ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΜΗΛΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Γειά χαρά ! Έχω SW 130/900 και θέλω να πάρω φίλτρο σελήνης...έχω ψάξει γενικά και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο....1) https://www.firstlightoptics.com/moon-neutral-density-filters/baader-neutral-density-moon-filters.html Και στο γνωστό μεταβλητό πολωτικό 2) https://www.astroshop.eu/moon-filters-polarizing-filters/omegon-filters-variable-grey-filter-1-25-/p,7399 Ποια είναι γνώμη σας γενικά; Για Το πρώτο βασικά θέλω να ρωτήσω αν ξέρετε.... ευχαριστώ
fotodektis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Καλησπέρα Αλέξανδρε! Η Baader είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες φίλτρων και το συγκεκριμένο φίλτρο (0.9) είναι κατάλληλο για διαμέτρους τηλεσκοπίων από 4"-10",άρα και για το δικό σου. Τα μεταβλητά πολωτικά όμως προσφέρουν ευελιξία στην φωτεινότητα της Σελήνης,ανάλογα με τις φάσεις της,και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με περισσότερες διαμέτρους τηλεσκοπίων. Νομίζω ότι είναι καλύτερη αγορά το πολωτικό,θα κάνει καλύτερη δουλειά ιδιαίτερα στις φάσεις του μηνίσκου όπου η φωτεινότητα της Σελήνης είναι μικρότερη.Το πολωτικό κόβει 1%-40% της φωτεινότητας,οπότε αποδίδει και στις χαμηλής φωτεινότητας φάσεις,αλλά και σε πιο αμυδρά σώματα,όπως πλανήτες. Φιλικά-Κώστας 🙂 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
GEORGE.BATSAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Καλησπερα και απο εμενα.Και εγω απο την αρχη που παρατηρω την σελήνη ξεκινησα με πολωτικο .Μακραν η καλυτερη επιλογή για μενα. 1
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΜΗΛΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2024 Ευχαριστώ παιδιά...θα πάρω το πολωτικό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα