Jump to content

Kefalas George

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    153
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Kefalas George

  1. Φοβερο το θεαμα!!! Στελνω κ εγω μια φωτο απο το πρωινο στην Παρνηθα. Με εναν τηλεφακο tamron κ πολωτικα φιλτρα.
  2. Χαιρετω ολους τους φιλους , μετα απο πολυ καιρο ξεσκονιζω τα οργανα για αποψε!!! Εψαχνα μια αφορμη να επαναδραστηριοποιηθω στο αγαπημενο μας χομπυ!!! ( τα μωρα μεγαλωσαν καπως κ ολα ειναι πιο βολικα ) Απο το συνεδριο της Πατρας εχω να ασχοληθω σοβαρα εκτος απο καποιες περιστασιακες παρατηρησεις!!!! Για να δουμε θα θυμηθω τα βασικα τουλαχιστον???
  3. Εγω θα πω πως συμβαινει κ αυτο δηλ να γινεται καποιος maniac με τον εξοπλισμο κ να μην δινει τοση βαρυτητα στην παρατηρηση καθεαυτη! Κατι που γινεται κ με ολα τα χομπυ βεβαια. Αυτο το επισημαινω οχι με την λογικη να κατακρινω καποιον αλλα να τον αφυπνησω να μην χασει την ουσια του πραγματος! Βεβαια κ εδω ισχυει η γνωστη...κολοκυθοπιτα!! Καλη χρονια σε ολες - ολους κ καλες παρατηρησεις!!
  4. Kefalas George

    Νέο Sky-Watcher DOB 12 COLLAPSIBLE

    Φιλε Γιαννακη καλοριζικο το εργαλειο σου!!!! Σε βλεπω πολυ ενθουσιασμενο , ετσι πρεπει!!! Εγω οταν ημουνα στην θεση σου ειχα ''ρουφηξει '' ολα τα σχετικα post στο forum!! Σου ευχομαι καλες παρατηρησεις κ σιγουρα ολα τα παιδια εδω ειναι προθυμα να σε βοηθησουν!
  5. Kefalas George

    Βαλιτσάκι προσοφθαλμίων

    Το μονο προβλημα με καθε αποθηκευτικο χωρο ειτε ειναι βαλιτσακι ειτε κατι αλλο ειναι ο καινουριος εξοπλισμος που αλλαζει συνεχως το εσωτερικο!! Εδω κ ενα χρονο θελω να ποσταρω σε αυτο το topic κ ολο αλλαζω το εσωτερικο ειτε γιατι εβαλα ακομα ενα barlow η ενα προσοφθαλμιο κλπ!!! Εχω γεμισει 3 βαλιτσακια κ ψαχνω για ενα κιβωτιο για να τα βαζω μεσα!!!!! Τι τραβαμε....!!!!!
  6. Για υλικά πάνω από 100€ δεν το γλυτώνεις. Βιβλία Μαθηματικών έφερε η κόρη μου που δεν τα έβρισκε εδώ για το μεταπτυχιακό της αξίας 120€ & πληρώσαμε 45€ Τελωνιακά κλπ, συν 3 ώρες ταλαιπωρία . Και τα εκτελωνίσαμε εμείς που να δίναμε & εντολή στη μεταφορική. Μηπως τα εφερες με fedex η κατι παρομοιο? Εγω εχω φερει κ 300$ πραγματα με USPS κ δεν περασανε τελωνειο. Κ οχι μονο μια φορα! Αν τα φερεις με courier τοτε δεν το γλυτωνεις!
  7. Φιλε Δημητρη συγχαρητηρια!!! "Οργανωμενο το εγκλημα" βλεπω ε?
  8. Kefalas George

    Vixen NA 140 SSf....παρελήφθη!!!

    Ναι καλα.....................Όλοι τα ίδια λέμε (δεν είμαι εγώ ρε παιδιά.......) και απα συνεχίσουν οι αγορες με τον ίδιο ρυθμό, μας βλέπω να κάνουμε τα τηλεσκόπια καλόγερους για τα ρούχα! Ωραιος Δημητρακη!!!!
  9. Και εγω ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω τι μανια σας εχει πιασει με τα laser!! Πιο πολυ σαν παιχνιδακι ( επικινδυνο μαλιστα) μου φαινεται παρα σαν χρησιμο αστρονομικο αξεσουαρ! Ψηφιζω...κοκκινη κουκιδα!!
  10. Φανταζομαι οχι στα ραφια αλλα σε λιστα αναμονης!!! Αν κ ποσοι θα αγορασουν αυτο το θηριο!!!!!!!
  11. Καλοριζικο!!!!!! Περιμενουμε εντυπωσεις!!!!
  12. Kefalas George

    EQ6 Pro newbee......

    Ποια version εχεις στο χειριστηριο φιλε Βασιλη?
  13. Kefalas George

    Takahashi tsa 102s

    Αστα αυτα κ πες μας γρηγορα εντυπωσεις!!!!!!!!!
  14. Κ το ED80 ειναι ημιαποχρωματικο! Ενα σοβαρο καθαρο αποχρωματικο 80αρι ξεκιναει απο 1000αρικο.
  15. Γεια πες μας σε παρακαλω ποιο πηρες ακριβως κ που κοιτας??
  16. Απ οτι ξερω φιλε Στελιο μονο το Hubble μπορει να κανει τοσο πολυωρες εκθεσεις. Μεχρι μερικεσ ωρες ωρες ειναι εφικτο αλλα να κανεις αθροιστικα εκθεσεις απο διαφορετικες μερες γινεται βεβαια αλλα για συγκεκριμενο σκοπο. Ισως οι φιλοι που κανουν κατι τετοιο μας το εξηγησουν. ( στο avatar σου εσυ κρατας τον Dreambox? !!!!!!!!!!!!!!)
  17. Λογικα θα σου ερθει πριν τα Χριστουγεννα , για τι ποσο αγορας μιλαμε? Αν ειναι πανω απο 100$ ισως πληρωσεις στο ταχυδρομειο ( αφου στο στελνουν με USPS) εναν μικρο φορο κ λεω ισως γιατι σε αγορες που εχω κανει 250$ δεν πληρωσα τιποτα , ηρθε το δεμα κανονικα στο σπιτι. Μακρια ομως οπως εχουμε πει απο FEDEX k τα συναφη γιατι το ποσο εκτελωνισμου συν συν συν...κλπ φθανει πολυ ψηλα. USPS ειναι ο ασφαλης τροπος, θα ερθει στο ταχυδρομειο της γειτονιας σου!!!
  18. το φιλτρο σεληνης λογικα βιδωνεται στο κατω μερος του σωληνα του προσοφθαλμιου.
  19. Kefalas George

    When Dreams Come True! (Altinakis George)

    Ρε παιδια , το φρενο ακινητοποιει τελειως την βαση? Γιατι φανταζομαι φρεναρει την ροδα αλλα την κυκλικη της κινηση οχι νομιζω! Καποιος τζογος θα δημιουργειται δεν μπορει!! Εγω θα εφτειχανα βαση καροτσακι ωστε να καθετε ολο το συστημα κ μετα ωπ το τραβαμε κ το βαζουμε στο εδαφος!
  20. Kefalas George

    When Dreams Come True! (Altinakis George)

    Καλοριζικο φιλε μου!!! Πω πω ενθουσιασμοοοςςςς!!! Ευχομαι παντα να εχεις αυτον τον ζηλο!!!!
  21. Συγχαρητηρια στους διοργανωτες κ σε ολους οσους συνεβαλαν για την πραγματοποιηση του συνεδριου!! Περασαμε υπεροχα κ μαθαμε πολλα!!!! Ραντεβου στην Αλεξανδρουπολη σε 2 χρονια!!!
  22. Kefalas George

    Pick and Pluck foam

    Εγω βρηκα σε βιοτεχνια κατασκευης επιπλων. Ειχα καθε λογης αφρωδες υλικο αλλα δεν ειναι κ τοσο προθυμοι να σε εξυπηρετησουν!!!! ( αλλη η δουλεια τους βλεπεις)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης