Tzelogiannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 (επεξεργάστηκε) Γεια σας παιδιά. Τωρα προσπαθώ να ανακαλύψω την αστροφωτογραφια, διαθέτω μοναχά μια DSLR Nikon D5200 και ενα νευτωνιο Skywatcher με αυτοματοποιημένη Αλταζιμουθιακη στήριξη. Συγκεκριμένα το Star Discovery 150/750. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ 😅 Θέλω να ρωτήσω, θα μπορέσω να βγάλω κάποιες φωτογραφίες που θα με ικανοποιήσουν για αρχή;;; Έχετε κάποια μυστικά;;; Ευχαριστώ! Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 28, 2024 ο Tzelogiannis
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 (επεξεργάστηκε) Καλωσήρθες Tzelogiannis στον κόσμο της αστροφωτογραφιας, Ο εξοπλισμός που έχεις είναι αρκετά ικανοποιητικός για να ξεκινήσεις στην αστροφωτογραφια και σίγουρα μια DSLR θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις πιο εύκολα το χόμπι αυτό. Το μόνο κακό που έχουν οι GOTO ALT-AZ στηρίξεις είναι ότι επειδή η κίνησή τους είναι πάνω κάτω και δεξιά αριστερά δεν ακολουθεί τα αντικείμενα σταθερά και όσο περνάνε οι ώρες γυρνάνε προς το πλάι και αλλάζει η εικόνα. Μην ανησυχείς για αυτό για αρχή είσαι μια χαρά και σίγουρα σου αρέσουν τα αποτελέσματα εάν χειριστείς σωστά τα frames σου. Η συμβουλή μου είναι να αγοράσεις ένα T-Ring και όχι T-Adapter εάν έχει ο εστίαστης σου προσαρμογέα για Ring, ειδάλλως χρειάζεσαι και ανταπτορα. Όσον αφορά την κίνηση που αναφερα προηγουμένως θα σου επισυναψω μια εικόνα που εξηγεί καλά τι παίζει με αυτό Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 28, 2024 ο Rend 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Tzelogiannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Έχω και ανταπτορα και Τ ring . Ευχαριστώ φίλε ναι σαι καλα
thanasisZ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2024 (επεξεργάστηκε) Με παρόμοιο σωλήνα (130/650) και παρόμοια μηχανή (D3500), μπόρεσα να εστιάσω μόνο βάζοντας και barlow. To αναφερω σε περίπτωση που δεν εστιαζει με τους προσαρμογείς και τον εστιαστή που εχεις. Κατά τα λοιπά δε ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά με αστροφωτογραφία, οπότε για περαιτέρω συμβουλές.... αφήνω τους υπόλοιπους... Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 28, 2024 ο thanasisZ
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2024 Θα σου πρότεινα να αρχίσεις με πλανητική φωτογράφιση(πλανήτες ,Σελήνη, Ήλιος), που είναι αρκετά εύκολο με τον εξοπλισμό που έχεις και θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς ένα barlow. Κι εγώ άρχισα με παρόμοιο εξοπλισμό με τον δικό σου και δεν είχα θέματα, με πλανητική. Τώρα θα σου πρότεινα να τραβήξεις και τα λαμπρότερα αντικείμενα του ουρανού με πολύ μικρές εκθέσεις... Αυτά, Καθαρούς ουρανούς! 1
Tzelogiannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2024 7 hours ago, Startoucher101 said: Θα σου πρότεινα να αρχίσεις με πλανητική φωτογράφιση(πλανήτες ,Σελήνη, Ήλιος), που είναι αρκετά εύκολο με τον εξοπλισμό που έχεις και θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς ένα barlow. Κι εγώ άρχισα με παρόμοιο εξοπλισμό με τον δικό σου και δεν είχα θέματα, με πλανητική. Τώρα θα σου πρότεινα να τραβήξεις και τα λαμπρότερα αντικείμενα του ουρανού με πολύ μικρές εκθέσεις... Αυτά, Καθαρούς ουρανούς! Για σχετικα φωτεινα deep sky? Πόσο χρόνο έκθεσης θα πρότεινες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα