Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Astrovox, Χθες έψαχνα κάμερα για να παραγγείλω μέσα στις επόμενες εβδομάδες ώστε να ξεκινήσω πλανητική φωτογράφιση επιτέλους μετά από αμέτρητα νεφελώματα και γαλαξίες που έχω βγάλει. Βρήκα τρεις κάμερες, αν και τις δύο τις ήξερα από πριν. 1η: ASI 224MC, 2η: ASI 715MC, 3η: ASI 662MC Την ASI 224MC την ξέρω ως μια παλιά κάμερα (του 2015 αν θυμάμαι καλά), η οποία είναι εξαιρετική. Έχω δει πολλές φωτογραφίες με 6" τηλεσκόπια παρόμοια με το δικό μου και είναι από άλλο πλανήτη. Την ASI 715MC την ήξερα λίγο καιρό και έχω ακούσει ότι είναι καινούρια, και πιο ανεπτυγμένες από την προηγούμενη. Την ASI 662MC την έμαθα χθες όταν έψαχνα για κάμερα και είδα ότι έχει κάποια πράγματα που η 224MC δεν έχει αλλά είδα σε διάφορα forums ότι δεν έχει καμία διαφορά. Έχω μπερδευτεί λίγο και δεν ξέρω ποια να επιλέξω εφόσον είναι και στην ίδια τιμή περίπου από εκεί που θα την παραγγειλω. Βασίλης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Γεια σου φίλε rend. Η εμπειρία μου δεν εξειδικεύεται στην πλανητική αλλά κάποιοι κανόνες ισχύουν σε όλες τις κατηγορίες απεικόνισης. Ένας από τους βασικούς κανόνες που πρέπει να προσέξεις είναι η δειγματοληψία, γνωστή και ως ανάλυση σε δευτερόλεπτα τόξου ανά pixel. Συγκεκριμένα πρέπει να βεβαιώσεις ότι η κάμερα που θα προμηθευτείς ( π.χ με το astronomy tools ) θα ταιριάζει με το εστιακό μήκος του εύρους που είδη διαθέτεις για να μπορείς να έχεις και τα ανάλογα βέλτιστα και συνάμα ποιοτικά αποτελέσματα. Πιο απλά οι προδιαγραφές της κάθε κάμερας υποδεικνύουν ποια θα προκριθεί ως η κατάλληλη κάμερα για το εύρος σου. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
tryf_math Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Καλησπέρα Βασίλη Όπως μου έχει πει ένας μετρ της πλανητικής φωτογραφίας το 80-90% της ποιότητάς εξαρτάται από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες (seeing) και όχι από εσένα!!! Το υπόλοιπο ποσοστό το μοιράζονται ο σωλήνας , η στήριξη , η κάμερα και σαφώς η επεξεργασία. Οι τρείς κάμερες που κοιτάς είναι παρόμοιες και δεν θα υπάρξουν διαφορές στην τελική φωτογραφία. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Η δειγματοληψία είναι ένας βασικός κανόνας ( δηλ. ο λόγος του f ισούται με το 5x μέγεθος του pixel) και εάν δεν έπαιζε ουσιαστικό ρόλο δεν θα υπήρχε και νόημα στην εφαρμογή της. Πιο αναλυτικά, η δειγματοληψία υπολογίζει το γωνιακό τμημα του ουράνιου θόλου που βλέπει το 1 pixel της εκάστοτε κάμερας. Ο πλανήτης Δίας για παράδειγμα φτάνει στο μέγιστο από μια φαινόμενη διάμετρο 49″ δευτερόλεπτα του τόξου. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως πληροφορία καθώς θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε με ακρίβεια ποια είναι η σωστή εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου μας για να έχουμε έτσι και τα βέλτιστα αποτελέσματα στις τελικές μας εικόνες. Η διαφάνεια και το seeing είναι αυτονόητα ως οι βασικοί παράγοντες για την ποιότητα της τελικής μας εικόνας σε όλους τους τομείς αλλά εάν αυτά έχουν καλές τιμές και υστερούμε στα υπόλοιπα τότε μειώνεται και το συνολικό αποτέλεσμα καθώς όλα αποτελούνται από μια μαθηματική αλυσίδα. Η σωστή δειγματολοψια είναι ένας αρκετά σημαντικός και βασικός κρίκος στην αλυσίδα της αστρικής απεικόνισης. Διάφορες το λοιπόν ανα μεταξύ των καμερών θα υπάρχουν εάν βέβαια διαφέρουν σε μέγεθος εικονοστοιχείων. Δεν τις έχω ψάξει αλλά εάν θες περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες μπες στο Astropix και μελέτησε αποκλειστικά για την πλανητική απεικόνιση υψηλής ανάλυσης. 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Κατέληξα τελικά στην αρχική μου επιλογή την ASI 224MC. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nashga Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Καλορίζικη Βασίλη και καλές λήψεις. 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 Ευχαριστώ πολύ! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Foehammer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 Βεβαιώσου οτι κατέχεις στο ακέραιο το collimation του τηλεσκοπίου σου. Βεβαιώσου οτι κατανοείς τις ατμοσφαιρικές συνθήκες της περιοχής σου. Προτίμησε βραδιές με ψηλή υγρασία. Περίμενε το στόχο σου να ανέβει αρκετά ψηλά στον ουρανό. Η 224MC είναι μια άριστη επιλογή. Θα σε υπηρετήσει πιστά για χρόνια. Ότι χρειαστείς, εδώ. 1 Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 Σε ευχαριστώ! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 03:39 PM Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 03:39 PM Καλησπέρα, την έλαβα την κάμερα και έβγαλα την πρώτη μου φωτογραφία από τον Κρόνο πρόχειρα Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα