Astrolykos Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 05:36 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 05:36 PM Καλό μήνα σε όλους. Έχει χρησιμοποιησει κάνεις το τηλεσκόπιο maksutov 90. Να μας πει γνώμες; από ποιότητα εικόνας τι γίνεται; συνδέεται εύκολα με Dslr κάμερα; 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:36 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:36 PM Κοίτα, αυτό το τηλεσκόπιο έχει f ration f 13 ή f 14 οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για πλανητική φωτογράφιση. Λόγω της τιμής του όμως είναι αρκετά καλό. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Astrolykos Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:55 PM Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 06:55 PM 19 minutes ago, Startoucher101 said: Κοίτα, αυτό το τηλεσκόπιο έχει f ration f 13 ή f 14 οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για πλανητική φωτογράφιση. Λόγω της τιμής του όμως είναι αρκετά καλό. Μα γι αυτό το θέλω για τα υπόλοιπα έχω το άλλο 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:06 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:06 PM Αν μπορείς βρες ένα μεταχειρισμένο 5". Η διάμετρος του είναι περιοριστική, ειδικά όταν θα θες να το "ζορίσεις" αυξάνοντας την εστιακή απόσταση. Για πλανητική χρειάζεσαι κάποια webcam. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:21 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 07:21 PM Καλησπέρα και από εμένα, Για πλανητική φωτογράφιση δεν θα σου συνιστούσα ένα τέτοιο τηλεσκόπιο, λόγω της διαμέτρου των 90mm (λιγότερο από 4"). Εάν θες να κάνεις πλανητική όπως την φαντάζεσαι πρέπει να πάρεις ένα σοβαρό εργαλείο το οποίο όπως είπε και ο φίλος μας ο Βολιωτης δεν θα σε περιορίσει όπως ένα 90mm. Κοιταξε γενικά στο φάσμα των 127 με 150mm που θα σου δίνουν 250-300× αντίστοιχα μέγιστη ωφέλιμη. Η τιμή βέβαια του 150 είναι τσουχτερή αλλά εάν δεν έχεις θέμα με οικονομικά πήγαινε σε εκείνο. Πάντα όμως να κοιτάς μεταχειρισμένα για να γλιτώνεις χρήματα όσο γίνεται περισσότερο! Βασίλης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 08:11 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 08:11 PM 1 hour ago, βολιωτης said: Αν μπορείς βρες ένα μεταχειρισμένο 5". Η διάμετρος του είναι περιοριστική, ειδικά όταν θα θες να το "ζορίσεις" αυξάνοντας την εστιακή απόσταση. Για πλανητική χρειάζεσαι κάποια webcam. Συμφωνώ απόλυτα, πάρα το mak 127 καλύτερα. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 08:13 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 08:13 PM (επεξεργάστηκε) 51 minutes ago, Rend said: Καλησπέρα και από εμένα, Για πλανητική φωτογράφιση δεν θα σου συνιστούσα ένα τέτοιο τηλεσκόπιο, λόγω της διαμέτρου των 90mm (λιγότερο από 4"). Εάν θες να κάνεις πλανητική όπως την φαντάζεσαι πρέπει να πάρεις ένα σοβαρό εργαλείο το οποίο όπως είπε και ο φίλος μας ο Βολιωτης δεν θα σε περιορίσει όπως ένα 90mm. Κοιταξε γενικά στο φάσμα των 127 με 150mm που θα σου δίνουν 250-300× αντίστοιχα μέγιστη ωφέλιμη. Η τιμή βέβαια του 150 είναι τσουχτερή αλλά εάν δεν έχεις θέμα με οικονομικά πήγαινε σε εκείνο. Πάντα όμως να κοιτάς μεταχειρισμένα για να γλιτώνεις χρήματα όσο γίνεται περισσότερο! Βασίλης Επίσης συμφωνώ, αλλά το mak 90mm δεν είναι κακό τηλεσκόπιο λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του κ του μεγέθους του. Αλλά και πάλι κοίτα για το mak 127, το 90 έχει περιορισμούς όπως λέει και ο φίλος Βασίλης. Το επεξεργάστηκε Κυριακή στις 08:13 PM ο Startoucher101 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
tryf_math Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 10:36 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Κυριακή στις 10:36 PM Καλά εννοείται αν έχεις την οικονομική δυνατότητα θα πας για το mak127 ή για το mak150..Όμως έχω δει προσωπικά ωραίες φωτογραφίες του Δία και του Κρόνου με το mak90.Για την διάμετρο του και την τιμή του είναι δυνατός σωληνας...Μονόδρομος όμως για πλανητική φωτογραφιση η αγορά πλανητικής κάμερας..οι φωτογραφίες που έχω δει είναι mak90.+ Zwo asi 224MC ...Μαζί με έναν 2Χ barlow και φίλτρο UV/IR cut ..Δυστυχώς με DSLR ειναι σχεδόν αδύνατη η πλανητική φωτογραφιση . 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Iraklis Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 09:40 AM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 09:40 AM Εξαιρετικό τηλεσκόπιο για την τιμή του. Το έχω και, πάρα το ότι μετά πήρα και το mak 150/1800, δεν το εγκαταλείπω. Εξαιρετικό για σελήνη και ξεκινάς σοβαρά την πλανητική φωτογράφιση. Φυσικά, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά είναι μια καλή αρχή. Όμως, χρειάζεται μικρός αισθητήρας. Χρειάζεται πλανητική κάμερα : zwo asi 462mc, 224 mc ή 178 mm/mc με πιο μεγάλο λίγο αισθητήρα. 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 01:27 PM Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 01:27 PM Και κάποια στήριξη έστω με αστροστάτη. 1 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα