Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, είμαι ο javier, ασχολούμαι με την αστρονομία μόνο λίγους μήνες και ψάχνω για τα πρώτα μου δύο τηλεσκόπια. Ο προϋπολογισμός μου είναι περίπου 300 ευρώ.

Μπορείτε να μου προτείνετε ποιο είναι καλό και κατάλληλο για τον προϋπολογισμό μου; Ζω σε μια αγροτική περιοχή, επομένως η τήρηση των συνθηκών φαίνεται πιο ευνοϊκή από ό,τι στην πόλη.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου καλησπέρα. Θα σου πρότεινα πρώτα να αγοράσεις το nightwatch, είναι ότι καλύτερο σε βιβλίο για να καταλάβεις τα βασικά της αστρονομίας.

Απο εκεί θα καταλάβεις ότι το μέγεθος ενός τηλεσκοπίου μετράει μιας και όσο μεγαλύτερο πλάτος (φακό) έχει, τόσο περισσότερο φώς δέχεται. Θες αργότερα να αστρο-φωτογραφίσεις? Το θες μόνο για οπτική παρατήρηση? Θέλεις να είναι αυτοματοποιημένο (και άρα πιο ακριβό) ή θα σου έκανε ένα που το γυρίζεις με το χέρι (dobsonian) που έχει αρκετά λιγότερα χρήματα από το προηγούμενο? Το μέγεθος θα σε δυσκολέψει στην αποθήκευση?

Όπως κατάλαβες πρώτα πρέπει να βρεις εσύ τι θα κοιτάς και μετά θα ψάξεις τιμές για ότι είναι πιο κοντά στα θέλω σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή σου συνέχεια!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Φίλε Javier καλώς ήρθες στο astrovox!🙂

Όπως είπε και ο Αργύρης παραπάνω,καλό είναι να αρχίσεις με το βιβλίο που σου πρότεινε:

https://planitario.gr/gr/nightwatch-enas-praktikos-odigos-gia-na-deite-to-sumpan.html

Τα χρήματα που διαθέτεις είναι λίγα για κάτι αξιόλογο και καινούργιο.

Μόνο μεταχειρισμένα,αξιόλογα και κατάλληλα για αρχάριους,μπορείς να βρεις κοντά σε αυτή την τιμή των 300€.

Ψάξε λοιπόν κυρίως για το πολύ καλό SW Dob 8" (200/1200) και ακόμα καλύτερα για 10",μερικές φορές βρίσκονται σε χαμηλή τιμή.

Ο σωλήνας του 8" (200/1200) όπως και του 10" (254/1200) χωράει στο πίσω κάθισμα των περισσότερων οικογενειακών αυτοκινήτων,αρκεί να έχει μήκος τουλάχιστον 1.30m.

Φιλικά-Κώστας🙂

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης