-Paschachoff (το τελευταίο έχει κωδικοποίηση χρώματος στους αστέρες, ανάλογα με το φασματικό τους τύπο, κάτι που δε βρίσκεις εύκολα σε μεγάλους άτλαντες, αν αυτό σε ενδιαφέρει). Τέλος, δες σελίδες συλλόγων ερασιτεχνικής αστρονομίας: http://www.astrovox.gr/clubs.html Φιλικά,Βαγγέλης Τσάμης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Σε ευχαριστω Βαγγελη για τις συμβουλες σου!! Χαρτες κ ατλαντες εχω αρκετους , το TELRAD τι ακριβως ειναι? Ερευνητης? Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
vtsamis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2006 Ναι, είναι ερευνητής-σκόπευτρο. Δεν είναι τηλεσκοπικό και ως εκ τούτου δεν δίνει μεγέθυνση, αλλά ως μέσα από σκόπευτρο βλέπεις τον ουρανό μέσα από 3 ομόκεντρους κόκκινους φωτεινούς κύκλους LED (ρυθμιζόμενης έντασης) διαμέτρου 0,5 2 και 4 μοιρών, με τη βοήθεια των οποίων μπορείς σε χρόνο dt να βάλεις στο πεδίο του τηλεσκοπίου σου (όχι απλώς του finderscope) ό,τι μπορείς να δεις με γυμνό μάτι στον ουρανό. Αν μάλιστα ξέρεις τη θέση ενός αμυδρού αντικειμένου, μπορείς να στοχεύσεις με μεγάλη ακρίβεια και να το βάλεις στα σίγουρα στο πεδίο του finderscope σου - πάλι σε χρόνο dt!Ο ορισμός του εξοπλισμού.dtelrad. Βαγγέλης. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2006 Σε ευχαριστω πολυ Βαγγελη μου!! Κατατοπιστικοτατος!!!! Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα