Jump to content

Αστροφωτογραφηση με κινητό και επιλογή τηλεσκόπιου για αρχάριο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο παιχνίδι και θα ήθελα βοήθεια, γιατί μετά από έρευνα στο ίντερνετ σε φόρουμ, σε βίντεο στο YouTube και ένα σορό site είναι η αλήθεια έχω μπερδευτεί πολύ με τι τηλεσκόπιο να αρχίσω σαν αρχάριος. Αυτό που θέλω είναι ένα τηλεσκόπιο για αστροφωτογραφιες αντικειμένων βαθεως ουρανού. Έχω δει το skywatcher dobsonian 130mm, το dobsonian 6",και το 8. Μετά βρήκα το SKYWATCHER EXPLORER 150mm PL που είναι καθαρά για αστροφωτογραφιες . Γενικά έχω δει και άλλα πολλά άλλα είμαι ανάμεσα σε αυτά. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω dslr ( ελπίζω στο μέλλον) αλλά έχω καινούργιο κινητό με αρκετά καλή κάμερα οπότε έχω σκοπό να πάρω το αξεσουάρ που το τοποθετείς στο τηλεσκόπιο. Γενικά αν ξέρετε πρόκειται να πετύχει η φωτογράφηση με κινητό σε αυτά τα τηλεσκόπια? Είναι όλα για αστροφωτογραφιση? Άμα έχετε κάποια άλλη πρόταση για τηλεσκόπιο μετά χαράς να ακούσω, ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα τηλεσκόπια που αναφέρεις είναι κυρίως για οπτική παρατήρηση. Αυτό το λέω επειδή έχουν στήριξη τύπου dobsonian, η οποία δεν ακολουθεί την κίνηση του ουρανού και είναι εξ ολοκλήρου χειροκίνητη. Από τα τηλεσκόπια που αναφέρεις το SKYWATCHER EXPLORER 150mm PL, όπως και το αντίστοιχο ντομπ των 6 ιντσών, είναι πιο σκοτεινό από το 130mm και το 8".  Με το κινητό και το αξεσουάρ θα μπορείς να βγάλεις το φεγγάρι, τους λαμπρότερους πλανήτες και κάποια αστέρια.

Τα περισσότερα αντικείμενα του βαθέως ουρανού είναι αμυδρά έως πολύ αμυδρά και χρειάζονται αρκετά δευτερόλεπτα για να φανεί κάτι. Όμως επειδή η Γη γυρίζει, τα αστέρια θα εμφανίζονται σαν γραμμές αν δεν ακολουθεί το τηλεσκόπιο την περιστροφή της Γης. Η μία λύση είναι να πάρεις πάρα πολλές (χιλιάδες) σύντομες λήψεις και μετά να τις αθροίσεις (stacking) με ειδικά προγράμματα στο PC (ίσως και να υπάρχουν και σχετικές εφαρμογές για το κινητό, θα σε γελάσω). Η άλλη είναι να αγοράσεις μια βάση που να ακολουθεί την κίνηση του ουρανού (αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήσεις κινητό, DSLR ή αστροκάμερα) ώστε να μπορείς να πάρεις μακρύτερες εκθέσεις. Θα πρέπει να προσέξεις η βάση να μπορεί να σηκώσει το βάρος του τηλεσκοπίου.

Από αυτά που αναφέρεις νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή για αστροφωτογράφηση είναι το 130mm. Έχει τόσο το μεγαλύτερο εστιακό λόγο όσο και το μικρότερο εστιακό μήκος που θα σε διευκολύνει σε σύγκριση με άλλα. Όμως καλύτερα να κοιτάξεις το αντίστοιχου μεγέθους Nextstar 130 SLT, το οποίο πωλείται μαζί με μια βάση που μπορεί να ακολουθεί την κίνηση του ουρανού όσο και να διαλέξεις στόχο και να σε πάει σε αυτό. Ή μπορείς να διαλέξεις ένα πλήρως αυτόματο (το οποίο όχι μόνο έχει ενσωματωμένη κάμερα, αλλά κάνει και τη βασική επεξεργασία μόνο του και σου στέλνει την εικόνα έτοιμη στο κινητό), το οποίο όμως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δεις κάτι με το μάτι σου. 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Πιστεύεις το celestron starsense explorer lt 127AZ είναι για αστροφωτογραφία η και αυτό σκοτεινό? Και αν είναι καλό γενικά 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και το starsense 127AZ είναι σχετικά σκοτεινό αλλά το κύριο πρόβλημά του όσον αφορά τη χρήση που θέλεις είναι ότι η βάση του είναι αφενός σχεδιασμένη για οπτική παρατήρηση και αφετέρου είναι κάπως ασταθής. Δηλαδή για αστροφωτογράφηση βαθέως ουρανού θα χρειαστεί άλλη βάση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΔΙΑ -ΚΡΟΝΟΥ -ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΜΗΝΩΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΒΑΘΕΩΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης