Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2024 Γειά σε όλους! Θα ήθελα να κατασκευάσω μια στιβαρή goto,trcking στήριξη,dobsonian και θα ήθελα τις συμβουλές των έμπειρων. Για να αντέχει ένα φορτίο 10-15 κιλών τι κινητήρες πρέπει να χρησιμοποιήσω; Υπάρχει κάποιο software ανοιχτού κώδικα δωρεάν ή επι πληρωμή για που υποστηρίζει δυνατότητες όπως GoTo,Platesolving,Autoguiding,Dithering και να υποστηρίζεται από το ASCOM;Επίσης θα προτείνατε να βάλω το software σε Αrduino,AstroPi,Rasbbery; Με εκτίμηση, Μάνος.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2024 Μάνο καλησπέρα! Μερικές ιδέες μπορείς να δεις εδώ: Αν επιχειρήσεις τις κατασκευές,εύχομαι καλή υπομονή και επιτυχία! Φιλικά-Κώστας 🙂 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2024 Ευχαριστώ πολύ Κώστα για την βοήθειά σου σε όλες μου τις ερωτήσεις, με έχεις βοηθήσει πολύ. Θέλω να αρχίσω ένα φιλόδοξο project. Να φτιάξω ένα τηλεσκόπιο 12ιντών σε μία στηβαρή,GoTo στήριξη και με όλες τις λειτουργείες που θα είχε μία τέτοιου είδους στήριξη. Επίσης θα ήθελα να αρχίσω αστρμετρία , φωτομετρία αλλά και φασματοσκοπία με αυτό το τηλεσκόπιο. Καθαρούς ουρανούς και να κοιτάς πάντα πάνω! 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2024 Μάνο ευχαριστώ για τις ευχές σου και ανταποδίδω!🙂 Έχεις πολύ κέφι και όρεξη να μπεις στα βαθιά της ερασιτεχνικής αστρονομίας! Αυτό είναι πολύ ωραίο και ελπιδοφόρο για το μέλλον του χόμπυ! Ιδιαίτερα ο τομέας της αστρομετρίας,φωτομετρίας,φασματοσκοπίας που συμβάλλει έστω και ερασιτεχνικά στην επιστημονική αστρονομία,είναι ο πλέον δημιουργικός,συναρπαστικός αλλά και δύσκολος. Δύσκολη και αρκετά χρονοβόρα είναι και η κατασκευή κατόπτρου και βάσης από το μηδέν,ιδιαίτερα αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία. Εύχομαι πάντως να καταφέρεις να υλοποιήσεις όλες αυτές τις πολύ δημιουργικές επιθυμίες σου και να μας κοινοποιείς και την πρόοδό σου. Ίσως να παρακινήσεις με το παράδειγμά σου και κάποια μέλη ιδιαίτερα τα νέα,να ακολουθήσουν τον δρόμο σου,που είναι δρόμος έρωτα,μόχθου,αλλά και βαθιάς ικανοποίησης από τα αποτελέσματα. Δυστυχώς οι σειρήνες της ευκολίας έχουν παρασύρει πολλούς σε πολλούς τομείς... Φιλικά-Κώστας 🙂 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2024 (επεξεργάστηκε) Ναι έχεις δίκαιο, θέλω να μπω πολύ στα βαθιά. Αυτό το project μου θα είναι αρκετά μεγάλο(και ακριβό) και θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα DIY. To έχω σχεδιάσει σε 3D model, τα υλικά και όλα .Μετά από 3 χρόνια σχεδιασμού και αλλαγών ήρθε η ώρα να το κάνω πραγματικότητα! Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω κι έναν φασματογράφο, έναν τροχό φίλτρων 12 θέσεων ,σύστημα Adaptive optics(το μελετώ ακόμη), έναν rotator,ένα σύστημα αυτόματης ευθυγράμμισης του πρωτεύοντος καθρέπτη, αλλά και όλα αυτά πάνω στην DIY μου στήριξη GoTo,tracking dobsonian. Δύσκολο φιλόδοξο αλλά όχι ακατόρθωτο! Εαν τα έχεις σχεδιάσει όλα με μαθηματική ακρίβεια ίσως να γίνει και πραγματικότητα! ίσως το τελειώσω και σε δύο χρόνια...όπως και να έχει θα μοιράζομαι μαζί σας την προσπάθειά μου. Σκέφτομαι να φτιάξω μία σελίδα εδώ στο astrovox που να έχει αυτό το θέμα. Θα δείξει! Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 4, 2024 ο Startoucher101 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα