Jump to content

alepohori

Μέλη
 • Αναρτήσεις

  2917
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  3

alepohoriτελευταία νίκη στο Απρίλιος 13

Το alepohori είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με alepohori

 • Γενέθλια 09/24/1976

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

1206 επισκέψεις προφίλ

του/της alepohori Επιτεύγματα

 1. Εγώ καθαρίζω με απλή αγνή και αδιάλυτη ισοπροπυλική αλκοόλη τα προσοφθάλμιά μου (Nagler, Radian κτλ) τα τελευταία 17 χρόνια και δεν έχουν πάθει το παραμικρό! Το βασικό είναι να φυσάμε καλά τις επιφάνειες πριν το καθαρισμό και να αποθηκεύουμε σε polybag τα πανάκια καθαρισμού. Επίσης ΠΟΤΕ δε καπακώνουμε προσοφθάλμια, κιάλια, φακούς και τηλεσκόπια μετά τη παρατήρηση. Προσωρινή εναπόθεση ΑΝΟΙΧΤΑ σε ασφαλές και στεγανό μέρος και την άλλη μέρα τα συσκευάζουμε. Δε χρειάζονται τα gel.
 2. alepohori

  Ολική έκλειψη Ηλίου 8_4_2024.jpg

  Ολική έκλειψη Ηλίου 8_4_2024 Ολικότητα Chazy Lake, Νέα Υόρκη
 3. alepohori

  Ολική έκλειψη Ηλίου 8_4_2024.jpg

  Ολική έκλειψη Ηλίου 8_4_2024 Baily's beads Chazy Lake, Νέα Υόρκη
 4. alepohori

  Ολική έκλειψη Ηλίου 8_4_2024.jpg

  Ολική έκλειψη Ηλίου 8_4_2024 Diamond Ring Chazy Lake, Νέα Υόρκη
 5. Λεωνίδα πόση είναι η ταχύτητα των αστεριών αυτών, ξέρουμε; Proper/radial motion
 6. Πήρα ένα πολύ πρόχειρο "φλατ" από το εμμέσως φωτιζόμενο ταβάνι του σπιτιού και ιδού το αποτέλεσμα του Sequator! Μια χαρά μού φαίνεται! Ευχαριστώ πολύ diorip!
 7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Δε με ενδιαφέρει η φωτορύπανση, κυρίως για δείγμα του προβλήματος την ανέβασα. Το είχα δοκιμάσει παλαιότερα το Sequator, δε θυμόμουν ότι είχε την επιλογή για vigneτting. Μήπως γνωρίζεις τι καρέ χρειάζεται για να λειτουργήσει το feature του vignetting removal; Πχ ένα καρέ λευκού τοίχου με ανοιχτό διάφραγμα.....
 8. Γεια στο φόρουμ! Ποιο πρόγραμμα θεωρείτε αποτελεσματικότερο για την εξάλειψη του vignetting σε φωτογραφία ευρέος πεδίου; Όσοι έχουν ασχοληθεί με το LR, θα ήθελα τη γνώμη τους. Θενκς!
 9. Ξεκίνησα εδώ και λίγες μέρες να διαβάζω σε kindle μορφή τoν 2ο τόμο του Burnham's Celestial Handbook και έχω ενθουσιαστεί! Είναι συγκλονιστικό να διαβάζει κανείς ένα παλιό βιβλίο σε e-reader που λέει πχ ότι γύρω από τον 61 Κύκνου περιφέρεται ένας "dark companion" που ΜΠΟΡΕΙ να είναι πλανήτης ή να βλέπεις ασπρόμαυρες φιλμάτες φωτογραφίες από το Mt. Wilson Observatory του Veil που να υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για απομεινάρι υπερκαινοφανούς, έχοντας "ξεσκονίσει" την περιοχή εσωτερικά του loop, επιτρέποντας στα πιο αμυδρά άστρα να αποτυπωθούν εμφανώς, έναντι εκείνων που βρίσκονται εξωτερικά του... Η μοντέρνα, η σύγχρονη μορφή βιβλίων σε e-ink έρχεται να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα πρακτικά μικροπροβλήματα που συνοδεύουν τη χρήση συμβατικών βιβλίων και να δώσει μια νέα ώθηση προς την ανάδειξη των παλιών έντυπων "διαμαντιών" που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες, αποτελούμενα από γλαφυρές περιγραφές και αναλογικές φωτογραφίες άλλων εποχών.
 10. Τελικά κατάλαβα ότι τα thumbnails είναι "εγγενές" χαρακτηριστικό του κάθε pdf, οπότε βρήκα μια μέση λύση, να βάλω σελιδοδείκτη σε κάθε 10 χάρτες.
 11. Ο χάρτης φορτώθηκε στο Kindle Paperwhite, απλώς εκείνο που δε γνωρίζω είναι πώς μπορώ να βλέπω τα thumbnails (προεπισκοπήσεις) των σελίδων του pdf, ώστε να μπορώ εύκολα να βρίσκω τον χάρτη που με ενδιαφέρει.
 12. Λέτε να είναι ορατός και στην έκλειψη της 8/4;;
 13. Ο Ομπερόν είχε το ίδιο μέγεθος με τον Άριελ, 14.1, άρα είναι το ίδιο εύκολος ή δύσκολος. Όσο για την απόσταση από τον πλανήτη, αυτή παίζει ρόλο μόνο όταν ο πλανήτης είναι πολύ λαμπρός και η μεγέθυνση μέτρια, πχ Άρης/Φόβος/Δείμος. Στον Ουρανό με mag 5.7v, 3.8" διάμετρο και 300X πόσο να σε ενοχλήσει η άλως του πλανήτη όταν ο Άριελ είναι 13" μακριά.....
 14. Το είδα το πμ, σου απάντησα! Το ογκοδέστερο pdf που έχω βρει της Uranometria είναι 108MB έκαστος τόμος. Έχω ψηθεί αρκετά για το Scribe έναντι του Remarkable, αλλά αμφιβάλλω λίγο για τη ταχύτητα που θα τρέχει το pdf...
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης