Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χθές, στις 9:50 και ενώ σκάναρα με τον ερευνητή του Tele-machou την περιοχή του Λέωντα,βλέπω 2 φωτεινές κουκίδες(δεν αναβόσβηναν) σε σταθερή απόσταση μεταξύ τους να κινούνται με σταθερή ταχύτητα διασχίζοντας το οπτικό μου πεδίο...

Καθώς είχα ανοιχτές τις ασφάλειες της στήριξης τα ακολούθησα με τον ερευνητή μέχρι που χάθηκαν σχετικά γρήγορα προς ΒΑ...

Σκέφτηκα :-k ότι ήταν τεχνητοί δορυφόροι...αλλά ποτέ δεν είχα δει δύο μαζί.... :D

έχει δεί κάποιος αντίστοιχο ζευγάρι δορυφόρων?είναι σπάνιο?

Δημοσιεύτηκε

Τηλεμαχε δεν νομιζω να ειναι σπανιο αν λαβουμε υποψην τον αριθμο των δορυφορων που υπαρχουν σε τροχια...

Προσωπικα δυο μαζι δεν θυμαμαι να εχω δει..ηταν σε ευθεια γραμμη? η προπορευοταν ο ενας? λαμπροτητα η ιδια? αποσταση μεταξυ τους?

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Τηλεμαχε/Αγαπιε,

Ισως υπηρχε και τριτος .... το λεω αυτο επειδη υπαρχει μια τριαδα κατασκοπευτικων δορυφορων (το μυαλο μου εχει κολλησει και δεν θυμαμαι το ονομα τους) και λειτουργουν μαζι ωστε να καταγραφουν οτι επιθυμουν σε τρεις διαστασεις.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Τηλέμαχε, αν βάλεις το Starry Night θα δεις ότι περνάνε κάθε 5 λεπτά, μπορεί και ποιο συχνα..! Έχει πλάκα να το βάζεις και σε ποιο γρήγορη ταχύτητα από την κανονική και να τους βλέπεις να περνάνε όλη την ώρα μπροστά από την οθόνη, σαν να κάνουν αγώνες! :cheesy:

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
[...]υπαρχει μια τριαδα κατασκοπευτικων δορυφορων (το μυαλο μου εχει κολλησει και δεν θυμαμαι το ονομα τους) και λειτουργουν μαζι ωστε να καταγραφουν οτι επιθυμουν σε τρεις διαστασεις.

Μήπως ξέρετε γιατί τρεις; Δεν αρκούν δύο για αυτήν τη δουλειά;

Δημοσιεύτηκε
[...]υπαρχει μια τριαδα κατασκοπευτικων δορυφορων (το μυαλο μου εχει κολλησει και δεν θυμαμαι το ονομα τους) και λειτουργουν μαζι ωστε να καταγραφουν οτι επιθυμουν σε τρεις διαστασεις.

Μήπως ξέρετε γιατί τρεις; Δεν αρκούν δύο για αυτήν τη δουλειά;

Παραλλαξ σε/για τρεις διαστασεις.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Μάλιστα,μάλιστα...

έχω δει πολλές φορές δορυφόρους αλλά ποτέ δύο μαζί...γι αυτό μου έκανε εντύπωση...τώρα αν ήταν τρεις...μπα δεν νομίζω θα τον έβλεπα*

* :-#

ουδέν σχόλιον,

ανέβηκε κάποια στιγμή στην ταράτσα η μητέρα μου και ξαφνικά βλέπω έναν τάχα δορυφόρο και της φωνάζω να τον δεί...

-Τι δορυφόρος βρε παιδί μου??Κουκουβάγια είναι...

- #-o

p.s. δεν φορούσα τα γυαλιά μου...

Δημοσιεύτηκε

Eίχα παρακολουθήσει στο παρελθόν τις προσεγγίσεις και την προσκόλληση του space shuttle στο διαστημικό σταθμό mir.

Είχα φορτώσει τα 2-line στον υπολογιστή και παρακολουθούσα λεπτομερώς την προσέγγιση.

Έτσι κατάφερα και είδα αρκετές διελεύσεις πάνω από την περιοχή μου.

Σε μια από αυτές το shuttle είχε προσεγγίσει το mir λίγα μόνο χλμ. και φαινόταν από κάτω σαν δύο κινούμενες φωτεινές κουκίδες που τις χώριζαν μόλις λίγες μοίρες στον ουρανό. Πολύ εντυπωσιακό θέαμα!

Ήδη προετιμάζομαι για κάτι ανάλογο το καλοκαίρι με το Discovery και τον ISS.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης